Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra super wiadomości 😍😍😍 widziałam, że teraz sie tobie uda !! 💪💪

Iskra444 lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Alis, po pierwsze weź głęboki wdech i wydech i się uspokój, pamiętaj że nosisz pod sercem maleństwo i robisz to dla niego.
    W każdym małżeństwie zdarzają się kryzysy. Czy Twój mąż miał powód żeby na Ciebie naskoczyć? Pamiętaj że w emocjach ludzie plotą różne głupoty, często nawet nie myślą co mówią. Wiem że to rani. U Ciebie jeszcze wchodzą w grę hormony, mąż kompletnie tego nie rozumie. Wierzę że wyjdzie jeszcze dla Was słońce i wszystko będzie dobrze

Nie miał powodu, po prostu jego rodzina go na mnie tak nastawia. Zawsze tak jest że proboja nas skrócić. I często im sie to udaje. Ale tym razem mąż obiecal ze nie opije sie na imprezie bo jestem w ciąży i ze bedzie ze mna caly czas. I nie chce mnie stresowac. A stało sie odwrotnie. Nie spalam 24g od 7 wczoraj do 7 dzisiaj. Jeszcze musialam kierować dluga trase. Na pewno coś z dzidzia przez to będzie nie tak :-( ja juz mqm dosyć jego familii . Jedna rodzinę juz rozbili tam. Teraz nas zniszcza

• Eve Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Nie miał powodu, po prostu jego rodzina go na mnie tak nastawia. Zawsze tak jest że proboja nas skrócić. I często im sie to udaje. Ale tym razem mąż obiecal ze nie opije sie na imprezie bo jestem w ciąży i ze bedzie ze mna caly czas. I nie chce mnie stresowac. A stało sie odwrotnie. Nie spalam 24g od 7 wczoraj do 7 dzisiaj. Jeszcze musialam kierować dluga trase. Na pewno coś z dzidzia przez to będzie nie tak :-( ja juz mqm dosyć jego familii . Jedna rodzinę juz rozbili tam. Teraz nas zniszcza

Takie sytuacje są trudne,ale świadczą o niedojrzałości męża niestety. To jest Twój mąż, Ciebie wybrał sobie jako partnerkę na życie. Teraz jest już ojcem, więc odpowiedzialność wzrosła. Musicie poważnie porozmawiać.
    Myślę, że z dzieckiem będzie wszystko dobrze,nie takie stresy kobiety w ciąży przeżywają.
    Trzymam kciuki przede wszystkim za dojrzała, rzeczowa i spokojna rozmowę.

Alis96 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Takie sytuacje są trudne,ale świadczą o niedojrzałości męża niestety. To jest Twój mąż, Ciebie wybrał sobie jako partnerkę na życie. Teraz jest już ojcem, więc odpowiedzialność wzrosła. Musicie poważnie porozmawiać.
    Myślę, że z dzieckiem będzie wszystko dobrze,nie takie stresy kobiety w ciąży przeżywają.
    Trzymam kciuki przede wszystkim za dojrzała, rzeczowa i spokojna rozmowę.

Dokładnie to samo mu powiedziałam.

Mam nadzieję, boli żadnych nie mam , tylko stres. Pije melisy duzo. Cisnienie mam niskie i tetno tez bo tylko 80 . Oby tylko dziecku nic sie nie stało. Bo gdyby przez tą sytuację coś sie stało to nie chciałbym go znać.

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Wam powiem, że dla mojego męża najważniejsi są jego rodzina ojciec matka. Potem cale ciotki ..

A przeciez teraz sam będzie ojcem i powinien sie ogarnąć. Myślałam, że jest dojrzalszy.

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Cala jego rodzina od poczatku mnie nienawidzi.
    Czemu uważasz że u nas było wcześniej nie najlepiej ? :/ bylo ok. Tylko jego ciągle nie ma . Nie mam na to wpływu :( i na jego rodzine tez nie mam
    Wczoraj bylo ok ha początku świetnie się bawiliśmy. Ale potem odplynal i zostawil mnie bylam totalnie sama. A jak poszedł łapać muche to peklam poplalakam sie. A cala jego rodzina na mnie naskoczyla bo jestem nienormalna i to od dawna ich irytuje ja bo nic mi niby nie pasuje. A co mialo mi pasowac jak bylam z dala od domu i maz mial mnie gleboko gdzieś i nie mialam nawet z kim pogadać.
    Alis ale co było złego w tym, że poszedł łapać muchę? Przepraszam ale nie do końca rozumiem. Bo rozumiem że wy jesteście po ślubie?
    Czasami jest tak że przecież idą też żonaci dla jaj, albo żeby zrobić sztuczny tłum :)

relgh371eque54k9.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis a jak w ogóle wygląda Wasza relacja dzisiaj? Już ta godzina że powinniście mieć ze sobą jakaś styczność

relgh371eque54k9.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Alis ale co było złego w tym, że poszedł łapać muchę? Przepraszam ale nie do końca rozumiem. Bo rozumiem że wy jesteście po ślubie?
    Czasami jest tak że przecież idą też żonaci dla jaj, albo żeby zrobić sztuczny tłum :)

A taki ze miał kto lapac muchę pol wesela mnie olewal. A ta mucha to punkt kulminacyjny i jeszcze mówiłam mu nie idz przefirz ja nie szłam jestem twoją żoną. A on no i co ztego a orkierstrq mowila zaprwszamy wszystkich również tych którzy są niezadowoleni z małżeństwa . Nie wiem czy to slyszal a cala jego rodzina brawka i śmiechy.. dobilo mnie to po prostu .

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Alis a jak w ogóle wygląda Wasza relacja dzisiaj? Już ta godzina że powinniście mieć ze sobą jakaś styczność
    Odzywamy sie i tyle. Ale on raczej sie mną nie przejmuje . Aktualnie pojechał do swojej mamy.. bo oni dalej baluja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 19:32

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    A taki ze miał kto lapac muchę pol wesela mnie olewal. A ta mucha to punkt kulminacyjny i jeszcze mówiłam mu nie idz przefirz ja nie szłam jestem twoją żoną. A on no i co ztego a orkierstrq mowila zaprwszamy wszystkich również tych którzy są niezadowoleni z małżeństwa . Nie wiem czy to slyszal a cala jego rodzina brawka i śmiechy.. dobilo mnie to po prostu .
    A to zmienia postać rzeczy... No nieładnie.

relgh371eque54k9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, może Ty tez za ostro zareagowalas na tą muchę? No bo co w tym złego ze poszedł.. to tylko zabawa
    Ale!
    Przepraszam, ale jestem zła na Twojego męża, facet który nie stawia swojej żony, CIĘŻARNEJ żony na pierwszym miejscu to ciota a nie facet. Zastanów się czy chcesz takiego męża i ojca dla swojego dziecka… Skoro on już teraz krzyczy na weselu ze Cię nie kocha, to jak on zamierza tworzyć z Tobą i dzidziusiem rodzine ?
    Dałabym mu w twarz 🤦🏼‍♀️

EDIT: w sumie jakby to poskładać, facet udaje nie żonatego, mówi ze Cię nie kocha, a dziś się do Ciebie odzywa normalnie i idzie dalej balować…
    Alis, ale co to za związek? Ja sobie tego nie wyobrażam… Spakuj go i kopa w dupe. Normalnie mi ciśnienie skoczyło, ale to dobrze bo mam niskie.
    Jestem z Tobą 🙏🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 19:48

Alis96, Eve, Ariadne002 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Axon Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Dziewczyny, można się już zarejestrować w bebiprogram i otrzymać paczkę powitalną- takie karteczki do zdjęć siebie w ciąży i do zdjęć malucha , karty kontrastowe dla malucha :)

https://www.bebiprogram.pl/rejestracja
    Do kiedy można się rejestrować? Pracuje w Danone czyli spółce matce Nutricii która to organizuje. Boje się że jakoś im wyskoczy, że tam pracuje 😂

preg.png
    age.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis a ile Twój mąż ma lat? Może on jeszcze psychicznie nie dorósł do małżeństwa i ojcostwa 🤦 no ja bym dzisiejszego dnia wzięła go na pogadankę. Że czyje on interesy powinien bronić. Tak, jak pisze Martyna.
    Murem powinien stać za Tobą. Nawet jak rodzinę bardzo szanuję, to Ty teraz nosisz jego dziecko.
    W ogóle czemu on pojechał tam sam? Zapytał Ciebie czy może, czy Ty nie chciałaś to się zabrał i pojechał?

Może bez krzyku powiedz mu po prostu że się poczułaś poniżona gdy poszedł łapać muchę w momencie gdy Padł taki tekst o nieszczęśliwym małżeństwie, a jego rodzina bila mu brawo, że zasługujesz na większy szacunek i nie życzysz sobie takich sytuacji, bo nie pozwolisz się tak traktować.
    Musisz mu jakąś poprzeczkę postawić, jeżeli tak Cię traktuje 🤷

relgh371eque54k9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axon wrote:
    Do kiedy można się rejestrować? Pracuje w Danone czyli spółce matce Nutricii która to organizuje. Boje się że jakoś im wyskoczy, że tam pracuje 😂

Możesz się zarejestrować bodajze do 3 msc po porodzie ☺️ także na luzie :)

Axon lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Alis a ile Twój mąż ma lat? Może on jeszcze psychicznie nie dorósł do małżeństwa i ojcostwa 🤦 no ja bym dzisiejszego dnia wzięła go na pogadankę. Że czyje on interesy powinien bronić. Tak, jak pisze Martyna.
    Murem powinien stać za Tobą. Nawet jak rodzinę bardzo szanuję, to Ty teraz nosisz jego dziecko.
    W ogóle czemu on pojechał tam sam? Zapytał Ciebie czy może, czy Ty nie chciałaś to się zabrał i pojechał?

Może bez krzyku powiedz mu po prostu że się poczułaś poniżona gdy poszedł łapać muchę w momencie gdy Padł taki tekst o nieszczęśliwym małżeństwie, a jego rodzina bila mu brawo, że zasługujesz na większy szacunek i nie życzysz sobie takich sytuacji, bo nie pozwolisz się tak traktować.
    Musisz mu jakąś poprzeczkę postawić, jeżeli tak Cię traktuje 🤷

28 lat, ja mu powiedziałam że co by sie nie działo ma być za mną. Ale jego rodzina go tak nastawia. On murem stoi za rodzina od siebie skad pochodzi. Pojechał bo mu kazalam chciałam ochlanac. I nie chcialam zeby gadali ze go trzymam w domu i nie puszczam fo nich. Mowilam o tym. On twierdzi ze nie bylo nic takiego tyle że on byl tak pijany ze dwie h po łapaniu tej muchy podszedl do mnie jak do obcej i pytal kyo zlapal muche.
    Przeszkadzalo mu chyba przeszkadzało tez ze malo sie bawiłam ale jak juz sie opil to ciagle mnie krecil w kolo że az mi sie nie dobrze robilo :/

Musz się ogarnac. Liczyc tylko na siebie i walczyć o dziecko. Bo bardzo mi zależy na 👶. Nie jestem już sama muszę myśleć o dziecku bo tylko na mnie może liczyć.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, niestety… na takim mężu polegać nie można. Dbaj o siebie i o malucha

Alis96 lubi tę wiadomość

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ma racje. Mi tez ciśnienie skoczyło, co za gnojek. Jak masz się bawić skoro jesteś w ciąż, do tego na początku, każdy dmucha i chucha na siebie, żeby było wszystko ok. Ja Cię rozumiem, sama nie miałam wielkiej ochoty na zabawę jak byłam na weselu i nie piłam bo karmiłam dziecko, a naokoło wszyscy pijani. To zrozumiałe. Czemu Twój mąż tego nie rozumie…
    O stres się nie martw, ja w ciąży tez miałam różne stresy i z maluszkiem wszystko ok.
    Czeka Cię poważna rozmowa, wóz albo przewóz. Będziecie rodzicami, czas ogarnąć się i zacząć myśleć samodzielnie, a nie słuchać rodziny. Myśl o sobie i dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 21:02

Alis96 lubi tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna bardzo lubię ciuszki z sinsay. Maja fajne dla chłopczyków 😍

Martyna33, Ariadne002 lubią tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Martyna bardzo lubię ciuszki z sinsay. Maja fajne dla chłopczyków 😍

Ooo, to super! Zamówiłam malutkie bodziaki, skarpetunie i większą bluzę na aż 74 ale mi się spodobała 😂 Mam nadzieje ze jakość będzie w miarę ✊🏻 Ceny bardzo fajne
    Teraz w ogóle są wyprzedaże to opłaca się kupować

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😁 dużo do nadrobienia miałam, ale nadrobiłam. Wczoraj byłam na panieńskim więc się nie udzielałam. Objawy zaczęły mi ustępować!

Alis - coś jest nie tak. Takie zachowania nie są normalne i nie powinny mieć miejsca. Nie znam Twojego męża więc nie wiem z czego wynikają, ale może potrzebuje rozmowy z jakimś specjalistą? Przepracowanie pewnych rzeczy z psychologiem czasem czyni cuda 🙂

Iskra444, Alis96 lubią tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ