W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 12 dni do terminu i cisza. Nic a nic się nie dzieje...
Koleżanka, która ma 8 dni do terminu, ma rozwarcie na 3cm i główka tak nisko, że nie lekarz nie dał radę jej zmierzyć już. A mnie to nawet zdjęcie 3d się udało zrobić... 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ na pewno nie urodze przed terminem... 🥴Nati94, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Olo, piękne zdjęcie i piękna Ty. 😍😍
Olo323 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Mgdra wrote:U mnie 12 dni do terminu i cisza. Nic a nic się nie dzieje...
Koleżanka, która ma 8 dni do terminu, ma rozwarcie na 3cm i główka tak nisko, że nie lekarz nie dał radę jej zmierzyć już. A mnie to nawet zdjęcie 3d się udało zrobić... 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ na pewno nie urodze przed terminem... 🥴
Możesz z dnia na dzień zacząć rodzić przecieżPoziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Grażyna kciuki za Was 🍀
Ehh ta końcówka ciąży jest ciężka..wiem to. Ale to taka chwila a jeszcze zatęsknicie za tym czasami. Już bliżej niż dalej
Co do porodu, to niektórzy mają rozwarcie i chodzą tygodniami, u mnie było tak, że szyjka dość długa, a nagle zaczęły się skurcze i 10 cm w kilka godzin;)
Nie ma reguły.
Anetko, wciąż trzymamy kciuki.
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:Jesteśmy po specjalistycznym usg. Niestety wodonercze się pogorszyło. Teraz same miedniczki maja 13 i 15 mm 😞 dodatkowo powiększone są już całe nerki i moczowody. 😔
Lekarz powiedział ze już nie ma opcji na wstrzymanie porodu jeżeli coś się zacznie. Jeszcze do skończonego 35 tygodnia będą podawać rozkurczowe nospe czy coś. W przyszłym tygodniu jak coś się zacznie to już rozwiązujemy .
Mały wazy 2500g.
A jak się urodzi to wtedy jakoś się leczy nerki itp.?
Ehh ile nerwów Cię to musi kosztować 🥺 trzymajcie się ❤️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dziękuje Dziewczyny, bardzo mi miło ❤️
Z tym rozwarciem to nie ma reguły, jak ja leżałam ten miesiąc temu w szpitalu to była dziewczyna co juz drugi tydzień leżała z rozwarciem 5cm a do domu jej nie chcieli puścić, bo przyjechała pod koniec 37 wiec stwierdzili, ze nie ma sensu jej puszczać.
Moja przyjaciółka z kolei miała tak, ze trafiła w 40tc z zatruciem ciążowym do szpitala, w 41 tygodniu rano po obchodzie ja zbadali i nie było ani rozwarcia a i szyjka miała być długa a tego dnia o 14tej brali ja na sale porodowa bo rozwarcie 7cm 😀
Nie ma reguły, każda ma swoj czas 🥰Poziomka9204 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Mam nadzieję, że będzie tak, jak mówicie 😊
Oby się udało 😊Angelaaaa, Poziomka9204, Olo323, Kalli95, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Grażyna1820 wrote:Jesteśmy po specjalistycznym usg. Niestety wodonercze się pogorszyło. Teraz same miedniczki maja 13 i 15 mm 😞 dodatkowo powiększone są już całe nerki i moczowody. 😔
Lekarz powiedział ze już nie ma opcji na wstrzymanie porodu jeżeli coś się zacznie. Jeszcze do skończonego 35 tygodnia będą podawać rozkurczowe nospe czy coś. W przyszłym tygodniu jak coś się zacznie to już rozwiązujemy .
Mały wazy 2500g.
Bardzo mi przykro, że takie pogorszenie 😔 ale trzymam kciuki, że po porodzie się wszystko ustabilizuje. W końcu przez dłuższy czas nic się nie pogarszało... Staś ma już 2500g, także nie jest juz taki malutki 💪 -
nick nieaktualnyDziewczyny... Ja oszaleje. Misiek miał straszny katar i pokasływał, do tego trądzik taki, że masakra... szukaliśmy przyczyny, zmieniliśmy mleko, mamy już trzecie😑 jak jemu się poprawiło to ja złapałam bostonke 🤒🥴
Ale z dobrych wieści, Stary wrócił z UK po prawie 3 tygodniach, więc w końcu zjadłam śniadanie i wypiłam ciepła kawę 🤭
Słuchajcie, mam do sprzedania 3pak fajnych body kopertowych. Kupiłam przez pomyłkę na vinted od dziewczyny w pakiecie z innymi ciuszkami, nie dojrzałam, że to mały rozmiar. Carters, rzmiar 56 i są świetne jakosciowo. Szkoda mi je wystawiać bo są naprawdę świetne, mają oznaczenie nb 0m więc wg mnie na pierwsze tygodnie po urodzeniu będą ideolo bo są maniunie. Jakby, któraś z Was była chętna to oddam po kosztach🤪
Wstawiam Wam tu zanim wrzucę na vinted
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycslza wrote:A ja tylko potwierdze, że Carter's ma super ubranka dla dzieci jak byłam w pierwszej ciąży to ciocia z Kanady wysłała mi wielki karton ubranek, były rewelacyjne
-
Czekamy tylko na rozwiniecie akcji, czyli jakieś większe rozwarcie niz na palec i skrócenie szyjki i jedziemy na blok. Ale bez postępu akcji nie wezmą mnie wcześniej pomimo regularnych skurczy. Trzymajcie za nas kciuki 😞
-
nick nieaktualny
-
Grażyna trzymamy kciuki 🤞🏻 Staś jest już duży w razie czego da sobie radę ❤️
-
Grażyna trzymamy najmocniej kciuki 🤞❤️
Staś jest tak dzielny, ze da sobie radę ❤️
Daj znać jak tylko będziesz mieć chwilkę!
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️