Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
Odpowiedz

W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lilys właśnie się wybieram zrobić :) Tak z pół godz. już, ale włączyłam neta żeby doładować telefon i zasiadłam na forum :)

Zaraz robię kawę i biorę się za robotę, może jak szybko zrobię co mam zrobić to wybiorę się na basen? Nie spytałam doktorka czy można, ale ja i tak za bardzo nie lubię się kąpać w lodowatej wodzie, więc pewnie chwila by nie zaszkodziła.

Znów kolejny upalny dzień, u mnie od 6 rano już jest tak gorąco, że mam pospane, jeszcze mnie francowate komary tak pogryzły po nogach, że się nie mogę przestać drapać.

rybka lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Już jestem po hsg i wiecie co- nakręciłam się trochę przed zupełnie niepotrzebnie. Nikomu nie będę wciskać, że to badanie to przyjemność, ale nie było źle. Ból- znikomy. Słowo "dyskomfort" idealnie to wszystko opisuje. Nie miałam żadnego znieczulenia (2 nospy i 2 pyralginy łyknęłam na własną rękę). Zasadniczo wszystkie badania gin. są niefajne i z hsg jest podobnie. Cały mój pobyt w szpitalu trwał od 8.30 do 10.30. W piątek lub poniedziałek mają być wyniki.

olka30, rybka lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz :) Mówiłam, że nie jest tak źle. Nie ma czego zachwalać, ale badanie jak badanie, są gorsze.. Dziwne tylko, że wyniki tak późno, mi od razu gin powiedział, że wszystko jest ok.. Co szpital to inne procedury.

llallka, rybka lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, dziś ja pierwsza??

Wstałam rano i pojechałam na 7 obadać potencjalne nowe miejsce pracy.. Myślałam, że będę cały dzień, ale koleżanka tylko w skrócie powiedziała mi co i jak, pokazała programy i delikatnie mówiąc poczułam się zbędna, więc podreptałam na zakupy, a teraz suszę się w domu, bo mnie złapał deszcz i piję kawę, a w zasadzie już wypiłam. Teraz będę mieć dylemat zmieniać czy nie zmieniać. Jednak jak zmienię to już nie będę miała tak słodko i nudno i wszystko pięknie poukładane, bo widzę, że firma inaczej zorganizowana, jak na razie w kadrach lekki burdel i roboty masa. Żeby tak choć raz ktoś człowiekowi z góry podpowiedział co dla niego jest dobre?? Wolna wola, fajnie.. Ale czasami ciężko ocenić co jest korzystniejsze i to już nie tylko o względy finansowe chodzi :( A tu niebo milczy i nic pomóc nie chce..

Poczytałam sobie przed chwilą pamiętnik dziewczyny, która zaszła w ciąże po in vitro i właśnie parę dni temu urodziła. Przeczytałam od deski do deski od starań, niepowodzeń, po ciążę i jej przebieg, poryczałam się jak głupia i nabrałam nowych chęci do działania. Muszę poszukać wszystkie moje badania, wyniki, zrobić sobie AMH i wymyślić jakiś plan działań na najbliższy czas.. Ja chcę dzidziusia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja zawiesilam mysli o dziecku bedzie to bedzie daje jeszcze sobie rok...
    aktualnie szykuje sie do urlopu ktorego nie chcialam nie potrzebuje i do tego jeszcze jada tesciowie.. i to za chore pieniadze przy warunkach spartan..
    ale coz.. zycie bywa okrotne.. nie dostaje nic o czym marze a to co chce zawsze dostaje na opak;)
    2 chore tygodnie.. jak ja wytrzymam. . . Nuda nuda nuda.. i jeszcxe pogoda ma byc do du..
    seks nie zalatwi sprawy bo jak tu serduszkowac jak tesciowie za sciana ze sklejki..
    wiec nawet to odpada.. radio? Televizor? Luksius a internet panie bron.. bo gdzie na koncu swiata 50 km od cywilizacji znajde zasieg...
    a tak to u mnie jak zawsze gdzie nie wyjde to brzuchole widze albo pelzaczko robaczki.. obsesja jakas..

• olka30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilys a gdzie jedziesz? Jeśli można spytać.. Ja to bym pojechała i miała teściów głęboko.. Przecież nie trzeba z nimi siedzieć cały czas.. Na bzykanko do lasu i jazda ;)

lilys, rybka lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle mrówek w tyłek nie ugryzł, bo to cholera boli ;)

zizia_a, rybka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oplulam monitor ze smiechu... gdzies na mazury.. nawet tego na mapach nie ma.. jest sklejkowych domkow wies ma z 5 domów las las i jezioro..
    wlasnie jestem uziemiona z tesciowa bo faceci na ryby a ja.. z nia.. przyzwoitka dama do towarzystwa..
    a hu.. bede sie opalac toples.. ;) swietoszka sie speszy..

olka30, zizia_a, llallka lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa to pojadę zamiast ciebie.. U nas jest przesąd że z Mazur wraca się z wózkiem i jest 100 procentowa skuteczność.. Dlatego poważnie myślę czy się w tym roku nie wybrać.. Może się teściowa nie kapnie jak się zamienimy?? Oczywiście parami ;)

A na Mazurach to jazda w trzciny tylko się spryskać OFF trzeba bo komary dupska poobgryzają, ale jakby co dawaj twojego na górze, z doświadczenia wiem że komarzyce wolą męskie zadki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha .. juz widze jak tarzamy sie w trzcinach.. a potem sciagamy se czule pijawki z dupsk ;)
    Hmm 100 % pewnosc.. potestuje zatem ... sie okaze czy mazowieckie tez obowiazuje ta regula ;D

• olka30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby się okazało że obowiązuje :)

Te pijawki z dupsk to nic, od razu sobie wyobraziłam inne organy, męskie dodam :) Ale wiesz pijawki wstrzykują jakąś substancję która pomaga na różne przypadłości, więc może warto :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 12:21

• olka30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam coś robić, bo przesiedziałam na necie 3 godziny :/ Oglądając filmy o parach czekających na dziecko :/ Bije mi już.

rybka lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilys wrote:
    Ha ha ha .. juz widze jak tarzamy sie w trzcinach.. a potem sciagamy se czule pijawki z dupsk ;)
    Hmm 100 % pewnosc.. potestuje zatem ... sie okaze czy mazowieckie tez obowiazuje ta regula ;D

Jak się okaże,że obowiązuje to jadę na Mazury :-)

olka30, rybka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka to z mazurami się nie sprawdza...mam tam siostrę i jeżdżę do niej cały czas..tzn 5-6 razu do roku..a efektów nima :(
    ps. Ależ znana mamy miejscowość :P wszedzie pisza o nas hehe :P

olka30 lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przyjmowac wiesiolek -oeparol np? Wiecie moze bo czytalam rozne opinie? Ktoras cos moze gdzies?

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 1 dc do owu:)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I rzeczywiscie jest dobry. Jest promocja w rossmanie i paczka kosztuje 15 zl wiec zastanawiam sie czy nie sprobowac

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak szczerze powiem...ze ja nie zauważyłam nic jak go zaczęłam brać..brałam przez 3 miesiące..wiem wiem pewnie to za mało ale różnicy nie widziałam...

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    ja tak szczerze powiem...ze ja nie zauważyłam nic jak go zaczęłam brać..brałam przez 3 miesiące..wiem wiem pewnie to za mało ale różnicy nie widziałam...

Zizia_a a jaką ilość brałaś? Ja brałam na początku 2x1 tab, ale nie widziałam efektów, potem doczytałam, że jednak przy tej dawce powinnam brać 3 razy dziennie 2 tabl. Od razu pomogło:-)
    Jeśli wiesiołek nie pomaga spróbuj siemienia lnianego - to już na bank powinno zadziałać :-)

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam 2x2...może za mała dawkę brałam..wszystko możliwe:)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ