Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
Odpowiedz

W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe najgorsze jest to ze mam niedowagę mam z 166 167cm a waze 50kg i ta waga się waha bo wczoraj miałam 49kg raz mam 51

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zAgatka wrote:
    Może jednak coś jest na rzeczy :D
    może tak bo wcześniej tak nie miałam ze rozowy sluz a co najlepsze 2 cykle przed @ mi cycki rosly i bolały teraz tak nie mam dziwne hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zAgatka wrote:
    Myślę, że niedowaga w niczym Ci nie zaszkodzi ;) ja też nie jestem jakaś wypasiona bo ważę 47 kg przy wzroście 160. Staram się dopiero 4 cykl ale wydaje mi się, że waga nie wpłynie na obniżenie płodności
    mam taka nadzieje wcześniej wazylam 56 jak zaszłam ale zas 6kg tylko przytylam w ciąży i tak mi się spadlo po, 11kg anemie miałam po ciąży i dlatego ale to już 2lata minelo i nie da się przytyć chodzbym chciała te 53kg miec

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno waga wpływa na płodność, ale to jak ma się poważną niedowagę albo nadwagę :P Niby najlepsze BMI na poczęcie dziecka jest od 20 do 27, a ja mam 19,3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna94 wrote:
    Podobno waga wpływa na płodność, ale to jak ma się poważną niedowagę albo nadwagę :P Niby najlepsze BMI na poczęcie dziecka jest od 20 do 27, a ja mam 19,3
    a ja 18 mam bmi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzwa a ja siedze i czuje tylko jak mnie zalewa sluz sorrki za wyrażenie ale przed @ nie miałam ze mi leciało jak z kranu hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:09

• Inusia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka20 wrote:
    kuzwa a ja siedze i czuje tylko jak mnie zalewa sluz sorrki za wyrażenie ale przed @ nie miałam ze mi leciało jak z kranu hehe

Trzymam kciuki za 2 kreseczki ;)

zAgatka lubi tę wiadomość

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka20 wrote:
    to bardzo dobry znak :) trzymam mocno kciuki :) mam nadzieję, że obie będziemy jutro skakać z radości :) (ale delikatnie, żeby Fasola nie wytrząść :P)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny masakrycznie się czuje bol doskwiera jeszcze plecy doszly;/ ale chyba za mało serduszkowalismy i może nie wystarczylo ale o ciąży w tym miesiącu nie myslalam bo sklepem byliśmy zajeci

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    to bardzo dobry znak :) trzymam mocno kciuki :) mam nadzieję, że obie będziemy jutro skakać z radości :) (ale delikatnie, żeby Fasola nie wytrząść :P)
    hehe;p no ja już bym dziś zrobila ale może wytrzymam chyba ze mi odbije i jeszcze pepino kupie;p wieczorem zaraz koncze prace i do domku pierogi ugotować bo taka glodna jestem i akurat bym pierogi zjadla .. ale nie nastawiam się ze może jestem w ciąży bo tez może to bol na @

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka20 wrote:
    hehe;p no ja już bym dziś zrobila ale może wytrzymam chyba ze mi odbije i jeszcze pepino kupie;p wieczorem zaraz koncze prace i do domku pierogi ugotować bo taka glodna jestem i akurat bym pierogi zjadla .. ale nie nastawiam się ze może jestem w ciąży bo tez może to bol na @
    ja też się nie nastawiam. Zobaczę jak jutro temp będzie. Jak pójdzie w dół to sobie chyba odpuszczę ten test.
    A co do pepino to JUŻ NIGDY WIĘCEJ. W poprzednim cyklu przez 3 dni wyraźnie pozytywny, a następnego dnia @. Tylko mi nadzieję dały głupie :P zresztą w poprzedniej ciąży w 12dpo wyszedł mi już pozytywny test 25 więc jak ma wyjść to wyjdzie i tym razem..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • ilonek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    musze poczekac kilka dni . na dodatek moj gin na urlapie do 3go

Widzisz umnie tez temp niska a mojego gina tez nie ma az do 7mego na wyjezdzie....:-(

63b363a823.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonek wrote:
    Widzisz umnie tez temp niska a mojego gina tez nie ma az do 7mego na wyjezdzie....:-(
    a do innego za chiny ludowe nie pojde bo zostal by mi ten ciapaty on bedzie 3 go stycznia to bede w 14 dc ciekawe co z ta owulka bedzie powinnam isc na monitoring bo biore clo 2 tabletki dziewczyny mowia ze jak na pierwszy raz to za duza dawka

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym bardziej ze mam tylko clo nie mam dupka ani nic :/
    bede robic testy owulaczyjne . Ale nie tylko ja mam same clo bo jeszcze kilka dziewczyn tez tak ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wszystkie trzymam mocno kciuki :*

Jeśli chodzi o mnie, to plamienie jest już takie jak kawa z mlekiem. No niestety przy tym od 2 dni czuję ból miesiączkowy. Więc o 20 z mężem jadę na izbę przyjęć. Mam nadzieje ze z ciążą i maleńką fasolką bedzię ok! Oczywiście jest strach przed poronieniem i chorobami, ale staram sie nie mysleć o tym, bo skoro aż tyle szczęścia mnie spotkało i maluszek we mnie rośnie to musi reszta pójść dobrze. Jeśli chodzi o dolegliwości, to mam straszny ból piersi i sutki stają się bardziej wrażliwsze na dotyk.

malinka20 u mnie to było różnie, zaczęły się plamienia więc postanowiłam zaryzykować z testem, zrobiłam oczywiście taki jak był czyli Quixx o czułości 25mlu/ml, w sumie nie wiem w którym to byłam cyklu ale tak na oko byłam pomiędzy 10 a 12dpo, i wtedy bez żadnego problemu wyszła druga kreska, może nie była wyraźna ale liczy się to że była :) dziś zrobiłam drugi z popołudniowego moczu i kreska nadal jest i chyba trochę ciemniejsza :)
    A test Quixx duo 2szt kupiłam za 9zł :) więc jeśli chcesz możesz taki zakupić

stardust87 Ja co miesiąc taki spadek zauważałam, a każde wykresy wcale nie świadczyły o ciąży! Osobiście wierzyłam, że ten spadek ma miejsce. Tym bardziej, że często o nich piszą... Ale analizuję wykresy dziewczyn z forum, którym się udało i u żadnej takiego spadku nie zauważyłam (dziwne ?! ). Pytałam też ostatnio kobiety z poradni rodzinnej czy taki spadek przy implantacji ma miejsce - to popatrzyła na mnie i zrobiła wielkie oczy. Także na dwoje babka wróżyła. Chyba może być, ale nie musi... A u ciebie wykres wygląda przepięknie, więc póki co miej nadzieje :)

• ilonek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    a do innego za chiny ludowe nie pojde bo zostal by mi ten ciapaty on bedzie 3 go stycznia to bede w 14 dc ciekawe co z ta owulka bedzie powinnam isc na monitoring bo biore clo 2 tabletki dziewczyny mowia ze jak na pierwszy raz to za duza dawka

To nie jestes sama ja tez biore clo 2x1do tego w 12 dc zastrzyk z pregnylu a teraz duphaston....

63b363a823.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ