Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
Odpowiedz

W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek

Oceń ten wątek:
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Udostepniony ;) jesli poprawnie to zrobilam ;)
    Oj dziwny ten twoj wykres temperatura wogole nie wskazuje na ciaze :/

20150409580413.png

200707184670.png
  • iza30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    GdzIe zazwyczaj mierzycie temp? Pod pacha czy w pochwie?
    w pochwie

Karolcia23369 lubi tę wiadomość

20150409580413.png

200707184670.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    i co o tym myslicie?
    https://ovufriend.pl/galeria-testow-wyniki.html?category=0
    te pierwsze tesciki poodpisane all...
    tylko przypomne ze krwawieie byla w terminie skape i czasem brazowe...
    cowy myslicie?
    Na moje zdecydowanie pozytywne. A jak czuły test robiłaś? 25? Z porannego moczu czy późniejszego?

Ovulka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Udostepniony ;) jesli poprawnie to zrobilam ;)
    Ja mysle tak samo jak mycha .
    Bo tempka idzie slalomem :/
    i dzis mierzylas o 13,30 tempke a ty masz dobry termometr bo o 13;30 powinna byc chyba wysoka tempka dobrze pisze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Dziewczyny ze starego watku Mungo zostawiala wiadomosc pozwolilam sobie ja skopiowac i wstawic tutaj :
    Czesc dziewczynki :)
    Pisalam juz Izie, ze odpuszczam poki co. Prowadze wykres, ale na razie nawet nie chce mi sie go udostepniac.
    Wszystko dlatego, ze w czasie dwoch najblizszych owulek nie bedzie mnie w domu, wiec najszybciej w lutym cos moze zaskoczyc:(
    No i we czwartek ide na usg piersi, bo wynalazlam u siebie guzek. :( nadaje sie teraz tyljo do watku `wszystko nie tak` :(
    Nie mam humoru, nie chce Was doliwac, temu nic nie pisze, ale zagladam do Was, podczytuje Was systematycznie :) i trzymam za Was kciuki :)
    Sorki za bledy, ale pisze z telefonu.

Karolcia wielkue gratulacje i nudnej ciazy Ci zycze :)

Buziaki robaczki moje :)
    <3 trzymaj sie kochana <3

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    GdzIe zazwyczaj mierzycie temp? Pod pacha czy w pochwie?
    Ja w ustach. Pod pachą nie ma sensu. Temp jest wiarygodna mierzona w ustach, pochwie albo odbycie, nigdy pod pachą. I zawsze powinna być mierzona w tym samym miejscu.

iza30, Ovulka lubią tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Na moje zdecydowanie pozytywne. A jak czuły test robiłaś? 25? Z porannego moczu czy późniejszego?
    Testy robilam roznie, rano wieczorem, popoludniu.. Czulosc 25

Ja zawsze mierze pod pacha i te zapisauje ale dodatkowo mierze w pochwie i nigdy ponizej 37... Np teraz 37.5

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Testy robilam roznie, rano wieczorem, popoludniu.. Czulosc 25

Ja zawsze mierze pod pacha i te zapisauje ale dodatkowo mierze w pochwie i nigdy ponizej 37... Np teraz 37.5
    ciezko co kolwiek powiedziec :/ tempka na wykresie nie wskazuje na ciaze :/ jeszcze sluz wodnisty i rozciagliwy i tempke sie mierzy o jednej godzinie <3

iza30 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    ciezko co kolwiek powiedziec :/ tempka na wykresie nie wskazuje na ciaze :/ jeszcze sluz wodnisty i rozciagliwy i tempke sie mierzy o jednej godzinie <3
    Ale testy są ewidentnie pozytywne... druga krecha jak byk...

Ovulka lubi tę wiadomość

• Ovulka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... Moze wkrotce wszystko sie wyjasni, mimo wszytsko nie przestaje staran ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ale testy są ewidentnie pozytywne... druga krecha jak byk...
    no tak ale zobacz na wykres :/ tez lipa ze nie mierzona tempka w jednym miejcu pochwie , pod jezykiem lub w odbycie . jeszcze ten sluz

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 2 lata temu wychodzily testy pozytywnie 2 . Pamietasz Iza jak w droghedzie mieszkalam ?
    a pojechalam do gina ciazy brak beta tez negatywna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 15:05

iza30 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    u mnie 2 lata temu wychodzily testy pozytywnie 2 . Pamietasz Iza jak w droghedzie mieszkalam ?
    a pojechalam do gina ciazy brak beta tez negatywna
    Ja też miałam teraz 3 pozytywne testy, a ciąży brak. Ale to było Pepino-dupino :P
    Ovulka - na betę i będziesz wiedziała. A jak nie to test za 2 dni, powinna być wtedy mocniejsza kreska..

Ovulka lubi tę wiadomość

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Wiecie, to jednak chyba @. Zaczyna mnie brzucho boleć. Popatrzyłam na ten swój wykres i moim zdaniem to owu była wcześniej - 14 dc. Miałam takie przeczucie, ale jak program mi zmienił termin, to się tym sugerowałam. Z jednej strony jest to coś dobrego. Po poronieniu cykle mi się unormowały. Już drugi będzie miał 28 dni. Czyli wszystko jasne. Ryczeć mi się chce, no ale co ja poradzę. <3 się wtedy, kiedy szanse były największe. Nic więcej nie można zrobić. Trudno się mówi. Termometr już schowałam i test, który jednak dzisiaj kupiłam też schowałam. Jeśli kolejny cykl też będzie trwał 28 dni to mogę zrobić test w Sylwestra. Przykro mi cholernie, bo komu by nie było. Nie mierzę temperatury wcale już. To tylko niepotrzebny stres. Oby magia świąt sprawiła cud...

iza30, mycha28 lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • Ovulka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednim cyklu zaposywalam tempke mierzona w pochwie, a teraz nie wiem dlaczego spod pachy... Jakojs tak... Ale teraz juz bede poprawiac błedy.. Moze i nie jest to ciaza... Okaze sie ;)
    Ale wierze ze w koncu sie uda jesli to nie teraz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja też miałam teraz 3 pozytywne testy, a ciąży brak. Ale to było Pepino-dupino :P
    Ovulka - na betę i będziesz wiedziała. A jak nie to test za 2 dni, powinna być wtedy mocniejsza kreska..
    moze tak wykres wygladac z tempka bop mierzona pod pacha :/ i dlatego taki slalom

Ovulka lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Wiecie, to jednak chyba @. Zaczyna mnie brzucho boleć. Popatrzyłam na ten swój wykres i moim zdaniem to owu była wcześniej - 14 dc. Miałam takie przeczucie, ale jak program mi zmienił termin, to się tym sugerowałam. Z jednej strony jest to coś dobrego. Po poronieniu cykle mi się unormowały. Już drugi będzie miał 28 dni. Czyli wszystko jasne. Ryczeć mi się chce, no ale co ja poradzę. <3 się wtedy, kiedy szanse były największe. Nic więcej nie można zrobić. Trudno się mówi. Termometr już schowałam i test, który jednak dzisiaj kupiłam też schowałam. Jeśli kolejny cykl też będzie trwał 28 dni to mogę zrobić test w Sylwestra. Przykro mi cholernie, bo komu by nie było. Nie mierzę temperatury wcale już. To tylko niepotrzebny stres. Oby magia świąt sprawiła cud...
    Mi też po straconej ciąży cykl się unormował. z 38-42 dniowych na równe 28. Jedyny plus tej koszmarnej sytuacji..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    W poprzednim cyklu zaposywalam tempke mierzona w pochwie, a teraz nie wiem dlaczego spod pachy... Jakojs tak... Ale teraz juz bede poprawiac błedy.. Moze i nie jest to ciaza... Okaze sie ;)
    Ale wierze ze w koncu sie uda jesli to nie teraz ;)
    kochana zacznij mierzyc w pochwie najbardziej wiarygodna bo moze byc ciaza ale z pod pachy sama widzisz jak wyglada wykres

Ovulka lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    moze tak wykres wygladac z tempka bop mierzona pod pacha :/ i dlatego taki slalom
    Pewnie masz rację, ale kciuki za Ovulkę można trzymać oby to była fasolka! :)

Ovulka, iza30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Pewnie masz rację, ale kciuki za Ovulkę można trzymać oby to była fasolka! :)
    Pewnie ze tak :) za kazda z nas trzymam kciuki :) jak by bylo inaczej <3

Ovulka, iza30 lubią tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ