W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżeli wodonercze będzie się nadal powiększało w takim tempie jak teraz czeka nas w przyszłości cewnikowanie nerki małego jeszcze w moim brzuszku. Dziś prawa miedniczka miała 9 mm, a norma w 3 trym jest do 10 mm . Wiec bardzo mało nam zostało. Ponoć cewnik rozpatrują powyżej 1,5-2 cm miedniczki . Mam nadzieje ze to się zatrzyma. No i po urodzeniu tez czekają nas kontrole. Czasami jest potrzeby zabieg aby usunąć przeszkodę. Tyle wiem teraz . Może po wizycie u specjalisty będę wiedziała coś więcej .
Babulka lubi tę wiadomość
-
Oby było dobrze, trzymamy mocno kciuki ✊❤️ Na szczęście do 3 sierpnia wiele nie zostało, więc szybko zleci i będziesz wiedzieć na czym stoicie 😊
Grażyna1820 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Grażyna współczuję... 😔 To pewnie będzie stresujący czas ale dobrze, że w pozostałym zakresie z synkiem jest wszystko dobrze 💙
Grażyna1820 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Grażyna przykro mi, na pewno generuje to silny stres i zmartwienie
Ale najważniejsze, że się diagnozujecie i kontrolujecie stan dzieciątka. Dzisiejsza medycyna dużo może, ma nadzieję, że gładko przez to przejdziecie ❤️
Milixx, zaraz urlop, to mam nadzieję, że naładujesz się dobrą energią i ciepłym słońcem ❤️🥰Grażyna1820 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Dziękuje dziewczyny ze mogę się wygadać ❤️ Jestem dobrej myśli ale wiadomo, podświadomość swoje robi. Ale damy radę 💪 dla Stasia ❤️
Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:Koniec o nas, opowiadajcie jak u Was ❤️ Kupujecie już powoli wyprawkę ? Ja ostatnio na Vinted nakupiłam kilka bodziakow, śpiochów 😍
Po połówkowych zacznę spisywać wyprawkę co trzeba i systematycznie będziemy kupować żeby nie wydać nagle dużej kasyGrażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGrażka, ponoć u wielu dzieci po porodzie do 6 msc życia to wodonercze zanika a to może teraz wynikac z tego, że dzidziutek się nie wysikał 🤭 będzie dobrze!
U nas mega busy days ... niedzielę ugadaliśmy hydraulika i Ledwo odpoczęliśmy i od razu nowy tydz z grubej rury. Starego znowu wywiozłam na lotnisko, wraca w czwartek a na mojej głowie budowa. Muszę zdecydować o układzie łazienki a żaden do mnie nie przemawia i dodatkowo zamówić styropian na podłogi i na ocieplenie domu 🙄 totalnie się na tym nie znając😅 niby mieli kończyć nam dach na dniach ale chyba się do końca tyg nie wyrobią, my jeszcze wymyśliliśmy dodatkowo żeby zrobili drugie okno dachowe, uziom i strażaki do kominów 🤣 ale umówiłam montaż okien na początek sierpnia wiec jest progress... Elektryk niedługo też wchodzi ale najpierw muszę rozplanować wszystkie punkty w domu 🥴🥴 zwby pod koniec sierpnia wjechały tynki. Ale przez ciążę i jakieś zaćmienia chyba długo tak nie pociągnę 🤣 prędzej na porodówkę pojadęDomi_naturelover lubi tę wiadomość
-
conte wrote:Grażka, ponoć u wielu dzieci po porodzie do 6 msc życia to wodonercze zanika a to może teraz wynikac z tego, że dzidziutek się nie wysikał 🤭 będzie dobrze!
U nas mega busy days ... niedzielę ugadaliśmy hydraulika i Ledwo odpoczęliśmy i od razu nowy tydz z grubej rury. Starego znowu wywiozłam na lotnisko, wraca w czwartek a na mojej głowie budowa. Muszę zdecydować o układzie łazienki a żaden do mnie nie przemawia i dodatkowo zamówić styropian na podłogi i na ocieplenie domu 🙄 totalnie się na tym nie znając😅 niby mieli kończyć nam dach na dniach ale chyba się do końca tyg nie wyrobią, my jeszcze wymyśliliśmy dodatkowo żeby zrobili drugie okno dachowe, uziom i strażaki do kominów 🤣 ale umówiłam montaż okien na początek sierpnia wiec jest progress... Elektryk niedługo też wchodzi ale najpierw muszę rozplanować wszystkie punkty w domu 🥴🥴 zwby pod koniec sierpnia wjechały tynki. Ale przez ciążę i jakieś zaćmienia chyba długo tak nie pociągnę 🤣 prędzej na porodówkę pojadę
Co do wyprawki - ja mam od ok 1,5 tyg listę w excelu, wprowadzam sobie tam wszystko. Przeglądam ubranka, które dostaliśmy, segreguję itpZ większych rzeczy został Nam fotelik, materac do łóżeczka i kokon. Oczywiście jeszcze cała apteczka, akcesoria kosmetyczne, jakieś podkłady i inne drobiazgi 😊 Ale My naprawdę masę rzeczy dostaliśmy, więc kwestia uporządkowania i przebrania. Ale cieszy mnie to ogromnie ❤️🥰
Olo323 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
My właśnie za rok mamy mieszkanie do odbioru, także nie mogę się "doczekać" całego wykończenia 😅
Domi o której masz jutro wizytę? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 09:49
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Cześć dziewczyny
Jak mija dzień? U mnie pierwszy dzień upałów po przerwie i już mam dość.
Ja tez mam wykańczanie za sobą - nie lada wyzwanie. Dalej kończymy niektóre rzeczy. Ostatnio wreszcie skonczono taras, zamówiłam meble i pergole, i nie umiem się doczekać aż mąż w weekend złoży 🥰. Zostało nam tez poddasze do wykończenia.
Ja wzięłam się za przeglądanie i wystawianie rzeczy po synku i szukanie czegoś dla młodej. Pokupowalam już trochę bodziakow i spodenek na Vinted, głównie z hm/nexta. Powiem wam, że mam refleksje jak to przeglądam, że już nic nie kupię w smyku. Wszystkie ciuszki z hm/next/zary/nameit/mybasic - maja super jakość dalej, po milionie prania i suszenia. Za to te ze smyka to dramat. Zdecydowanie wole kupić używane z lepszych firm niż nowe w smyku jak to ma tak wyglądać po kilku praniach.
Tez sobie w excelu zrobiłam listę co muszę kupić, i zaznaczam co mam ewentualnie takiego neutralnego po synku. Resztę muszę powystawiać i jak sprzedam to będę kupować dla małej. Moja mama tez już wpadła w szaleństwo zakupów i ma mi przywieźć rzeczy w weekend 🥰.
Zaczęłam już 18 tc, ale to leci 🥰.
Miłego dnia wam życzę, żebyśmy jakoś przetrwały w tym upale… 😢Blondyna.B, Poziomka9204, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Jeszcze dzisiaj śniło mi się ze ki wody odeszły i nie byłam spakowana do szpitala, co więcej po drodze jechałam jeszcze dokupić rzeczy w aptece… ale w śnie się cieszyłam ze zaczęłam rodzic sama a nie jechałam na wywołanie. 😅
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:Jeszcze dzisiaj śniło mi się ze ki wody odeszły i nie byłam spakowana do szpitala, co więcej po drodze jechałam jeszcze dokupić rzeczy w aptece… ale w śnie się cieszyłam ze zaczęłam rodzic sama a nie jechałam na wywołanie. 😅
-
malinowamamba95 wrote:Jeszcze dzisiaj śniło mi się ze ki wody odeszły i nie byłam spakowana do szpitala, co więcej po drodze jechałam jeszcze dokupić rzeczy w aptece… ale w śnie się cieszyłam ze zaczęłam rodzic sama a nie jechałam na wywołanie. 😅
Grażyna, mam nadzieję, że następna wizyta wszystko wyjaśni i będzie dobrze ❤️1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Moja siostra niedługo ma wizytę trzymajcie kciuki żeby okazało się że wszystko dobrze z kropkiem 🥹🤞
Poziomka9204, malinowamamba95, Olo323, Grażyna1820, KlaraJa, Mgdra, Domi_naturelover, Chrupka lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Chyba coś się dzieje bo ja w nocy spać nie mogę i też mam głupie sny 😔 Do tego syn się budzi i też ma koszmary. Nie lubię takich nocy, idzie się wykończyć.
Widzę że temat wyprawka wchodzi na pierwsze miejsce. Ja jeszcze o tym nie myślę 🙈 dużo ciuszków mam po 2 dzieciaków. Musze tylko jakieś nowe kupić na wyjścia. U rodziców pół strychu w dziecięcych ciuchach 😂 O wyprawce to pewnie gdzieś we wrześniu pomyślę. Najpierw muszę zrobić wyprawkę dzieciom do przedszkola - to też nie mały wydatek 🤦♀️ Więc wszystko po kolei 😄
U nas się upały zbliżają, już dzisiaj to odczuwam ☀️🌡️🌡️ A jak sobie pomyślę jaka jest pogoda w Chorwacji.. To sama nie wiem czy się cieszę czy mnie to przeraża ☀️☀️ Wg to dzisiaj już wtorek a mi się o tym urlopie pomyśleć nie chce 🙈 Te pakowanie i droga mnie przeraża. Najchętniej to bym spakowała męża i dzieci, i nich jadą sami a ja bym odpoczęła w domu 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 11:48
-
Naprawdę jest coś z tymi snami! Ja od soboty słabo śpię, co chwile się budzę, albo przespie dwie godziny i ze trzy nie mogę zasnąć, później znowu na godzinkę zasnę- i tak w kółko… i co najlepsze, tez śniło mi się z niedzieli na poniedziałek, ze byłam już w szpitalu rodzic, ze tak szybko i problemy i jeszcze okazało się, ze dziewczynka i nie chcieli mi jej pokazać….
Co do wyprawki- mam sporo ciuszków, bo trochę poszalałam na vinted 🙈 moja mama ostatnio tez wpadła w szał wyprzedaży i kupiła mi kilka pajacyków i bodziakow zapinanych na kopertę (żeby było mi łatwiej 😅)
Na razie ciuszków nie kupuje, bo myśle, ze tego akurat mi starczy 😊
Strasznie stresuje mnie wyprawka, jestem z tych „życiowo” niezorganizowanych i boje sie, ze o czymś ważnym zapomnę, albo złe się przygotuje 🙈
Z takich dużych rzeczy mamy już kupiony wózek 😊
Chciałabym jeszcze w tym miesiącu kupić tez coś „grubszego” (bo od sierpnia mamy same imprezy wiec, już wydatki pójdą na to) typu jakiś bujaczek/ leżaczek czy jak to nazwać… macie coś na oku?
Wiele dobrych opinii słyszałam o bujaczki babybjorn albo o tym łóżeczko/bujaczku chicco baby hug 4w1- macie jakieś doświadczenia opinie?malinowamamba95 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Kurcze u nas dookoła u znajomych czy siostry same dziewczynki 🙈 ciuszki różowe czy w kwiatuszki 😂 także jak mieli coś neutralnego to dostałam ale to pojedyncze sztuki 😁 postanowiłam ze zaczniemy od jakiś kosmetycznych i higienicznych rzeczy dla mnie i maleństwa, gdyby jednak przydało sie wcześniej. Oby nie, ale musimy mieć to na uwadze.
Dziś pierwszy raz dostałam kopniaka pod zebra 😅 a bo sie nie pochwaliłam, nasz kawaler wazy już 450g 😂 kawał chłopa 💪Olo323, Poziomka9204, conte lubią tę wiadomość