Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 3 października, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Bardziej chodzi mi o intensywność wybarwienia, bo po paru godzinach mocno ciemnieje. Ale to nie będę kombinować i będę je wywalać niedługo po wyznaczonym czasie bym się nie doszukiwała piku tam gdzie go jeszcze nie było
    Jeżeli test owulacyjny jest pozytywny, to pik wychodzi w przeciągu 3minut i ta kreska jest serio mocno tłusta.

Cavarathiel, Margolcia94 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Cavarathiel Przyjaciółka

Wysłany: 3 października, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Jeżeli test owulacyjny jest pozytywny, to pik wychodzi w przeciągu 3minut i ta kreska jest serio mocno tłusta.
    Dzięki! Teraz wiem na co się nastawiać i czego wyszukiwać 😁

Majlen, Rudka lubią tę wiadomość

31👩 33🧔
    Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
    ◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 3 października, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje w IT. Kto pracuje w tej branży wie jak dynamiczna i stresogenna jest ta praca i wcale nie polega tylko na siedzeniu przy komputerze i klepaniu kodu.
    Ciągle zmiany, rozwój, praca z różnymi ludzmi i narodowościami. Człowiek musi dużo poświęcić, aby być na bieżąco.

Ile razy w życiu będziemy w ciąży? Raz, dwa razy, może max trzy? Te kilka miesięcy różnicy nie robią. Świat się nie zatrzyma jak pójdę L4 czy macierzyński i wrócę po kilkunastu miesiącach. I nie spotkałam się z brawami jak ktoś przedkładał pracę poza swoje potrzeby i zdrowie.

Wiadomo różne są przypadki. Każda firma inna, każda ciąża inna.
    Żyjemy w kulturze zapier***lu taka prawda. Czasem nawet warto stanąć w miejscu, zatrzymać się i odpocząć.

Darrika, Daniela77, cysterka95, pelnawiary, Lkao19, Rudka, DreamBee, Lauraa, Slava, Sarka94, Revolutionary , Nava lubią tę wiadomość

👱‍♀️35🧑40
    Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    14.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
    17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Azjak Autorytet

Wysłany: 4 października, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Ja pracuje w IT. Kto pracuje w tej branży wie jak dynamiczna i stresogenna jest ta praca i wcale nie polega tylko na siedzeniu przy komputerze i klepaniu kodu.
    Ciągle zmiany, rozwój, praca z różnymi ludzmi i narodowościami. Człowiek musi dużo poświęcić, aby być na bieżąco.

Ile razy w życiu będziemy w ciąży? Raz, dwa razy, może max trzy? Te kilka miesięcy różnicy nie robią. Świat się nie zatrzyma jak pójdę L4 czy macierzyński i wrócę po kilkunastu miesiącach. I nie spotkałam się z brawami jak ktoś przedkładał pracę poza swoje potrzeby i zdrowie.

Wiadomo różne są przypadki. Każda firma inna, każda ciąża inna.
    Żyjemy w kulturze zapier***lu taka prawda. Czasem nawet warto stanąć w miejscu, zatrzymać się i odpocząć.

Też pracuję w IT i wiem co piszesz. W pracy jak chcesz iść na urlop to czasami są problemy - no jak to teraz, release, feature bla bla... jak chcesz podwyżkę to oczami przewracają jakbyś swoim wynagrodzeniem chciała zarżnąć firmę.

Jak dla mnie - teraz jest mój czas na swoje prywatne plany, a karierę mogę podgonić później, jak mi się będzie jeszcze psychicznie chciało 😁

Cavarathiel, Elena20 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - nicość...
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 4 października, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Na własnym przykładzie- jak się pracuje w budżetówce to też nikt nie doceni i nie da awansu za poświęcenie 😅😉
    Wiecie tu też nie chodzi o awans. Bo tak jak napisałam to w moim przypadku było totalnym zaskoczeniem.

Tak jak napisałam wcześniej - mam niepopularną opinie więc pozwolę sobie krótko rozwinąć temat.

Pracuje się w ciąży żeby uniknąć wykluczenia z rynku pracy, żeby uniknąć dyskryminacji kobiet na rynku pracy.

W wielu wielu krajach (np. UK, USA, Emiraty... Nie mówiąc już o wszystkich krajach rozwijających się gdzie kobiety pracują ciężko fizycznie bo L4 nie istniej) nie ma w ogole czegoś takiego jak L4 w ciąży chyba że faktycznie jest to konieczne ale wtedy często wieże sie to z okresem bezpłatnym. Z resztą w Polsce też kobiety które prowadzą swoją działalność też nie mają opcji zazwyczaj pójścia na zwolnienie i pracują. Innymi słowy - jak nie ma wyjścia to kobieta pracuje i w tych przypadkach już się nie słyszy o szkodliwości pracy.

W emiratach na każdym kroku widzę pracujące kobiety w zaawansowanych ciążach - w galeriach haldlowych, w szpitalach pielęgniarki, a nawet panie sprzątające. I no jak się domyślacie nie każdy dostaje podziękowanie i awans :P

I żeby nie było, nie namawiam was do pracy w ciąży :) kazdy podejmuje własne wybory i wiadomo że jak system dopuszcza opcje nie-pracowania to też by mnie kusiło żeby skorzystać. Pokazuje tylko ze ta praca w ciąży wcale nie jest taka zła, ma swoje zalety i jak widać nie słyszy się o tym żeby kobiety w innych krajach miały większe problemy w ciąży ze względu na to że pracują :)

Sanana, DreamBee, siesiepy, 3erin, Elena20, Valie05 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 4 października, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌺
    Tak jak przewidywałam, w nocy przyszła 🐒, a więc nowy cykl = nowa szansa 🍀
    Zaczynam 1 stymulację.
    Dziś będę umawiać się na monitoring, mam przyjść między 11-13dc, a później będę mogła już wpisać się na testowanie, wiec zdążę chyba jeszcze na koniec października lub już początek listopada 😜
    Miłego dnia wszystkim !

Darrika, grazka0022, Suzie, DreamBee, Rudka, Pokahontaz26, Ilka96, Sarka94 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta176 wrote:
    Hmm ciekawe a akurat mam w domu, używałaś codziennie czy tylko przed ❤️?

To są tabletki, brałam całe opakowanie codziennie rano :) można powtórzyć co pół roku bądź co rok, ale ja narazie nie potrzebuje ❤️

To forum to taka skarbnica więc zapytam: czy Wy też tak macie że jak nie wychodzi to nie macie chęci na ❤️❤️? Jak odstawiłam tabletki i myślałam że w końcu mogę zajść w ciążę to mój chłop miał mnie dość 🥲, ale z czasem przeszło :(

• Belia Autorytet

Wysłany: 4 października, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla ekipy dziś testującej! 🤞🏼
    @Majlen przytulam 🫂

Majlen, Darrika lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Wiecie tu też nie chodzi o awans. Bo tak jak napisałam to w moim przypadku było totalnym zaskoczeniem.

Tak jak napisałam wcześniej - mam niepopularną opinie więc pozwolę sobie krótko rozwinąć temat.

Pracuje się w ciąży żeby uniknąć wykluczenia z rynku pracy, żeby uniknąć dyskryminacji kobiet na rynku pracy.

W wielu wielu krajach (np. UK, USA, Emiraty... Nie mówiąc już o wszystkich krajach rozwijających się gdzie kobiety pracują ciężko fizycznie bo L4 nie istniej) nie ma w ogole czegoś takiego jak L4 w ciąży chyba że faktycznie jest to konieczne ale wtedy często wieże sie to z okresem bezpłatnym. Z resztą w Polsce też kobiety które prowadzą swoją działalność też nie mają opcji zazwyczaj pójścia na zwolnienie i pracują. Innymi słowy - jak nie ma wyjścia to kobieta pracuje i w tych przypadkach już się nie słyszy o szkodliwości pracy.

W emiratach na każdym kroku widzę pracujące kobiety w zaawansowanych ciążach - w galeriach haldlowych, w szpitalach pielęgniarki, a nawet panie sprzątające. I no jak się domyślacie nie każdy dostaje podziękowanie i awans :P

I żeby nie było, nie namawiam was do pracy w ciąży :) kazdy podejmuje własne wybory i wiadomo że jak system dopuszcza opcje nie-pracowania to też by mnie kusiło żeby skorzystać. Pokazuje tylko ze ta praca w ciąży wcale nie jest taka zła, ma swoje zalety i jak widać nie słyszy się o tym żeby kobiety w innych krajach miały większe problemy w ciąży ze względu na to że pracują :)

Myślę, że dużo też zależy od kobiety, mi teraz każda mama powtarza, że jak będę w ciąży to zaraz pójdę na zwolnienie, ale ja po prostu lubię swoja prace, a siedzenie w domu jest większa kara niż stawanie o 5 dzień w dzień 🙈 ze względu na zawód szybko nie będę mogla szybko się pochwalić moja ciąża, bo odeślą mnie przed biurko, ale tez planuje pracować póki będę mogła :)

Suzie lubi tę wiadomość

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 4 października, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na testowaniu ! Samych dwóch kreseczek wszystkim życzę 🥰

• Sanana Autorytet

Wysłany: 4 października, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego piątku, samych dwóch kresek dzisiaj ! 🥰

Co do pracy to ja też wychodziłam z założenia, że nie wysiedzę w domu. W dniu kiedy wieczorem trafiłam do szpitala w pierwszej ciąży, rano jeszcze pracowałam. Myślę, że każda z nas powinna robić tak jak czuje i tak jak pozwala jej stan jej zdrowia. Jak uda mi się zajść w kolejna ciąże nie wiem czy zdecyduje się na długą pracę mimo, że to nie ona w żadnym stopniu była przyczyna straty.

Ja dziś zaczynam 2 tygodniowy urlop i obudziłam się z rozkręcającą się chorobą… wzięłam leki i mam nadzieję, że organizm to szybko zwalczy. Zawsze coś, nie może być normalnie. Owulacja w teorii za tydzień w czwartek, mam nadzieję, że mój organizm się szybko ogarnie, bo trzeba działać !

DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość

32l.👱🏻‍♀️👱🏻‍♂️

Starania od 07.2023r.
    Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
    Wznowienie starań 06.2024r.
    Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
    Październik 24⏸️
    9dpo Beta 15,5, progesteron 20
    12dpo Beta 281, progesteron 30
    14dpo Beta 718, progesteron 30
    06.11 mamy ❤️ 6+3
    25.11 2,5 cm 👶🏻

Kariotypy✅
    Mutacja PAI hetero

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 4 października, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaliVenice, Monini15, Miska992, Milawa - trzymamy kciuki za testowanie! ✊

Po kilku tygodniach czekania dostałam w końcu wyniki badania jodu i wyszły dość kiepsko - 47 µg/l gdy norma zaczyna się od 100 🫣 a poza tym, jestem 10 dpo i czuję, że nie dotrwam do poniedziałkowego testowania, bo prędzej przyjdzie 🐒 temperatura idzie mi dosłownie identycznie, jak w poprzednim cyklu, mocno pobolewa mnie podbrzusze i obstawiam, że w niedzielę zacznę nowy cykl 🙄

Ilka96, Darrika lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 4 października, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:

Dziękuję za Twój post. Zawsze jak mówię, że ja chcę w ciąży pracować to różne pogadanki dostaje. Chcę i koniec, praca nawet mnie odpręża i pozwala nie myśleć o problemach. ;)

Sanana, Majlen, Runnerka, Sarka94 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla testujących dzisiaj! Czekam na dobre wiadomości 🌱🌱🌱🌱
    U mnie temperatura dalej nisko, ale coraz mocniej czuję lewy jajnik. Wczoraj podziałaliśmy 😎 mam nadzieję że coś z tego będzie 🤞

DreamBee lubi tę wiadomość

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    3cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)

LH:FSH = 2,08
    Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
    TSH 3,27->1,39 µIU/ml
    Wit. D3: 148 ng/ml
    Kwas foliowy: 21,4 ng/ml

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12

🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 4 października, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:

Wiem Wojcinko, mnie chodziło tylko o to jak zostałaś potraktowana w pracy na koniec ciąży, to turbo miłe a pod cytowanym podpisuje się rękami i nogami 😁
    Niestety jest tak, że kobieta po ciąży często do pracy nie ma po co albo do czego wracać. A jak zdecyduje się zostać z dzieckiem dłużej w domu to później ciężko jej znaleźć pracę. Mam pracodawcę, który z reguły oprócz swojej żony i córki, nie zatrudnia kobiet (katolik) właśnie z względu na ich "mozliwosci okołociążowe" tzn. L4 ciążowe, macierzynski, wychowawczy itd. Koleżanka, która pracuje na takim samym stanowisku jak ja, nie pracowała 4.5roku (2 ciaze) I w międzyczasie chciał ją zwolnić ale nie miał ku temu prawnych mozliwosci. Wróciła do pracy na pół roku i odeszła znowu w 7msc ciąży, także ten... 😅 obawiam się o siebie teraz 😂

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07cm i 147 bpm 🥰
    preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 4 października, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dzień dobry 😀

Ja dziś ostatni dzień aromka ale raczej bez oczekiwanego efektu. Nie czuje nic a wręcz brzuch pobolewa mnie jak przed miesiaczka... na monitoring się nie załapie bo wyjeżdżamy na tydzień 😒

Miłego dnia i powodzenia sikającym 😀

DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07cm i 147 bpm 🥰
    preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 4 października, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    W ciąży prolaktyna rośnie. Wydaje mi się, że jej wysoki poziom wpływa na jakośc owulacji i czy w ogóle jest, a już nie na początek ciąży, ale poprawcie mnie jeśli się mylę ;)

Z wysoką prolaktyną nie zajdziesz w ciążę. 🙂 Z tego powodu dużo kobiet podczas starań jest np. na dostinexie. Ja staram się utrzymywać prolaktynę na poziomie 0,5-4,0 maks, przy normie do 23,0. Endokrynolog uważa, że przy staraniach czym niżej tym lepiej.

W ciąży owszem, prolaktyna rośnie, ale ma to związek z wytwarzaniem pokarmu.

A tak ogólnie to dzień dobry w piątek i życzę wszystkim miłego dnia! Niech się podwójne kreseczki sypią. 🥰

👩🏻 28 | 👨🏻 29
    📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 4 października, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim i trzymam kciuki za testowanie! ;)

Co do pracy to ja mam duży dylemat w tej kwestii. Jestem nauczycielem w przedszkolu. No i z jednej strony mogę pracować bo nie dźwigam ciężarów albo nie nadwyrężam się jakoś fizycznie ale z drugiej strony- przedszkole to siedlisko bakterii 🙈
    Także chciałabym pracować bo w domu oszaleje, mąż pracuje od rana do wieczora, przyjaciółki też pracują więc nawet nie będzie do kogo wpaść na kawę. Ale z drugiej obawiam się tych bakterii bo na początku ciąży mogą być bardzo groźne. Także jak w końcu uda się zajść, to chyba zadecyduje lekarz i moje samopoczucie.

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 4 października, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanana wrote:
    Miłego piątku, samych dwóch kresek dzisiaj ! 🥰

Co do pracy to ja też wychodziłam z założenia, że nie wysiedzę w domu. W dniu kiedy wieczorem trafiłam do szpitala w pierwszej ciąży, rano jeszcze pracowałam. Myślę, że każda z nas powinna robić tak jak czuje i tak jak pozwala jej stan jej zdrowia. Jak uda mi się zajść w kolejna ciąże nie wiem czy zdecyduje się na długą pracę mimo, że to nie ona w żadnym stopniu była przyczyna straty.

Ja dziś zaczynam 2 tygodniowy urlop i obudziłam się z rozkręcającą się chorobą… wzięłam leki i mam nadzieję, że organizm to szybko zwalczy. Zawsze coś, nie może być normalnie. Owulacja w teorii za tydzień w czwartek, mam nadzieję, że mój organizm się szybko ogarnie, bo trzeba działać !

Dużo zdrówka Kochana ❤

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Milawa Nowa

Wysłany: 4 października, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane
    U mnie niestety biel, czekam na @, powinna dzisiaj być.
    Odczekam kilka dni i jeżeli nie przyjdzie - zatestuję ponownie. 🙈
    Trzymam kciuki za resztę! 🤞

U mnie dzisiaj trochę spokojniej w pracy, szefowa na urlopie, więc można odetchnąć. 😇

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ