X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
Odpowiedz

W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też nic nie chce i cieszę się, że już np. zaprawy mam za sobą, już niedługo chociaż popołudnia będę mogła odpocząć. Na angielski też ledwo się mam siły zebrać, ale lekcje są tak fajne, że cieszę się że jednak jakoś udaje mi się zmotywować i chodzić :) Ale na dwa razy w tyg. chyba by mi zabrakło sił, a szkoda bo szybciej by ta nauka poszła..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka normalny termometr elektroniczny i testy dla pewności.. Ja tak stosowałam, plus oczywiście obserwacja siebie i mniej więcej będziesz mieć pewność kiedy jest ten dzień :)

• Tyszanka89 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się obserwować, ale mam nieregularne okresy i trochę jestem pogubiona. jutro albo w sobotę najpierw robię test ciążowy..ale jak będzie negatywny..to od przyszłego miesiąca znów staranko :) W każdym razie mam nadzieję, że wyjdzie pozytywny...<3<3

olka30 lubi tę wiadomość

Tyszanka
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety obserwacji swojego organizmu trzeba się nauczyć, a nie trwa to miesiąc.. Ale powodzenia, może nie trzeba będzie się uczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 18:05

rybka lubi tę wiadomość

• Tyszanka89 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo :* ja też mam taką nadzieję... jeszcze myślę o dzidzi cały czas co pewno pogarsza sprawę ;p i tylko się modlę żeby okres nie przyszedł !! To chyba i tak będę musiała kupić nowy termometr.. bo ten mój stary ma parę dobrych lat i coś czuje, że mnie okłamuje :)

rybka lubi tę wiadomość

Tyszanka
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam termometr i testy...czasem popatrze na sluz...czy jest....i tyle..

rybka lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Tyszanka89 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test negatywny ale nie dostałam okresu, powtórzę w niedzielę... może akurat (by były 2 kreseczki :( ). Ściągnęłam se na telefon ovuview, oprócz tego używam aplikacji Mój Kalendarzyk no i jestem zarejestrowana na OF. Od dziś mierze temperaturę, bo tego akurat nie robiłam. Może jakoś nam się uda z tymi wszystkimi rzeczami :(

Tyszanka
  • rybka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kobietki :-) ja tylko na chwilke bo zaraz ide na marszobieg potem moze zumba albo rowerek czasu ma za malo pozdrawiam i zycze milego dzionka a staraczka zielonosci a zaciazalym dobrego samopoczucia pa pa

olka30 lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka89 wrote:
    test negatywny ale nie dostałam okresu, powtórzę w niedzielę... może akurat (by były 2 kreseczki :( ). Ściągnęłam se na telefon ovuview, oprócz tego używam aplikacji Mój Kalendarzyk no i jestem zarejestrowana na OF. Od dziś mierze temperaturę, bo tego akurat nie robiłam. Może jakoś nam się uda z tymi wszystkimi rzeczami :(
    tyszanko witam ;-) niestety ale twoja tempka nie jest za wysoka raczej moim zdaniem szykuje ci sie malpa ale oczywiscie kciukam bo cuda sie zdarzaja :-)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja też tylko na chwilę, bo mamy kontrolę z zusu w firmie i na razie dopiero zaczynamy zabaw :/

Miłego dnia..

rybka, zizia_a lubią tę wiadomość

• Tyszanka89 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIEM :( Tylko byłam w tym tygodniu chora... może i to z osłabienia a może po prostu się nie udało :(

rybka lubi tę wiadomość

Tyszanka
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tyszanka, nie ma się co nastawiać, że od razu się uda.. Daj sobie chociaż parę miesięcy spokojnych staranek..

rybka lubi tę wiadomość

• Tyszanka89 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja się niepotrzebnie nastawiam :( Po prostu nie mogę przestawić mózgu na inny tok myślenia ! :P

rybka lubi tę wiadomość

Tyszanka
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO niepotrzebnie tak od samego początku.. Rozumiem, że człowiek się zaczyna denerwować jak parę mies. nie wychodzi, ale od początku się przejmować?? Trafić w dni płodne w cale nie jest tak hop siup..

rybka lubi tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka to miłej zabawy zycze :D kontrola to faktycznie niezła zabawa..ja mialam ostatnio i był luuuuz :P Tyszanka ja juz prawie 3 lata probuje wiec nie nakrecaj sie niepotrzebnie...bo to dopiero początek drogi (oczywiscie zycze CI z całego serca zeby sie Wam udało:)

olka30, rybka lubią tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Tyszanka89 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje ;) ja również Wam życzę.. wiem, że mam się nie nakręcać, ale to samo przychodzi. Tak samo z pracą (której szczerze nienawidzę ;/;/ :( ) mówią, żeby się nie przejmować,ale nie potrafię, bo mam mega stres... a jeszcze jestem osobą która 100 x wszystko przeżywa.. w pracy, po pracy i jeszcze co najmniej 2 razy w domu . Więc stres na okrągło. A to tym bardziej nie sprzyja. Niestety w naszym cholernym kraju ciężko z pracą. Nie mówię, ze w jakiejś wymarzonej. Ale nie w takiej że kilka razy w miesiącu przez nią ryczę, nabawiłam się już chorób gastrologicznych i miałam duże problemy z bezsennością. Chociaż ostatnio .. nie zapeszając ze snem nie jest tak źle.

Tyszanka
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka miałam taką pracę kiedyś i powiem ci jedno, na taką pracę jest tylko jeden sposób - zmienić. Wiem jak to brzmi w dzisiejszych czasach, ale jak się szuka ukradkiem to zazwyczaj po jakimś czasie coś się trafia. Bo taka praca potrafi zniszczyć człowieka psychicznie i fizycznie.. DO dziś mi niedobrze jak pomyślę o tamtym okresie w moim życiu.

• Tyszanka89 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szukam już prawie rok.. może nie siedzę natarczywie na kompie, i nie molestuję codziennie ofert z pracą... ale po prostu klapa. Robota taka że ani zjeść ani do ubikacji.. tylko wszystko szybko. Już wolałam na linii pracować, podczas studiów pracowałam ok 3 lat..I niebo a ziemia.. Ale nawet najgorszą robotę da się przeżyć... jakby atmosfera była ok. A nie dość że mam same koleżanki, które "uprzejmie donoszą"... to najgorszy szef. Wyżywa się jak ma zły humor, a ma prawie cały czas... non stop dodaje obowiązków... ale nie mogę poradzić se z jego obrażaniem. Wyzywa , klnie i wogóle :(:(:(:( nie tylko na mnie, do całego zespołu ma taki stosunek . NA SERIO TEJ ROBOTY NIE MA! A nie po to skończyłam studia żeby na linie wracać :(

Tyszanka
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym czytała o swojej starej robocie.. Ale wiesz co ja z niej trafiłam na produkcje, odstresowałam się 2 mies. i w między czasie trafiły mi się 3 roboty w biurze tak, że nie wiedziałam co mam wybrać :) Człowiek boi się zmian i tego, że może być gorzej, ale czasem zmiany są najlepszym co nas może spotkać. Ale oczywiście nie namawiam cię do rzucenia pracy z dnia na dzień :)

• Mika85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. My dalej się kulamy w duecie ale jestem juz cała obolała. We wtorek mam wizytę i mam nadzieję że powie mi ze mam jechać do szpitala i rodzic hehe. Ta końcówka to masakra. Chociaż brzuszek mam mały i mało przytylam (6 kg schudłam a 4 przybrałam) to i tak czuje sie ociężale. No ale jesteśmy bliżej niz dalej ;) udanej niedzieli Wam życzymy :)

olka30, zizia_a lubią tę wiadomość

20130921310117.png
    7d80510a16.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ