W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:19+6 🤰 jutro już 50% 🤩 szybko te tygodnie lecą ⏳
Trochę pięknych widoków Wam przesyłam ☀️🏖️
Jutro już ostatni dzień i powrót. Szybko zleciał ten urlop. Powiem Wam, że dzisiaj miałam jakiś gorszy dzień. Rano się popłakałam, później wolałam być sama i wszystko mnie do około denerwowało. Nawet tutaj mnie gorszy dzień dopadł. Na szczęście już jest lepiej bo szkoda marnować ostatnich dni wakacji 🙈😅
Widoki piękne 🙂
Angela, myśl myśl, ale ja mam doświadczenie takie, że wózek do 2-2.5 roku spokojnie. Te podwójne wózki chyba dość łatwo sprzedać. Ja ewentualnie myślałam nad valco snap Duo, ale mam valco snap sport i są naprawdę ok. Na każdy teren, lekkie i w ogóle. Próbuję właśnie dociec, czy do niego da się wpiąć gondolę zamiast spacerówki
Nas dzisiaj Pani kasjerka pytała, jaki mamy termin i kto się urodzi, czy trzecia córeczka;) chyba coraz mocniej też widać.Mart768 lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:a u mnie ani bólu piersi ani pryszczy, za to podobnie jak u Was bardzo mokro w majtkach. i nadal trzyma mnie ten bol kosci ogonowej, nie wiem o co chodzi, tylko troche pospaceruje i zaraz bach ledwo nogami ruszam. dziwne.
podziwiam Cie Nati ze juz tak wszystko szykujesz i kupujesz ja sie jeszcze troche boje, nie kupilam jeszcze zadnego ubranka..
Dziś zrobiłam listę 'grubych' kosztów i trochę smuteczek. Śpiworek, rożek, wanienka, baza do fotelika, wózek, niania, laktator, materace...Magdaalena91 lubi tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ale naklepałyście wpisów 🙈
U mnie już troszkę lepiej, gorączka minęła, został katar i delikatny kaszel. Także, chyba wygrałam 😉
Co do bólu piersi to ja niestety od początku ciąży 24/7 w staniku... a rozmiar to nawet nie chce mówić. Nie mogę kupić u siebie w mieście stanika, kiedyś Wam tu pisałam, że kupiłam 80F z esotiqu i leży, więc tak, nadal leży i nigdy się nie doczeka użycia 😂 Stary mi kupuje w UK w asdzie z goergea staniki, już jest tak obcykany, że jak leci to pyta czy taki sam rozmiar czy większy ma brać 🤣
A co do śluzu to u mnie jest go więcej im więcej mam aktywności.
Milix, co do gorszych dni, przybijam piąteczkę. Ja dziś też trochę pobeczałam bo mnie Stary wkurzył... jest 4 dni po zabiegu, nie może się nachylać, wysilać itp więc ma karę bo nie może biegać ani pójść na siłownię więc od rana się kręcił, że on musi na budowę i tam śmieci posprzątać. Nigdy nie trzyma się niczyich zaleceń, zawsze musi po swojemu a ja się martwię żeby mu nic nie było. Mówię mu, nie chyba się, jak musisz coś z niska to kucnij ale nie nachylaj głowy, no to pierwsze co jak wpadł na działkę to zaczął się schylac zbierając skrawki blachy w około domu. No myślałam, że go odstrzelę...
Byłam dziś u fizjo, porozluźniała mnie od samych stóp, jakieś dziwne masaże mi robiła na plecach na ucisk i na klatce, na wewnętrznej stronie ud przy samej 🍑. Powiedziała, że mam zwichrowana miednice przez skolioze nie tylko w poziomie, ale i w skręcie bocznym, przez to problem ze spojeniem i przez to młody nie chce się obrócić a to w sumie ostatni dzwonek na obrót. Rozmasowała mi wibratorem jakieś napięcia nad pośladkami, to spojenie (kurewsko bolało), gdzieś ponaciągała, nawet nie umiem powtórzy co ona mówiła. Ten nieznany bol określiła, że jest związany z żebrami ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło i obkleiła mnie trochę tejpami na plecach i brzuchu. Nie chciała szaleć na brzuchu bo jakby ponaciągała to Młody na pewno by się nie obrócił. Powiedziała, że 2/3 dni będzie gorzej ale później powinno być lepiej, więc umówiłam się na jeszcze jedna wizytę 10 sierpnia zaraz po wizycie u ginka, żeby było wiadomo czy się mały obrócił czy co dalej robić. I oczywiście kazała zacząć od butów... klapciochy sandały do kosza 😅 kupiłam sieć z unblu takie jakby z wkładką ortopedyczna żeby platfusa podtrzymywały. Zobaczymy za jakiś czas czy to coś pomogło.Grażyna1820, Poziomka9204, Szatkownicadojajek, Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość
-
conte wrote:Hej dziewczyny, ale naklepałyście wpisów 🙈
U mnie już troszkę lepiej, gorączka minęła, został katar i delikatny kaszel. Także, chyba wygrałam 😉
Co do bólu piersi to ja niestety od początku ciąży 24/7 w staniku... a rozmiar to nawet nie chce mówić. Nie mogę kupić u siebie w mieście stanika, kiedyś Wam tu pisałam, że kupiłam 80F z esotiqu i leży, więc tak, nadal leży i nigdy się nie doczeka użycia 😂 Stary mi kupuje w UK w asdzie z goergea staniki, już jest tak obcykany, że jak leci to pyta czy taki sam rozmiar czy większy ma brać 🤣
A co do śluzu to u mnie jest go więcej im więcej mam aktywności.
Milix, co do gorszych dni, przybijam piąteczkę. Ja dziś też trochę pobeczałam bo mnie Stary wkurzył... jest 4 dni po zabiegu, nie może się nachylać, wysilać itp więc ma karę bo nie może biegać ani pójść na siłownię więc od rana się kręcił, że on musi na budowę i tam śmieci posprzątać. Nigdy nie trzyma się niczyich zaleceń, zawsze musi po swojemu a ja się martwię żeby mu nic nie było. Mówię mu, nie chyba się, jak musisz coś z niska to kucnij ale nie nachylaj głowy, no to pierwsze co jak wpadł na działkę to zaczął się schylac zbierając skrawki blachy w około domu. No myślałam, że go odstrzelę...
Byłam dziś u fizjo, porozluźniała mnie od samych stóp, jakieś dziwne masaże mi robiła na plecach na ucisk i na klatce, na wewnętrznej stronie ud przy samej 🍑. Powiedziała, że mam zwichrowana miednice przez skolioze nie tylko w poziomie, ale i w skręcie bocznym, przez to problem ze spojeniem i przez to młody nie chce się obrócić a to w sumie ostatni dzwonek na obrót. Rozmasowała mi wibratorem jakieś napięcia nad pośladkami, to spojenie (kurewsko bolało), gdzieś ponaciągała, nawet nie umiem powtórzy co ona mówiła. Ten nieznany bol określiła, że jest związany z żebrami ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło i obkleiła mnie trochę tejpami na plecach i brzuchu. Nie chciała szaleć na brzuchu bo jakby ponaciągała to Młody na pewno by się nie obrócił. Powiedziała, że 2/3 dni będzie gorzej ale później powinno być lepiej, więc umówiłam się na jeszcze jedna wizytę 10 sierpnia zaraz po wizycie u ginka, żeby było wiadomo czy się mały obrócił czy co dalej robić. I oczywiście kazała zacząć od butów... klapciochy sandały do kosza 😅 kupiłam sieć z unblu takie jakby z wkładką ortopedyczna żeby platfusa podtrzymywały. Zobaczymy za jakiś czas czy to coś pomogło.👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
U mnie dziś zaczął się kiepsko a gdzie tu dalej.. mała wstała o 5:40a my się kładliśmy o 24 spać 🙈🙈 tak mnie coś boli z prawej strony jakby mięsień jakiś i według internetu to niby więzadło się rozciąga.. ehh nie wiem ile dni to może potrwać ale nie mogę zrobić nic... Chodzę boli, leże też boli no masakra... W poprzedniej ciąży chyba tego nie było 🤷♀️ dobrze że we wtorek wizyta 🍀Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Conte super, że szybko odpuszcza i oby jak najkrócej były objawy.
Oj widać, że jednak mega warto iść na wizytę do uro - ile taka osoba może pomóc a cały czas w naszym kraju to nowość. Niech mały się obkreci 🤞Olo323 lubi tę wiadomość
-
Milixx, ale bym poleżała nad morzkiem 🥰❤️
Conte, bardzo się cieszę, że powoli wygrywasz z covidem!!! Mam nadzieję, że wizyta u fizjo pomogła. Mi wczoraj przyszły tejpy, więc będę się regularnie odklejać w domu po ćwiczeniach
Angela, mi ostatnie dwa dni dały trochę w kość jeśli chodzi o bóle podbrzusza. Wczoraj szczególnie - prawa strona, taki ból dosyć mocny jakby miesiączkowy, promieniujący do uda. Czuję, że mały rośnie, brzuszek razem z nim. Ale powiem szczerze, że mnie to codziennie coś boli, już się przyzwyczajam, taki stan 😅😆
Mój M. dzisiaj jedzie na kawalerski, a do mnie wpadają koleżanki na noc 😊 W planach gotowanie, a wieczorkiem karaoke i może jakiś drineczek (oczywiście free 😅).
Blondyna.B, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualnyKochane moje 🤗
Ogólnie ta fizjo powiedziała, że kobiety w ciąży powinny korzystać, co najmniej 2 wizyty w 1 i 2 trymestrze a w 3 troszkę częściej z uwagi, że to już większe obciążenie i kazala mi kupić wibrator żeby rozmasowywać krzyż punktowo.
Do obrotu małego zaleciła pozycje półsiedzącą lub leżenie na boku a nie typowo siedzącą i do pchnięcia malego do obrotu pozycje na czworaka z zejściem na łokcie plus oczywiście ćwiczenia oddechowe.
Muszę sobie ściągnąć filmik z szkoły rodzenia bo prowadziła nam te zajęcia z oddychania a ja nie byłam bo też byłam przeziębiona... -
Angelaaaa wrote:Nati a ty bierzesz wózek rok po roku ? Czy córeczka już nie korzysta z wózka ?
Ja mam dylemat bo moja dopiero zaczyna samodzielne kroczki robić, do listopada niby jeszcze trochę ale nie wiem czy 18 miesięczne dziecko potrzebuje wózka ?. Bo nie mogę znaleźć taniego wózka rok po roku i który spełnia moja wymagania 🙈🙈💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Conte dobrze wiedzieć, ze u Ciebie lepiej 😊
Fizjo naprawde potrafi zdziałać cuda, jak ja byłam te dwa razu w czerwcu to mega mi pomogła.
Teraz zapisana jestem na wrzesień, bo mówiła ze na razie nie trzeba, trochę mnie to dziwi, ale u mnie w mieście nie ma innej fizjouro. Wiec czekam 🤷♀️
Milixx piękny i brzuszek i te widoki 😍
Szczerze zazdroszczę, bo nic tak nie ładuje jak wakacje w pięknym miejscu 😊
Ja muszę się trochę Wam pożalić, wczoraj wieczorem poslizgnelam się na schodac, zjechałam dosłownie z ostatnich dwóch schodków. Trochę mnie zatrząsło, ale więcej się przestraszyłam i serducho mocniej zabiło niż było bólu. Ale po dosłownie jakiejś godzince tak mnie zaczęła „kostka” bolec… skręcić na pewno nie skręciłam, naciągnęłam chyba torebkę stawową, bo jakby pod kostka mnie boli i tam jest sine, ledwo chodzę 😕😅
I teraz trochę panikuje, bo może powinnam sprawdzić czy dziecku nic się nie stało, bo kostki tez na początku nie czułam…Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2022, 11:46
Milixx lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Nati94, Angelaaaa, Milixx, Grażyna1820, conte, Chrupka , Blondyna.B, Olo323, Kluska95, Paulina666, Dominika96, Mgdra, Szatkownicadojajek, Mart768, Blond27, Poziomka9204, KlaraJa lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualnyDziewczyny, czy w ciąży można wygrzewać zatoki? Boli mnie cały obszar pomiędzy górna szczęka i okiem, tzn zatoka Dolna z lewej strony i to do tego stopnia, że aż czuję ten ból w szóstce i w górnej powiece oka... jestem cała opuchnięta... mam termofor z pestek wiśni i zastanawiam się czy go nie przełożyć na to miejsce i czy by nie zeszło mi trochę.
-
Ciężki dziś dzień... Wczoraj przejrzałam połowę ubrań, posprzątałam pół mieszkania a dziś cały dzień bolą mnie plecy - chyba za dużo jednak tego było.
Jak ruchy mega cieszą tak dziś mała się tak rozpycha i kopie w różne strony, że aż brzuch boli. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej 😔
Conte niestety nie mam pojęcia ale można inhalacje robić, płukać zatoki też -
conte wrote:Dziewczyny, czy w ciąży można wygrzewać zatoki? Boli mnie cały obszar pomiędzy górna szczęka i okiem, tzn zatoka Dolna z lewej strony i to do tego stopnia, że aż czuję ten ból w szóstce i w górnej powiece oka... jestem cała opuchnięta... mam termofor z pestek wiśni i zastanawiam się czy go nie przełożyć na to miejsce i czy by nie zeszło mi trochę.
Dzisiaj jak się przytuliłam do męża to mała kopnela mnie tak mocno w brzuch, że aż mąż poczuł na swoim brzuchu. 😅 nigdy do tej pory nie czuł kopniaka dziecka. ☺ Nawet jak bylam w 1 ciąży.Grażyna1820, Olo323, Szatkownicadojajek, Blondyna.B, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Blondyna.B wrote:Ciężki dziś dzień... Wczoraj przejrzałam połowę ubrań, posprzątałam pół mieszkania a dziś cały dzień bolą mnie plecy - chyba za dużo jednak tego było.
Jak ruchy mega cieszą tak dziś mała się tak rozpycha i kopie w różne strony, że aż brzuch boli. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej 😔
Conte niestety nie mam pojęcia ale można inhalacje robić, płukać zatoki też
Tez wczoraj porządnie posprzątałam w domu i plecy mnie do dzisiaj bolą 😕 a brzuch miałam taki twardy, ze gdyby nie kopniaki Małego to bym się przestraszyła, dziś niestety mamy gości na kawkę ale jak tylko wyjdą to zapowiedziałam ze kładę się do łóżka i do wtorku nie wstaje 😂Mgdra lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Boże dziewczyny weźcie mnie walnijcie bo już panikuje .
Ostatni tydzień brałam globulki z powodu infekcji, przepisane od lekarza. Zawsze przy aplikowaniu czułam szyjkę, ze jest twarda i wgl. Ale przy ostatniej globulce zauważyłam ze szyjka jest znacznie wyżej i dużo bardziej miękka. Dziś po kulki dniach znowu czuje ciągniecie , ale mówię zobaczę jak szyjka. To mam wrażenie ze jest jeszcze bardziej miękka i wyżej niż była. Czyżby się skracała ? 😞
W środę mam wizytę u genetyka w poradni wad płodu ale nie wiem czy mi sprawdzi szyjkę, wizytę u mojego lekarza mam dopiero 9 sierpnia -
Grażyna1820 wrote:Boże dziewczyny weźcie mnie walnijcie bo już panikuje .
Ostatni tydzień brałam globulki z powodu infekcji, przepisane od lekarza. Zawsze przy aplikowaniu czułam szyjkę, ze jest twarda i wgl. Ale przy ostatniej globulce zauważyłam ze szyjka jest znacznie wyżej i dużo bardziej miękka. Dziś po kulki dniach znowu czuje ciągniecie , ale mówię zobaczę jak szyjka. To mam wrażenie ze jest jeszcze bardziej miękka i wyżej niż była. Czyżby się skracała ? 😞
W środę mam wizytę u genetyka w poradni wad płodu ale nie wiem czy mi sprawdzi szyjkę, wizytę u mojego lekarza mam dopiero 9 sierpnia
To przede wszystkim dużo leż i odpoczywaj wtedy się szyjka może wydłużyć
I jak jesteś po infekcji to lepiej nie sprawdzaj szyjki bo teraz łatwo o powrót infekcji
Ja mam we wtorek wizytę i jestem ciekawa jaka wyjdzie długość szyjki czy w szpitalu dobrze zmierzyli 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Grażyna1820 wrote:Boże dziewczyny weźcie mnie walnijcie bo już panikuje .
W środę mam wizytę u genetyka w poradni wad płodu ale nie wiem czy mi sprawdzi szyjkę, wizytę u mojego lekarza mam dopiero 9 sierpniaMgdra, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do tych fizjo to chodzicie do jakiegoś specjalnego fizjo gin czy do takiego zwykłego ogólnego?🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Mart768 wrote:Dziewczyny co do tych fizjo to chodzicie do jakiegoś specjalnego fizjo gin czy do takiego zwykłego ogólnego?
Ta specjalizacja oznacza większą wiedzę i skupienie na miesiącu dna miednicy, co ma bardzo duże znaczenie u kobiet w ciąży i połogu
Olo323 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28