W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas już po dość intensywnym weekendzie, dziś trochę wspominam, bo rodziłam właściwie bardziej31.07, córka przyszła na świat 00.05 1.08, o tej porze już miałam konkretne skurcze i modliłam się, żeby mąż dojechał, dopakowywałam torbę, zlewałam się prysznicem i usypialam dziecko😅 a już niedługo znowu nas to czeka, piękne wspomnienia mimo wszystko
Wrzucam na kilka godzin trochę prywaty, nie cytujcie zdjęcia, to później usunę, chociaż dziewczyny są bokiem. Miłość rodzeństwa najpiękniejsza na świecie ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 09:26
Blondyna.B, Grażyna1820, Angelaaaa, Szatkownicadojajek, Blond27, Chrupka , Kalli95, milam, Poziomka9204, KlaraJa lubią tę wiadomość
-
Nati, to zdjęcie jest tak piękne i rozczulające ❤️🥰 Wszystkiego najcudowniejszego dla Twojej córeczki z okazji urodzin! ❤️❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 23:14
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Takie pytanie praktyczne: w co maluszka układać do spania na samym początku? O rożkach się mówi, że jednak niezbyt, bo nie może ruszać swobodnie nóżkami. Śpiworek ma wolne ręce czyli może się wybudzać. A otulacz muślinowy czy inny może być za cienki na zimę (zwłaszcza, że z temperaturą w domu może być różnie).
Zastanawiam się między czymś takim:
https://ergopouch.pl/ergopouch-otulacz-spiworek-0m-2-5tog
A takim:
https://sleepee.pl/rozek-niemowlecy-royal-baby-grey-pink
Macie jakieś doświadczenie/przemyślenia?1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Szatkownicadojajek wrote:Takie pytanie praktyczne: w co maluszka układać do spania na samym początku? O rożkach się mówi, że jednak niezbyt, bo nie może ruszać swobodnie nóżkami. Śpiworek ma wolne ręce czyli może się wybudzać. A otulacz muślinowy czy inny może być za cienki na zimę (zwłaszcza, że z temperaturą w domu może być różnie).
Zastanawiam się między czymś takim:
https://ergopouch.pl/ergopouch-otulacz-spiworek-0m-2-5tog
A takim:
https://sleepee.pl/rozek-niemowlecy-royal-baby-grey-pink
Macie jakieś doświadczenie/przemyślenia?Szatkownicadojajek lubi tę wiadomość
-
Śpiworek mam już, ale taki z otwartymi rączkami. Zostało mi rozwiązanie kwestii pierwszych tygodni. Też nie kupuje nowych, tylko wyszukuję na olx to, co już sobie upatrzyłam. Kilka razy podchodziłam do vinted i nie mogłam się tam odnaleźć1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
-
To mnie chyba przeraża najbardziej 😅 właśnie to, ze będzie to okres już jesienno-zimowy i w co dzidziora ubierać- co na wyjście ze szpitala, jakieś spacerki, jak w domu, jak na noc 😳 Meksyk dla mnie 🙈👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
W ogóle mam do Was pytanko, za trzy tygodnie idę na panieńskie do przyjaciółki, dostałam za zadanie wymyślenie zabaw i atrakcji 🙈
Trochę nie mam pomysłu- wymyśliłam dwie zabawy.
Jedna grę dla panny młodej pt „postaw na Przemka” (inspirowane „postaw na milion”) wydrukowałam już banknoty 500 zł ze zdjęciem przyszłego pana młodego, mąż pomógł mi wymyślić jak zrobimy zapadki i panna młoda będzie odpowiadać na pytania odnośnie pana młodego- obstawiając pieniądze 😀
Drugie to chcę zrobić coś na zasadzie konkursu, ze dzielimy się na kilka zespołów i odpowiadamy na pytania tematyki ślubnej z całego świata, drużyna która wygra dostanie jakiś upominek.
Ale to wiem, ze się przyjmie, bo my wszystkie jesteśmy fanki planszówek i rywalizacji 😅 (No przynajmniej większość, ale na pewno przyszła panna młoda)
A co takiego bardziej z imprezy panieńskiej?👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo323 wrote:Naprawdę jest coś z tymi snami! Ja od soboty słabo śpię, co chwile się budzę, albo przespie dwie godziny i ze trzy nie mogę zasnąć, później znowu na godzinkę zasnę- i tak w kółko… i co najlepsze, tez śniło mi się z niedzieli na poniedziałek, ze byłam już w szpitalu rodzic, ze tak szybko i problemy i jeszcze okazało się, ze dziewczynka i nie chcieli mi jej pokazać….
Co do wyprawki- mam sporo ciuszków, bo trochę poszalałam na vinted 🙈 moja mama ostatnio tez wpadła w szał wyprzedaży i kupiła mi kilka pajacyków i bodziakow zapinanych na kopertę (żeby było mi łatwiej 😅)
Na razie ciuszków nie kupuje, bo myśle, ze tego akurat mi starczy 😊
Strasznie stresuje mnie wyprawka, jestem z tych „życiowo” niezorganizowanych i boje sie, ze o czymś ważnym zapomnę, albo złe się przygotuje 🙈
Z takich dużych rzeczy mamy już kupiony wózek 😊
Chciałabym jeszcze w tym miesiącu kupić tez coś „grubszego” (bo od sierpnia mamy same imprezy wiec, już wydatki pójdą na to) typu jakiś bujaczek/ leżaczek czy jak to nazwać… macie coś na oku?
Wiele dobrych opinii słyszałam o bujaczki babybjorn albo o tym łóżeczko/bujaczku chicco baby hug 4w1- macie jakieś doświadczenia opinie?
Pamiętam swoje "spanie" i sny w ciąży. Masakra jakie pomieszanie z poplątaniem 😬 jednak hormony robią swoje! Pamiętam też swoje stresy wyprawowe. Wydawało mi się , że nie zdążę. Sto razy robiłam listę co trzeba kupić. Wiele z tych rzeczy okazało się później zbędnych 😅 w drugiej ciąży już na luzie podeszłam do wyprawki i dzięki temu byłam spokojniejszamamy w domu baby hug 4w1 z Chicco. Korzystaliśmy przy pierwszym i teraz drugim dziecku. Na początku jako łóżeczko. Spokojne melodie uspokajaly rzeczywiście maluchy. Później łóżeczko stało się lezaczkiem. Podczas rozszerzania diety służyło i nadal służy już jako krzesełko do karmienia. Baby hug jeździ z nami po całym domu, co jest niezwykle wygodne! Wielofunkcyjne sprzęcior, warty każdej złotówki. Polecam 👌
Olo323 lubi tę wiadomość
-
Olo323 wrote:W ogóle mam do Was pytanko, za trzy tygodnie idę na panieńskie do przyjaciółki, dostałam za zadanie wymyślenie zabaw i atrakcji 🙈
Trochę nie mam pomysłu- wymyśliłam dwie zabawy.
Jedna grę dla panny młodej pt „postaw na Przemka” (inspirowane „postaw na milion”) wydrukowałam już banknoty 500 zł ze zdjęciem przyszłego pana młodego, mąż pomógł mi wymyślić jak zrobimy zapadki i panna młoda będzie odpowiadać na pytania odnośnie pana młodego- obstawiając pieniądze 😀
Drugie to chcę zrobić coś na zasadzie konkursu, ze dzielimy się na kilka zespołów i odpowiadamy na pytania tematyki ślubnej z całego świata, drużyna która wygra dostanie jakiś upominek.
Ale to wiem, ze się przyjmie, bo my wszystkie jesteśmy fanki planszówek i rywalizacji 😅 (No przynajmniej większość, ale na pewno przyszła panna młoda)
A co takiego bardziej z imprezy panieńskiej?
Angelaaaa, kurcze, nie mam pojęcia czy to mogło być akurat od tych leków. Zdarzało Ci się to wcześniej?
Blondyna.B przyjmujecie jeszcze do grupy na FB?1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Szatkownicadojajek wrote:Blondyna.B przyjmujecie jeszcze do grupy na FB?
Na priv napisz to wyślę link, bo to w pełni prywatna grupa -
Nigdy nie miałam glukozy w moczu 🤷♀️🤷♀️ m nadzieję że to nie cukrzyca 😒 od czwartku zaczynam 24tc także będę mogła zrobić krzywą cukrową to wtedy będę wiedzieć
Ale jutro mam wizytę także jestem spokojna bardziej się boje czy mi się szyjka skraca 🙈
Poproszę o kciuki, wizytę naszczęście mam rano o 9:40 ☺️Olo323, Mgdra lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Nigdy nie miałam glukozy w moczu 🤷♀️🤷♀️ m nadzieję że to nie cukrzyca 😒 od czwartku zaczynam 24tc także będę mogła zrobić krzywą cukrową to wtedy będę wiedzieć
Ale jutro mam wizytę także jestem spokojna bardziej się boje czy mi się szyjka skraca 🙈
Poproszę o kciuki, wizytę naszczęście mam rano o 9:40 ☺️
Trzymamy mocno kciuki, daj znać po 🥰Angelaaaa lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Blondyna.B wrote:Jasne ☺️
Na priv napisz to wyślę link, bo to w pełni prywatna grupa💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
My na początku stawiamy na śpiworki z odkrytymi rączkami
Jak się nie sprawdzą, to będziemy myśleć 😄
Co do zabaw, to na tych panieńskich na których byłam raczej ich nie było, więc nie pomogęAle Twoje pomysły są super!
Olo323 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Mgdra wrote:A powstała taka grupa? Nawet o tym nie wiedziałam. Można dołączyć?
Stąd nie uciekamy i zostajemy ale po prostu nam nie pasowała fioletowa stronaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 08:22
Mgdra lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:To grupa grudniowych mam z BBF dlatego tu nie było mowy o niej bo jest trochę dziewczyn z zupełnie innymi terminami ☺️
Stąd nie uciekamy i zostajemy ale po prostu nam nie pasowała fioletowa strona💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka