W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
nie mam siły patrzeć się na wykres po prostu ja widzę spadek coś we mnie pęka a tak przynajmniej nie będę wiedzieć kiedy mam dni płodne i może wtedy nam się uda chociaż tyle mogę zrobić dla siebie.. i tak serduszkujemy wtedy kiedy chcemy oboje a nie z przymusu
iza30 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dotarlam do was po ciezkim dniu, niestety na chwilke. Chcialam sie podzielic troszke z wami. Noestety do lekarza sie nie dostalam, lecz kupilam dzisiaj najlepszy test ciazowy... Sporo tu za niego zaplacilam. No i cholernie sie wkurzylam... Wyskoczylo mi cos takiego jak ksiazka... Ktora oznacza ze test jest trefny lub za malo albo za duzo nasikane na niego.... Masakra jakas.... Ale dzisiaj mam taki rwiacy bol w piersiach
I odpuszczam sobie... Co ma byc to bedzie. Wrzucam na luz sprawdze sie przy zblizajacej sie @ -
Ovulka wrote:Hej dziewczyny, dotarlam do was po ciezkim dniu, niestety na chwilke. Chcialam sie podzielic troszke z wami. Noestety do lekarza sie nie dostalam, lecz kupilam dzisiaj najlepszy test ciazowy... Sporo tu za niego zaplacilam. No i cholernie sie wkurzylam... Wyskoczylo mi cos takiego jak ksiazka... Ktora oznacza ze test jest trefny lub za malo albo za duzo nasikane na niego.... Masakra jakas.... Ale dzisiaj mam taki rwiacy bol w piersiach
I odpuszczam sobie... Co ma byc to bedzie. Wrzucam na luz sprawdze sie przy zblizajacej sie @ -
Ovulka wrote:Ale ciacho... Zwariuje az mi jezyk ucieka... Hehe moge prosic o przepis?
1 margaryna
pół szklanki mleka lub wody
mniej niż 2 szklanki cukru
4 łyżki kakao
4 jaja
2 szklanki mąki
łyżka proszku do pieczenia
aromat lub przyprawa do pierników (niekoniecznie)
Przepis: Margarynę, mleko, cukier, kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Odlać pół szklanki na polewę. Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawy. Wymieszać i dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać.
Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (tortownica o średnicy 24 cm) i piec w temperaturze 175 stopni C przez 60 minut (maksymalnie do 70 minut). Polać polewą czekoladową.
ja zamiast aromatu do pierniku daje olejek migdalowy, cytrynowy lub jakis inny
i uzywam blaski 21 cm tortownicyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 22:21
-
Ania1986 wrote:ja zaczynam od piatku brac clo(koszt zakupu clo, pregnyl i dupka to ok 70 zł na 1/mc)
Monitoring w zaleznosci ok 50 zł wizyta(w cyklu srednio od 2 do 5 wizyt)
niestety przeważnie nfz tego nie pokrywa
a z lekow jest tylko pregnyl-zastrzyk na pekniecie pecherzyka refundowany i zamiast 25 zł kosztuje 7
Jestemnz Toba :-*