W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Dip ale się porobiło 🤭 Dobrze, że trafiłaś na kogoś jak widać ogarniętego. Jest plan działania to napewno uda się szybko to opanować 🙂 No i super, że jest to fizjo uro. Przynajmniej wie co i jak. Ja też pewnie za jakiś czas się wybiorę, żeby "otejpować" i rozluźnić mój kręgosłup co by cyrków nie robił jak brzuch zacznie rosnąć.
Kasiekkk właśnie tą tarczycą się tak bardzo nie przejmuje, bo ogólnie to z Małą też miałam niedoczynność. Teraz w sumie na początku lipca miałam 4,2 i gin sam mi przepisał Letrox 37,5g i spadło pod koniec lipca do 1,9. Teraz podskoczyło do 2,7 i gin stwierdził, że nie będzie sie wtrącać w kompetencje Endo i żeby sie do Niej udała. A dzisiaj udało mi się dogadać z babkami z rejestracji, że jak jutro rano załatwię od rodzinnego skierowanie to jak zadzownie do nich to wystarczy, że podam numer skierowania i mnie połączą z endo. Więc może uda się bez wizyty. Chyba, że sama będzie chciała żebym podeszła na USG tarczycy czy coś.
nulka a jak zjesz coś słodkiego to Maluch się nie uaktywnia? Może jest po prostu leniuszkiem i musisz na konkretniejsze kopniaki jeszcze poczekać 🙂
Dziękuję Dziewczyny za wszystkie dobre słowa ❤️❤️ Naprawdę czuję taka wdzięczność, że oojacie. Za wszystkie możliwe zaciśnięte kciuki, za każdą pozytywną wibracje. Jestem przeszczęśliwa 🥰 Oby ten stan pozostał z Nami już do końca.
Udało mi się też umówić na jutro do kardiologa, więc mega się cieszę, że taki szybki termin się trafił.Kasiekkk, Ves, Dip88 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro no właśnie nie. Wcześniej był bardzo aktywny, nawet mnie budził w nocy. Chociaż dosłownie teraz nie wiem czy nie ma czkawki bo mi w dole brzucha tak równomiernie coś drga 😲 tylko to by znaczyło że ma główkę na dole 🤔
A odbiegając od tematów ciążowych pochwale się Wam moimi skromnymi zbiorami. Po raz pierwszy w życiu posadziłam bataty i dziś bawiłam się w wykopki 😁Alis96, Eve, Dip88, kalcia64 lubią tę wiadomość
-
Nulka, nie przejmuj się, mój tez ma dni ze ledwo się rusza! Po locie przez dwa dni szalał strasznie a teraz relaksuje się jak mamusia i tylko od czasu do czasu kopnie
Bataty! Moje ulubione warzywko, kocham po prostu😍
A tu mój ulubiony przepis na bataty: umyć, przekroić na pół, ponakłuwać tą stronę wewnętrzną widelcem, skropić oliwą i do piekarnika 200 st na 25-40 min (do miękkości, zależy od wielkości batata). Wyjmujesz i cały miąższ miażdżysz widelcem, takim sposobem masz puree w łódeczce (skórce). Dajesz łyżeczkę oliwy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, kawałki fety, posypujesz papryką wędzoną (Ew tez pestki granatu lub prażona cebulka). I zajadasz😍25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyNulka, gratulacje pozwolenia na budowę! Ile czasu zajęły Wam wszystkie formalności? My na koniec roku może się doczekamy...
A co do tego, że głową w dół, to to też normalne, ma w końcu jeszcze sporo miejsca Mój też tak czasami leży i kopie mnie wtedy trochę powyżej pępka.
Caro, super, że udało się tak szybko ogarnąć kardiologa i z endo też brzmi spoko. Wygląda na to, że wszystko zaczyna się układać -
nick nieaktualnynulka_23 wrote:My w maju ruszyliśmy z procedurą 🤦♀️ do końca roku mamy mieć podłączoną wodę i prąd, a na wiosnę liczę że uda nam się ruszyć z budową 🎉
To naprawdę szybko! U nas architekt adaptujący zażyczył sobie 3 miesiące na przygotowanie projektu, a jak nam na wiosnę podłączą prąd, to minie 1,5 roku odkąd złożyliśmy wniosek o podłączenie nas do sieci. Z budową pewnie ruszymy na jesieni przyszłego roku dopiero 😒 -
Po wizycie. Mały pozostał chłopcem, widzieliśmy trzecia nóżkę i coś co wyglądało jak "armatka", czyli malutkie jąderka. Nie sprawdza się jeszcze wagi ale sprawdził i ma 138g i mierzy 9cm, jakoś centymetr mniej jak powinien jak widzę w apce, ale mówil że dobrze. Leży sobie w poprzek i nic mu nie mówiłam, bo nie chce wyjść na wariatkę, ale czułam z lewej strony coś dziwnego, no i pytam gdzie ma główkę, gdzie nogi i z lewej ma nóżki właśnie. Zjadłam słodkiego, ale nie zadziałało, nic nie cudowal niestety 😆
26.10 połówkoweKasiekkk, Ves, wariancja, Eve, Alis96, Osama, Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnWer, możemy sobie przybić piątkę! Ja przed połówkowymi zjadłam dwie kanapki z miodem i wypiłam 4 szklanki słodkiego kompotu (bo musiałam mieć pełny pęcherz do badania), a mały i tak spał sobie w najlepsze! 😂
Specjalnie tą długością to się nie przejmuj, ma jeszcze czas nadrobić, dopiero jakby pod koniec ciąży był zbyt mały, to byłby to powód do niepokoju. Bardzo się cieszę, że wszystko u Was okWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 16:38
-
Kasiekkk, my udaliśmy się do pana który nie tylko nam nanosił budynek na działkę ale też załatwiał wszystkie urzędowe papierki 🙈 ja nie miałam do tego głowy bo równo z początkiem papierkowej roboty zobaczyłam dwie kreseczki a mąż ma taką pracę że do urzędu by się nigdy nie dostał 😂
Annwer, super że wizyta udana! Centymetr to nie jest wiele jeszcze nadrobi -
Muszę się pożalić... Czekam prawie 50 minut, bo lekarz teraz przyjmuje "powtórki" czyli jak rano nie wyszło...wydake mi się to nie fair wobec umówionych wizyt... Powinien chyba je przyjmować na koniec? Jeśli bym przyszła poza kolejnością to pewnie musialabym czekać 😔 czy tylko u mnie tak jest? Jak wejdzie jeszcze jedna przede mną to chyba pójdę do tego lekarza, bo zaczynam robić się zła😑Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Ves wrote:Muszę się pożalić... Czekam prawie 50 minut, bo lekarz teraz przyjmuje "powtórki" czyli jak rano nie wyszło...wydake mi się to nie fair wobec umówionych wizyt... Powinien chyba je przyjmować na koniec? Jeśli bym przyszła poza kolejnością to pewnie musialabym czekać 😔 czy tylko u mnie tak jest? Jak wejdzie jeszcze jedna przede mną to chyba pójdę do tego lekarza, bo zaczynam robić się zła😑
-
nick nieaktualnyU mojego lekarza jest tak, że te, u których coś nie pykło z badaniem mogą przyjść przed pierwszą pacjentką, czyli przed rozpoczęciem oficjalnych godzin przyjęć lub na sam koniec. Takie coś jak u Ciebie jest moim zdaniem strasznym brakiem szacunku do czekających pacjentek, no bo jak już siedzą, to i tak poczekają, to można je olewczo potraktować. Bardzo jestem ciekawa, ile ostatecznie musiałaś czekać...
Dziewczyny, mega polecam piłkę do ćwiczeń! Zamieniłam swoje krzesło na taką piłkę i... Zupełnie inny komfort siedzenia. I aż odruchowo chce się pokręcić kółeczka miednicą, a to ponoć dobrze robi na bóle w dolnym odcinku kręgosłupa 😊 -
Hej mamuski jak tam zyjecie. Rossaly gratulacje córci na tym ostatnio stanęłam 😂❤️ Dip trochę u ciebie widzę się narobiło 🥺.. Umnie powoli leci mały coraz silnie kopie . Zakupy pełna para umnie . Już łóżeczko jest pościel do łóżeczka zamówiona zamówiłam tez sobie ten niemowlęcy kokon tak jak by małe w łóżku pomieszkiwalo, udało mi się kupić za mniej niż polowe ceny laktator elektryczny z medeli pani używało go 2 razy wygląda jak nowka , za polowe ceny tez udało mi się dokupić nowe staniki do tego laktatora .. kupiłam tez do kompletu butelki .. bujaczek tez odkupiłem jak nowka tak ze kupę zaoszczędziłam dzięki fb 💙😍
Rosalie, Dip88, Eve lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Nulka! Gratuluje pozwolenia! No to teraz jak juz machina ruszy to oby szybciutko domek rosl! 😍 a i bataty zacne! Az mi smaka narobilyscie, a dawno nie jadlam!
Annwer super, ze wszystko z malym w porzadku 😊 a centymetr nadgoni, nic sie nie martw ☺
Ves, wspolczuje bardzo, ja ostatnio na polowkowe tez czekalam prawie 50 minut, bo cos im sie obsunelo i jeszcze na boku jakies zaswiadczenia ta lekarka wypisywala 🙄 a usg zrobila mi torpeda, bo w 20 minut calosc, a ostatnio trwalo niemal godzine. Daj znac na jakiej obsuwie stanelo, no i oczywiscie jak tam maluszek! Wiesz juz jaka plec? 😃
Kalcia, dziekuje za gratulacje! No w koncu moja wstydzioszka sie ujawnila 😍 Ty to jestes dobra w tych zakupach z drugiej reki, same perełki znajdujesz, ekstra! 😀
U mnie powoli przeziebienie odpuszcza, chociaz kaszel mam koszmarny jeszcze, ale dzis nawet wyszlam z domu do sklepu i dorwalam legginsy ciazowe i milusie, cieplusie kapcie 🥰 calkiem inny komfort odpoczynku, jak ja uwielbiam takie pierdoly 😅 a kapcie pasuja mi idealnie do nowego koca, co by stylowo sie opierdzielac na kanapie 😂 wzielam tez dzis udzial w bezplatnym webinarze o pologu, prowadzony przez doule (wymagajace.pl) calkiem ciekawe i zapowiadala kolejne wydarzenia, jakby ktoras byla zainteresowana 😉 a, no i sie zwazylam po tej chorobie i waga dalej w miejscu 🙈
Odebralam tez pierwsze dziewczece ciuszki z paczkomatu i ooo ❤❤❤ jakie to sliczne i slodkie 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 21:08
Martyna33, Dip88, Eve lubią tę wiadomość
-
Kalcia, jaki bujaczek wybrałaś ?
Rosalie, polubiłam za stylowe opierdzielanie na kanapie 🤣 Uwielbiam kapcie, dresiki, piżamki i ciepłe wełniane skarpetki, nikt tego nie widzi ale mi jest w tym tak dobrze i milusio ze nie szkoda kasy ☺️
AnnWer, super wieści ☺️
Ves, czekamy na relacje!25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Dopiero was nadrobiłam 🙈 Brakło mi w dzień czasu żeby zajrzeć co u was.
Ves lekarz bardzo nie fajnie postąpił, ale mam nadzieje że wizyta poprawi ci humor. Czekam również na wieści co i jak 😉
Nulka u mnie mały też czasami ma dni, że siedzi cichutko i prawie go nie czuje, ale teraz to jeszcze normalne i tak może się zdarzać, nie martw się na zapas 🙂
A swoją drogą jestem ciekawa jak to jest teraz z tymi kopniakami, nigdy na tym etapie jeszcze nie mogłam wyczaić co gdzie jest 😂 W sensie czy dziecko jest już bardziej zwinięte w kulkę i ma już nóżki bardziej przy główce czy jeszcze ma miejsce żeby je wyprostować 🤷🏻♀️ Ja od kilku dni czuje kopnięcia w okolicach pępka i tak rozkminiam czy wtedy główką jest w dole i u góry ma nogi czy ma je przy główce już bardziej i siedzi na pupie 🤔