W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co, ja sie przed ciaza zaczelam odchudzac i zrzucilam okolo 3,5kg, potem w ciazy polecialo jeszcze 5kg, bralam wtedy juz leki na tarczyce, do tego mdlosci itp, samo zlecialo 😅 no i stalo w miejscu do tej pory. Musze sie jutro zwazyc, jak po tym tygodniu chorowania, aczkolwiek nie ukrywam, ze apetyt raczej nie dopisywal, wiec w sumie nie zdziwie sie, jak dalej jestem w tej samej wadze. No w sumie najchetniej to bym sie zmiescila z ciaza w tych 8,5kg, ktore zeszly i mam na to ogromna nadzieje.
Dodatkowo, pozniej juz nie chudlam, za to zmienialy sie proporcje caly czas i niby stalam wagowo w miejscu, ale brzuszek sie zaokraglal, a cala reszta chudla - nogi, ramiona itp. Generalnie i tak man nadwage, wiec dzidzia czerpie z zapasow 🙈 niech bierze ile chce 😅
A jeszcze wracajac do ruchow z zewnatrz - no tluszczyku troche mam, a miesnie raczej marne 😅 mysle, ze w ciagu 2 tygodni powinnam wrocic do domu i mialam cichutka nadzieje, ze moze juz bedziemy mogly sprzedac tacie kopa w nagrode za zrobienie lazienki 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 20:56
-
nick nieaktualnyRosalie, myślę, że to jest całkiem możliwe 😊 Polecam tylko odpoczywać z ręką taty na brzuchu tak w razie czego, bo u nas jak mały zaczyna kopać i mąż przykłada rękę, to momentalnie ruchy ustają 😂 U lekarza mamy to samo, że podczas badania mały się nie rusza, nawet jak tuż przed usg są kopniaki.
Rosalie lubi tę wiadomość
-
A to maly łobuziak, wyczuwa cwaniaczek 😃 ja akurat jak glaszcze i pukam do malej to chetnie reaguje, na usg tez fika. Moze za te 2 tygodnie bedzie juz czuc, fajnie by bylo ☺
Jutro mija tydzien odkad sie rozchorowalam, moze w koncu bedzie jakas fajna poprawa -
nick nieaktualny
-
Nunakala wrote:Dziewczyny siedzę właśnie pod gabinetem 😃 jak na szpilkach haha
Zazdro, że masz tak wcześniej wizytę! 🤭 Ja dopiero na 17:00.
Trzymam kciuki ✊początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Dzien dobry!
Kciuki za wizyty! ✊✊✊
Waga dalej w miejscu stoi 😅
Ja spie na zmiane na prawym i lewym, jak mi wygodniej i sie w ogole tym nie przejmuje 😃
Wgl zauwazylam, ze neno wypuscil nowy laktator - bella twin i chyba na niego sie zdecyduje zamiast neno due, jest sliczny 😍 -
Hmm ja nie zwracam uwagi na którym boku śpię, jak Klarze jest niewygodnie to po prostu ostro kopie manifestując konieczność zmiany pozycji😉
Waga cały czas -1,5 kg. W poprzednich ciążach na tym etapie 5-6 kg na plusie miałam. Ostatecznie kończyłam 12 i 15 kg na plusie.
Ja dzisiaj mam diabetologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 08:51
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Witam! Kciuki za wizyty!
Zaraz będą newsy od Nunakali 😁
U mnie ok 3kg na +. Śpię tylko na bokach, inaczej nie umiem, ale jak się kręci człowiek w nocy tego nikt nie wie 😅 także nie przejmuję się tym.Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Co do laktatora ja kupilam Lionelo twee. Miał bardzo dobre opinie, a ja się jeszcze nie wypowiem😅Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Jestem po oczywiście bez usg hah ale słuchałam serduszka, szyjka ładna i zamknięta. Wyniki morfologii i moczu ok a bardzo się martwiłam bo ten mocz wydawał mi się jakiś pomarańczowy. Ustaliłam datę połówkowych na 18.10 będę wtedy w 21t5d także na ostatnia chwile ale to dobrze, bo może już nie wyjdzie żadna niedomykalność zastawka dostałam tez skierowanie na echo serca płodu.
Lekarz pytał o ogólne samopoczucie i stres. Powiedziałam, ze w tej ciąży się mniej stresuje ze względu na to, ze zrobiłam test panorama i czuje ruchy wiec staram się myśleć pozytywnej. Pierwsza ciąża mnie przeczolgala psychicznie bo bardzo się bałam o wszystko zamiast się po prostu cieszyć tym stanem.
Waga stoi w miejscu, od początku ciąży -3kg mimo ze już nie trzymam się na 100% diety ale nauczyłam ie trochę jesc mniej
Mimo, ze bez usg to jestem zadowolona, jakoś tak atmosfera w gabinecie u położnej i lekarza jest przyjazna 😉🥰Eve, Rosalie, wariancja, Papierowka, Ves, Caro, Dip88 lubią tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Mój bobas strasznie gmera mi w boku jak spie na lewym boku, także spie na prawym i lewym a jak mi gdzieś zaczyna paluszkami gmerać to zmieniam pozycje 😂
Pozdrawiamy z brzuszkiem i przesyłamy ciepelko!
Eve, Rosalie, wariancja, Papierowka, Ves, nulka_23, Caro, Alis96, Dip88, Nunakala, Kasiekkk, Osama, Ariadne002 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Hej,
udanych wizyt kobietki! Nunkala, super!
Martyna, ekstra wyglądasz Udanego wypoczynku!
Ja śpię na brzuchu nadal, w sensie w takiej pozycji na wzór "bocznej bezpiecznej" (robi się taka przestrzeń na brzuch). Na lewym boku, bo tak śpię od zawsze.
Wytargałam też mojego rogala, ale jeszcze mi było z nim niewygodnie.
Jestem na razie +1, ale ostatnio mam sporo stresów i zajadam niestety słodkim, więc pewnie waga wkrótce mi się odwdzięczy...
Nie mogę się doczekać mojego połówkowego, jakiś mam taki dziwny niepokój czy wszystko jest ok i to trwa już od dłuższego czasu...
-
Wariancja, tak, u mnie tez blizej do pozycji bocznej bezpiecznej 😅 no i kolano albo na jakiejs poduszce albo na ciazowej
Ten tydzien szybko zleci, napewno wszystko jest w porzadku! Duzo czasu minęło od ostatniej wizyty? U mnie jakis stres sie pojawia, jesli przerwa trwa minimum 3 tygodnie, a im wiecej tym gorzej. A stres trzeba szybciutko ograniczyc! On tez moze nasilac te obawy. -
Nooo, ostatnią wizytę miałam miesiąc temu, więc niby nie tak dawno, ale... W pierwszej ciąży na tym etapie wyraźnie czułam ruchy, ale z drugiej strony byłam już na l4 i mój tryb życia nie był taki aktywny (teraz praca, aktywności z córką, nauka, grubsza jestem ;P). Aktualnie te ruchy raz są, raz ich nie ma. No stresuje mnie to.