W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati94 wrote:
O kurcze - nieźle dobrze że czas taki że bez problemu codziennie sukienki można nosić 😍Nati94, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ogólnie dziś słabo mi, chyba ta pogoda tak działa na mnie 😔 wiem, że to tylko sen ale czasem one są bardzo realne i trudno tego nie pamiętać...
O kurcze - nieźle dobrze że czas taki że bez problemu codziennie sukienki można nosić 😍
No, sukienki już wjechały na co dzień. Spodenki i spodnie mnie uwierają -
Nati94 wrote:Ps a propo, to ja mam w ciąży ogromny brzuch zawsze. W 20 tc wszyscy myślą, że już rodzę🤣 także wcale mnie to nie dziwi.
Nati94, asias86 lubią tę wiadomość
-
Dziś chyba jakieś ciśnienie albo pogoda na wywalone brzuchy. Wczoraj prawie nie miałam a dziś nic się nie ukryje 😆 kulka jak nic .
Blondyna.B, Angelaaaa, Nati94, KlaraJa, Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj tez mam brzuch ogromny… ale już w poprzedniej ciąży szybko mi wyskoczył…
Wgl jakoś złe się czuje dzisiaj, nie do życia. A muszę zorganizować jakoś męża urodziny jutro. Pieke tort i będzie grill. Mam nadzieje ze jakoś ogarnę i przetrwam.
Nati, piękny brzuszek, i te raczki na nim. Mężowi ostatnio wyrwało się przy synku ze mama w brzuszku ma dZidzie i żeby nie kopał. Rano ma tak ze kopie gdzie popadnie jak wstanie i się wygłupia. I ten podłapał, mam nadzieje ze jutro nic nie wypali przy teściach i innych gościach o tym, że mama ma w brzuchu dzidzie, bo zdecydowanie nie mam ochoty jeszcze ich informować.
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:Ja dzisiaj tez mam brzuch ogromny… ale już w poprzedniej ciąży szybko mi wyskoczył…
Wgl jakoś złe się czuje dzisiaj, nie do życia. A muszę zorganizować jakoś męża urodziny jutro. Pieke tort i będzie grill. Mam nadzieje ze jakoś ogarnę i przetrwam.
Nati, piękny brzuszek, i te raczki na nim. Mężowi ostatnio wyrwało się przy synku ze mama w brzuszku ma dZidzie i żeby nie kopał. Rano ma tak ze kopie gdzie popadnie jak wstanie i się wygłupia. I ten podłapał, mam nadzieje ze jutro nic nie wypali przy teściach i innych gościach o tym, że mama ma w brzuchu dzidzie, bo zdecydowanie nie mam ochoty jeszcze ich informować.moja starsza często wspomina o dzidziusiu w brzuszku, bardzo czeka, głaszcze brzuch, mówi do brzucha, pyta, kiedy się urodzi. Wczoraj wybrała imię dla chłopca ☺️ zobaczymy, czy ja się przekonam do tych imion, no i mąż- ale ten zostawia mi wolną rękę.
Bardzo współczuję złego samopoczucia. Ja czułam się większość dnia całkiem ok, na wieczór turborzyg(przepraszam za słownictwo, inaczej tego się nie da nazwać)teraz w miarę ok.
Czekam na odpowiedź od doktor, która zrobi mi prenatalne z fmf. Myślę, że będę miała ok 17-20.06 -
Angelaaaa wrote:Byłam z córką u neurologa wszystko wraca do normy ❤️ normalnie nie wiecie jaka jestem szczęśliwa, Kamień z serca
Mam ochotę ryczeć z radości 😭Blondyna.B, Angelaaaa, conte, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Blondyna.B, Dominika96, Angelaaaa, KlaraJa, Domi_naturelover, Wojcinka, conte, Milixx, Kalli95, Blond27, Magdak, milam, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Mgdra wrote:Kochana wierzę Ci, bo moja córcia zaczyna w końcu chodzić!! Za jedna rączkę ładnie tupta. Czasami sama się puści i idzie pięknie. Ale zwykle jeszcze się boi. Może na 2 latka będzie już śmigać
No to super 😍
Moja wreszcie zaczęła sama siadać czworakować i stać 😊 brakuje ctylko chodzenia na to też musimy jeszcze.ttoche poczekać 😊
I akurat idealny moment że będzie wszystko dobrze jak urodzi się druga dzidzia 😊Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:No to super 😍
Moja wreszcie zaczęła sama siadać czworakować i stać 😊 brakuje ctylko chodzenia na to też musimy jeszcze.ttoche poczekać 😊
I akurat idealny moment że będzie wszystko dobrze jak urodzi się druga dzidzia 😊Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Mgdra wrote:Moja tez późno sama zaczęła siadać. W 12 miesiącu. A czworakowac dopiero w 18. Stanie przy meblach również dopiero w 18. Też się cieszę, że poszło u nas wszystko do przodu jeszcze przed narodzinami drugiego dziecka 😊 Super że u Was już takie postępy 😊 🥰
Jesteśmy silne babki 💪 obt teraz przy drugim maluszku nie było żadnych problemów 😘Mgdra, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dziewczyny jakie piękne macie już brzuszki 😍😍
Ja jestem z tych XL więc jeszcze chwilę na brzuszek poczekam. Ale czuję że dół już mi się zaokrągla 🥰 Jednak na takie piękne zdjęcia jeszcze nie czas 😄
Co do informacji o ciąży. Wiedzą u nas tylko dzieciaki i chyba czas powiedzieć reszcie rodziny bo córka już chodzi i mówi że tata jej powiedział że będzie dzidziuś 😄😊 Ile ja się musiałam wykręcać szwagierce jak jej moja córa powiedziała 😅 Chce zeby najpierw mimo wszystko dowiedziwli się rodzice i teście. Dlatego kupiłam dla syna koszulkę z napisem 'Będę starszym bratem' dzisiaj chyba ją mu założę i pojedziemy do dziadków. Mi to wg ciężko informować o ciąży. Mimo iż to dobra nowina to jakoś tak nie umiem o tym mówić 🙈
Co do samopoczucia. Wczoraj aż wstyd mówić ale spałam w ciągu dnia 3h 😅🙈 na chwilę miałam się położyć 😄 Ale za to po południu zaliczyłam z dziećmi spacer na lody i grilla z męża bratem. Oczywiście znowu się nie obyło od pytań dlaczego nie pije 😄 -
Milixx wrote:Dziewczyny jakie piękne macie już brzuszki 😍😍
Ja jestem z tych XL więc jeszcze chwilę na brzuszek poczekam. Ale czuję że dół już mi się zaokrągla 🥰 Jednak na takie piękne zdjęcia jeszcze nie czas 😄Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość
-
My byliśmy wczoraj na kolacji z teściami z okazji imienin i nadchodzącego dnia matki. Ubrałam sukienkę, która tak mi pięknie brzuszek uwidoczniła 😍 widać, że totalnie ciążowy, bo jest tak śmiesznie trochę kanciasty u dołu 😅 Rano na czczo już nawet go widać 🥰
wspaniałe uczucie, tak tego pragnęłam, tak bardzo się bałam, że nigdy mi nie będzie dane 🥹 Nasze Maleństwo ❤️Milixx, Blondyna.B, Blond27, milam, Nati94, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
A u mnie nadal " ciąża spożywcza" - juz biore makrogole, magnez i na razie bez specjalnego efektu- wzdecie gigant, zaparcie. po wstaniu z lozka brzuch plaski ( zwlaszcza ze ze wzgledu na to ze nie jem slodyczy to schudlam ok 1kg) a wieczorem masakra. u nas pogoda koszmarna i sukienki nie wchodza w gre i musze wiazac spodnie na gumke recepturke. ciesze sie na urlop, tam chociaz bede mogla nosic luzne ciuchy..
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy ja po poronieniu mogę mieć laktacji 😵😵?? No ewidentnie mi lekko z piersi coś leci bo ciągle bluzka mokra w jednym miejscu. Natomiast jak zaglądam/ naciskam to sucho.....
Też mam wzdęcia nie wiem czy to przez ten zabieg tam się jeszcze coś goi czy po prostuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 14:08
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Dziewczyny czy ja po poronieniu mogę mieć laktacji 😵😵?? No ewidentnie mi lekko z piersi coś leci bo ciągle bluzka mokra w jednym miejscu. Natomiast jak zaglądam/ naciskam to sucho.....
Też mam wzdęcia nie wiem czy to przez ten zabieg tam się jeszcze coś goi czy po prostu -
Na pewno coś mi poleciało z jednej piersi, niedużo ale plama była dwa razy. Konsultacje mam dopiero w piątek, zobaczymy co będzie do tego czasu
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Jak tam weekend dziewczyny? Aktywna, czy leniwa niedziela? 😇
Ja jak pomyślę, że trzeba posprzątać po wczorajszej parapetówce to mam dość i nie mogę się podnieść z łóżka 😝💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy