Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
Odpowiedz

W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza zaraz ide pod prysznic hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Na to nie ma reguły. Mnie w tej sierpniowej ciąży bolał strasznie brzuch i piersi od samej owulacji. Pewnego dnia podczas jazdy na rowerze miałam taki skurcz brzucha, że myślałam, że nie dojadę (chyba wtedy było zagnieżdżenie, tak wynikało z późniejszej analizy ;) ). Jedni nie mają żadnych objawów, drudzy mają mnóstwo. Ja w 5 tc czułam się dość dobrze, tylko właśnie ciągle mnie ciągnęło podbrzusze, a na oddziale leżałam z dziewczyną, która trafiła do szpitala, bo była odwodniona od wymiotowania - na początku 6 tygodnia!!! Co ciąża, to inne objawy lub ich brak.

myszkazii dokladnie tak jest w 1 ciązy mnie bolał jajnik przy zagnieżdzeniu a teraz nic;)

iza30, myszkaazi lubią tę wiadomość

• Lucy91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy organizm jest inny :)

iza30, myszkaazi lubią tę wiadomość

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    iza zaraz ide pod prysznic hehe
    ale wez zimny a nie goracy :P

Karolcia23369, myszkaazi lubią tę wiadomość

20150409580413.png

200707184670.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    a ja mam męża na siłowni, dziecko śpi, a ja zaległam przed tv nawet nie mam siły wstać sobie herbaty zrobić :/ co za lenistwo!

byliśmy wczoraj w częstochowie na zakupach :) ależ moje dziecko obkupiłam! :) tyle pięknych rzeczy jest dla dzieci :) przy okazji rzuciłam okiem na takie malusie śpioszki :) ahh.. juz niedługo będę znów takie kupować :) hmm.. a dla siebie jakoś niec szczególnego nie znalazłam :/ dobrze że chociaż mąż się też obkupił :) ja polece jak będą wyprzedaże :)
    Ja kupiłam sobie kieckę na sylwestra :) Idziemy w to samo miejsce, gdzie byliśmy rok temu. Było ekstra! Chyba nigdy w życiu się tak nie wybawiłam jak wtedy! Z tą sukienką to były przeboje. Spodobała mi się w czwartek jak byłam z bratem po kurtkę, ale nie miałam ochoty na zakupy, pojechałam jedynie towarzysko. W piątek umówiłam się mężem na wyprawę do galerii, a później mieliśmy odwiedzić znajomych. Tak też zrobiliśmy. No i po prostu zakochałam się w tej kiecce, weszliśmy do sklepu i oczywiście nie było rozmiaru - tylko s i xs... Podłamałam się nieco, ale mówię trudno. Mój mąż wpadł na genialny pomysł, że w sobotę skoczymy do Orsaya do innego pobliskiego miasta. No i pojechaliśmy. Wchodzimy do sklepu, oczywiście na wieszaku tylko s. Myślę sobie, a co tam, może się wcisnę. Niestety brakowało mi 2 cm, żeby się zasunąć. Prawie się popłakałam. Nagle M. mówi do mnie "Stój w tej przebieralni, dwie kabiny obok dziewczyna też tą sukienkę przymierza, może nie kupi, a zobaczymy jaki wzięła rozmiar". No i nie kupiła, odwiesiła przy kabinach i się okazało, że to było moje M ;)

iza30 lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no hehehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia23369 wrote:
    myszkazii dokladnie tak jest w 1 ciązy mnie bolał jajnik przy zagnieżdzeniu a teraz nic;)
    Dlatego ja nie wiem nic. Niczego nie przeczuwam. Dla mnie każdy objaw może być jednocześnie objawem @. Teraz mnie już nic nie zdziwi. Przed poprzednim okresem np. wymiotowałam, dla niektórych to pewnie byłoby już pewne, że ciąża, dla mnie niekoniecznie :)

iza30 lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy91 wrote:
    Kazdy organizm jest inny :)
    Dokładnie. Wiadomo, że niektóre rzeczy są podobne, ale nigdy takie same :)

iza30 lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Dokładnie. Wiadomo, że niektóre rzeczy są podobne, ale nigdy takie same :)
    zgadzam sie :)

20150409580413.png

200707184670.png
  • Ovulka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w tym watku jestem nowa ;) wiec licze na was ;)
    W poprezdnim cyklu zakonczylo sie negatywnymi testami i krwawieniem lecz to krwawienie nie bylo takie jak zawsze... Takie troche brazowawe no i ze 3 dni.... Zrobilam ze 3 testy i ciazowa kreseczka strasznie bladziutka i jeden innej firmy negatywny... Wiec dalam sobie spokoj. Teraz juz 10 dzien cyklu i pojawil sie taki dziwnie jasno rozowawy sluz oczywiscie bardzo malutko go. Wiec znowu dzis zrobilam test i znowu dwie kreski ale jedna dalej slabiutka i zglupialam... Co o tym sadzicie? Moze ktoras z was miala podobne objawy?
    Pozdrawiam wszystkie kobitki ;)

• karmelek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    W poprezdnim cyklu zakonczylo sie negatywnymi testami i krwawieniem lecz to krwawienie nie bylo takie jak zawsze... Takie troche brazowawe no i ze 3 dni.... Zrobilam ze 3 testy i ciazowa kreseczka strasznie bladziutka i jeden innej firmy negatywny... Wiec dalam sobie spokoj. Teraz juz 10 dzien cyklu i pojawil sie taki dziwnie jasno rozowawy sluz oczywiscie bardzo malutko go. Wiec znowu dzis zrobilam test i znowu dwie kreski ale jedna dalej slabiutka i zglupialam... Co o tym sadzicie? Moze ktoras z was miala podobne objawy?
    myśle że powinnaś pójść w takim razie na bete i wszystko będzie jasne!

Myszkaazi pochwal się dokładnie która to kiecka :)

my jeszcze planów na sylwestra nie mamy :) pewnie jak zwykle ze znajomymi na domówce :) ale dwa lata pod rząd my organizowaliśmy więc mam nadzieję że ktoś teraz nas wyręczy :))

iza30 lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej jestem ponownie:) Ale tu sie rozpisałyście dużo i nowe dziewczyny widze:)
    Ovulka ja niestety nie pomogę bo nie miałam takich objawów może za kilka dni zrób ponownie test albo wybierz sie do gina

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie albo beta i najbardziej prawdopodobna by była

preg.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    zrob bete ja w sieprniu mialam podobnie ale plamilam 4 tyg wiec u ciebie lepiej jest ze nie plamisz...zrob bete raz a potem powtorz jak rosnie jezeli powoli przyrasta zglos sie do lekarza..nie chce straszyc bron boze bo zdarzaja sie kobiety maja okre sa potem okazuje sie ze sa w ciazy.,...

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze do konca cylku, poniewaz mieszkam za granica i to nie jest takie proste... Musze sie uzbroic w cierpliwosc. Tydzien temu bylam u lekarza poniewaz walcze ze swoja tarczyca uhhh, i mowilam ze staramy sie o dzidIusia i powiedziala ze porobi mi testy tez, lecz nie wszystko zrozumialam jakie, no i czekam na wymiki a noz widelec wyjdzie to na co czekam ;)

• PERELKA175 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku dziewczyny..:) Ja przez te objawy już czasem wariuje:) moja podświadoma chęć zostania mamą praktycznie co miesiąc wmawia mi , że objawy na @ są tymi ciążowymi, także doskonale was rozumiem..:)A potem jest wielkie rozczarowanie:( No ale cóż...
    Ovulka -mój ostatni okres też był taki dziwny, identyczny jak Twój. Już myślałam, że to jest to, ale testy również wychodziły negatywne.W środku tego cyklu znowu miałam plamienia i to pierwszy raz. Jutro idę do endokrynologa. Może on mi cod podpowie to dam Ci znać od czego to mogło być:)

PERELKA175
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak ostatnio szukałam to nie było na stronie internetowej ;) Zaraz popatrzę :)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • Ovulka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, bo to znowu wszytsko dalo mi do myslenia, ze moze sie udalo... A wtedy podswiadomosc dziala tak ze czuje jakbym byla w 100% ciazy ... Masakra ;( Pracuje w przedszkolu, i jak te malenstwa sie do mnie tula to az mi sie lezka czasem w oku zakreci ;)

Karolcia23369 lubi tę wiadomość

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kobietki i te które powróciły po chwilowej nieobecności :)
    Nie ma tej sukienki na stronie. Ona była na wystawie ostatnio - koronkowa, z krótkim rękawem, wstążką w pasie, czarna, mieniąca się. Szła jak ciepłe bułki i teraz jedna z nich jest u mnie :D :D :D

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Ja brałam!! Lutke bierze się 10 dni jeśli wystąpi krwawienie NIE PLAMIENIE to się odstawia.... Musi zacząć się krwawienie!! Ja bym zrobiła test na potwierdzenie ze nie jesteś w ciąży Twój cykl trwa od 06.10 jest bardzo długi więc nie ryzykowalabym!!! Idę do męża do wyrka na film wejdę jutro kochane dobrej nocy wam życzę!!! Całuje
    w ciazy nie jestem na 100%,luteine biore 3x1 na noc przez 10 dni, lekarz powiedział ze te cyrki co mam to skutki poronienia, do 3 cykli po poronieniu moze nie byc owulki i jest to calkowicie normalne, ja miedzy poronieniem a 1 @ mialam owulacje,potwierdzona, a teraz wychodzi na to ze 2 cykle bez owulacji, dlatego aby sie nie bawic i nie tracic czasu od nowego cyklu bede miec stymulacje tak jak juz wspominałam:)

edit: po <3 juz jest krwawienie;)ale na wkladke sie nie wydostaje to pewnie od jutra rozpoczne nowy cykl, a wiec dzis odstawiam lutke:)
    Pozdrawiam i zycze miłej nocki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 21:19

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ