W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaraJa wrote:Blondyna.B pięknie wyglądasz ☺️
Angelaaa jak znajdziesz dobry sposób na ból pleców to proszę podziel się, bo ja też już nie daje rady 😔
Dziewczyny które szczepią się albo szczepiły na krztusiec, wiecie dokładnie jaką szczepionką byłyście szczepione? W piątek mam wizytę klasyfikacyjną u lekarza poz i przygotowuje pytania. Zaczynam się poważnie zastanawiać też nad szczepionką na grypę, koleżanka która jest lekarzem szczerze polecała, szczególnie że rodzę w sezonie zimowym. Muszę o tym chyba jeszcze poczytać i pogadać z lekarzem poz 🤔
Ja byłam szczepiona szczepionką AdacelKlaraJa lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Blondyna pieknie 😍😍
Jestem po wizycie. Hania waży już 3163g 🙈 tydzień temu było 2864. Jak ona tak będzie rosnąć to chyba do 4kg dobije.. Jak nie więcej. Zwłaszcza że nadal jestem pozamykana. Żadnych oznak nie ma. Lekarka mówi że to jeszcze nic nie znaczy, bo mogę urodzić w 41tc i to samoistnie. To że teraz nic się nie dzieje, nie znaczy że nic się samo nie wydarzy. Jestem równo 38+0 i główka tez odpowiada temu tygodniowi. Brzuszek jest mniejszy o 3.5 tygodnia ale lekarka mówi że jest dobrze, bo i waga jest dobra. Co innego jakby waga była mniejsza. Ale kość udowa ma aż 8.3cm co odpowiada 41+5!! Jakbym przenosiła ciążę już o prawie 2 tygodnie. Ja nie wiem czy ona nie urodzi się ponad 60 cm 😳😳😳
Poza tym mówi mi że u mnie w mieście w szpitalu lubią stwierdzenie że raz cesarka to zawsze cesarka... Ale jeśli jest wszystko dobrze to nie muszę się zgadzać na dzień dobry na cc. Co innego jakby się coś złego działo na ktg na przykład. Ale ona mi poleca Suchą Beskidzką. Mówi że jak samo się zacznie to ok, jechać sobie do naszego szpitala, ale jakby to miała być indukcja to fajna opcja by była do Suche.
I polecila mi także doule z Suchej ale koszt to jakieś 1200zl więc odpada...
Blondyna.B, Grażyna1820, Angelaaaa, cslza, Wojcinka, conte, KlaraJa, Olo323, Poziomka9204, Nati94, Chrupka , Domi_naturelover lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
KlaraJa wrote:Blondyna.B pięknie wyglądasz ☺️
Angelaaa jak znajdziesz dobry sposób na ból pleców to proszę podziel się, bo ja też już nie daje rady 😔
Dziewczyny które szczepią się albo szczepiły na krztusiec, wiecie dokładnie jaką szczepionką byłyście szczepione? W piątek mam wizytę klasyfikacyjną u lekarza poz i przygotowuje pytania. Zaczynam się poważnie zastanawiać też nad szczepionką na grypę, koleżanka która jest lekarzem szczerze polecała, szczególnie że rodzę w sezonie zimowym. Muszę o tym chyba jeszcze poczytać i pogadać z lekarzem poz 🤔
Teraz jest 7 dni za darmo dostępu do platformy (Momama) - polecam spróbować i chociaż te ćwiczenia zapamiętać może pomogą ☺️
Ja się szczepiłam - chyba tylko jedną dają (Boostrix) i warto wcześniej poszukać gdzie w okolicy jest dostępna, bo jest ich mało a kwalifikacja do szczepienia jest ważna 24h -
nick nieaktualnyKlaraJa wrote:Blondyna.B pięknie wyglądasz ☺️
Dziewczyny które szczepią się albo szczepiły na krztusiec, wiecie dokładnie jaką szczepionką byłyście szczepione? W piątek mam wizytę klasyfikacyjną u lekarza poz i przygotowuje pytania. Zaczynam się poważnie zastanawiać też nad szczepionką na grypę, koleżanka która jest lekarzem szczerze polecała, szczególnie że rodzę w sezonie zimowym. Muszę o tym chyba jeszcze poczytać i pogadać z lekarzem poz 🤔KlaraJa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blondyna super te zdjęcia 😍
Pięknie wyglądasz 😍
Psiaki tez superkowe 😀 my mamy dwa koty i psa 😅
Ja byłam dziś u innej urofizjo niż dotychczas i złoto kobieta ❤️ Rozmasowała cały ból, pokazała co robić jakby bolało, przećwiczyliśmy jeszcze oddychanie w porodzie, No cudowna kobieta 😊Poziomka9204, Blondyna.B, Domi_naturelover, conte lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Blondyna.B wrote:Cześć dziewczyny ☺️
Dawno mnie tu nie było, jakoś codziennie coś się dzieje i czasu brak (dziwne siedząc na L4 🤣).
Zaczynam pakować walizkę, niech sobie grzecznie czeka 🤞
Grażyna widzę, że cały czas w dwupaku i niech tak jeszcze zostanie 3 tygodnie ❤️ i wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy ☺️
Mgdra Ty siedzisz na bombie! Ile historii takich, że na KTG nic nie ma i szyjka twarda zamknięta a na drugi dzień poród - nie zmuszaj się do tych sposobów wywołania porodu masz jeszcze 2 tygodnie i na spokojnie się jeszcze wszystko samo zacznie 🤞
Angelaaaa pięknie wyglądałaś 😍❤️
Aneta ja za Ciebie nie puszczam kciuków! ❤️Przejmiesz brzuszek od którejś z nas 🤞🤞🤞
Kalli jeszcze 2 dni i ciąża donoszona 😯 wszystko gotowe??
Cslza kiedy prenatalne? ☺️
My mieliśmy w sobotę sesję ciążową, trochę też z psami. Już kilka zdjęć mamy na resztę czekamy ☺️
Jutro kolejna bardziej zmysłowa a udało się w roli modelki u dziewczyny u której chciałam od zawsze zrobić sesję ❤️
Wrzucam na chwilę zdjęcie
Blondyna.B lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Mgdra wrote:Blondyna pieknie 😍😍
Jestem po wizycie. Hania waży już 3163g 🙈 tydzień temu było 2864. Jak ona tak będzie rosnąć to chyba do 4kg dobije.. Jak nie więcej. Zwłaszcza że nadal jestem pozamykana. Żadnych oznak nie ma. Lekarka mówi że to jeszcze nic nie znaczy, bo mogę urodzić w 41tc i to samoistnie. To że teraz nic się nie dzieje, nie znaczy że nic się samo nie wydarzy. Jestem równo 38+0 i główka tez odpowiada temu tygodniowi. Brzuszek jest mniejszy o 3.5 tygodnia ale lekarka mówi że jest dobrze, bo i waga jest dobra. Co innego jakby waga była mniejsza. Ale kość udowa ma aż 8.3cm co odpowiada 41+5!! Jakbym przenosiła ciążę już o prawie 2 tygodnie. Ja nie wiem czy ona nie urodzi się ponad 60 cm 😳😳😳
Poza tym mówi mi że u mnie w mieście w szpitalu lubią stwierdzenie że raz cesarka to zawsze cesarka... Ale jeśli jest wszystko dobrze to nie muszę się zgadzać na dzień dobry na cc. Co innego jakby się coś złego działo na ktg na przykład. Ale ona mi poleca Suchą Beskidzką. Mówi że jak samo się zacznie to ok, jechać sobie do naszego szpitala, ale jakby to miała być indukcja to fajna opcja by była do Suche.
I polecila mi także doule z Suchej ale koszt to jakieś 1200zl więc odpada...
Mgdra lubi tę wiadomość
👫 31lat
Mgdra, Kalli💣
Blondyna, wyglądasz pięknie ♥️ i Wy i pieski 🙂
Ja z dziewczynami u taty, w domu elektrycy i mąż, niech to się już skończy. Mam dość remontów na miliard lat 🙈
Oczywiście apka mnie wyprzedza i pokazała mi 30 tc, to już jutro i cholera, jak ten czas leci.
Czekam na ostateczne zdjęcia od fotograf. Są przepiękne, ale to czekanie jest męczące.
Poziomka, mam wizytę dzień po Tobie;). Od teraz wizyty co 3 tygodnie a po 32 tc ktg co tydzień, to będzie jazda.Poziomka9204, Olo323, Mgdra, Blondyna.B lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Mgdra, Kalli💣
Blondyna, wyglądasz pięknie ♥️ i Wy i pieski 🙂
Ja z dziewczynami u taty, w domu elektrycy i mąż, niech to się już skończy. Mam dość remontów na miliard lat 🙈
Oczywiście apka mnie wyprzedza i pokazała mi 30 tc, to już jutro i cholera, jak ten czas leci.
Czekam na ostateczne zdjęcia od fotograf. Są przepiękne, ale to czekanie jest męczące.
Poziomka, mam wizytę dzień po Tobie;). Od teraz wizyty co 3 tygodnie a po 32 tc ktg co tydzień, to będzie jazda.Nati94, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
👫 31lat
Mgdra śliczna malutka! Ile jest takich przypadków, że kobieta była na wizycie, usłyszała, że do porodu jeszcze trochę, a na następny dzień już była na porodówce
My po wizycie kontrolnej. Luteina fajnie zatrzymała zmiany w szyjce, dalej miękka, skrócona, przepuszczająca palec, ale nic tam złego się nie dzieje. Zrobiliśmy usg i w sumie dobrze - Synu dostał "turbodoładowania" i pomiary pokazały... 2430g (32+5) 🙈Lekarz mierzył wszystko dwa razy 😅 Powiedział, że ostatnio mogło być lekko niedoszacowane a dzisiaj lekko przeszacowane, ale tak czy siak biorąc pod uwagę błąd pomiaru, to "Maluch" wyraźnie przybrał 🙈 Zgadza się to z tym, że sama przybrałam prawie kg, a przepływy zaczynają powoli słabnąć, szyjka się przygotowuje. W związku z tym rzucił "Nie będzie mnie dziwić jakby urodziła Pani wcześniej, w 36tc". Muszę przyspieszyć trochę z badaniami i wymaz GBS oraz inne badania z krwi zrobić już za 1,5 tyg. Tak więc albo rodzimy w listopadzie, albo w grudniu wielkoludaNati94, Angelaaaa, Olo323, Poziomka9204, Grażyna1820, Mgdra, Chrupka , Blondyna.B, conte lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
U mnie dzisiaj 34+0tc 🙈 3 tygodnie i ciąża donoszona szok 🫣 muszę bliżej 37tc jechać na kwalifikacje mam nadzieję że ze stresu nie zacznę rodzić bo sama będę jechać a to 50km w jedną stronę 😂😂
Ja mam cały czas wizyty co 4 tygodnie i mam mieć potem raz w tygodniu ktg 😛Poziomka9204, Olo323, Chrupka , Blondyna.B, Nati94, conte lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:U mnie dzisiaj 34+0tc 🙈 3 tygodnie i ciąża donoszona szok 🫣 muszę bliżej 37tc jechać na kwalifikacje mam nadzieję że ze stresu nie zacznę rodzić bo sama będę jechać a to 50km w jedną stronę 😂😂
Ja mam cały czas wizyty co 4 tygodnie i mam mieć potem raz w tygodniu ktg 😛👫 31lat
Domi_naturelover wrote:Mgdra śliczna malutka! Ile jest takich przypadków, że kobieta była na wizycie, usłyszała, że do porodu jeszcze trochę, a na następny dzień już była na porodówce
My po wizycie kontrolnej. Luteina fajnie zatrzymała zmiany w szyjce, dalej miękka, skrócona, przepuszczająca palec, ale nic tam złego się nie dzieje. Zrobiliśmy usg i w sumie dobrze - Synu dostał "turbodoładowania" i pomiary pokazały... 2430g (32+5) 🙈Lekarz mierzył wszystko dwa razy 😅 Powiedział, że ostatnio mogło być lekko niedoszacowane a dzisiaj lekko przeszacowane, ale tak czy siak biorąc pod uwagę błąd pomiaru, to "Maluch" wyraźnie przybrał 🙈 Zgadza się to z tym, że sama przybrałam prawie kg, a przepływy zaczynają powoli słabnąć, szyjka się przygotowuje. W związku z tym rzucił "Nie będzie mnie dziwić jakby urodziła Pani wcześniej, w 36tc". Muszę przyspieszyć trochę z badaniami i wymaz GBS oraz inne badania z krwi zrobić już za 1,5 tyg. Tak więc albo rodzimy w listopadzie, albo w grudniu wielkoludaDomi_naturelover lubi tę wiadomość
👫 31lat
Domi_naturelover wrote:Mgdra śliczna malutka! Ile jest takich przypadków, że kobieta była na wizycie, usłyszała, że do porodu jeszcze trochę, a na następny dzień już była na porodówce
My po wizycie kontrolnej. Luteina fajnie zatrzymała zmiany w szyjce, dalej miękka, skrócona, przepuszczająca palec, ale nic tam złego się nie dzieje. Zrobiliśmy usg i w sumie dobrze - Synu dostał "turbodoładowania" i pomiary pokazały... 2430g (32+5) 🙈Lekarz mierzył wszystko dwa razy 😅 Powiedział, że ostatnio mogło być lekko niedoszacowane a dzisiaj lekko przeszacowane, ale tak czy siak biorąc pod uwagę błąd pomiaru, to "Maluch" wyraźnie przybrał 🙈 Zgadza się to z tym, że sama przybrałam prawie kg, a przepływy zaczynają powoli słabnąć, szyjka się przygotowuje. W związku z tym rzucił "Nie będzie mnie dziwić jakby urodziła Pani wcześniej, w 36tc". Muszę przyspieszyć trochę z badaniami i wymaz GBS oraz inne badania z krwi zrobić już za 1,5 tyg. Tak więc albo rodzimy w listopadzie, albo w grudniu wielkoluda
Ale rośnie kawaler ❤️💪 u nas na dziś na północ jest planowane odłączenie kroplówek przeciwskurczowych, bo dłużej iść brać nie można.. a na jutro w końcu jakieś badania . W tym dokładne usg, gdzie sprawdza u małego wszystko co się da. Bardzo się cieszę, bo od 2 tygodni nie sprawdzali co u niego, ile wazy, ani jak miedniczki reagują na kolejne leki. 🤷♀️
Angelaaaa, Olo323, Poziomka9204, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:Ale rośnie kawaler ❤️💪 u nas na dziś na północ jest planowane odłączenie kroplówek przeciwskurczowych, bo dłużej iść brać nie można.. a na jutro w końcu jakieś badania . W tym dokładne usg, gdzie sprawdza u małego wszystko co się da. Bardzo się cieszę, bo od 2 tygodni nie sprawdzali co u niego, ile wazy, ani jak miedniczki reagują na kolejne leki. 🤷♀️
To ja trzymam kciuki żebyś wylezala jeszcze z tydzień. Pewnie nie możesz chodzić po oddziale i gnijesz w łóżku ciągle?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Grażyna1820 wrote:Ale rośnie kawaler ❤️💪 u nas na dziś na północ jest planowane odłączenie kroplówek przeciwskurczowych, bo dłużej iść brać nie można.. a na jutro w końcu jakieś badania . W tym dokładne usg, gdzie sprawdza u małego wszystko co się da. Bardzo się cieszę, bo od 2 tygodni nie sprawdzali co u niego, ile wazy, ani jak miedniczki reagują na kolejne leki. 🤷♀️
No to super że wreszcie się dowiesz co u Stasia słychać 😍Grażyna1820 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
cslza wrote:To ja trzymam kciuki żebyś wylezala jeszcze z tydzień. Pewnie nie możesz chodzić po oddziale i gnijesz w łóżku ciągle?
-
Grażyna-Staś na 100% jest taki dzielny i silny po Tobie ❤️
Jak czytam co u Was to tak niesamowicie Was podziwiam, dajecie super radę 💪🥰
Trzymam za Was tak mocno kciuki i całym serduchem jestem z Wami ❤️
Grażyna1820, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️