Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, wg mnie bepanthen to w sumie zamiennik linomagu. Sudocrem warto mieć najmniejszy słoiczek w razie W.

Dip, a co mamy dziewczynek stosują na odparzenia?🧐

Co do probiotyku na liście ja się jeszcze waham. Polecany jest tylko jeśli dziecko urodzone przez cc, jeśli SN to nie koniecznie. Ale w razie problemów brzuszkowych napewno kupię :)

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Caro Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas głównie w użytku był Sudocream, bo Mała robiła straszne kupki. Od 3msc walczyliśmy z alergią, więc bałam się odparzeń. Do tego masakryczna ciemieniucha. Byłam tak uparta na kp, że w przy diecie eliminacyjnej w pewnym momencie nie miałam za wiele do jedzenia 😄 Do kąpieli początkowo dodawałam trochę płynu z Babydream (wtedy miał dobrze oceniany skład), jak wyszła alergia to w sumie do teraz jedziemy tylko i wyłącznie na Biodermie. Żel natłuszczający i balsam to złoto. Jakbyście były w podobnej sytuacji to polecam. Alantan ma fajne kosmetyki z linii Dermoline - jak z pupą było w miarę tok używałam takiego zielonego - ale nie zwykły Alantan, tylko Dermoline, bo często jest mylone. Do tego JuvitD z pompką super w dawkowaniu, no i probiotyk Vivomixx - wg mnie najlepszy 🙂 Do prania płyn Lovela.

A do smarowania buzi podczas wyjścia polecam petardę 😄 - sztyft z Mustela. Wykręca się i można śmiało smarować. Do tego nie na wody w składzie. Zawsze kupuję jeden dla mnie, jeden dla Małej 🙂 Potem używam w ciągu roku zamiast pomadki.

W ogóle to my we dwie z alergią i AZS 🤭 Ja mam dodatkowo astme. Mam nadzieję, że Maluch nie będzie brał przykładu z siostry i Mamy 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 19:06

wariancja lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, nie spie od 5:30... kaszel mnie tak meczy, ze zaraz wypluje pluca, zoladek i dziecko tez 😩
    Za to przegladam kocyki, rozki, ciuszki 😍 te z kaphala sa tak piekne, ze o mamo... ale mozna zbankrutowac na nich 😅 nawet uzywki drogie 🙈 za to wczoraj zamowilam pierwszego bodziaka w kwiaty!! 🥰🥰🥰

Ves lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, moja koleżanka kupowała ubranka z kaphal i jak tylko mała wyrastała to je sprzedawała. Czasami zdarzało jej się kupić w promocji np.2+1 a sprzedawała w cenie regularnej. Mówiła że mamy się bardzo rzucają na te ciuszki :)

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, nie dziwie sie, bo sa piekne 😍 jakies uzywki na pewno kupie! ☺

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś bezsenna noc , tylko nie wiem sama czemu nie moglam spać 😥

202505142751.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze się źle śpi jak wieje wiatr. Bardzo nie lubię takiej pogody :( a muszę dziś jechać do urzędu i już mi źle że muszę wyjść z domu :(

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cholera ledwo wytrzymałam 4h w samolocie, serio. Myślałam ze będzie łatwiej, tymczasem po 20 min już mi plecy odpadały ☹️ Dzidziuś kopał jak wariat, chyba jemu tez nie było zbyt wygodnie

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, wspolczuje. Ale juz na miejscu jestescie? Odpoczywaj na lezakach! Cudownego urlopu! 🏝🏝🏝

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Papierowka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie i Alis96, współczuje problemów ze snem i łącze się w bólu :( chociaż u mnie jest już progress, bo obudziłam się tylko raz w nocy ❤️

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Martyna, wspolczuje. Ale juz na miejscu jestescie? Odpoczywaj na lezakach! Cudownego urlopu! 🏝🏝🏝

Już na miejscu, dziękujemy!
    Moje dziecko nie może się uspokoić po tym locie, aż mi brzuch wygina 😵

Eve lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, no w koncu pierwszy raz maluch lecial samolotem, to i emocje duze! 😃

U mnie to juz kolejna noc w tygodniu, ze nie spie od 5-6, przez ta chorobe, ale staram sie robic drzemki pozniej

Kasienka22 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Papierowka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33, tobie to tylko samego relaksu i przyjemności można życzyć 😃 udanego urlopu!

Rosalie, kuruj się i skuś się na drzemkę, powinna Ci dać trochę więcej mocy 😘

Rosalie lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna współczuję tych 4 godzin :( może Maluchowi się tak bardzo podobało :) odpoczywaj i korzystaj ze słońca!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, udanego urlopu! :)

U mnie też problemy ze snem, to już norma. Budzę się od jakichś 2 tygodni około 4 i już nie śpię do rana, ale mi to kręgosłup po prostu siada i dlatego nie mogę z powrotem zasnąć.

Jestem już po wizycie u lekarza, było spoko, okazało się, że mam trochę zaległych badań, które powinnam zrobić na początku ciąży i których nie miałam zleconych przez moją lekarz prowadzącą. Zostałam poinformowana o tym, że powinnam skontaktować się z położną środowiskową, zapisać się do szkoły rodzenia, o bankowaniu krwi pępowinowej no i dostałam plan porodu do uzupełnienia. Z dziwniejszych rzeczy, to dostałam też test do wstępnego diagnozowania depresji, podobno każda kobieta w ciąży powinna taki wykonać 2 razy. Na koniec zostałam przebadana na wszystkie możliwe sposoby, podejrzeliśmy malucha, posłuchałam serduszka, ogólnie było spoko.

Co do moich bóli (chyba) spojenia łonowego, to mam skontaktować się z fizjoterapeutą, ale według lekarza za wcześnie jest na bóle związane z rozchodzeniem się kości i że mało prawdopodobne, że to to, że raczej to po prostu jakaś typowa ciążowa dolegliwość.

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wypoczywaj na sloneczku, bo u nas to już szara jesień 🥀💨💦
    Pokaż jakaś focie chociaż takie słońce zobaczymy 🥰

202505142751.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk, jaką musiałaś mieć wyczerpującą wizytę 😵😵 już Cię do porodu szykują a chwile temu to był początek ciąży 😲 jestem przerażona upływającym czasem a z drugiej strony chciałabym mieć maleństwo już po tej stronie brzucha. Ciągle myślę co mogłoby pójść nie tak, myślę o porodzie który mnie przeraża...

• Papierowka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę nic dziwnego w tej wizycie.

Kasiekkk, fajnie ze dostałaś zlecenie na pominięte badania i pełne informację.
    Jak szukałam szkoły rodzenia to była informacja, że położną należy wybrać do 26 tygodnia ciąży, więc idealnie Ci lekarz o tym powiedziała ;)
    Te testy na depresje faktycznie robi się dwa razy w trakcie ciąży- mam taką informację w segregatorze od Mamy Ginekolog, na karcie ciąży mam tez tabele z badaniami, które powinny być zlecone w trakcie ciąży, no i moja ginekolog też mi to zleciła do zrobienia ;)

• Eve Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna odpoczywaj, ciesz się słońcem,u nas szaro buro i wieje. My z kolei wybieramy się do Gdańska na weekend. Zaraz jak chłopaki skończą lekcje ruszamy. Ma być ładny weekend więc mam nadzieję,ze pokorzystamy.
    Byłam dziś na badaniach,ciekawe jak wyjdą.

Kasiekkk lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka, nie że wizyta była dziwna, tylko do tej pory o tym nie słyszałam i żadna z dziewczyn tutaj do tej pory nie pisała o tym teście, więc się zdziwiłam, jak dostałam taki test do wypełnienia, ale wrażenia po wizycie mam jak najbardziej pozytywne, właśnie dlatego że na usg genetycznych ten lekarz był bardzo miły i dokładny, to przepisałam się do niego na prowadzenie ciąży 😊

Nulka, no dużo się działo na tej wizycie, ale on też powiedział, że to dlatego, że to moja pierwsza wizyta u niego i chce wszystko sprawdzić i że później już będzie spokojniej. Też bym już bardzo chciała, żeby maluch był z nami, mam nadzieję, że ta druga połowa szybko minie. A co do samego porodu, to naprawdę nie ma się czym martwić na zapas, przecież nic tym stresowaniem się nie zmienimy. Ja póki co jestem porodem podekscytowana, chętnie sprawdziłabym swoją wiedzę na temat porodu w praktyce no i wiadomo, poród będzie oznaczał, że już za chwilkę maluchy będą z nami, to nic, tylko się cieszyć :)

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ