W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
cslza wrote:Ja już po USG pappa, dzieci rosną jak szalone i mają po 7cm prawdopodobnie dziewczynki, ale jeszcze nie ma 100% pewności, więc się nie nastawiamy. USG wyszło bardzo dobrze, jutro będą wyniki krwi i opis.
No i to mogły być ruchy, bo jedno dziecko na przedniej, a drugie na tylnej ścianie macicy
Cudowne wieści 🥰
To już duże człowieki 😁🥰cslza lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Cudowne wieści 🥰
To już duże człowieki 😁🥰
Oj tak, giganty 😅
Moje dziecko 2 dni temu dostało zestaw z playmobil mama + bliźniaki, zgadnijcie czym non stop się bawi? 😁
Kalli95, Poziomka9204, Olo323, Angelaaaa, Grażyna1820, Izet lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Kocham i nienawidzę Playmobil, właśnie mi się przypomniało 🤣 wczoraj sprzątałam pokój dziewczyn, więc wiesz, przywołujesz moją traumę 🙈 ale świetne te zestawy
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
cslza wrote:Fajnie to będzie za 3 lata, jak już będą bardziej samodzielne muszę powiedzieć, że ciąża bliźniacza w porównaniu do ciąży pojedynczej jest bardzo wyczerpującą... pomijam fakt objawów, które są rzeczywiście 2x bardziej nasilone, ale rozciąganie macicy, ból pachwiny itd jest moim zdaniem bardziej odczuwalny. Ciało ma więcej roboty i to się po prostu czuje 🤷♀️
cslza lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Nati94 wrote:Kocham i nienawidzę Playmobil, właśnie mi się przypomniało 🤣 wczoraj sprzątałam pokój dziewczyn, więc wiesz, przywołujesz moją traumę 🙈 ale świetne te zestawy
Mam tak samo z Playmobil... z jednej strony niezniszczalne zabawki, ale tych elementów w pieruna... a u nas tych zabawek jest z 50 🤯 remiza, strażacy, policja, ratownicy medyczni, karetki, budowlańcy, samoloty, lotnisko, motorówki i niezliczona ilość ludzików.
Obawiam się, że bliżej porodu trzeba będzie dokupić szpital, bo tego akurat nie mamy 🤷♀️Poziomka9204, Olo323, Nati94, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Poziomka9204 wrote:Wcale nie wątpię, musi zrobić się miejsce dla dwójki maluchów 😊
Ale jeśli sobie dalej będziesz życzyć bliźniaków po pierwszym dziecku to i ja Ci będę tego życzyć chociaż ja po pierwszym mówiłam "o Jezu a jakby były bliźniaki... armagedon, zniszczenie i chaos 🤯🤯🤯"
😅Poziomka9204 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Ale jeśli sobie dalej będziesz życzyć bliźniaków po pierwszym dziecku to i ja Ci będę tego życzyć chociaż ja po pierwszym mówiłam "o Jezu a jakby były bliźniaki... armagedon, zniszczenie i chaos 🤯🤯🤯"
😅cslza lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Pod względem genetycznym nie mamy na to szans 😄 ale ja przyjmę co da nam los, wiem, że na pewno na jednym nie chcemy poprzestać.
U nas nigdy w rodzinie nie było historii bliźniąt jesteśmy pierwsiPoziomka9204, Grażyna1820, conte lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Ja już po USG pappa, dzieci rosną jak szalone i mają po 7cm prawdopodobnie dziewczynki, ale jeszcze nie ma 100% pewności, więc się nie nastawiamy. USG wyszło bardzo dobrze, jutro będą wyniki krwi i opis.
No i to mogły być ruchy, bo jedno dziecko na przedniej, a drugie na tylnej ścianie macicy
Cudowne wieści ♥️cslza lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
-
conte wrote:Z jednej strony super, bliźniaki, jednak jak sobie pomyślę ile to pracy, wysiłku i w ogóle to masakra 🙈 ja przy jednym często powątpiewam i myśl o kolejnym dziecku jak na razie się oddala 🤣
Znam to, rozumiem i jestem szczęśliwa i przerażona 😨 nie umiem sobie nadal wyobrazić rytmu dnia z dwoma niemowlakami... z jednym mieliśmy hardcore i nie raz wątpiłam czy ja w ogóle mam kompetencje żeby to ogarniać 😟
Także dużo osób mówi "bliźniaki, ale super!", ale to najczęściej są osoby, które rodzicielstwo mają przed sobą 😅 bo ci co już mają dzieci mówią "o wow... znaczy gratuluję, ale nie boicie się?". I tak, boimy się w cholerę, ale no... zamawialiśmy jedno dziecko, ale chyba była jakaś promka i było 1+1 gratis 😁Poziomka9204, Grażyna1820, Angelaaaa, Kalli95, conte, Paulina666, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Znam to, rozumiem i jestem szczęśliwa i przerażona 😨 nie umiem sobie nadal wyobrazić rytmu dnia z dwoma niemowlakami... z jednym mieliśmy hardcore i nie raz wątpiłam czy ja w ogóle mam kompetencje żeby to ogarniać 😟
Także dużo osób mówi "bliźniaki, ale super!", ale to najczęściej są osoby, które rodzicielstwo mają przed sobą 😅 bo ci co już mają dzieci mówią "o wow... znaczy gratuluję, ale nie boicie się?". I tak, boimy się w cholerę, ale no... zamawialiśmy jedno dziecko, ale chyba była jakaś promka i było 1+1 gratis 😁
Hahahahha ładna promka 😂 dobrze ze o niej nie wiedziałam 😂 choć w tej „ szczęśliwej” owulacji miałam dwa pecherzyki i jak się dowiedziałam ze się udało to się trochę przeraziłam czy mielibyśmy aż takie szczęście 😁Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:Hahahahha ładna promka 😂 dobrze ze o niej nie wiedziałam 😂 choć w tej „ szczęśliwej” owulacji miałam dwa pecherzyki i jak się dowiedziałam ze się udało to się trochę przeraziłam czy mielibyśmy aż takie szczęście 😁
Jestem na fb na grupie dla mam bliźniaków (no potrzebuję poczytać od ludzi doświadczonych jak to towarzystwo ogarnąć) I tam jedna laska pisała, ze na pierwszym USG były 3 serduszka, 2tyg później były już tylko i sama przyznała, że jej po prostu ulżyło.
I to brzmi strasznie i absolutnie nie chciałabym zmniejszyć ilości bobasów w brzuchu, ale jej się nie dziwię.
W dalekiej rodzinie po stronie mojego taty była para, która leczyła niepłodność latami, bezskutecznie. Po 7 latach pistanowili adoptować dziecko i... zaszli w ciążę naturalną z trojaczkami! Rok po zaprzestaniu leczenia. A w Polsce jest tak, że nasze piękne państwo pomaga rodzinom z ciążami mnogimi, pomaga po porodzie i na 6h dziennie może przychodzić kwalifikowana położna. Warunek? Czteroraczki (bo trojaczki są przecież tak częstym przypadkiem ).Nati94 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Kalli95 czekam na zwolnienie brzuszka😊akurat Twój dzień porodu przypada na dzień mojej 🐒
I jadę z czworaczkami🤣(a tak serio byłabym przerażona)😱
Poziomka9204, Olo323, Angelaaaa, Nati94, Kalli95, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
Paulina666 wrote:Kalli95 czekam na zwolnienie brzuszka😊akurat Twój dzień porodu przypada na dzień mojej 🐒
I jadę z czworaczkami🤣(a tak serio byłabym przerażona)😱Poziomka9204, Paulina666 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Jestem na fb na grupie dla mam bliźniaków (no potrzebuję poczytać od ludzi doświadczonych jak to towarzystwo ogarnąć) I tam jedna laska pisała, ze na pierwszym USG były 3 serduszka, 2tyg później były już tylko i sama przyznała, że jej po prostu ulżyło.
I to brzmi strasznie i absolutnie nie chciałabym zmniejszyć ilości bobasów w brzuchu, ale jej się nie dziwię.
W dalekiej rodzinie po stronie mojego taty była para, która leczyła niepłodność latami, bezskutecznie. Po 7 latach pistanowili adoptować dziecko i... zaszli w ciążę naturalną z trojaczkami! Rok po zaprzestaniu leczenia. A w Polsce jest tak, że nasze piękne państwo pomaga rodzinom z ciążami mnogimi, pomaga po porodzie i na 6h dziennie może przychodzić kwalifikowana położna. Warunek? Czteroraczki (bo trojaczki są przecież tak częstym przypadkiem ).👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰