W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:Umówiłam się na jutro na wizytę. Dodzwoniłam się do gin tego co prowadził mi ciążę z synem. Myślałam, że zapisze mnie na przyszły tydzień a on, że jutro może mnie przyjąć o 19.00 😊
Nie do końca chciałam i to ciążę prowadzić u niego ale niestety nie łatwo o dobrego lekarza u mnie w okolicy 😔Milixx, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:A może coś w pobliżu? Wizyta raz na miesiąc to może uda się po prostu gdzieś podjechać? 😉
Mam jeszcze lekarza 20 km od siebie, też prywatnie. Dobre ma opinie i jestem zapisana do niego 9.05 więc zobaczy, którego wybioręverliebtindich, Blondyna.B, Mgdra, Blond27, Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Aniulka1992 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie nie mogę zajść w ciążę dopóki nie unormuje testosteronu może ma któraś jakieś sposoby na obniżenie jego ?? 😥
Hej, ja mam podwyższony testosteron, według lekarza nie jakoś krytycznie, bo nie mam fizycznych objawów ale prawdopodobnie był to czynnik blokujący owulację, jednak endokrynolog nie skupił się na jego obniżeniu a tylko na stymulacji. Osobiście stwierdziłam, że podziałami z dietą i przez dwa miesiące piłam dużo mięty, jadłam produkty sojowe, orzechy (szczególnie włoskie), siemię lniane. Przeczytałam w jakimś artykule, że te produkty obniżają poziom testosteronu. Podobno najbardziej lukrecja, ale jej nie mogę przełknąć. Jednakże tak jak napisała Blondyna.B najpierw wybrałabym się do endokrynologa, On oceni w jakim stopniu to podwyższenie występuje i może przepiszę jakieś leki 🙂Olo323 lubi tę wiadomość
-
Aniulka, mi ginekolog powiedział że jedynym skutecznym sposobem na obniżenie androgenów jest antykoncepcja (ale jak sie starasz o dziecko to odpada) Oczywiście można próbować naturalnymi sposobami ale u mnie sie to nie sprawdziło. Ja akurat miałam wszystkie androgeny podwyższone, nie wiem jak jest u Ciebie. Jedyne co mi pomogło to stymulacja (swoich owulacji nie miałam przez te wysokie androgeny) i w drugim cyklu na stymulacji sie udało. Idź do dobrego endokrynologa lub ginekologa i na pewno Cie pokieruje 😊
Wybaczcie, że sie wcinam wam tutaj ale śledze wątki i wasze wizyty cały czas 😜Mgdra, Kalli95, Aneta2506 lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
abrakadabra wrote:Dobrze kojarze, że jesteś z Lublina? Jeśli w ciąży jesteś to mówisz o tym fakcie przy rejestracji i Cie musza przyjąć w ciągu 7 dni. Ja nie czekałam tyle na wizytę, chodzę na nfz ciągle i tez jestem z Lublina. A na usg jedynie prywatnie chodzę bo to na nfz nie zachwyca niestety
Tak, powiedziała że w ciągu 7 dni może mnie przyjąć do innego ginekologa (niż chciałam) na NFZ . Także wiem o tym, ale chciałam do konkretnej osoby .
Blondyna piękne wiadomości 💜💜💜💜
Milix kciuki za jutro 🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 19:42
Milixx, Blondyna.B, Olo323 lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
milam wrote:Aneta a kiedy będzie wiadomo?
23.04. będzie 10 dpo, ale pewnie zatestuje dzień wcześniej 😅 w szczególności że mam dwa testyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 20:42
Nati94, Kalli95, cslza, milam lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Gratulacje ❤❤❤❤Blondyna.B lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Milixx, to kciuki trzymamy dalej do jutra!
Natka, kreski ciemnieją PRZE-PIĘ-KNIE
Ja dzisiaj latałam po labach i robiłam badania, potem spotkanie z przyjacielem i obiadek. Wreszcie się trochę odrobiłam. Dostałam przed chwilką wyniki - generalnie wszystko ładnie w normach, TSH skoczyło delikatnie do 2,06, ale od wczoraj lekko podwyższyłam dawkę euthyroxu zgodnie z zaleceniem lekarza, więc za chwilkę spadnie. Beta prawie 50 000, więc dla przełomu 7/8 tyg też w normie.
Jednak nie wszystko takie kolorowe... Progesteron 21,09... Od 1,5 tyg biorę o połowę mniejszą dawkę dupka (2x1), żadnych plamień ani nic, więc to mnie uspokaja. Mam nadzieję, że wszystko jest ok
Blondyna.B, Milixx, Blond27, Nati94 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 20:44
Szatkownicadojajek, Blondyna.B, KlaraJa, Domi_naturelover, Aneta2506, Milixx, cuddlemuffin, Gwiazdeczka 93, Blond27, Olo323, malinowamamba95, verliebtindich, Kalli95, Magdaalena91, Poziomka9204, cslza, milam lubią tę wiadomość
👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Domi_naturelover wrote:Jednak nie wszystko takie kolorowe... Progesteron 21,09
... Od 1,5 tyg biorę o połowę mniejszą dawkę dupka (2x1), żadnych plamień ani nic, więc to mnie uspokaja. Mam nadzieję, że wszystko jest ok
Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Widzisz wszystko będzie dobrze ❤️
Olo323 lubi tę wiadomość
-
Oliwia23 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
TSH 2,06. Mamy tu jakieś tarczycowe, ciążowe specjalistki?💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Jak podwyższoną nasz dawkę leków to powinno skoczyć 🙂 a druga sprawa zobacz, że normy się zmniejszają więc myślę, że wszystko dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 20:58
Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
To już nie taki Kropek!
cudnie
Oliwia23, Blond27 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Blondyna, Ty to jesteś nasza naczelna specjalistka i pocieszycielka, dziękuję
Blondyna.B, Blond27, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
KaJa wrote:Aniulka, mi ginekolog powiedział że jedynym skutecznym sposobem na obniżenie androgenów jest antykoncepcja (ale jak sie starasz o dziecko to odpada) Oczywiście można próbować naturalnymi sposobami ale u mnie sie to nie sprawdziło. Ja akurat miałam wszystkie androgeny podwyższone, nie wiem jak jest u Ciebie. Jedyne co mi pomogło to stymulacja (swoich owulacji nie miałam przez te wysokie androgeny) i w drugim cyklu na stymulacji sie udało. Idź do dobrego endokrynologa lub ginekologa i na pewno Cie pokieruje 😊
Wybaczcie, że sie wcinam wam tutaj ale śledze wątki i wasze wizyty cały czas 😜