X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli wodonercze będzie się nadal powiększało w takim tempie jak teraz czeka nas w przyszłości cewnikowanie nerki małego jeszcze w moim brzuszku. Dziś prawa miedniczka miała 9 mm, a norma w 3 trym jest do 10 mm . Wiec bardzo mało nam zostało. Ponoć cewnik rozpatrują powyżej 1,5-2 cm miedniczki . Mam nadzieje ze to się zatrzyma. No i po urodzeniu tez czekają nas kontrole. Czasami jest potrzeby zabieg aby usunąć przeszkodę. Tyle wiem teraz . Może po wizycie u specjalisty będę wiedziała coś więcej .

Babulka lubi tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby było dobrze, trzymamy mocno kciuki ✊❤️ Na szczęście do 3 sierpnia wiele nie zostało, więc szybko zleci i będziesz wiedzieć na czym stoicie 😊

Grażyna1820 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna współczuję... 😔 To pewnie będzie stresujący czas ale dobrze, że w pozostałym zakresie z synkiem jest wszystko dobrze 💙

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna przykro mi, na pewno generuje to silny stres i zmartwienie :( Ale najważniejsze, że się diagnozujecie i kontrolujecie stan dzieciątka. Dzisiejsza medycyna dużo może, ma nadzieję, że gładko przez to przejdziecie ❤️

Milixx, zaraz urlop, to mam nadzieję, że naładujesz się dobrą energią i ciepłym słońcem ❤️🥰

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny ze mogę się wygadać ❤️ Jestem dobrej myśli ale wiadomo, podświadomość swoje robi. Ale damy radę 💪 dla Stasia ❤️

Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Dziękuje dziewczyny ze mogę się wygadać ❤️ Jestem dobrej myśli ale wiadomo, podświadomość swoje robi. Ale damy radę 💪 dla Stasia ❤️

Jesteście dzielni 💪 Będzie dobrze 💚

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec o nas, opowiadajcie jak u Was ❤️ Kupujecie już powoli wyprawkę ? Ja ostatnio na Vinted nakupiłam kilka bodziakow, śpiochów 😍

10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Koniec o nas, opowiadajcie jak u Was ❤️ Kupujecie już powoli wyprawkę ? Ja ostatnio na Vinted nakupiłam kilka bodziakow, śpiochów 😍
    Dużo rzeczy mam jeszcze z 1 ciąży więc są nowe a ciuchów mnóstwo dostanę od znajomej i cioci więc nawet nie patrzę na nie 😅
    Po połówkowych zacznę spisywać wyprawkę co trzeba i systematycznie będziemy kupować żeby nie wydać nagle dużej kasy

Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażka, ponoć u wielu dzieci po porodzie do 6 msc życia to wodonercze zanika a to może teraz wynikac z tego, że dzidziutek się nie wysikał 🤭 będzie dobrze!

U nas mega busy days ... niedzielę ugadaliśmy hydraulika i Ledwo odpoczęliśmy i od razu nowy tydz z grubej rury. Starego znowu wywiozłam na lotnisko, wraca w czwartek a na mojej głowie budowa. Muszę zdecydować o układzie łazienki a żaden do mnie nie przemawia i dodatkowo zamówić styropian na podłogi i na ocieplenie domu 🙄 totalnie się na tym nie znając😅 niby mieli kończyć nam dach na dniach ale chyba się do końca tyg nie wyrobią, my jeszcze wymyśliliśmy dodatkowo żeby zrobili drugie okno dachowe, uziom i strażaki do kominów 🤣 ale umówiłam montaż okien na początek sierpnia wiec jest progress... Elektryk niedługo też wchodzi ale najpierw muszę rozplanować wszystkie punkty w domu 🥴🥴 zwby pod koniec sierpnia wjechały tynki. Ale przez ciążę i jakieś zaćmienia chyba długo tak nie pociągnę 🤣 prędzej na porodówkę pojadę

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Grażka, ponoć u wielu dzieci po porodzie do 6 msc życia to wodonercze zanika a to może teraz wynikac z tego, że dzidziutek się nie wysikał 🤭 będzie dobrze!

U nas mega busy days ... niedzielę ugadaliśmy hydraulika i Ledwo odpoczęliśmy i od razu nowy tydz z grubej rury. Starego znowu wywiozłam na lotnisko, wraca w czwartek a na mojej głowie budowa. Muszę zdecydować o układzie łazienki a żaden do mnie nie przemawia i dodatkowo zamówić styropian na podłogi i na ocieplenie domu 🙄 totalnie się na tym nie znając😅 niby mieli kończyć nam dach na dniach ale chyba się do końca tyg nie wyrobią, my jeszcze wymyśliliśmy dodatkowo żeby zrobili drugie okno dachowe, uziom i strażaki do kominów 🤣 ale umówiłam montaż okien na początek sierpnia wiec jest progress... Elektryk niedługo też wchodzi ale najpierw muszę rozplanować wszystkie punkty w domu 🥴🥴 zwby pod koniec sierpnia wjechały tynki. Ale przez ciążę i jakieś zaćmienia chyba długo tak nie pociągnę 🤣 prędzej na porodówkę pojadę
    Jak sobie przypomnę to całe wybieranie, dopasowywanie, szukanie, to mi słabo 😄 My byliśmy na tym etapie zimą i strasznie nas to urządzanie zmęczyło (a to tylko mieszkanie!). W ciąży jest mi baaaaaardzo ciężko dokonywać wyborów, naprawdę 😅 Nie wiem co by to było teraz i szczerze Ci współczuję i przesyłam dużo sił! ❤️

Co do wyprawki - ja mam od ok 1,5 tyg listę w excelu, wprowadzam sobie tam wszystko. Przeglądam ubranka, które dostaliśmy, segreguję itp :D Z większych rzeczy został Nam fotelik, materac do łóżeczka i kokon. Oczywiście jeszcze cała apteczka, akcesoria kosmetyczne, jakieś podkłady i inne drobiazgi 😊 Ale My naprawdę masę rzeczy dostaliśmy, więc kwestia uporządkowania i przebrania. Ale cieszy mnie to ogromnie ❤️🥰

Olo323 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie za rok mamy mieszkanie do odbioru, także nie mogę się "doczekać" całego wykończenia 😅

Domi o której masz jutro wizytę? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 09:49

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jak mija dzień? U mnie pierwszy dzień upałów po przerwie i już mam dość.

Ja tez mam wykańczanie za sobą - nie lada wyzwanie. Dalej kończymy niektóre rzeczy. Ostatnio wreszcie skonczono taras, zamówiłam meble i pergole, i nie umiem się doczekać aż mąż w weekend złoży 🥰. Zostało nam tez poddasze do wykończenia.

Ja wzięłam się za przeglądanie i wystawianie rzeczy po synku i szukanie czegoś dla młodej. Pokupowalam już trochę bodziakow i spodenek na Vinted, głównie z hm/nexta. Powiem wam, że mam refleksje jak to przeglądam, że już nic nie kupię w smyku. Wszystkie ciuszki z hm/next/zary/nameit/mybasic - maja super jakość dalej, po milionie prania i suszenia. Za to te ze smyka to dramat. Zdecydowanie wole kupić używane z lepszych firm niż nowe w smyku jak to ma tak wyglądać po kilku praniach.
    Tez sobie w excelu zrobiłam listę co muszę kupić, i zaznaczam co mam ewentualnie takiego neutralnego po synku. Resztę muszę powystawiać i jak sprzedam to będę kupować dla małej. Moja mama tez już wpadła w szaleństwo zakupów i ma mi przywieźć rzeczy w weekend 🥰.

Zaczęłam już 18 tc, ale to leci 🥰.
    Miłego dnia wam życzę, żebyśmy jakoś przetrwały w tym upale… 😢

Blondyna.B, Poziomka9204, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dzisiaj śniło mi się ze ki wody odeszły i nie byłam spakowana do szpitala, co więcej po drodze jechałam jeszcze dokupić rzeczy w aptece… ale w śnie się cieszyłam ze zaczęłam rodzic sama a nie jechałam na wywołanie. 😅

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Jeszcze dzisiaj śniło mi się ze ki wody odeszły i nie byłam spakowana do szpitala, co więcej po drodze jechałam jeszcze dokupić rzeczy w aptece… ale w śnie się cieszyłam ze zaczęłam rodzic sama a nie jechałam na wywołanie. 😅
    Coś chyba jest na rzeczy bo ja miałam koszmar, że też rodzę i dziecko nie przeżyło bo za małe...

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Też raz miałam taki sen! Normalnie po drodze do szpitala chodziłam z listą i kupowałam jakieś rzeczy 🤦 chory sen
    Grażyna, mam nadzieję, że następna wizyta wszystko wyjaśni i będzie dobrze ❤️

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra niedługo ma wizytę trzymajcie kciuki żeby okazało się że wszystko dobrze z kropkiem 🥹🤞

Poziomka9204, malinowamamba95, Olo323, Grażyna1820, KlaraJa, Mgdra, Domi_naturelover, Chrupka lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Milixx Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś się dzieje bo ja w nocy spać nie mogę i też mam głupie sny 😔 Do tego syn się budzi i też ma koszmary. Nie lubię takich nocy, idzie się wykończyć.

Widzę że temat wyprawka wchodzi na pierwsze miejsce. Ja jeszcze o tym nie myślę 🙈 dużo ciuszków mam po 2 dzieciaków. Musze tylko jakieś nowe kupić na wyjścia. U rodziców pół strychu w dziecięcych ciuchach 😂 O wyprawce to pewnie gdzieś we wrześniu pomyślę. Najpierw muszę zrobić wyprawkę dzieciom do przedszkola - to też nie mały wydatek 🤦‍♀️ Więc wszystko po kolei 😄

U nas się upały zbliżają, już dzisiaj to odczuwam ☀️🌡️🌡️ A jak sobie pomyślę jaka jest pogoda w Chorwacji.. To sama nie wiem czy się cieszę czy mnie to przeraża ☀️☀️ Wg to dzisiaj już wtorek a mi się o tym urlopie pomyśleć nie chce 🙈 Te pakowanie i droga mnie przeraża. Najchętniej to bym spakowała męża i dzieci, i nich jadą sami a ja bym odpoczęła w domu 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 11:48

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę jest coś z tymi snami! Ja od soboty słabo śpię, co chwile się budzę, albo przespie dwie godziny i ze trzy nie mogę zasnąć, później znowu na godzinkę zasnę- i tak w kółko… i co najlepsze, tez śniło mi się z niedzieli na poniedziałek, ze byłam już w szpitalu rodzic, ze tak szybko i problemy i jeszcze okazało się, ze dziewczynka i nie chcieli mi jej pokazać….

Co do wyprawki- mam sporo ciuszków, bo trochę poszalałam na vinted 🙈 moja mama ostatnio tez wpadła w szał wyprzedaży i kupiła mi kilka pajacyków i bodziakow zapinanych na kopertę (żeby było mi łatwiej 😅)
    Na razie ciuszków nie kupuje, bo myśle, ze tego akurat mi starczy 😊
    Strasznie stresuje mnie wyprawka, jestem z tych „życiowo” niezorganizowanych i boje sie, ze o czymś ważnym zapomnę, albo złe się przygotuje 🙈
    Z takich dużych rzeczy mamy już kupiony wózek 😊

Chciałabym jeszcze w tym miesiącu kupić tez coś „grubszego” (bo od sierpnia mamy same imprezy wiec, już wydatki pójdą na to) typu jakiś bujaczek/ leżaczek czy jak to nazwać… macie coś na oku?
    Wiele dobrych opinii słyszałam o bujaczki babybjorn albo o tym łóżeczko/bujaczku chicco baby hug 4w1- macie jakieś doświadczenia opinie?

malinowamamba95 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Moja siostra niedługo ma wizytę trzymajcie kciuki żeby okazało się że wszystko dobrze z kropkiem 🥹🤞

Niestety nie jest 😭😭 nawet siostra nie chce o tym gadać 😭 załamka 😭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u nas dookoła u znajomych czy siostry same dziewczynki 🙈 ciuszki różowe czy w kwiatuszki 😂 także jak mieli coś neutralnego to dostałam ale to pojedyncze sztuki 😁 postanowiłam ze zaczniemy od jakiś kosmetycznych i higienicznych rzeczy dla mnie i maleństwa, gdyby jednak przydało sie wcześniej. Oby nie, ale musimy mieć to na uwadze.
    Dziś pierwszy raz dostałam kopniaka pod zebra 😅 a bo sie nie pochwaliłam, nasz kawaler wazy już 450g 😂 kawał chłopa 💪

Olo323, Poziomka9204, conte lubią tę wiadomość

10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ