W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Nulka u mnie 22 stopnie, także taka idealna temperatura. Muszę poogarniać, bo się w szafach nie mieszczę 🙈🤣🤣 W sumie to już kończę, ale jeszcze małego pokój robimy, na jednej ścianie zostało nam fototapetę położyć i wszystkie meble skręcić 🙈
-
nick nieaktualnyAlis, minęło już kilka dni, więc po pierwsze cieszę się, że czujesz się lepiej. O maleństwo się nie martw: stres i nieprzespana noc nie zrobią mu krzywdy. Gdzieś czytałam, że kobiety żyjące w krajach, w których jest wojna, które codziennie przeżywają ekstremalny stres związany ze strachem o swoje życie i bliskich miały raptem minimalnie większe ryzyko utraty ciąży w porównaniu do kobiet nie doświadczających takiego stresu. Co do męża, to uważam, że powinniście poważnie porozmawiać, nie pozwól żeby udawał, że nic się nie stało i jakoś to będzie, bo dajesz wtedy sygnał, że przy kolejnej takiej sytuacji też co najwyżej tylko sobie popłaczesz. Martwi mnie to niezadowolenie z małżeństwa i to że Ci powiedział, że Cię nie kocha. Zapytaj może czego nie lubi i nie toleruje w Waszym związku i sama też wyłóż mu koniecznie swoje argumenty. Powiedz, że nie będziesz tolerować podobnych sytuacji w przyszłości, musisz postawić wyraźną granicę gdzie kłótnia zaczyna być już bezczelnością jednej ze stron.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty, dawajcie koniecznie znać co i jak wyszło!
Wczoraj wróciliśmy do domu po 18, dzisiaj trochę odypiam, ale zaraz siadam do pracy, bo w następną sobotę kolejne wesele i się trochę już piętrzą nieobrobione zdjęcia.
Nulka, podziwiam, że Ci się udaje jakkolwiek funkcjonować po weselu, jak Ty to robisz? 😁Alis96 lubi tę wiadomość
-
Jestem, wszystko w porządku. Dzidziuś zdrowy , 52 mm i 52 g. Rozwija się prawidłowo. Ssał kciuk. Jakie ma stopki wielkie.
Połówkowe 22 września.nulka_23, Belie, Caro, Kasienka22, Kasiekkk, Axon, Rosalie, Dip88, Osama, AnnWer lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nulka_23 wrote:Chyba mnie w przytomności trzyma dzisiejsza wizyta 😂 ale już odliczam godziny kiedy będę mogła wyjść z biura 😂
Zaczęłam dziś drugi trymestr!
Rozczaruje Cie, ale 2 trymestr jest od skończonego 14 tygodnia 😂
Tylko Belly pokazuje drugi trymestr od 13tc Tez myślałam, ze już prawie prawie a tu klops 😅nulka_23, Dip88 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNulka, a ja i tak gratuluję! Szybko zleci i ten następny tydzień i trymestr zresztą też
Dostałam paczkę ze smyka i niestety ten śpiworek nie ma otworków na szelki, ale pogadam z ciocią krawcową, czy da się z tym coś zrobić, bo szkoda mi go odsyłać. Na przesyłki wydam tyle, ile za niego zapłaciłam 😂
Ale mam za to kilka innych cudownych ubranek z wyprzedaży ze smyka 😍
A i w świecie dziecka kupiliśmy matę do przewijania. Nie planuję mieć wolnostojącego przewijaka, tylko przewijać na łóżku, na kanapie i ogólnie no gdzie się da 😁 Mata jest super, bo ma cienką gąbkę, więc i na stole po kąpieli położę i nie będzie ekstremalnie twardo, ale jest składana i ma wzdłuż zgięć przewężenia bez gąbki, żeby się ładnie składała, zapinana na zatrzask i złożona zajmuje tyle miejsca co książka, myślę, że na wyjazdy też będzie idealna.
Eve, Twoje maleństwo skradło moje serce. To najładniejsze zdjęcie usg jakie widziałam 😍 No po prostu mega zrobione, że widać i rączki i nóżki, rewelacja ❤️Eve, nulka_23, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Kasiekk, ja nie polecam robić w kombinezonku otworów, ponieważ szelki wtedy w ogóle do dziecka nie przylegają i jest bardzo niebezpiecznie… po drugie w aucie masz zwykle ogrzewanie, jest ciepło i jeśli małego z kombinezonu nie wyjmiesz, to się zapoci… dlatego otulacz to lepasza opcja bo łatwo można odkryć malucha. No ale wiadomo, zrobisz jak uważasz za słuszne, ja nic nie narzucam! taki kombinezon napewno do gondoli Ci się przyda Ja najpierw myślałam żeby otulacza do fotelika używać w gondoli, ale chyba potrzebne będzie coś cieplejszego na zimę
A jak jakościowo te ubranka ze smyka ?
Eve, piękny dzieciak!!! A coś wiadomo odnośnie płci ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 13:11
Eve lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Kasiekk, ja nie polecam robić w kombinezonku otworów, ponieważ szelki wtedy w ogóle do dziecka nie przylegają i jest bardzo niebezpiecznie… po drugie w aucie masz zwykle ogrzewanie, jest ciepło i jeśli małego z kombinezonu nie wyjmiesz, to się zapoci… dlatego otulacz to lepasza opcja bo łatwo można odkryć malucha. No ale wiadomo, zrobisz jak uważasz za słuszne, ja nic nie narzucam! taki kombinezon napewno do gondoli Ci się przyda Ja najpierw myślałam żeby otulacza do fotelika używać w gondoli, ale chyba potrzebne będzie coś cieplejszego na zimę
A jak jakościowo te ubranka ze smyka ?
Eve, piękny dzieciak!!! A coś wiadomo odnośnie płci ?
Wiadomo, że chcę jak najlepiej, ale to czym to się różni od kombinezonów lub śpiworów, które mają fabrycznie zrobione te otworki na szelki? Myślałam, że to jest właśnie po to, żeby zapiąć je blisko skóry, a nie przez puchowy materiał... Weź mi to wyłóż tak łopatologicznie, bo teraz już nie ogarniam :p
Co do grzania się, to on jest akurat rozpinany na całej długości po dwóch stronach, więc można bobasa praktycznie odkryć i tylko do plecaków by mu wtedy przylegało... -
Kasiekkk wrote:Wiadomo, że chcę jak najlepiej, ale to czym to się różni od kombinezonów lub śpiworów, które mają fabrycznie zrobione te otworki na szelki? Myślałam, że to jest właśnie po to, żeby zapiąć je blisko skóry, a nie przez puchowy materiał... Weź mi to wyłóż tak łopatologicznie, bo teraz już nie ogarniam :p
Co do grzania się, to on jest akurat rozpinany na całej długości po dwóch stronach, więc można bobasa praktycznie odkryć i tylko do plecaków by mu wtedy przylegało...Kasiekkk lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Rosalie wrote:Eve to zdjecie jest przepiękne! 😍
Rewelacja, zazdroszcze Wam podgladania bobasow, ja musze czekac 2,5 tygodnia na prenatalne 🙄
Ja tez zazdroszczę 🙈 juz odliczam dni do wizyty coś się ten czas ciągnie i ciągnie 🙄Rosalie lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualny
-
Martyna33 wrote:Rozczaruje Cie, ale 2 trymestr jest od skończonego 14 tygodnia 😂
Tylko Belly pokazuje drugi trymestr od 13tc Tez myślałam, ze już prawie prawie a tu klops 😅 -
nick nieaktualnyA co do jakości, to ja jestem zadowolona (póki co). Miały kilka nitek odstających, ale ucięłam, są miłe w dotyku, z bawełny organicznej i kaftaniki mają fajnie wywijane rękawki, żeby można z nich było zrobić niedrapki 😊
Zobaczymy, jak zachowają się po praniu, ale to bliżej porodu będę wszystko prać -
Właśnie to zrobisz z tego co kupiłaś jak wytniecir dziurki.
Kasiekkk lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️