X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o piersi, to u mnie sutków dotknąć nie mogę 🙈 cały czas są takie wrażliwe.
    Co do wydzieliny to ja nie wiem czy to kwestia pogody czy to Żr wszystkie jesteśmy na podobnym etapie i taki śluz jest normalny. Ostatnio spanikowałam bo normalnie bałam się ze może wody się sączą, nagle miałam sporo takiej wody, bo nawet nie było widać jakiegoś śluzu, tylko po prostu cała bielizna mokra. I podniosłam alarm do męża, ze gdyby coś, był w gotowości jechac i IP mówię muszę obserwować.
    Ale maluch ruszał się jak zawsze, więcej się to nie zdarzyło, wiec uznałam ze może gdzieś uciskał i to był mocz ? Ale nie zdaje mi się. Ważne ze się nie powtórzyło.

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Domi to odpoczywaj i się obserwuj 😘

Dziewczyny kilka pytań-
    Czy Was też bolą tak piersi? W poprzednich ciążach nie bolały mnie na tym etapie, teraz dość solidnie odczuwam ból, urosły o 2 rozmiary i są napięte.

Wydzielina- ponoć mam jakąś infekcję dalej(mam zlecone tylko lactinova mama), mam dużo wydzieliny jak białko jaja, trochę białej(to na pewno moja), męczy mnie to, muszę często zmieniać majtki bo nie toleruję wkładek już,macie tak? (Sory za opis 😨 mam nadzieję, że po obserwacjach do kalendarzyka nic tu nikogo nie przerazi 😅)

Płaczliwość- dziś zanosiłam się płaczem na ,Dziewczynce z zapałkami, wiem smutna, ale nie umiem się opanować, te hormony mnie dobijają 🙈

Trądzik- ktoś jeszcze się męczy? Wszystko przeszło z ciężkich objawów, pryszczole zostały.
    *U mnie teraz od czasu do czasu pojawia się ból piersi - ciężko mi się dotknąć, ale bolą max 2 dni i puszczają :D
    *U mnie wydzielina raczej od początku taka sama.
    *Oj tak, ja na prawie każdym odcinku serialu spuszczę kilka łez :D A co dopiero jak ktoś rodzi/umiera, no dramat 😅
    *U mnie raz na 2-3tyg jest mini wysyp - 2-3 wypryski na twarzy i kilka na plecach. Ale bardzo szybko znikają :D

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Jeżeli chodzi o piersi, to u mnie sutków dotknąć nie mogę 🙈 cały czas są takie wrażliwe.
    Co do wydzieliny to ja nie wiem czy to kwestia pogody czy to Żr wszystkie jesteśmy na podobnym etapie i taki śluz jest normalny. Ostatnio spanikowałam bo normalnie bałam się ze może wody się sączą, nagle miałam sporo takiej wody, bo nawet nie było widać jakiegoś śluzu, tylko po prostu cała bielizna mokra. I podniosłam alarm do męża, ze gdyby coś, był w gotowości jechac i IP mówię muszę obserwować.
    Ale maluch ruszał się jak zawsze, więcej się to nie zdarzyło, wiec uznałam ze może gdzieś uciskał i to był mocz ? Ale nie zdaje mi się. Ważne ze się nie powtórzyło.
    zawsze możesz posłużyć się papierkiem lakmusowym ;) Są ultra tanie, a mogą uspokoić. Jeśli zabarwia się na niebiesko/zielono to bardzo możliwe, że są to wody.

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie z kolei piersi już nie bolą, jakieś dwa/trzy pierwsze miesiące to był dramat tak bolały, były dni ze spałam nawet w staniku sportowym. Urosły chyba o cztery rozmiary 😂 chociaż tak szczerze mam wrażenie, ze ostatnio mi zmalały piersi, bo staniki które najnowsze kupiłam to wydają mi się luźne w miseczce, mąż jednak twierdzi, ze moje piersi nadal są ogromne 😂

Co do śluzu ostatnio tez miałam więcej, jakby taki płodny, ale minęło i teraz rzadko co widzę na bieliźnie, ale aplikując luteinę czuje, ze cały czas jest mimo wszystko „mokro”

Co do buzi, ostatnio przyłożyłam się i pilnuje pielęgnacji, głównie nawilżam i po raz pierwszy w ciąży mam ładna cerę (coś czuje ze zapesze 😂) bo tak to byłam cały czas w pryszczach i zaskórnikach…

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    zawsze możesz posłużyć się papierkiem lakmusowym ;) Są ultra tanie, a mogą uspokoić. Jeśli zabarwia się na niebiesko/zielono to bardzo możliwe, że są to wody.
    Właśnie o tym słyszałam.m i chyba zafunduje sobie żeby awaryjnie w domu były. Zawsze będzie wiadomo.

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi ♥️

Conte jak tam?

19 tydzień 😱 jak ten czas leci 😱

Angelaaaa, Blondyna.B, Grażyna1820, Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Dzięki za odpowiedzi ♥️

Conte jak tam?

19 tydzień 😱 jak ten czas leci 😱

Tak ten czas leci że ja muszę w aplikacji sprawdzać który to już tydzień ciąży 😂 u mnie 23+1 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Tak ten czas leci że ja muszę w aplikacji sprawdzać który to już tydzień ciąży 😂 u mnie 23+1 😁
    Ja też zapominam bo preglife daje mi przypomnienia dzień przed 🙈 bo pierwotnie data była na 29.12
    Nie no, serio, ale ja mam teraz jakiś zaawansowany syndrom wicia gniazda, odbiło mi, mąż ma przesrane. Ciągle go ganiam i siebie też 🙈 dziś wybraliśmy farbę do pokoju Stasia 🙂 dobiorę tapetę i malujemy 🙈

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Ja też zapominam bo preglife daje mi przypomnienia dzień przed 🙈 bo pierwotnie data była na 29.12
    Nie no, serio, ale ja mam teraz jakiś zaawansowany syndrom wicia gniazda, odbiło mi, mąż ma przesrane. Ciągle go ganiam i siebie też 🙈 dziś wybraliśmy farbę do pokoju Stasia 🙂 dobiorę tapetę i malujemy 🙈

Ja za to mam dzisiaj jakiś kiepski dzień. Pół dnia senna i bez sił a teraz głowa mi pęka 😔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja za to mam dzisiaj jakiś kiepski dzień. Pół dnia senna i bez sił a teraz głowa mi pęka 😔
    Idź spać 😘 ja wczoraj położyłam na chama młodsza, starszej dałam bajkę. Czasami potrzebuję być patomatką 🙈 inaczej nie dałabym rady. Czułam, że odjeżdżam. Dziś już naładowana 😅

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Idź spać 😘 ja wczoraj położyłam na chama młodsza, starszej dałam bajkę. Czasami potrzebuję być patomatką 🙈 inaczej nie dałabym rady. Czułam, że odjeżdżam. Dziś już naładowana 😅

No moja córcia jeszcze nie chce spać 🙈🙈 a nawet bajek nie umie w spokoju pooglądać tylko zaraz wariuje 😂
    Liczę że druga córcia będzie o wiele grzeczniejsza 🤭🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    No moja córcia jeszcze nie chce spać 🙈🙈 a nawet bajek nie umie w spokoju pooglądać tylko zaraz wariuje 😂
    Liczę że druga córcia będzie o wiele grzeczniejsza 🤭🤭
    Lepiej nastaw się gorzej, najwyżej się miło rozczarujesz 😅 ja mam tak, pierwsza aniołek, spala całe noce, w dzień po kilka godzin, więc byłam mega super nastawiona na drugą..a tu kolki, niespanie w dzień, kilka miesięcy byliśmy zombie 😅 teraz wezmę, co da los, a już widzę, że Staś to będzie druga Lili- u mnie sprawdza się temperament ,z brzucha, a ten szaleje po nocach jak siostra 🤣

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Lepiej nastaw się gorzej, najwyżej się miło rozczarujesz 😅 ja mam tak, pierwsza aniołek, spala całe noce, w dzień po kilka godzin, więc byłam mega super nastawiona na drugą..a tu kolki, niespanie w dzień, kilka miesięcy byliśmy zombie 😅 teraz wezmę, co da los, a już widzę, że Staś to będzie druga Lili- u mnie sprawdza się temperament ,z brzucha, a ten szaleje po nocach jak siostra 🤣

No u nas były też kolki, potem noce super spała ale w ciągu dnia max 20 minut drzemki 😳 a i jak chciałam wyjść na spacer to tylko wtedy jak spała 🙈 także o tyle dobrze że było lato to jak zasnęła to tylko do wózka wkładałam i wychodziłam 😂 teraz zimą to będzie gorzej za nim się ubierze i dziecko więc liczę na cud że będzie aniołek 🤭 a i córka wygląda jak czysty tatuś a charakter ma mój 😈 🤭

Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie ani bólu piersi ani pryszczy, za to podobnie jak u Was bardzo mokro w majtkach. i nadal trzyma mnie ten bol kosci ogonowej, nie wiem o co chodzi, tylko troche pospaceruje i zaraz bach ledwo nogami ruszam. dziwne.

podziwiam Cie Nati ze juz tak wszystko szykujesz i kupujesz ja sie jeszcze troche boje, nie kupilam jeszcze zadnego ubranka..

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    a u mnie ani bólu piersi ani pryszczy, za to podobnie jak u Was bardzo mokro w majtkach. i nadal trzyma mnie ten bol kosci ogonowej, nie wiem o co chodzi, tylko troche pospaceruje i zaraz bach ledwo nogami ruszam. dziwne.

podziwiam Cie Nati ze juz tak wszystko szykujesz i kupujesz ja sie jeszcze troche boje, nie kupilam jeszcze zadnego ubranka..
    Ja zazwyczaj swój strach przekłuwam w jakieś działania, o ile mnie nie paraliżuje. Boję się wciąż po tych prenatalnych, ale zarazem czuję gdzieś tam spokój. Co do pokoju, to już później nic nie podziałamy z malowaniem, bo mieszkamy na wsi i jesienią/zimą ciężko o malowanie. Mamy we wrześniu zaplanowany inny remont i do tego czasu musimy mniej wiecej ogarnąć 😱 później w październiku wjeżdża szafa i wyprawka typu Chicco(jednak się zdecyduję na nie), monitor oddechu, wózek, pieluszki, przewijaki i inne 😱

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to mega dużo planowania, żeby wszystko miało ręce i nogi już przy mojej dwójce..muszę jeszcze porządnie zagłębić się w temat wózków, żeby łatwo go rozkładać, wpiąć na stelaż fotelik, czy brać dostawkę do wózka, jakie śpiworki itd aż głowa pęka 😅

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati a ty bierzesz wózek rok po roku ? Czy córeczka już nie korzysta z wózka ?
    Ja mam dylemat bo moja dopiero zaczyna samodzielne kroczki robić, do listopada niby jeszcze trochę ale nie wiem czy 18 miesięczne dziecko potrzebuje wózka ?. Bo nie mogę znaleźć taniego wózka rok po roku i który spełnia moja wymagania 🙈🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Nati a ty bierzesz wózek rok po roku ? Czy córeczka już nie korzysta z wózka ?
    Ja mam dylemat bo moja dopiero zaczyna samodzielne kroczki robić, do listopada niby jeszcze trochę ale nie wiem czy 18 miesięczne dziecko potrzebuje wózka ?. Bo nie mogę znaleźć taniego wózka rok po roku i który spełnia moja wymagania 🙈🙈
    Dla 1.5 rocznej bralabym na pewno podwójny. Moja będzie miała 2.5 roku, jeszcze korzysta ale raczej to już będą ostatnie podrygi. Myślałam nad dostawką, ale jak popatrzyłam na te zgarbione mamy z wózkiem i dostawką to jestem na nie. Mały urodzi się w zimę, może średnia będzie trochę jeździć na sankach, jeśli nie to za rączkę. Ale to jeszcze wciąż temat rozwojowy🙂 póki co wózek jest codziennie w użyciu, ale pamiętam, że to taki przełomowy okres, gdy dzieci powoli wyrastają z wózków. Właśnie nad tym myślę najwięcej. O tyle dobrze, że mieszkam na wsi i łatwiej upilnować tu dziecko na spacerze, jednak często muszę być zdana sama na siebie- przy odwożeniu do przedszkola będzie najwięcej nerwów 🙈

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Dla 1.5 rocznej bralabym na pewno podwójny. Moja będzie miała 2.5 roku, jeszcze korzysta ale raczej to już będą ostatnie podrygi. Myślałam nad dostawką, ale jak popatrzyłam na te zgarbione mamy z wózkiem i dostawką to jestem na nie. Mały urodzi się w zimę, może średnia będzie trochę jeździć na sankach, jeśli nie to za rączkę. Ale to jeszcze wciąż temat rozwojowy🙂 póki co wózek jest codziennie w użyciu, ale pamiętam, że to taki przełomowy okres, gdy dzieci powoli wyrastają z wózków. Właśnie nad tym myślę najwięcej. O tyle dobrze, że mieszkam na wsi i łatwiej upilnować tu dziecko na spacerze, jednak często muszę być zdana sama na siebie- przy odwożeniu do przedszkola będzie najwięcej nerwów 🙈

Oki dzięki za radę ☺️ no to muszę jakiś znaleźć odpowiedni a jest ciężko 🙈🙈 tym bardziej nie chce dawać dużo kasy jak nie wiem jak długo będzie mi potrzebny 🤪

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Milixx Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19+6 🤰 jutro już 50% 🤩 szybko te tygodnie lecą ⏳

IMG-20220727-113000-edit-13227598610480.jpg

Trochę pięknych widoków Wam przesyłam ☀️🏖️
    Jutro już ostatni dzień i powrót. Szybko zleciał ten urlop. Powiem Wam, że dzisiaj miałam jakiś gorszy dzień. Rano się popłakałam, później wolałam być sama i wszystko mnie do około denerwowało. Nawet tutaj mnie gorszy dzień dopadł. Na szczęście już jest lepiej bo szkoda marnować ostatnich dni wakacji 🙈😅

IMG-20220728-194956.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 21:28

Angelaaaa, Kluska95, Chrupka , Nati94, Blondyna.B, Szatkownicadojajek, Paulina666, Grażyna1820, Domi_naturelover, Poziomka9204, Olo323, Mgdra, KlaraJa lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ