W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny, lece jutro na wakacje, ginekolog powiedziała, żebym leciała i odpoczywała tylko żebym chodziła w trakcie lotu jako profilaktyka zakrzepicy. wiec lece. czuje sie mocno srednio, wiec pewnie wysle meza z corka na jakąś wycieczke a sama poleze pod parasolem z ksiazka w spokoju. ale odpada gotowanie a to duzy plus no i 2 tygodnie bez pracy to luksus. kupilam sobie dzis pare ciuchow ktore pomieszcza rosnacy brzuch- spodnie w gumke i lekko oversizową letnia sukienke. i kapelusz z gigantycznym rondem, zeby mi sie jakies plamy od slonca nie porobiły:) wiec jestem gotowa, trzymajcie kciuki, zeby Kropek dobrze zniosl podroz samolotem. Lanzarote, przybywamy!
Grażyna1820, Blondyna.B, Poziomka9204, conte, Blond27, KlaraJa, Domi_naturelover, Kluska95, Angelaaaa, malinowamamba95, Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Aneta2506 dobrze że wróciłaś 🥰
Wpisz mi 8.06 prenatalne 🤞
Ja jestem non stop śpiąca 😴😴 nic nie robię, kompletnie nic. Aż jestem na siebie wściekła za ten spadek energii. Dzisiaj znowu spałam 3h w ciągu dnia 🙈 aż wstyd mówić 😅 Czy to minie? 🤔🙈 Do tego znowu męczy mnie katar 🤧 mam dość tych chorób 😔Aneta2506, malinowamamba95, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZazdro urlopu, ja Starego pożegnałam dziś na lotnisku i widzimy się za 3 tyg 🙄
Ale odwaliłam... nonstop pojawiały mi się reklamy na fb, i to normalnie na potęgę, nie wiedziałam nic z grup ani od znajomych tylko reklamy. Więc klikam w jakąś "dlaczego widzę ta reklame" no i tam było, że mam wiek mieści 18 a 43 lata, to se myślę zmienię albo usunę żeby mi nie brali pod uwagę wieku w preferencjach wiek. I wiecie co zrobiłam? Zaznaczyłam, że mam 8 lat 😅 i mi zablokowali fb a z nim razem insta bo mam połączone konta...
Więc ja oficjalnie umieram z nudów, nawet sobie pazów nie zrobię bo inspiracje z insta brałam 🤦♀️malinowamamba95, Olo323 lubią tę wiadomość
-
cuddle, udanego wyjazdu! My lecimy na Maltę 3 czerwca 🔥
Aneta, niech energia nowego cyklu będzie z Tobą ❤️ Mocne kciukaski 🥰
Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Milixx wrote:Aneta2506 dobrze że wróciłaś 🥰
Wpisz mi 8.06 prenatalne 🤞
Ja jestem non stop śpiąca 😴😴 nic nie robię, kompletnie nic. Aż jestem na siebie wściekła za ten spadek energii. Dzisiaj znowu spałam 3h w ciągu dnia 🙈 aż wstyd mówić 😅 Czy to minie? 🤔🙈 Do tego znowu męczy mnie katar 🤧 mam dość tych chorób 😔 -
Cześć dziewczyny 😊 nie pisałam przez kilka dni przez brak humoru i chęci do czegokolwiek... regularnie Was jednak czytałam. Jutro mam pobranie krwi na Papp-e i inne badania ze skierowania i jutro też wracam do pracy (na szczęście zdalnej), nie wiem jednak na jak długo. Tak jak mówiłam ostatnie dni były tragiczne non stop mnie mdliło, miałam nogi jak z waty, ból głowy, brak energii takie tam combo. Dzisiaj jest już lepiej i też się denerwuje, czy to nie jest nic złego, że nagle prawie wszystko przeszło. Został tylko lekki ból brzucha po jedzeniu i tak jakby uczucie przelewania w żołądku. Nie wiem jak wytrzymam ten tydzień do usg 😕 czy z tego wyniku tej papp-y już można coś przeczytać, czy to dopiero lekarz interpretuje? Chyba zrobię te wszystkie badania i dam mężowi, żeby ściągnął wyniki i nie będę na nie spoglądać, aż do wizyty żeby się nie stresować...
Cuddlemuffin udanego wypoczynku! ☀️
Aneta witaj z powrotem 😊 mam nadzieję że ten cykl będzie szczęśliwy, a jak nie ten to wrześniowy 🍀
Conte 😅 te reklamy mogą być faktycznie strasznie irytujące! Ja pisałam coś z koleżanką ostatnio o szkole rodzenia na msg i od tamtej pory wychodzą mi reklamy przeróżnych szkół rodzenia. Irytuje mnie to bo ja już i tak mam wybraną. A Ty może na czas weryfikowania zgłoszenia o odblokowanie konta założysz sobie jakieś fejkowe na insta? 🤔 -
Cuddle zazdroszczę i życzę udanego wypoczynku ☺️
Conte ale się załatwiłaś 😂 było wpisać, że masz 60...😁
Milixx spanie to praktycznie codziennie mam w ciągu dnia ale praca mnie trochę hamuje żeby nie spać ale to wtedy po południu mi się zdarzy... Przyjdzie 2 trymestr i mam nadzieję że będzie lepiej 😁
KlaraJa nie próbuj sama szukać w wynikach PAPP-A... To tylko stres i się czegoś naczytasz a się okaże że wszystko dobrze. Lekarz to wrzuca do programu który sam wszystko liczy na podstawie wielu parametrówKlaraJa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj te reklamy to masakra. Kiedyś ktoś mi powiedział, że mam ładny pierścionek to za chwilę miałam reklamy pierścionków na fb, że wszystkim tak jest.
Nie zakładałam żadnego innego konta na instalacja, cierpliwie czekam aż m odblokują 🙈KlaraJa lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:dziewczyny, lece jutro na wakacje, ginekolog powiedziała, żebym leciała i odpoczywała tylko żebym chodziła w trakcie lotu jako profilaktyka zakrzepicy. wiec lece. czuje sie mocno srednio, wiec pewnie wysle meza z corka na jakąś wycieczke a sama poleze pod parasolem z ksiazka w spokoju. ale odpada gotowanie a to duzy plus no i 2 tygodnie bez pracy to luksus. kupilam sobie dzis pare ciuchow ktore pomieszcza rosnacy brzuch- spodnie w gumke i lekko oversizową letnia sukienke. i kapelusz z gigantycznym rondem, zeby mi sie jakies plamy od slonca nie porobiły:) wiec jestem gotowa, trzymajcie kciuki, zeby Kropek dobrze zniosl podroz samolotem. Lanzarote, przybywamy!
Super zazdroszczę 🤩 miłego wypoczynku 😘Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Zarzucę temat na rozluźnienie..jak planujecie kupować wyprawkę? Odkładacie pieniądze, bierzecie z oszczędności czy co miesiąc coś kupujecie? W obydwu ciążach kupowałam co miesiąc, teraz mając dwójkę wolałabym uniknąć leżenia tych rzeczy, dopóki nie ogarnę pokoju dla maleństwa, plus wyprawka u nas = mały remont, kupno mebli i aranżacja pokoju. Chyba tym razem pójdę w zbieranie pieniędzy i po remoncie wszystko kupimy, jedynie ubranka będę kupować powoli, na promkach szukać itd
-
Nati ja większość rzeczy mam, brakuje trochę ubranek (w zależności też jaka płeć) i różnych bzdetów - typu higieniczne. Remont pokoju bym chciała zrobić jakoś we wrześniu - był malowany niedawno ale chcemy żeby był typowo dziecięcy. Wtedy co miesiąc coś kupowaliśmy ale myślę, że odkładanie do skarbonki kasy na później to też dobry sposób i mieć wszystko upatrzone ☺️
Jedynie co wiem, to że ze wszystkim zaczekam do USG połówkowego to dla mnie największy krok milowy w ciąży...Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Nati ja większość rzeczy mam, brakuje trochę ubranek (w zależności też jaka płeć) i różnych bzdetów - typu higieniczne. Remont pokoju bym chciała zrobić jakoś we wrześniu - był malowany niedawno ale chcemy żeby był typowo dziecięcy. Wtedy co miesiąc coś kupowaliśmy ale myślę, że odkładanie do skarbonki kasy na później to też dobry sposób i mieć wszystko upatrzone ☺️
Jedynie co wiem, to że ze wszystkim zaczekam do USG połówkowego to dla mnie największy krok milowy w ciąży... -
Ja na razie nie myślę o zakupach. Potrzebujemy chwilę oddechu finansowo - komunia, NIFTY, prenatalne, wizyty co 2 tyg... Chcielibyśmy wyjechać na urlop, więc myślę, że w okolicach sierpnia - września zaczniemy poważniejsze zakupy.1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
-
Szatkownicadojajek wrote:Ja na razie nie myślę o zakupach. Potrzebujemy chwilę oddechu finansowo - komunia, NIFTY, prenatalne, wizyty co 2 tyg... Chcielibyśmy wyjechać na urlop, więc myślę, że w okolicach sierpnia - września zaczniemy poważniejsze zakupy.
Ja wiem, że straty to stres ale w końcu trzeba przejść na wizyty co 3-4 tygodnie skoro wszystko dobrze ☺️ -
Cześć dziewczyny,
Mnie tak przeczołgał weekend.. urodziny męża wyszły super ale pol niedzieli i dzisiaj odsypiałam. Dzisiaj znów mnie męczą mdłości i wgl jakiś spadek nastroju znów mam.
Nati - zamówiłam te badania na upacjenta za darmo z apki, dzięki za info! Jutro ma być pobranie, ciekawe jak szybko wyniki.
W środę mam kolejna wizytę, a później za 2 tyg żeby sprawdzić czy wszystko ok przed pobraniem krwi na sanco, chociaż znowu mnie kusi żeby jednak do tego czasu co tydzień. Ale nie wiem, bo tak wszystko drożeje a to jednak 200 zł wizyta.
Co do wyprawki, większość mam po synku, muszę tylko przebrać i oddać/ wyrzucić rzeczy zniszczone/ niepraktyczne bo miałam bardzo dużo ciuchów dla niego bez sensu. Dla dziewczynki tez mam kilka ciuszków bo pod wpływem chwili kupiłam w poprzedniej ciąży bo czułam ze to dziewczynka. Tym razem z wszelkimi zakupami wstrzymuje sie do połówkowych, ale tez nie będzie tego dużo. Pokój stoi przygotowany bo niedawno wprowadziliśmy się do nowego domu wiec tam już mniej więcej planowaliśmy, że będzie pokój drugiego dziecka. Jedynie pewnie przemalujemy jak już będzie płeć wiadoma i jakieś dodatki. Lozeczko stoi po synku, dostawka i monitor na strychu czekają.
Aneta, trzymam kciuki za kolejny cykl ✊🏻✊🏻
Cuddle, zazdro wielkie urlopu. My byliśmy w tym roku nad morzem a nie wiem czy coś innego zaplanuje, bo marzy mi się zrobić przed domem ogródek, i taras kończymy i stopy lecą do góry.. także w tym roku to chyba odpuścimy:)
Conte - niezły przymusowy odwykmi by się tez chyba przydał.
Dobrego wieczoru:)Aneta2506 lubi tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
nick nieaktualnyJa po wypłacie już drugi raz. Poprzednio zamówiłam troszkę ubranek, teraz jakieś pierdółki typu ręczniki, pościel, prześcieradełko do wózka, przewijak, pieluchy. Po następnej wypłacie planuje wyprawkę dla siebie do szpitala a później rzeczy typu butelki/smoczki itp bo nie chce żeby mi się to teraz walało po kuchni i żeby guma/kauczuk nie sparciały przed użyciem.
No i mamy już wózek i fotelik z ważniejszych zakupów. Za miesiąc powinny być mebelki 🥰Olo323 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:A dlaczego cały czas masz wizyty co 2 tygodnie?
Ja wiem, że straty to stres ale w końcu trzeba przejść na wizyty co 3-4 tygodnie skoro wszystko dobrze ☺️Blondyna.B, Olo323 lubią tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️