W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasienka, Ty się tak nie ciesz bo objawy są i ich nie ma i są znowu😂 oczywiście życzę Ci żeby faktycznie ustąpiły no ale...
Mi po weselu pęka głowa ale jestem dumna bo wytrzymałam do 4 i to nie ja wymyśliłam powrót 😂 ale ciąża nie jest już tylko nasza. Dwie ciocie od razu wyłapały więc wiedzą już wszyscy 😳 no ale trudno. Pomyślałam sobie że to dobrze że faktycznie jestem w ciąży bo jakbym nie była to by każdy mój tłuszczyk obgadywał a tak to pod tym tłuszczykiem jest jeszcze maleństwo więc aż takich kompleksów nie mam 😂 Tylko jedna siostra cioteczna mojego męża bardzo dziwnie zareagowała i mam wrażenie że oni się starają i nie wychodzi nie wiem czy to prawda bo bałam się zapytać ale jako osoba która nie jedno na forum przeczytałam i wiem czym jest ból białego testu bardzo to zaczęłam przeżywać 😟 mam nadzieję że nie mam racji, albo jeśli mam to że szybko im się uda 🥺 za to zaskoczył mnie mąż. Tak jak na trzeźwo tylko od czasu do czasu zapyta jak się czuje tak po alkoholu nie dość że pytał co chwile to jeszcze pytał jak się maleństwo czuje 😂 jak mówił że kocha to podkreślał że maleństwo też ☺️ tak wylewnego go jeszcze nie widziałam 🥰
Alis, co do Twojej sytuacji kompletnie nie wiem co Ci powiedzieć. Trochę jestem zdziwiona bo pamiętam jak dziś jak jeszcze w czasie Twoich starań padł temat Twojego męża i napisałaś nam że rozmawiasz z nim o wszystkim i doskonale sie rozumiecie a tu takie zaskoczenie. Jak dla mnie to on nie dorósł do rodzicielstwa. Przepraszam że tak okrutnie ale (mimo że ja zawsze uważam że małżeństwa w kryzysie warto i trzeba ratować) Twój mąż to dupek. No okey, upił się powiedział kilka słów za dużo ale wychodzi na to że nawet jak wytrzeźwiał to się zbytnio tym nie przejął musisz się zastanowić czy chcesz mieć w domu jedno dziecko czy dwoje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 10:02
-
nulka_23 wrote:Kasienka, Ty się tak nie ciesz bo objawy są i ich nie ma i są znowu😂 oczywiście życzę Ci żeby faktycznie ustąpiły no ale...
Mi po weselu pęka głowa ale jestem dumna bo wytrzymałam do 4 i to nie ja wymyśliłam powrót 😂 ale ciąża nie jest już tylko nasza. Dwie ciocie od razu wyłapały więc wiedzą już wszyscy 😳 no ale trudno. Pomyślałam sobie że to dobrze że faktycznie jestem w ciąży bo jakbym nie była to by każdy mój tłuszczyk obgadywał a tak to pod tym tłuszczykiem jest jeszcze maleństwo więc aż takich kompleksów nie mam 😂 Tylko jedna siostra cioteczna mojego męża bardzo dziwnie zareagowała i mam wrażenie że oni się starają i nie wychodzi nie wiem czy to prawda bo bałam się zapytać ale jako osoba która nie jedno na forum przeczytałam i wiem czym jest ból białego testu bardzo to zaczęłam przeżywać 😟 mam nadzieję że nie mam racji, albo jeśli mam to że szybko im się uda 🥺 za to zaskoczył mnie mąż. Tak jak na trzeźwo tylko od czasu do czasu zapyta jak się czuje tak po alkoholu nie dość że pytał co chwile to jeszcze pytał jak się maleństwo czuje 😂 jak mówił że kocha to podkreślał że maleństwo też ☺️ tak wylewnego go jeszcze nie widziałam 🥰
Alis, co do Twojej sytuacji kompletnie nie wiem co Ci powiedzieć. Trochę jestem zdziwiona bo pamiętam jak dziś jak jeszcze w czasie Twoich starań padł temat Twojego męża i napisałaś nam że rozmawiasz z nim o wszystkim i doskonale sie rozumiecie a tu takie zaskoczenie. Jak dla mnie to on nie dorósł do rodzicielstwa. Przepraszam że tak okrutnie ale (mimo że ja zawsze uważam że małżeństwa w kryzysie warto i trzeba ratować) Twój mąż to dupek. No okey, upił się powiedział kilka słów za dużo ale wychodzi na to że nawet jak wytrzeźwiał to się zbytnio tym nie przejął musisz się zastanowić czy chcesz mieć w domu jedno dziecko czy dwoje.
Wiem, że mogą wrócić, ale póki co każdy dzień bez objawów jest dla mnie na wagę złota 😁 my idziemy na wesele za tydzien i jestem ciekawa do której wytrzymam 😁
U mnie informacja o mojej ciąży wyciekła do rodziny bardzo niespodziewanie. Teraz już się z tym nie kryje 🤷🏽♀️ już zbyt dużo osób wie niestety chociaż chciałam ukrywać to dłużej 😅
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Nulka, wiesz, w styczniu jak byłam świeżo po poronieniu to odbierali nas z lotniska dalsi znajomi. Powiedzieli nam wtedy ze za dwa tygodnie rodzą, mąż pogratulował, a mnie zatkało tak ze nie wydusiłam z siebie ani słowa, naprawdę zero reakcji z mojej strony. Nie wiem dlaczego, to był trochę taki cios dla mnie. I potem dopiero ogarnelam ze bardzo nieładnie się zachowałam i zaluje ze tak się stało. Mam nadzieje ze nikt tej sytuacji nie wspomina i nie ma mi za złe. To było silniejsze ode mnie, ja nie mogłam otworzyć buzi, żeby powiedzieć głupie „gratulacje”….
A zmieniając temat na przyjemny, zastanawiałyście się na jakie kolory/motywy postawić przy wyprawce? Mi się podobał na początku motyw „kosmos”, ale ciężko coś znaleźć z tym motywem i generalnie trochę krzykliwy jest. Rozważam tez zwierzęta leśne i kolor szalwiowy (kokony Jukki mają takie komplety). Z kolei bardzo ładnie tez wyglądają jednokolorowe wyprawki z kolorami typu brąz, ładny pomarancz i musztarda. No i nie wiem 😅😅25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Właśnie wczoraj miałam was pytać czy oznajmilyscie bliskim o ciąży U mnie wiedzą rodzice i przyjaciółka. Chciałam powiedzieć babciom po prenatalnych ale jakoś mam opory.. bo jak babcie wiedzą to juz wie cała rodzina i miasto 😅😅
Kasiekk, zazdroszczę ustania objawów 🙏🏼25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Nulka, wiesz, w styczniu jak byłam świeżo po poronieniu to odbierali nas z lotniska dalsi znajomi. Powiedzieli nam wtedy ze za dwa tygodnie rodzą, mąż pogratulował, a mnie zatkało tak ze nie wydusiłam z siebie ani słowa, naprawdę zero reakcji z mojej strony. Nie wiem dlaczego, to był trochę taki cios dla mnie. I potem dopiero ogarnelam ze bardzo nieładnie się zachowałam i zaluje ze tak się stało. Mam nadzieje ze nikt tej sytuacji nie wspomina i nie ma mi za złe. To było silniejsze ode mnie, ja nie mogłam otworzyć buzi, żeby powiedzieć głupie „gratulacje”….
A zmieniając temat na przyjemny, zastanawiałyście się na jakie kolory/motywy postawić przy wyprawce? Mi się podobał na początku motyw „kosmos”, ale ciężko coś znaleźć z tym motywem i generalnie trochę krzykliwy jest. Rozważam tez zwierzęta leśne i kolor szalwiowy (kokony Jukki mają takie komplety). Z kolei bardzo ładnie tez wyglądają jednokolorowe wyprawki z kolorami typu brąz, ładny pomarancz i musztarda. No i nie wiem 😅😅
Zależy od plci, jak będzie dziewczynka to pewnie wszystko będzie rozowe 😅
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
O motywie nie myślałam, nawet nie wpadłam na to😳
Martyna, wątpię żeby mieli Ci to za złe, a przynajmniej tak myślę... Widzisz, ja jej nie mam za złe że tak zareagowała dziwnie tylko mi jest smutno że ona może mieć problemy a ja wyskakuje z ciążą wiem jak to boli...
Właśnie my rodzicom i babcią bardzo wcześnie powiedzieliśmy i jakoś to wszystko w tajemnicy się udawało trzymać a tu o jeden wieczór wiedzą wszyscy 😂 -
Martyna33 przy córce poszłam w kolor miętowy, na jednej ścianie są przyklejone białe brzozy na szarym tle, reszta ścian miętowa. Białe meble. Teraz drugi Bąbel będzie musiał dołączyć przez jakich czas do siostry, więc nie poszaleje z wystrojem i motywami 😅 chyba, że do tego czasu znajdziemy jakieś mieszkanie lub dom, ale aktualnie nic nie ma.
U mnie wiedzą wszyscy co powinni heh. Rodzice, rodzeństwo. W pracy też wiedzą. Reszta świata dowie się jak zacznie widać brzuszek 🙂
Alis czytałam Twój wpis o Mężu. Ciężka sprawa i bardzo mi przykro, że musisz to przechodzić akurat teraz gdy tak naprawdę powinna cieszyć się każdą chwilą, planować, odpoczywać. Stres i łzy to ostatnie co Ci potrzebne. Mam nadzieję, że uda się tą sytuację jakoś sensownie wytłumaczyć, a i Mąż się ogarnie i pójdzie po rozum do głowy. Teraz to Wy powinniście być dla niego najważniejsi.
Iskra444 wrote:Odebrałam wyniki! 195mlU/ml
HCG podwaja się co 0 dni 23 godzin (23 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 207 mlU/ml (322.4%) (w normie).
Super ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 11:40
Iskra444, Alis96 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ja chce isc w beze, biel i ewentualnie braz, i raczej omijam wzorzyste ciuszki itp, bo mi sie za bardzo nie podobaja 😅 jedyne co, to jakies paski na bodziakach albo body cale w kwiatki dla dziewczynki 😍 to piekne jest, ale zobaczymy. Chce sie trzymac tonacji nude, bo bede mogla zostawic wszystko dla kolejnego maluszka, niezaleznie od plci pokoj tez ma byc bezowo bialy
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Rosalie wrote:Ja chce isc w beze, biel i ewentualnie braz, i raczej omijam wzorzyste ciuszki itp, bo mi sie za bardzo nie podobaja 😅 jedyne co, to jakies paski na bodziakach albo body cale w kwiatki dla dziewczynki 😍 to piekne jest, ale zobaczymy. Chce sie trzymac tonacji nude, bo bede mogla zostawic wszystko dla kolejnego maluszka, niezaleznie od plci pokoj tez ma byc bezowo bialy
No właśnie się zastanawiam nad tą szałwią. Beze tez mi się podobają i chyba będzie to lepsza opcja. Tym bardziej ze sypialnie mamy w kolorze ciemnoniebieskim i ta szałwia tam do niczego.
Strasznie podobają mi się jednokolorowe ubranka! Tylko ciężko znaleźć w sensownych cenach i jakości Większość dla dzieci jest jednak pstrokate.
Narazie mam ubranka białe, niebieskie, granatowe. Śpiworek do spania biało niebieski. Wiec tą szałwię chyba sobie daruje 😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Ja przy chłopczyku poszłam w neutralność i postawiłam na szary 😃 był szary wózek, kokon szary w kropki, szare kocyki itp. Białe meble, ścianę w pokoju pomalowana na szaro miętowo plus czarne przyklejane grochy . Jak będzie drugie to tez będzie pasować.
Marzę o dziewczynce ale czuje, że jestem skazana na bycie mamą chłopców 😃
Co do ciuszków to bardzo polecam tez od mamy gin. Trochę drogie ale jakoś pierwsza kasa, a dla takich malusińskich są idealne. Mój mąż je uwielbiał i świetnie sobie radził z przebierańcem synka. Praktycznie wszystko jest kopertowe.
I tez maja świetne śpiworki (mimo, że mój nie chciał spać w śpiworku) oraz ręczniczki z flaneli i kocyki . Delikatne dla skory dziecka. Generalnie sporo kupiłam od niej, prałam w 90 stopniach i nic się nie zniszczyło.
Martyna33 ja tez nie znoszę pstrokatych ubranek. Moim zdaniem dziecko najlepiej wyglada w śnieżnej bieli 😍🥰❤️ Mojemu synkowi do twarzy było tez w turkusowym od mg 👌😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 13:02
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Rosalie wrote:Ja patrze na vinted, sa zestawy ciuszkow, duzo taniej, ale fakt, ciężko znalezc ladne, niepstrokate. Ja na ten moment dorwalam 9 bodziakow na dlugi rekaw, stan super, z hm. Wiec warto szukac
Wystawiajcie tu dziewczyny foteczki jak coś fajnego kupujecie! Tak lubię to oglądać ☺️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
kalcia64 wrote:No to dobrz . Momentami było koło 180 ale mój dopler jest trochę rozkraczony .Właśnie kupiłam nowszy ale używany w super stanie .😍❤️[/QUOTE
Moje w podobnym czasie na wizycie miało 184
Gin twierdzil, że wszystko dobrze wiec mam nadzieję że się nie mylił -
Ariadne002 wrote:kalcia64 wrote:No to dobrz . Momentami było koło 180 ale mój dopler jest trochę rozkraczony .Właśnie kupiłam nowszy ale używany w super stanie .😍❤️[/QUOTE
Moje w podobnym czasie na wizycie miało 184
Gin twierdzil, że wszystko dobrze wiec mam nadzieję że się nie myliłWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 19:08
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
kalcia64 wrote:Chyba jeszcze nie wiesz kto u ciebie mieszka . W poprzedniej ciąży koło tego czasu byłam na usg i mały miał koło 160 -165 a teraz wysokie ciekawe czy się sprawdza to z tym tentnem 😂😂 Ze wyskie u dziewczynek.🙈
Może we wtorek na prenatalnych się dowiem
Oj bardzo bym chciała dziewczynkę bo mam już chłopaka na pokładzie ale najważniejsze żeby wszystko bylo dobrze