W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:No nieee, ale sie teraz czuję zawiedziona! Co prawda nie sprawdzałam na Belly tylko tu https://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/ktory-to-miesiac-ciazy-jak-przeliczyc-tygodnie-ciazy-na-miesiace-aa-JAjV-BjCm-DvKU.html ale teraz czuję się oszukana 😂 w internecie nikomu nie można ufać 😂😂
Ja też gdzieś widziałam, że od początku 14 to drugi trymestr, na parenting, czy coś takiego.
Moi rodzice jeszcze w ogóle inaczej liczą, dla nich trymestr to 3 miesiące 😁
Ale faktycznie 42/3 wychodzi jak nic 14, więc 14 pełnych tygodni. -
nick nieaktualny
-
nulka_23 wrote:14+1 to już jest 15 tydzień ciąży więc zakończony 14 🤔🤔 czas w ciąży to szaleństwo 😂😂
Dokładnie tak, i zakończony 14 tc to początek 2 trymestru. Lekarze w ogóle sugerują się tymi zakończonymi tygodniami zwykle25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnynulka_23 wrote:14+1 to już jest 15 tydzień ciąży więc zakończony 14 🤔🤔 czas w ciąży to szaleństwo 😂😂
Ja to sobie wytłumaczyłam tak, że jak teraz skończę 28 lat i zacznę 29 rok życia, to będę miała 28+1 dzień na przykład, ale będę mówić, że mam 28 lat, nie 29, 29 będę miała dopiero jak skończę 29 rok życia i tak samo jest z tymi tygodniami u bobasa.nulka_23, Belie lubią tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Marcelq, jeśli jesteś tu z nami to daj znać jak usg
CRL 2,23 cmDip88, Eve, nulka_23, Kasiekkk, Belie, Rosalie, Caro lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Wiadomo, że chcę jak najlepiej, ale to czym to się różni od kombinezonów lub śpiworów, które mają fabrycznie zrobione te otworki na szelki? Myślałam, że to jest właśnie po to, żeby zapiąć je blisko skóry, a nie przez puchowy materiał... Weź mi to wyłóż tak łopatologicznie, bo teraz już nie ogarniam :p
Co do grzania się, to on jest akurat rozpinany na całej długości po dwóch stronach, więc można bobasa praktycznie odkryć i tylko do plecaków by mu wtedy przylegało...
Nie nie teraz to ja Ci namieszałam! Eh ten ciążowy mózg… ja miałam w głowie ze Ty chcesz malucha zapinać na kombinezonie a nie pod, a dlaczego tak pomyślałam nie mam pojęcia, przecież wyraźnie powiedziałaś ze chcesz dziurki 😅😅😅
Przepraszam, strasznie namieszalam 😂
Jeśli zrobisz dziurki i będziesz zapinać pasy pod kombinezonem to oczywiście to jest to samo co taki otulacz jak wrzucilas fotkę niżejKasiekkk lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Marcelq wrote:
Dawno tu u nas nie było takich fasolinek😍😍
Piękny dzidziuś25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Kasiekkk, Twoje tłumaczenie z urodzinami mnie bardzo oświeciło! Nie ma co zawyżać wieku 😂😂
Marcelq, jakie maleństwo powodzenia w nadrabianiu forum😁😁 przy takiej ilości stron to chyba nie możliwe 😁😁
Też wydawało mi się to genialne, kiedy na to porównanie wpadłam 😂😂😂 -
nick nieaktualnyMarcelq wrote:
Jesteś! ❤️ Śliczna fasolinka! A jak udała się przeprowadzka? Bez zbędnych nerwów? -
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Nie nie teraz to ja Ci namieszałam! Eh ten ciążowy mózg… ja miałam w głowie ze Ty chcesz malucha zapinać na kombinezonie a nie pod, a dlaczego tak pomyślałam nie mam pojęcia, przecież wyraźnie powiedziałaś ze chcesz dziurki 😅😅😅
Przepraszam, strasznie namieszalam 😂
Jeśli zrobisz dziurki i będziesz zapinać pasy pod kombinezonem to oczywiście to jest to samo co taki otulacz jak wrzucilas fotkę niżej
No i wszystko jasne, dziękuję! 😊 -
nick nieaktualny
-
Eve, Marceleq gratuluje udanych wizyt ☺️ Cudowne bobaski 🥰🥰
Eve lubi tę wiadomość
-
Ja też już po trafiłam dziś na super położną ❤️ za to na wizycie pani doktor stwierdziła że mam wysokie ryzyko preeklampsji i dostałam na to acard. No i zaproponowała mi zwolnienie 😳 jak jej powiedziałam że dziękuję ale od października to zrobiła wielkie oczy
Rosalie, Eve lubią tę wiadomość
-
Nulka to uważaj na siebie i mam nadzieje, że będą później mieć wszystko pod kontrolą 😉
nulka_23 lubi tę wiadomość