W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Miłego dnia wszystkim😊 dużo zdrówka i lepszego samopoczucia! A niektórym słonka i udanego wypoczynku od codzienności 😉
Wiesz Martyna w sumie myślałam, że każdy może, ale trafiłam na taki artykuł jak wybrać
https://domowa.tv/lekarz-prowadzacy-ciaze-jak-go-wybrac/
Może okaże się pomocny😉 na pewno szukałabym takiego który ciążami się zajmuje, a to że miły i zaangażowany to podstawa 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2021, 10:09
Martyna33, Alis96 lubią tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Rosalie widzę, ze podobnie mamy 😂 co chwile zmiana zdania hha😂
Imię dla syna wybrałam przed ciąża hahaha
A dla dziewczynki jest tyle ładnych, ze się ciężko zdecydować 😂Rosalie lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Nunakala, dokladnie! Dopoki nie znalam plci to bylo takie bardzo jak palcem po mapie, a teraz jak juz wiem, ze dziewczynka, to to jest ta moja konkretna dziewczynka i nie pasowalo mi do niej Liwia 😅 nie wiem czy cos z tego zrozumiecie, ale lepiej opisac tego nie umiem 😅
Nunakala lubi tę wiadomość
-
Miłego dnia dziewczyny! Zdrowiej cię, niech bóle i zgagi odchodzą (u mnie mdłości i zgaga to też norma😉). Maluszki niech wesoło wariują w brzuszkach. Nasza Klara bardzo aktywna, niezależnie od pory dnia,posiłku, jak tylko usiądę to daje znać, jak ja buja to spokojniutka,oby jej takie przyzwyczajenie nie zostało😉👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Rosalie, to rozumiem że usuwamy imię z pierwszej strony i czekamy na to najważniejsze, właściwe 😁😁
Alis, ja wygrałam sukienke ciążową na licytacji na allegro i oblatuje w niej wszystkie wesela😂 dobrze że każde jest z innym towarzystwem 😂😂Rosalie, Alis96 lubią tę wiadomość
-
Ves, przeczytałam ale bardziej mi chodziło czy pod względem prawnym każdy ginekolog- położnik może ciąże prowadzić, czy można być ginekologiem-położnym a ciąży nie prowadzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2021, 12:23
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ja Cię bardzo dobrze rozumiem. W moim brzuchu już była Nel i Lena ale im częściej o niej myślałam tym zaczęłam nabierać wątpliwości.
Kornelia to typ mojego męża, bardzo by takie chcial dać. 😍
Ja natomiast chciałbym Kalina ale żadne skarby on się nie zgodzi 😂
Myśle cały czas o Wiktorii 😃
Zobaczymy co czas przyniesie, najwyżej wymyślę już w szpaiatlu 😂8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Martyna33 wrote:Nunakala, przeczytałam ale bardziej mi chodziło czy pod względem prawnym każdy ginekolog- położnik może ciąże prowadzić, czy można być ginekologiem-położnym a ciąży nie prowadzić
Jak to jest to nie mam pojęcia 😅8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Nunakala wrote:To chyba odpowiedz nie do mnie ale ja się spotkałam z tym, ze gin nie prowadzi ciąży i nie robi usg😃 ale
Jak to jest to nie mam pojęcia 😅
Oj, miało być do Ves, już poprawiłam 🤣25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna, ja bardzo dlugo czekalam na wizyte u jednej gin, do ktorej chodzilam przed ciaza, a wybralam ja wlasnie, zeby mogla tez prowadzic mi ciaze. Dostalam sie dopiero w 4 miesiacu i sie okazalo, ze wlasnie zakancza prowadzenie ciaz i mnie nie wezmie... zawiodlam sie srogo, wiec jak widac mozna nie prowadzic 😉 i tym sposobem dopiero w polowie ciazy wybralam prowadzaca, bo co miesiac bylam gdzie indziej i kazda nie pasowala 🙄 do teraz zaluje, ze tamta mnie nie wziela, bo z moja nienawiscia do chodzenia do ginekologa, to wlasnie u niej odczarowalam ta sytuacje, no ale juz trudno
Jak mozesz Nulka, to przerzuc na ta Kornelie, bo raczej juz zostanie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2021, 13:08
-
Nunakala wrote:Ja Cię bardzo dobrze rozumiem. W moim brzuchu już była Nel i Lena ale im częściej o niej myślałam tym zaczęłam nabierać wątpliwości.
Kornelia to typ mojego męża, bardzo by takie chcial dać. 😍
Ja natomiast chciałbym Kalina ale żadne skarby on się nie zgodzi 😂
Myśle cały czas o Wiktorii 😃
Zobaczymy co czas przyniesie, najwyżej wymyślę już w szpaiatlu 😂
My z Małżem nie mogliśmy się zdecydować i finalnie Córka dostała dwa imiona - Antonina Iga, a na codziennie mówimy po prostu Tosia 🙂Nunakala lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Nulka, a co to za kieca? Ja za tydzień idę na wesele, to podrzuce fotke jak mi przez tydzień brzuch tak nie urośnie, bo kupiłam ją dzisiaj 😆🙈
Dziewczyny, moja siostra od trzech dni była znowu w szpitalu, z kolka nerkowa. Nic nie przechodziło więc dziś stwierdzili że wywołują, wysmarowali jakimś żelem i jak ją ruszyło, ale bez rozwarcia, to małej tętno zaczęło spadać. Od razu w znieczuleniu ogólnym zrobili jej cesarkę. A więc mamy bobasa w rodzinie i jestem oficjalnie pierwszy raz taka ciotka, tak blisko, że od siostry. 😃 Wrzucę fotkę
https://zapodaj.net/d83bd6f7e9457.jpg.html
A belie ma wesele dzisiaj?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2021, 17:01
Rosalie, Alis96, Dip88, Eve lubią tę wiadomość
-
AnnWer, ogromne gratulacje! Mala jest przepiękna! 😍 jak siostra sie czuje? Mam nadzieje, ze szybko dojdzie do siebie ❤
A to wesele Belie to nie wiem czy dzis czy za tydzien? Te dni mi tak uciekaja... ale jesli dzis, to mam nadzieje, ze bawi sie zajebiscie! 🥳 -
AnnWer śliczna dziewczynka 😍🥰 mam nadzieje, ze szybko dojdzie do siebie. Cc to nic fajnego a już w czasach pandemii, kiedy ojciec dziecka nie może być cały czas to koszmar ☹️
Tego się najbardziej obawiam. Mąż po cc był od otwarcia do zamknięcia odiwdzzien cały nasz pobyt w szpitalu. Moje koleżanki rodziły w pandemii cc i maz był tylko 2 h po porodzie, bardzo się męczyły 😞
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Dzięki Alis 😊
Też mi się wydaje że jest na prawdę ładna, bo nie oszukujemy się. Największe piękno widzi matka, a noworodki jednak często są opuchnięte, w tej mazi, a tutaj wygląda naprawdę dobrze, no ale nie rodziła naturalnie więc mała się nie wymęczyła.
Pamiętam jak przyjaciółka wysyłała zdjęcie małej, a teraz gada że jej głupio ze wysyłała wtedy, bo wtedy ta mała tak brzydko wyglądała a jej się wydawało że najpiękniejsza na świecie 😂
Czuje się no dobrze, dostaje kroplówki przeciwbólowe. Mała ciągle śpi, ma coś krzywa nóżkę, ponoć za ciasno miała w brzuchu, ale siostra jeszcze nie widziała, bo mała w kokonie. No a ja siostrze zazdrościłam małego brzucha, widząc z jaką prędkością mój wystrzelił, jednak nie zazdroszczę, niech sobie rośnie.
A ma o tyle dobrze że jej narzeczony pracuje w szpitalu, więc od razu przyleciał i nawet widział jak z cesarki mała wieźli to nawet pozwolili mu zdjęcie zrobić od razu i siedział od 11 do teraz z nią.Alis96 lubi tę wiadomość
-
Witam się w połowie ciąży 😊 jeszcze 2 dni i może dowiem się co się mnie w brzuchu tak ostatnio udziela😏 haha a pisząc to delikatny kop jakby na potwierdzenie 😅😅
Annwer faktycznie śliczna dziewuszka 🥰 jak 🍰😉
Martyna myślę, że prawnie to każdy ginekolog może prowadzić, jeśli się zgodzi, a położne obstawiałabym że to po jakimś kursie. Oczywiście to moje zdanie, ale nigdzie nie znalazłam innej informacji. Odpoczęłaś już trochę po locie?
Miłej niedzieli wszystkim🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 08:22
Papierowka, Nunakala lubią tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
AnnaWer cudowny dzidziuś. Z tymi nogami trzeba szybko reagować,dziecko jest tak plastyczne,że wszystko się wypracuje w początkowych tygodniach. Mój Olek miał wykrzywione nóżki ulozeniowo,obie, położna w szpitalu od razu pokazała mi jak trzymać stopy i już tam bylo widać jak się zmieniają. Wypisaliśmy się na żądanie, bo w szpitalu musielibyśmy czekać tydzień na konsultacje z ortopeda a tak mieliśmy w trzeciej dobie życia . Dostaliśmy takie buciki ortopedyczne jeden inny drugi inny, co nie było ważne ale nogi od razu prawidłowo się ustawiały,zanim kupiliśmy swoje. Po 3 miesiącach nie było praktycznie śladu po problemie. W międzyczasie ćwiczenia 3 razy dziennie proste, to robienia samemu w domu.
Także koniecznie ortopeda tutaj i wszystko będzie dobrze.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️