W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Oluś tak szczerze to sama nie wiem. Jak lekarz przyszedł to jeszcze słabo kontaktowałam i nie dopytałam a w przebiegu laparo na karcie tak nabazgrał, że za cholerę nie rozszyfruje. Ide do niego na wizytę pod koniec miesiąca to dopytam
olka30 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Tynka to zaciskam kciuki na Maksa teraz! Mojej kumpeli po laparo udało się od razu. A na dodatek ma hashimoto. Termin na początek marca jak ja więc wierzę że sie uda. A u nas kolejny etap ząbkowania, Ola ma 6 zębów a teraz wychodzi jej aż pięć na górze kły i te boczne. Gorączka, płacz. Fajnie nie jest. A ja juz zaczynam szósty miesiąc...i będziemy mieli synka do kompletu...
-
Hej
Ale mam nerwy ostatnio. Chodzę do Gamety do Łodzi i mój lekarz do grudnia nie przyjmuje więc poszłam do jakiejś babeczki i... okazuje się, że tamten powpisywał w mojej karcie, że mój powinien iść na badanie nasienia a nam powiedział, że to z poprzedniego roku wystarczy i mamy nie robić.
Druga sprawa. Babeczka stwierdziła, że laparo było niepotrzebne bo on wpisał, że mam mieć HSG. No idzie zwariować.
Ja akurat cieszę się, że laparo miałam.
Dostałam bromka mimo, że mówiłam jej, żeby dała coś innego ale oto jej odpowiedź: Bromergon jest najtańszy więc go Pani dostanie.
Biorę już tego bromka i mam brać clo. A mówiłam jej, że jak brałam to pęcherzyki już w 7dc były duże i nie pękały ale ta swoje
Masakraolka30 lubi tę wiadomość
-
Acha, no to spoko
Bromek jest do dupy jak go ktoś nie toleruje, ale jak już brałaś to pewnie możesz.. W sumie jest on właśnie po to żeby pęcherzyki pękały, bo prolaktyna to blokuje.. A co do clo to jaką dawkę bierzesz?? Może po prostu za dużą?? Ja bym na twoim miejscu spróbowała albo z mniejszą dawką albo bez.. A laparo dobrze, że miałaś, przy HSG endometriozy by raczej nie zobaczyli. -
Co do bromka to brałam kiedyś ale mam tak, że przez pierwsze dni brania czuje sie jak na porządnym kacu.I jak brałam to pęcherzyki nie pękały bo wtedy miałam monitoringi a jak przestałam brać to pękały
Clo mam brać od 2 do 6 dc po 1 tabletce. -
Hej. U mnie CLO było o ile pamiętam od 5 do 9 dnia po jednej tabletce wieczorem. A Ola ma 3 listopada roczek!!!!! Tak już to zleciało.... Urodzinki robimy 7 listopada, bo teraz Wszystkich Świętych to nie bardzo. No i walczymy z zębami bo ma już 6, dwa na górze i cztery na dole. A teraz wychodzi 5 zębów na górze i to jest masakra. Gorączka, biegunka, płacz. Wczoraj miała najgorszy dzień odkąd sie urodziła. Ja byłam juz wieczorem wykończona. Dobrze że u rodziców byłam to mi pomogli...dzisiaj odpukać temperatury póki co nie ma i humor lepszy oraz apetyt. Oby szło ku lepszemu.
Tynka1990, olka30 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! !! Jak ten czas leci!!! Mika śliczną masz córeczkę, Olka jeeeej twoj synus juz skonczyl 6 miesiecy... Tynka kochana mam nadzieje ze wreszcie do jasnej ciasnej sie uda!
U mnie jak widac po suwaczku wreszczie się udalo po dlugich staraniach. Mam nadzieję ze tym razem wszystko bedzie dobrze i dzidzia urodzi sie zdrowiuska w polowie maja!
Ściskam was bardzo mocno kochane!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 07:26
olka30 lubi tę wiadomość
-
JusWik trzymam kciuki żeby tym razem wszystko odbyło się spokojnie i tak jak być powinno Już 11tc więc myślę, że idzie ku dobremu
Tynka ja brałam od 3 do 7 dc ale fakt, że rosły mi mega szybko, w tym cyklu co zaszłam w 9 dc miałam pęcherzyk 21 mm i oczywiście nie pękł.. A drugi urosną normalnie na drugim jajniku i pękł bez żadnego monitoringu, bo byłam na wakacjach.. A miał być cykl stracony.. Myślę, że endometriza ci blokowała wszystko tak jak mi i clo ci w ogóle nie będzie potrzebne. Ja bym spróbowała bez i poszła na monitoring tak jakbyś brała. Zobaczyć co lekarz powie. Czy w ogóle się kapnie.. A zawsze potem możesz dalej brać clo. Ja bromka nie dałam rady brać i musiałam brać dostinex. Nie znasz jakiegoś endokrynologa co by ci go przepisał??
Mika fakt, mały skorpionik, zupełnie zapomniałam Miałaś rodzić jakoś w okolicach moich urodzinek. To sto latek dla malutkiej, jakbym nie wchodziła w najbliższych dniachJusWik lubi tę wiadomość
-
Olka ja właśnie chyba nie wezmę clo a powiem ze brałam. Szkoda mi marnować cykl. Gin u której teraz byla powiedziała ze mam wybierać między inseminacją a in vitro. Czyli raczej nie daje mi szansy na normalne zajście
Juswik gratulacjeJusWik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dxiewczyny jestem tu nowa. Drugi cykl starań biorę duphaston ponieważ jestem po poronieniu wcześniejsze starania nie wychodziły. Czy któraś z was też bierze duphaston.?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 14:58
olka30 lubi tę wiadomość