W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
To nie jest tak że u niektórych ten Pik trwa krótko że ciężko go wyłapać nawet w teście owu?
Ja ich nie robię bo się nie wstrzeliłam w dwie kreski mimo że mam potwierdzone owulację monitoringami i badaniami 8dnipo
Pamiętajcie że to tylko jest jakaś tam pomoc w staraniach a nie ufać w 100% testom. Ale nie mam doświadczenia na tyle żeby więcej się wypowiadać bo poprostu ich nie robięPokahontaz26 lubi tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Kc1234 wrote:To nie jest tak że u niektórych ten Pik trwa krótko że ciężko go wyłapać nawet w teście owu?
Ja ich nie robię bo się nie wstrzeliłam w dwie kreski mimo że mam potwierdzone owulację monitoringami i badaniami 8dnipo
Pamiętajcie że to tylko jest jakaś tam pomoc w staraniach a nie ufać w 100% testom. Ale nie mam doświadczenia na tyle żeby więcej się wypowiadać bo poprostu ich nie robię
Tak tak, masz rację, że to tylko pomoc. Nigdy mi się nie zdarzyło przegapić. Pani doktor zerknęła i mówi, ze albo już się opróżnia pęcherzyk po pęknięciu, albo dopiero rośnie. Jest on z lewej strony, czyli tam gdzie mam jajowód, więc zaleciła prężne działanie do końca tygodnia w razie gdyby była to druga opcja. Zerknęła tez na wyniki męża i powiedziała, że ta aglutynacja i agregacja to nie są parametry, które by miały utrudnić znacząco starania od dziecko, ale dla pewności można wykonać posiew czy aglutynacja nie jest spowodowana jakimś stanem zapalnym.Kc1234 lubi tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
starania od 05.2023
08.2023 👼
feel, heal, and know you're not alone. -
Aurora13 wrote:Tak tak, masz rację, że to tylko pomoc. Nigdy mi się nie zdarzyło przegapić. Pani doktor zerknęła i mówi, ze albo już się opróżnia pęcherzyk po pęknięciu, albo dopiero rośnie. Jest on z lewej strony, czyli tam gdzie mam jajowód, więc zaleciła prężne działanie do końca tygodnia w razie gdyby była to druga opcja. Zerknęła tez na wyniki męża i powiedziała, że ta aglutynacja i agregacja to nie są parametry, które by miały utrudnić znacząco starania od dziecko, ale dla pewności można wykonać posiew czy aglutynacja nie jest spowodowana jakimś stanem zapalnym.
Kurczę szkoda że jakoś wcześniej nie wpadłam na pomysł tego posiewu zrobienia, bo za jednym zamachem byłby komplet. Zapytam przy oddawaniu nasienia do inseminacji czy możemy wtedy też je posiać.
Stop
Jakiego oddawania nasienia do inseminacji
Przecież w tym cyklu musi się udać naturalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 18:05
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
nick nieaktualnyKociara20996 wrote:Potrzebuję waszej pomocy bo mnie rozłączyło z ginekologiem i nie zdążyłam dopytać
Przez moje długie cykle po odstawieniu mam stosować feristim co jak zajdę w ciążę odstawić ?
Dodatkową brać dha 600mg
Oraz po jednej łyżce oleju z wiesiołka, ogórecznika i czarnuszki je też przy ciąży mam odstawić ?
Edit. Dodatkowo w nowym cyklu czekają mnie badania hormonalne
Wzięłam całe pudełko tego fertistim i mam wrażenie, że on nic nie zmienił. Ktoś może potwierdzić jego działanie?
To już tak poza wątkiem ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 18:03
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Basiakla wrote:Wzięłam całe pudełko tego fertistim i mam wrażenie, że on nic nie zmienił. Ktoś może potwierdzić jego działanie?
To już tak poza wątkiem ciąży
U mnie działa. Cykle z 45 dniowych wyregulowały się do 30-32 dniowych. Poza fertistimem i piciem miętowej herbaty na androgeny w zasadzie nic nie robię. No, zdrowo się odżywiam, ale to wcześniej też robiłam. -
Basiakla wrote:Wzięłam całe pudełko tego fertistim i mam wrażenie, że on nic nie zmienił. Ktoś może potwierdzić jego działanie?
Suplementy diety to nie wszystko wysycenie jest po 90 dniach minimum, ruch zdrowa dieta a suplementami tylko się wspomagamy;)Suzie, siesiepy lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Rudka wrote:@Kc1234 zobaczyłam w Twojej stopce że używacie żelu. Mogłabyś powiedzieć jaki?
Więc kupiłam ten babystart fertilsafe, na początku po nałożeniu mocno szczypie mnie (partnera nie) ale po chwili jest ok. Jest dość drogi ale wydajny. czytałam te opinie że chwyt marketingowy itp ale ja muszę się wspomagać żelem i tak w sumie od zawsze
W tym miesiącu naczytałam się mnóstwo o śluzie znowu, jak oceniać poprawnie itp plus kupiłam wiesiołka w tym cyklu, zobaczymy czy odczuje różnicę
Dopisałam sobie w stopce bo może są dziewczyny które zaczynają i nie wiedzą i być może po przeczytaniu stópki wrzuca sobie hasło w Google, ja często tak korzystam z waszych stopekWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 18:26
Rudka, Tanashi lubią tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Jedno pudełko to mogło być mało żeby odczuć. Tak jak @Frutellka napisała - żeby faktycznie zaszły odczuwalne zmiany suplementacja musi trwać minimum 3 miesiące, tak jest w przypadku większości suplementów.
Mi osobiście Fertistim pomógł przy PCOS - skróciły się cykle, zdecydowanie zmniejszył się trądzik i poprawił śluz w trakcie cyklu 🙂 Ale co osoba to inne odczucia, na pewno nie każdemu pomógł👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
nick nieaktualnyKc1234 wrote:Wstyd się przyznać ale w pierwszych paru miesiącach używaliśmy durex bo nie mieliśmy pojęcia że może przeszkadzać .. dopiero później trochę zaczęłam czytać jakieś triki na zajście w ciążę itp i nagle szok! Zastanawiam się czy powinnam te miesiące z durexem wliczać w staranie się 😂
Więc kupiłam ten babystart fertilsafe, na początku po nałożeniu mocno szczypie mnie (partnera nie) ale po chwili jest ok. Jest dość drogi ale wydajny. czytałam te opinie że chwyt marketingowy itp ale ja muszę się wspomagać żelem i tak w sumie od zawsze
W tym miesiącu naczytałam się mnóstwo o śluzie znowu, jak oceniać poprawnie itp plus kupiłam wiesiołka w tym cyklu, zobaczymy czy odczuje różnicę
Dopisałam sobie w stopce bo może są dziewczyny które zaczynają i nie wiedzą i być może po przeczytaniu stópki wrzuca sobie hasło w Google, ja często tak korzystam z waszych stopek
Spróbuj trivagin, jest bez recepty -
Basiakla wrote:Spróbuj trivagin, jest bez recepty
A trivagin nie jest na infekcje? Do ❤️też może być?🧑28 🧔30
🐻❄️ 9/12
Endometrioza
03.2024- laparoskopia z usunięciem torbieli oraz potworniaka + resekcja prawego jajnika (została 1/4)
07.2024- histeroskopia usunięcie polipa -
Basiakla wrote:Spróbuj trivagin, jest bez recepty🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Hej dziewczyny ! Ja po wizycie.
Wiecie co, im więcej czytam forum tym bardziej widzę niedouczenia i trochę lekceważące podejście lekarzy 🤭
W sumie to na wizycie byłam w sierpniu rok temu.
I wiecie mówię że się staramy, chciałam sprawdzić czy była owu i czy wszystko w porządku. Pokazałam badania z 3 dc.
Pokazałam insulinę 16.45 i glukozę 100
Mówię o plamieniach
Pokazałam progesteron 8.47 7 dni po owu stwierdzonej testem.
To mój doktor stwierdził że on nic niepokojącego w tym nie widzi. Więc wiecie już miałam takie: ahaaaa.
Po roku od wizyty też nie zbadał mnie na fotelu bo jak stwierdził: nie będzie mnie męczyć. 🤷
No i dal 3 wyjscia:
1)Starać się dalej do roku czasu
2) poobserwować cykl, porobić testy i proga 7 dni po ( i tu hit stwierdził że prog wynoszący powyżej 5 jest ok) i 9 dc podejsc do niego do szpitala sprawdzić jak rośnie pęcherzyć( to tu jedyny plus bo bym sobie wyskoczyła w międzyczasie podglądnąć bo pracuje w szpitalu)
I 3 opcja zbadać męża ale że na badania musielibyśmy dojechać ok 100 km do większego miasta to dajemy sobie czas do grudnia z tym.
Proszę uszczypnijcie mnie 🫣
Lena- 10.2020❤️
Starania o rodzeństwo- od 02.2024
VR2- hetero
MTHFR--hetero
PAI-homo
LH:FSH: 0.98 -
Frutellka wrote:Suplementy diety to nie wszystko wysycenie jest po 90 dniach minimum, ruch zdrowa dieta a suplementami tylko się wspomagamy;)
Minia000, Frutellka lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
My też używaliśmy żelu Babystart, polecam go bardzo
Ja fertistim pilam dwa cykle, akurat moje się wydłużyły a nie skróciły- ale może gdybym piła go dłużej, to by skrócił, bo wydłużenie było raczej spowodowane czym innym.
Dzisiaj go odstawiłam po otrzymaniu wyniku bety ale gdyby nie to, to pilabym go dalej, żeby sprawdzić czy coś sie zmieni -
Rudka wrote:Dziewczyny a czy zastanawiałyście się czy seks/ dochodzenie do orgazmów w okresie gdy mogłoby dojść do potencjalnego zagnieżdżania zarodka może mieć jakiś wpływ?
-
Kc1234 wrote:Wstyd się przyznać ale w pierwszych paru miesiącach używaliśmy durex bo nie mieliśmy pojęcia że może przeszkadzać .. dopiero później trochę zaczęłam czytać jakieś triki na zajście w ciążę itp i nagle szok! Zastanawiam się czy powinnam te miesiące z durexem wliczać w staranie się 😂
Dopisałam sobie w stopce bo może są dziewczyny które zaczynają i nie wiedzą i być może po przeczytaniu stópki wrzuca sobie hasło w Google, ja często tak korzystam z waszych stopek
Dzięki, nie wiedziałam o tym żelu. Mi urofizjoterapeutka po porodzie zamiast żelów polecała też mucovagin, to żel z kwasem hialuronowym, wiec myślę, że przy staraniach też się może sprawdzić. -
SupiOli wrote:Dziewczyny, powiedźcie mi, czy ja dobrze widzę?
Bo test robiłam wczoraj, byłam po badaniach u okulisty który kropił mi oczy, ale może ten cień cienia już był.
Niestety nie mam opcji pójścia na betę.
(Na teście mega żółto bo biorę suplementy które barwią mocz na taki🙈)
Tutaj zdjęcie: https://zapodaj.net/plik-GHt8u4n4oR
Pani Lis, moje gratulacje🤍 -
Póki co wierzę ze pomoże bo dobija mnie długość moich cykli i to czekanie na testowanie z które nic nie wychodzi 🤷♀️👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki