X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już po dość intensywnym weekendzie, dziś trochę wspominam, bo rodziłam właściwie bardziej31.07, córka przyszła na świat 00.05 1.08, o tej porze już miałam konkretne skurcze i modliłam się, żeby mąż dojechał, dopakowywałam torbę, zlewałam się prysznicem i usypialam dziecko😅 a już niedługo znowu nas to czeka, piękne wspomnienia mimo wszystko
    Wrzucam na kilka godzin trochę prywaty, nie cytujcie zdjęcia, to później usunę, chociaż dziewczyny są bokiem. Miłość rodzeństwa najpiękniejsza na świecie ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 09:26

Blondyna.B, Grażyna1820, Angelaaaa, Szatkownicadojajek, Blond27, Chrupka , Kalli95, milam, Poziomka9204, KlaraJa lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, to zdjęcie jest tak piękne i rozczulające ❤️🥰 Wszystkiego najcudowniejszego dla Twojej córeczki z okazji urodzin! ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 23:14

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Ah no i witamy się z Wami wraz z Antosiem w 6 miesiącu ciąży! 💙🥰

0-A9-E4-A34-F811-4-C4-F-A85-B-B0-CC717-D0-ABD.jpg
    Cudny brzusio ❤️❤️❤️

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pytanie praktyczne: w co maluszka układać do spania na samym początku? O rożkach się mówi, że jednak niezbyt, bo nie może ruszać swobodnie nóżkami. Śpiworek ma wolne ręce czyli może się wybudzać. A otulacz muślinowy czy inny może być za cienki na zimę (zwłaszcza, że z temperaturą w domu może być różnie).
    Zastanawiam się między czymś takim:
    https://ergopouch.pl/ergopouch-otulacz-spiworek-0m-2-5tog
    A takim:
    https://sleepee.pl/rozek-niemowlecy-royal-baby-grey-pink
    Macie jakieś doświadczenie/przemyślenia?

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatkownicadojajek wrote:
    Takie pytanie praktyczne: w co maluszka układać do spania na samym początku? O rożkach się mówi, że jednak niezbyt, bo nie może ruszać swobodnie nóżkami. Śpiworek ma wolne ręce czyli może się wybudzać. A otulacz muślinowy czy inny może być za cienki na zimę (zwłaszcza, że z temperaturą w domu może być różnie).
    Zastanawiam się między czymś takim:
    https://ergopouch.pl/ergopouch-otulacz-spiworek-0m-2-5tog
    A takim:
    https://sleepee.pl/rozek-niemowlecy-royal-baby-grey-pink
    Macie jakieś doświadczenie/przemyślenia?
    Ja na początku celuję w rożek i śpiworek, staram się znaleźć nowe/w super stanie na Vinted, bo z tego co czytam każde dziecko lubi co innego. Najważniejsze żeby to nie była po prostu pościel

Szatkownicadojajek lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworek mam już, ale taki z otwartymi rączkami. Zostało mi rozwiązanie kwestii pierwszych tygodni. Też nie kupuje nowych, tylko wyszukuję na olx to, co już sobie upatrzyłam. Kilka razy podchodziłam do vinted i nie mogłam się tam odnaleźć :P

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie chyba przeraża najbardziej 😅 właśnie to, ze będzie to okres już jesienno-zimowy i w co dzidziora ubierać- co na wyjście ze szpitala, jakieś spacerki, jak w domu, jak na noc 😳 Meksyk dla mnie 🙈

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam do Was pytanko, za trzy tygodnie idę na panieńskie do przyjaciółki, dostałam za zadanie wymyślenie zabaw i atrakcji 🙈

Trochę nie mam pomysłu- wymyśliłam dwie zabawy.
    Jedna grę dla panny młodej pt „postaw na Przemka” (inspirowane „postaw na milion”) wydrukowałam już banknoty 500 zł ze zdjęciem przyszłego pana młodego, mąż pomógł mi wymyślić jak zrobimy zapadki i panna młoda będzie odpowiadać na pytania odnośnie pana młodego- obstawiając pieniądze 😀

Drugie to chcę zrobić coś na zasadzie konkursu, ze dzielimy się na kilka zespołów i odpowiadamy na pytania tematyki ślubnej z całego świata, drużyna która wygra dostanie jakiś upominek.

Ale to wiem, ze się przyjmie, bo my wszystkie jesteśmy fanki planszówek i rywalizacji 😅 (No przynajmniej większość, ale na pewno przyszła panna młoda)

A co takiego bardziej z imprezy panieńskiej?

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Maminka90 Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Naprawdę jest coś z tymi snami! Ja od soboty słabo śpię, co chwile się budzę, albo przespie dwie godziny i ze trzy nie mogę zasnąć, później znowu na godzinkę zasnę- i tak w kółko… i co najlepsze, tez śniło mi się z niedzieli na poniedziałek, ze byłam już w szpitalu rodzic, ze tak szybko i problemy i jeszcze okazało się, ze dziewczynka i nie chcieli mi jej pokazać….

Co do wyprawki- mam sporo ciuszków, bo trochę poszalałam na vinted 🙈 moja mama ostatnio tez wpadła w szał wyprzedaży i kupiła mi kilka pajacyków i bodziakow zapinanych na kopertę (żeby było mi łatwiej 😅)
    Na razie ciuszków nie kupuje, bo myśle, ze tego akurat mi starczy 😊
    Strasznie stresuje mnie wyprawka, jestem z tych „życiowo” niezorganizowanych i boje sie, ze o czymś ważnym zapomnę, albo złe się przygotuje 🙈
    Z takich dużych rzeczy mamy już kupiony wózek 😊

Chciałabym jeszcze w tym miesiącu kupić tez coś „grubszego” (bo od sierpnia mamy same imprezy wiec, już wydatki pójdą na to) typu jakiś bujaczek/ leżaczek czy jak to nazwać… macie coś na oku?
    Wiele dobrych opinii słyszałam o bujaczki babybjorn albo o tym łóżeczko/bujaczku chicco baby hug 4w1- macie jakieś doświadczenia opinie?

Pamiętam swoje "spanie" i sny w ciąży. Masakra jakie pomieszanie z poplątaniem 😬 jednak hormony robią swoje! Pamiętam też swoje stresy wyprawowe. Wydawało mi się , że nie zdążę. Sto razy robiłam listę co trzeba kupić. Wiele z tych rzeczy okazało się później zbędnych 😅 w drugiej ciąży już na luzie podeszłam do wyprawki i dzięki temu byłam spokojniejsza :) mamy w domu baby hug 4w1 z Chicco. Korzystaliśmy przy pierwszym i teraz drugim dziecku. Na początku jako łóżeczko. Spokojne melodie uspokajaly rzeczywiście maluchy. Później łóżeczko stało się lezaczkiem. Podczas rozszerzania diety służyło i nadal służy już jako krzesełko do karmienia. Baby hug jeździ z nami po całym domu, co jest niezwykle wygodne! Wielofunkcyjne sprzęcior, warty każdej złotówki. Polecam 👌

Olo323 lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że po tych lekach na infekcje wyszła mi glukoza w moczu ? Wynik aż 119 😳 ostatnią tabletkę brałam w czwartek a dzisiaj robiłam badania

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    W ogóle mam do Was pytanko, za trzy tygodnie idę na panieńskie do przyjaciółki, dostałam za zadanie wymyślenie zabaw i atrakcji 🙈

Trochę nie mam pomysłu- wymyśliłam dwie zabawy.
    Jedna grę dla panny młodej pt „postaw na Przemka” (inspirowane „postaw na milion”) wydrukowałam już banknoty 500 zł ze zdjęciem przyszłego pana młodego, mąż pomógł mi wymyślić jak zrobimy zapadki i panna młoda będzie odpowiadać na pytania odnośnie pana młodego- obstawiając pieniądze 😀

Drugie to chcę zrobić coś na zasadzie konkursu, ze dzielimy się na kilka zespołów i odpowiadamy na pytania tematyki ślubnej z całego świata, drużyna która wygra dostanie jakiś upominek.

Ale to wiem, ze się przyjmie, bo my wszystkie jesteśmy fanki planszówek i rywalizacji 😅 (No przynajmniej większość, ale na pewno przyszła panna młoda)

A co takiego bardziej z imprezy panieńskiej?
    Kurcze, za bardzo nie przypominam sobie jakiś specjalnych zabaw z panieńskiego. Wiem, że miałam z zasłoniętymi oczami narysować twarz swojego przyszłego męża wg. kolejności jaka podały dziewczyny (oczy, usta, włosy, nos - tak żeby stracić orientację na kartce).

Angelaaaa, kurcze, nie mam pojęcia czy to mogło być akurat od tych leków. Zdarzało Ci się to wcześniej?

Blondyna.B przyjmujecie jeszcze do grupy na FB?

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatkownicadojajek wrote:
    Blondyna.B przyjmujecie jeszcze do grupy na FB?
    Jasne ☺️
    Na priv napisz to wyślę link, bo to w pełni prywatna grupa

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam glukozy w moczu 🤷‍♀️🤷‍♀️ m nadzieję że to nie cukrzyca 😒 od czwartku zaczynam 24tc także będę mogła zrobić krzywą cukrową to wtedy będę wiedzieć
    Ale jutro mam wizytę także jestem spokojna bardziej się boje czy mi się szyjka skraca 🙈
    Poproszę o kciuki, wizytę naszczęście mam rano o 9:40 ☺️

Olo323, Mgdra lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Nigdy nie miałam glukozy w moczu 🤷‍♀️🤷‍♀️ m nadzieję że to nie cukrzyca 😒 od czwartku zaczynam 24tc także będę mogła zrobić krzywą cukrową to wtedy będę wiedzieć
    Ale jutro mam wizytę także jestem spokojna bardziej się boje czy mi się szyjka skraca 🙈
    Poproszę o kciuki, wizytę naszczęście mam rano o 9:40 ☺️

Trzymamy mocno kciuki, daj znać po 🥰

Angelaaaa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Jasne ☺️
    A powstała taka grupa? Nawet o tym nie wiedziałam. Można dołączyć?

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku stawiamy na śpiworki z odkrytymi rączkami :D Jak się nie sprawdzą, to będziemy myśleć 😄

Co do zabaw, to na tych panieńskich na których byłam raczej ich nie było, więc nie pomogę :( Ale Twoje pomysły są super!

Olo323 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Jasne ☺️
    Wysłałam zapro do przyjaciółek :)

Angela, daj znać po wizycie, oby wszystko dobrze 🤞🤞

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    A powstała taka grupa? Nawet o tym nie wiedziałam. Można dołączyć?
    To grupa grudniowych mam z BBF dlatego tu nie było mowy o niej bo jest trochę dziewczyn z zupełnie innymi terminami ☺️

Stąd nie uciekamy i zostajemy ale po prostu nam nie pasowała fioletowa strona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 08:22

Mgdra lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    To grupa grudniowych mam z BBF dlatego tu nie było mowy o niej bo jest trochę dziewczyn z zupełnie innymi terminami ☺️

Stąd nie uciekamy i zostajemy ale po prostu nam nie pasowała fioletowa strona
    Aaa rozumiem ☺

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizytę chyba jakieś opóźnienie 🥴🥴
    A mała wariuje także pewnie mało co zobaczę na usg 😂😂

Grażyna1820, Szatkownicadojajek, Blondyna.B, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ