W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaaaa wrote:A pierwszy poród w którym tc miałaś ? 😁
Oby się ruszyło na dniach 🤞💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
U mnie dzisiaj równo 35+0tc 🎉 jeszcze 2 tygodnie i mogę rodzić 😅
U mnie dzisiaj noc byłaby spoko gdyby córkę brzuszek nie bolał..ehh zawsze coś 🙄
Ale dzisiaj zimno 🥶🥶Blondyna.B, Mgdra, Poziomka9204, Nati94, Aneta2506 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Aa 😅 a tak zawsze mówią że jak drugie dziecko to szybciej chce wyjść a tu jednak nie 🙈🙈
Chociaż z 2 strony, siostra rodziła SN 3 dzieci. 2 pierwszych chłopców przyszło na świat dokładnie w dzień terminu (czyli drugi nic a nic wcześniej), a córka 2 dni przed. Więc chyba nie ma reguły hehe 🙈💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:No właśnie hehe. Ale chyba to się sprawdza u kobiet rodzących SN. Ja to jak pierworodka hehe.
Chociaż z 2 strony, siostra rodziła SN 3 dzieci. 2 pierwszych chłopców przyszło na świat dokładnie w dzień terminu (czyli drugi nic a nic wcześniej), a córka 2 dni przed. Więc chyba nie ma reguły hehe 🙈
No chyba nie ma na to reguły 😁 ja mam we wtorek wizytę i jakoś mi się dłuży a jestem ciekawa czy już blisko do porodu 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Mgdra, zdrowiejcie szybciutko i witajcie Maluszka na świecie!
Dziewczyny, mi się w głowie nie mieści, że Antoś może być z nami już za chwilkę. Jeżeli nadal tak rośnie, to to może być nawet kwestia 2-3 tygodni :o
Mój M. jest tak podekscytowany, w kółko jest tylko "Już za chwilkę będzie Antoś, nasz kochany synek, już zaraz" Widzę, że przepadł totalnie. Oglądamy filmiki jak kąpać, jak nosić, jak podnosić. Zrobiłam mu również szkolenie z ciuszków, akcesoriów, kosmetyków i leków
Nasze wymarzone Maleństwo będzie zaraz z Nami, coś cudownego! Mam nadzieję, że porody dla wszystkich z Nas będą "łatwe", i te SN i te operacyjne Zaraz będzie lawina narodzin!Kalli95, Angelaaaa, Grażyna1820, Nati94, Milixx, KlaraJa, conte, Babova, Poziomka9204, Olo323, Aneta2506, Chrupka , Izet lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Mgdra, zdrowiejcie szybciutko i witajcie Maluszka na świecie!
Dziewczyny, mi się w głowie nie mieści, że Antoś może być z nami już za chwilkę. Jeżeli nadal tak rośnie, to to może być nawet kwestia 2-3 tygodni :o
Mój M. jest tak podekscytowany, w kółko jest tylko "Już za chwilkę będzie Antoś, nasz kochany synek, już zaraz" Widzę, że przepadł totalnie. Oglądamy filmiki jak kąpać, jak nosić, jak podnosić. Zrobiłam mu również szkolenie z ciuszków, akcesoriów, kosmetyków i leków
Nasze wymarzone Maleństwo będzie zaraz z Nami, coś cudownego! Mam nadzieję, że porody dla wszystkich z Nas będą "łatwe", i te SN i te operacyjne Zaraz będzie lawina narodzin!
No dopiero co wypatrywałyśmy dwóch kresek a tu już porody 😱 szok jak ten czas leci a przy dziecku jeszcze szybciej 🥹Poziomka9204, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Domi mam dokładnie takie same myśli🥰 mimo, że to już nasze trzecie dziecko, to mam emocje jak w pierwszej ciąży- chociaż fakt faktem, że dla nas to jak jazda na rowerze (Błagam tylko o brak kolek, dla mnie to mały koszmar 🥺) Już niedługo 🥰
Poziomka9204, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo fakt, mimo, że to 9 miesięcy to i mi zleciało niewiadomk kiedy 🙈 a Michał zaraz skończy 2 miesiące 🥳
A tu jak się worek rozwiąże to będzie tyle maluchów 🤭Kalli95, Blondyna.B, Mgdra, Olo323, Grażyna1820, Poziomka9204, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:Mgdra, zdrowiejcie szybciutko i witajcie Maluszka na świecie!
Nasze wymarzone Maleństwo będzie zaraz z Nami, coś cudownego! Mam nadzieję, że porody dla wszystkich z Nas będą "łatwe", i te SN i te operacyjne Zaraz będzie lawina narodzin!
Domi mamy tak samo ❤️ dla nas to też pierwsze dzieciątko i jesteśmy strasznie podekscytowani. My co jakiś czas przechodzimy z takiego totalnego szczęścia w lekkie przerażenie "kurcze to już za chwilę, już zawsze na zawsze😱" 😄.
Dziewczyny ale jestem zadowolona, wczoraj prawie skończyliśmy pokoik, na dniach chcemy od nowa oglądnąć przesłane przez szkołę rodzenia materiały, w trakcie będę musiała robić pranie bo dostałam i dokupiłem tyle rzeczy, że głowa mała 🤦♀️ wiem, że pewnie mam wszystkiego za dużo, ale trudno 😉 te dziecięce rzeczy są takie piękne 😍 ostatnio kupiłam śpiworek zimowy z cottonmoose i otulacz do fotelika z mary berry "jagódki", z cottonmoose dzisiaj dojdzie ale tym otulaczem jestem zachwycona 😍 dodatkowo praktycznie wszystkie rzeczy, które kupiłam kupiłam na jakiś promocjach i z rabatami, także z tego też się cieszę 😅 ta wyprawka to studnia bez dna, a ceny obecnie to jednak mały hardcore. A jak Wam idą przygotowania? Wszystkie już macie poprane i poprasowane? Dla mnie to prasowanie jest najgorsze, więc musiałam podzielić żeby nie zwariować 🙈 Jednak po tej poniedziałkowej wizycie dochodzę do wniosku że muszę przyspieszyć tempa, bo synek szybko rośnie i muszę wziąć pod uwagę to co lekarz powiedział czyli możliwość wcześniejszej indukcji.
Dobrze, że mąż pomaga mi praktycznie we wszystkim bo jednak brzuch mam naprawdę duży i jest mi już ciężko. Najgorszy ten kręgosłup, odmawia mi posłuszeństwa 😑Poziomka9204, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Laski mam mega głupie pytanie, ale proszę o otwarte głowy
W pierwszej ciąży czułam ruchy w 16tc, to było tak delikatne, że czułam tylko ja. Musiałam wtedy leżeć na płasko i się skupić żeby wiedzieć czy to jelita czy dziecko, ale zdecydowanie to były ruchy. Super szybko, ale potwierdzone u lekarza, że się nie mylę.
I teraz mam wrażenie od 2 dni, zwłaszcza jak leżę na płasko, że też czuję takie delikatne w sumie nie wiem co. Jakby skrzydło motyla? I kiedy to czuję to macica mi się lekko napina. Czuję konkretnie tylko w jednym miejscu, także to nie jelita, bo mi we flakach jeździ głośno i intensywnie 😅 myślicie, że to jest możliwe?
Ja wiem, że jest dwoje ludzi w brzuchu, a ja jestem szczupła. Szczerze to bardzo się zdziwiłam jak poczułam to dziwne coś i wtedy sobie przypomniałam, że tak samo miałam z synkiem.
Na innym wątku laska pisała, ze na usg wykryli z lekarzem, ze jak jej sie brzuch napinał to to były ruchy dziecka. Jutro idę na test pappa i zamierzam się opić soku jabłkowego przed badaniem, może potwierdzę teorię o napince macicy przy ruchach płodu
Edit: może jeszcze dodam, że to dziwne musniecie trwa dosłownie chwilę i puszcza, to zdecydowanie nie jest wiercenie jak w 25tcWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 22:02
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Domi_naturelover wrote:
😍Domi_naturelover lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Sama w tej ciąży czułam już 15-16tc muśnięcia a łożysko na przedniej ścianie ale wiedziałam czego się spodziewać.
U Ciebie jest 2 i pewnie najwięcej zależy od tego jak są ułożone no i to łożysko na początku ma jednak znacznie ☺️ mogłaś poczuć raz i dopiero za miesiąc kolejny raz jeśli to to. A sama wiesz, że tak wcześnie to łatwo pomylić z ruchami jelit, bo wszystko jest w tym samym miejscuPoziomka9204, cslza lubią tę wiadomość
-
Domi piękny masz brzuszek 😍
Tez jakoś w mojej głowie nie mogę zakodować, ze nasz maluch może się pojawić… w każdej chwili.. 😱
Mąż wczoraj wieczorem powiedział, ze ma jakieś przeczucie, ze to będzie w przyszłym tygodniu i wstyd się przyznać, ale złapał mnie taki strach i stres, ze „ja nie wiem czy jestem gotowa na dziecko, ze ja nic nie wiem, przecież ja sobie nie poradzę” 🙈
I nie wiem czy to jakiś efekt tego mojego zestresowania, ale cała noc mnie boli brzuch jak na okres, aż wstawałam sprawdzić czy to na pewno nie okres😅Poziomka9204, Blondyna.B, Angelaaaa, KlaraJa, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Cslza a może właśnie to ruchy 🥰
Przecież w następnych ciążach szybciej czuć ruchy niż w pierwszej i tu jeszcze są dwa Maluszki 🥰 a Ty już wiesz o co chodzi i napisałaś, ze w pierwszej tez szybciutko poczułaś 😊
Ja ruchy poczułam bardzo późno chyba jakoś koło 20tc i to takie mocniejsze, a bardzo marzyłam poznać te „skrzydełka motylka” o których się tyle nasłuchałam i naczytałam 😊
cslza lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Ja już po USG pappa, dzieci rosną jak szalone i mają po 7cm prawdopodobnie dziewczynki, ale jeszcze nie ma 100% pewności, więc się nie nastawiamy. USG wyszło bardzo dobrze, jutro będą wyniki krwi i opis.
No i to mogły być ruchy, bo jedno dziecko na przedniej, a drugie na tylnej ścianie macicyPoziomka9204, Grażyna1820, Olo323, Kalli95, Blondyna.B, Angelaaaa, KlaraJa, Nati94, Chrupka , Aneta2506, conte, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Ja już po USG pappa, dzieci rosną jak szalone i mają po 7cm prawdopodobnie dziewczynki, ale jeszcze nie ma 100% pewności, więc się nie nastawiamy. USG wyszło bardzo dobrze, jutro będą wyniki krwi i opis.
No i to mogły być ruchy, bo jedno dziecko na przedniej, a drugie na tylnej ścianie macicycslza lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Ale super 😍 jestem zafascynowana ciążą bliźniaczą, ostatnio wspomniałam mężowi, że fajnie byłoby mieć bliźnięta, a on zbladł 🤣
Fajnie to będzie za 3 lata, jak już będą bardziej samodzielne muszę powiedzieć, że ciąża bliźniacza w porównaniu do ciąży pojedynczej jest bardzo wyczerpującą... pomijam fakt objawów, które są rzeczywiście 2x bardziej nasilone, ale rozciąganie macicy, ból pachwiny itd jest moim zdaniem bardziej odczuwalny. Ciało ma więcej roboty i to się po prostu czuje 🤷♀️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Fajnie to będzie za 3 lata, jak już będą bardziej samodzielne muszę powiedzieć, że ciąża bliźniacza w porównaniu do ciąży pojedynczej jest bardzo wyczerpującą... pomijam fakt objawów, które są rzeczywiście 2x bardziej nasilone, ale rozciąganie macicy, ból pachwiny itd jest moim zdaniem bardziej odczuwalny. Ciało ma więcej roboty i to się po prostu czuje 🤷♀️
Super że wszystko dobrze 😊
Oj współczuję tych wszystkich objawów x2 😣
Oby z dnia na dzień było tylko lepiej ☺️cslza lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️