Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś oficjalnie zaczęłam 37 tydzień! 😱
    Kiedy to zleciało ? 🥰

cslza, Kalli95, Poziomka9204, Angelaaaa, Grażyna1820, Paulina666, Domi_naturelover, Aneta2506 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Napisałam do niego, czekam na odpowiedz, bo wizytę mam dopiero za tydzień w piątek, zobaczymy co powie..

Kali ja ostatnio tez w każdym śnie rodzę 😂 dziś rodziłam u mojej koleżanki, która jak zaczęła się akcja rzuciła mi „POKAŻ DUPE” i nalała mi drina 🤷‍♀️😂

W tych snach to naprawdę absurd goni absurd 😂
    POKAŻ DUPE HAHAHA
    matko z naszych mózgów to naprawdę tylko kalafior chyba zostanie 🤣🤣🤣

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • cslza Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    POKAŻ DUPE HAHAHA
    matko z naszych mózgów to naprawdę tylko kalafior chyba zostanie 🤣🤣🤣

Szczerze, mnie to pociesza, że nie tylko ja mam takie powalone sny 😅

Olo323 lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi któregoś dnia śniło się, że zostałam porwana przez seryjnego mordercę, którym był Anthony Hopkins 🤦‍♀️ obudziłam się jak zorientowałam się co mi się śni przez co nie było dalszej akcji 😄 kojarzę tylko, że nie byłam tam sama, że porwał więcej osób i ten jego uśmiech.

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    A ja dziś oficjalnie zaczęłam 37 tydzień! 😱
    Kiedy to zleciało ? 🥰
    Oj szybko ten czas leci 🥰 Ja jutro zaczynam 29tc, też nie wiem kiedy to zleciało.

Olo323 lubi tę wiadomość

👫 31lat

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj obudziłam cała mokra masakra 🙈 nie wiem czy mi się coś śniło czy o co chodzi 🫣

3 listopada jadę na kwalifikacje do cc 😊

Poziomka9204, Blondyna.B, Grażyna1820, Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie mogę dojść do porozumienia z mężem jak mam rodzić.. chciałbym dorównać naturalnie a on się boi że znowu dziecko niedotlenione będzie, że będą zwlekac z cesarką lub że mi macica pęknie itp. ehh 🫣 wiem że się martwi ale chciałabym podjąć dobra decyzję żeby potem nie żałować a jakby jakieś komplikacje były to ja sobie też tego nie wybaczę 🥺😞 takie mam rozmkiny 🤯

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• cslza Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    I nie mogę dojść do porozumienia z mężem jak mam rodzić.. chciałbym dorównać naturalnie a on się boi że znowu dziecko niedotlenione będzie, że będą zwlekac z cesarką lub że mi macica pęknie itp. ehh 🫣 wiem że się martwi ale chciałabym podjąć dobra decyzję żeby potem nie żałować a jakby jakieś komplikacje były to ja sobie też tego nie wybaczę 🥺😞 takie mam rozmkiny 🤯

Porozmawiaj z lekarzem co jest dla Ciebie lepsze. Bardzo chciałam rodzic SN, a była nagła cesarka i brak tętna dziecka... jeśli lekarz proponuje CC, to nie ma co unosić się dumą lub próbować być jedyną słuszną matką rodzącą SN. Po czasie żałuję, że nie miałam planowej cesarki, bo ten stres nie był mi potrzebny...

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • cslza Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh i żeby nie było- nie krytykuje, rozumiem potrzebę porodu SN! :) po prostu jeśli masz wskazanie to zaufaj lekarzom. Jeśli masz wątpliwości to porozmawiaj, rozwiej wątpliwości, zapisz sobie pytania, które chcesz zadać.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Myślę, że to tylko Twoja decyzja skoro masz wybór (nie musisz szukać kogoś kto wystawi skierowanie na CC).
    Jeśli obawiasz się powtórki to warto się rozeznać czy w szpitalu nic się nie zmieniło - może szybciej kierują na CC niż 1.5 roku temu. Niby to mało czasu ale wiele się mogło zmienić wraz z kadrą

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sny hahaha 😂😂😂
    Blondyna super, że wszystko dobrze 😊😊

U nas słabo... Mała ma prawdopodobnie początki zapalenia oskrzeli. Dzisiaj miała robione crp (krew pobierali jej z żyły. Booooooze biedne dziecko. Płakałam razem z nią 😭😭) i czekam na telefon od doktorki czy wdrażamy antybiotyk czy nie.
    Ja również kaszle na mokro. Mąż też... Eh, że tak akurat przed terminem musiało się wysrac...

Ja czekam właśnie na wizytę u ginekologa. Matko... Jeszcze 7 dni do terminu 😱😱 chyba zaczyna mnie to wszystko przerażać i przerastać.. Boje sie. Zwłaszcza teraz jak jest w domu choroba. Tak mi się płakać chce 😢😢😢
    Może chociaż na wizycie coś dobrego mnie czeka. Eh

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra ściskam i dużo zdrówka 🍀 kciuki za wizytę
    U mnie starsza już zdrowa, a młodsza jeszcze choruje. Wydaje mi się, że krtań ale już coraz lepiej. Wczoraj lekko gorączkowała, dziś sobie już lepiej radzi, bawi się w piaskownicy nawet

Poziomka, no już za chwilę wkroczysz w 30 i wydaje mi się, że to już zawsze z górki 💪

Sny niezłe 🙈😅 uśmiałam się😅 ja też mam chore,, aż czasami mi wstyd pisać.

Domi śliczny brzuszek. 💗 I już za chwilę możesz rodzić 🥺
    Dziękujemy za miłe słowa wszystkim 🥰 jak każda mama uważam, że mam piękne dzieci, bo wszystkie dzieci są najpiękniejsze na świecie, z uśmiechem to już w ogóle 💗

Dziś byłam na łowach i znalazłam tak piękne, markowe ubranka dla małego, że aż strach 🥰🙈 i to za jakieś grosze typy 5 zl. ogrodniczki w kolorach ziemii z pięknymi wzorami, mini jeansowe a'la spodnie🙈 czapeczki, rękawiczki, cuda 🥰 później Wam pokażę, jak się opiorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 15:08

Kalli95, Blondyna.B, Poziomka9204, Olo323, Mgdra, Chrupka , Domi_naturelover lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Porozmawiaj z lekarzem co jest dla Ciebie lepsze. Bardzo chciałam rodzic SN, a była nagła cesarka i brak tętna dziecka... jeśli lekarz proponuje CC, to nie ma co unosić się dumą lub próbować być jedyną słuszną matką rodzącą SN. Po czasie żałuję, że nie miałam planowej cesarki, bo ten stres nie był mi potrzebny...

Problem w tym że każdy lekarz mówi co innego 😁
    Mogę spróbować naturalnie ale pod stałą opieką lekarza i usg podczas porodu ale też dużo rzeczy na usg nie widać 🤷‍♀️ z drugiej strony cesarką mnie straszą że na starość endometrioza się zrobi i zrosty i że gorzej będę znosić stan po cesarce przy takim małym odstępie czasu

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Myślę, że to tylko Twoja decyzja skoro masz wybór (nie musisz szukać kogoś kto wystawi skierowanie na CC).
    Jeśli obawiasz się powtórki to warto się rozeznać czy w szpitalu nic się nie zmieniło - może szybciej kierują na CC niż 1.5 roku temu. Niby to mało czasu ale wiele się mogło zmienić wraz z kadrą

Dlatego będę w innym mieście rodzić ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• cslza Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Problem w tym że każdy lekarz mówi co innego 😁
    Mogę spróbować naturalnie ale pod stałą opieką lekarza i usg podczas porodu ale też dużo rzeczy na usg nie widać 🤷‍♀️ z drugiej strony cesarką mnie straszą że na starość endometrioza się zrobi i zrosty i że gorzej będę znosić stan po cesarce przy takim małym odstępie czasu

Co do odstępu czasu, to moja koleżanka ma córki dwie, a między nimi różnica ok 1,5roku. 2x CC planowane, nic jej ani dzieciom się nie stało, rekonwalescencja jak przy pierwszym CC.

Co do reszty, czyli endometriozy i zrostow, to ba to jie masz wpływu. Jednym się zrobi, innym nie. Ja mam bliznowiec, tak czy srak będę mieć zrosty 🤷‍♀️ a na vbac z bliźniakami i po CC nikt mi zielonego światła nie da... najważniejsze żebyś była przekonana, że podjęłaś dobrą decyzję dla siebie i dziecka :)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Ale sny hahaha 😂😂😂
    Blondyna super, że wszystko dobrze 😊😊

U nas słabo... Mała ma prawdopodobnie początki zapalenia oskrzeli. Dzisiaj miała robione crp (krew pobierali jej z żyły. Booooooze biedne dziecko. Płakałam razem z nią 😭😭) i czekam na telefon od doktorki czy wdrażamy antybiotyk czy nie.
    Ja również kaszle na mokro. Mąż też... Eh, że tak akurat przed terminem musiało się wysrac...

Ja czekam właśnie na wizytę u ginekologa. Matko... Jeszcze 7 dni do terminu 😱😱 chyba zaczyna mnie to wszystko przerażać i przerastać.. Boje sie. Zwłaszcza teraz jak jest w domu choroba. Tak mi się płakać chce 😢😢😢
    Może chociaż na wizycie coś dobrego mnie czeka. Eh
    Biedny maluch, mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje ❤️

7dni?! Ale tutaj zaczyna robić się emocjonująco 😄🥰

Mgdra lubi tę wiadomość

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Mgdra ściskam i dużo zdrówka 🍀 kciuki za wizytę
    U mnie starsza już zdrowa, a młodsza jeszcze choruje. Wydaje mi się, że krtań ale już coraz lepiej. Wczoraj lekko gorączkowała, dziś sobie już lepiej radzi, bawi się w piaskownicy nawet

Poziomka, no już za chwilę wkroczysz w 30 i wydaje mi się, że to już zawsze z górki 💪

Sny niezłe 🙈😅 uśmiałam się😅 ja też mam chore,, aż czasami mi wstyd pisać.

Domi śliczny brzuszek. 💗 I już za chwilę możesz rodzić 🥺
    Dziękujemy za miłe słowa wszystkim 🥰 jak każda mama uważam, że mam piękne dzieci, bo wszystkie dzieci są najpiękniejsze na świecie, z uśmiechem to już w ogóle 💗

Dziś byłam na łowach i znalazłam tak piękne, markowe ubranka dla małego, że aż strach 🥰🙈 i to za jakieś grosze typy 5 zl. ogrodniczki w kolorach ziemii z pięknymi wzorami, mini jeansowe a'la spodnie🙈 czapeczki, rękawiczki, cuda 🥰 później Wam pokażę, jak się opiorę.
    Jeszcze to do mnie nie dociera, że to właściwie już taka ostatnia prosta 😄

Dzisiaj spędziłam dzień na pakowaniu rzeczy z pokoju malucha, ma być tam malowanie. Stwierdzam, że nie mam pojęcia gdzie ja później pomieszczę te rzeczy 🤦‍♀️

Teraz mam zamiar pomyśleć o drugiej części wyprawki, większość jest, ale jeszcze sporo rzeczy muszę domówić. Jakoś nie mogę się ostatnio za to zabrać 😥

👫 31lat

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jak zaczną się porody to każda po kolei 🤩
    Ale się będzie działo 🥰

Jejku Alicja mnie uciska na żebra masakra, a pachwiny mnie tak bolą że ledwo chodzę nawet schylać się nie mogę 😔😔 już mam dosyć 😅

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wszystko ok. Póki co szyjka bez szału hehe. Zamknięta nadal 😅 Ale za to mała jest już na tyle nisko, że nie mogła zrobić lekarka dokładnych pomiarów 🤭 wagowo plus minus 3283.
    Kolejna wizyta za tydzień czyli w dniu terminu. Jeśli nic mnie nie weźmie to mówiła mi: szkoda zgłaszać się do szpitala kilka dni po terminie. Optymalnie będzie w 41+0 lub nawet dzień po.
    W sumie od 2 dni cmi mnie coś w krzyżach jakbym miała początek okresu a w nocy dzisiaj obudziły 2 bolesne skurcze idące od krzyża. Może powoli coś się tam dzieje

Kalli95, conte, cslza, Blondyna.B, Angelaaaa, Poziomka9204, Olo323, KlaraJa, Nati94, Chrupka , Domi_naturelover, Aneta2506 lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Po wizycie wszystko ok. Póki co szyjka bez szału hehe. Zamknięta nadal 😅 Ale za to mała jest już na tyle nisko, że nie mogła zrobić lekarka dokładnych pomiarów 🤭 wagowo plus minus 3283.
    Kolejna wizyta za tydzień czyli w dniu terminu. Jeśli nic mnie nie weźmie to mówiła mi: szkoda zgłaszać się do szpitala kilka dni po terminie. Optymalnie będzie w 41+0 lub nawet dzień po.
    W sumie od 2 dni cmi mnie coś w krzyżach jakbym miała początek okresu a w nocy dzisiaj obudziły 2 bolesne skurcze idące od krzyża. Może powoli coś się tam dzieje

A pierwszy poród w którym tc miałaś ? 😁
    Oby się ruszyło na dniach 🤞

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ