W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś 4.10, a na pierwszej stronie same 🌱😁 oby tak dalej, powodzenia wszystkim testującym!
DreamBee, Darrika, Vergeet, cysterka95, Revolutionary lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
❌ hiperinsulinemia, ferrytyna, lekka dominacja estrogenowa
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok -
Milawa wrote:Cześć Kochane
U mnie niestety biel, czekam na @, powinna dzisiaj być.
Odczekam kilka dni i jeżeli nie przyjdzie - zatestuję ponownie. 🙈
Trzymam kciuki za resztę! 🤞
U mnie dzisiaj trochę spokojniej w pracy, szefowa na urlopie, więc można odetchnąć. 😇 -
Cześć dziewczyny. Ja wracam tutaj w sumie nie wiem po co, chyba trochę po poradę teraz. Będę miała chwilkę to opiszę trochę coś o sobie 😊
https://zapodaj.net/plik-0MipBHHePe
To test z dzisiaj, sprzed chwili, z drugiego siku po kawie i herbacie. Mało entuzjastycznie reaguję ale chyba strach jest silniejszy niż radość 😢 za mną dwa Biochemy, zaczęłam od teraz aplikować luteinę bo ostatnio przy biochemie progesteron był nie całe 15..
Boję się że znów zacznę się cieszyć i skończy się to tak jak poprzednimi razami.
Nie idę na betę, na proga. Czekam do poniedziałku bo nie chce się niepotrzebnie stresować.
Stwierdziłam że będzie co ma być już.
Potrzebuje chyba kopa w tyłek 😥Płotka, Vergeet, Jvvliett, Ilka96, Lusia90, ConteBis, xSmerfetkax, Majlen, eta176, Rudka, cysterka95, DreamBee, Revolutionary , ellevv, Slava, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
-
Milawa wrote:Cześć Kochane
U mnie niestety biel, czekam na @, powinna dzisiaj być.
Odczekam kilka dni i jeżeli nie przyjdzie - zatestuję ponownie. 🙈
Trzymam kciuki za resztę! 🤞
U mnie dzisiaj trochę spokojniej w pracy, szefowa na urlopie, więc można odetchnąć. 😇
Przytulam za biel 🫂Milawa lubi tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Hej kochane, gratulacje za dwie kreseczki😘 tulę za 🐵 ja dzisiaj dzwoniłam do kierowniczki że mnie w pracy nie bedzie bo od środy gardło mnie boli, wczoraj cały dzień głowa a dzisiaj się obudziłam z katarem takim wirusowym. Mam nadzieję że to nie żadne covidy🫣 u mnie w pracy teraz dużo osób choruje, mam nadzieję że szybko mi przejdzie, jestem kilka dni po owulacji ale na ten cykl nie liczę, testy owulacyjne dziwnie pokazywaly, piku nie wyłapałam, potem już byłam chora. Teraz najważniejsze to wyzdrowieć, eliksir mocy z cytryny miodu i czosnku zrobiony, trzymajcie kciuki na szybki powrót do zdrowia. Od stycznia 2022 nie miałam nawet kataru a tu nagle takie coś🫣
Vergeet lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
magdalena321 wrote:Cześć dziewczyny. Ja wracam tutaj w sumie nie wiem po co, chyba trochę po poradę teraz. Będę miała chwilkę to opiszę trochę coś o sobie 😊
To test z dzisiaj, sprzed chwili, z drugiego siku po kawie i herbacie. Mało entuzjastycznie reaguję ale chyba strach jest silniejszy niż radość 😢 za mną dwa Biochemy, zaczęłam od teraz aplikować luteinę bo ostatnio przy biochemie progesteron był nie całe 15..
Boję się że znów zacznę się cieszyć i skończy się to tak jak poprzednimi razami.
Nie idę na betę, na proga. Czekam do poniedziałku bo nie chce się niepotrzebnie stresować.
Potrzebuje chyba kopa w tyłek 😥
Rozumiem Cię doskonale. Ja osobiście jestem na takim etapie, że boje się zobaczyć dwie kreski, ale wiem, że muszę testować żeby w razie czego jak najszybciej wprowadzić leki. Ja na Twoim miejscu brałabym luteinę + dupka i po prostu poczekała do przyszłego tygodnia. W poniedziałek i środę poszłabym na betę. 😊Trzymam kciuki ❤️❤️❤️👩🏻 28 | 👨🏻 29
📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja się witam tym razem z sali sądowej, zaraz idę zeznawać jako świadek, rozwód koleżanki. Potem papierologie załatwiać żeby zwrot kasy dostać za ten dzień i dojazd.
Trzymam gorąco kciuki za dzisiejsze testujące 🤞🤞🤞 I tulam za biele 🫂🫂
Miłego dnia, niech te chmury zasłaniające słoneczko nie mają wpływu na nasz nastrój!DreamBee lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
magdalena321 wrote:Cześć dziewczyny. Ja wracam tutaj w sumie nie wiem po co, chyba trochę po poradę teraz. Będę miała chwilkę to opiszę trochę coś o sobie 😊
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ♥️♥️♥️ oby krecha ładnie ciemniała przez weekend 😊2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 11cs o rodzeństwo 🙌 -
Weronka wrote:Rozumiem Cię doskonale. Ja osobiście jestem na takim etapie, że boje się zobaczyć dwie kreski, ale wiem, że muszę testować żeby w razie czego jak najszybciej wprowadzić leki. Ja na Twoim miejscu brałabym luteinę + dupka i po prostu poczekała do przyszłego tygodnia. W poniedziałek i środę poszłabym na betę. 😊Trzymam kciuki ❤️❤️❤️
Ale brać i dupka i luteinę? Bo poprzedniego razu gin przepisał mi tylko luteinę 2x1. I nie wiem właśnie co robić, dzwonić do niego żeby dupka też przepisał? -
Co do pracy jeszcze, to mam taką refleksję- zakładając wejście na rynek pracy mając 20-25 lat i pracując do 65rż to mamy 40 albo ponad 40(!) lat aktywności zawodowej. Czym w tym wszystkim jest te kilka lat, które "podarujemy" sobie zawodowo na rzecz spokojnego przygotowania się do porodu, wyciszenia przed narodzinami, spokojnego przyszykowania wyprawki? Tak samo czas z dzieckiem na macierzyńskim i rodzicielskim. Wiem, sytuacje życiowe i charaktery nasze są różne, ale z perspektywy rozwoju dziecka, swojego ciała uważam, że poświęcenie się na te kilka lat z 40 dziecku, gdy mamy w Pl taką możliwość nie jest niczym złym. Praca nie zając, nie ucieknie, awanse też nie. A ten wyjątkowy czas ciąży czy z dzieckiem zdarzy nam się max kilka razy w życiu...
Dahlia, Kłębuszek, grazka0022, Darrika, Ilka96, KarolinaKika, Rudka, DreamBee, Sarka94, Revolutionary , Klaudek11, Namisa, Elena20, Lauraa, Vergeet, Slava, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
👩26 |👨🦱 27
Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo
31.10 skromne ⏸️
02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
09.11 19dpo beta 4455,84
13.11 23dpo beta 19657.67
28.11 wizyta 🗓️🩺 -
@Milawa tulę mocno! Oby następnym razem były dwie ⏸️❤️
A co u Ciebie @Nadziejka26?Milawa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, gratuluję ⏸️ 🩷, ściskam te, które zobaczyły ⬜️ i 🐒. Na nas też w końcu przyjdzie czas🙏
Ja dziś zaczynam dzień od badania poziomu witamin D, B12, kwasu foliowego, żelaza i ferrytyny. Krew już pobrana, czekam na wyniki, ktore będa kolo 14. W paczkomacie czeka Tenfertil Ona AMH, wiec zanim zacznę to łykać wolę wiedzieć na czym stoję, bo biorę też inne suple.
Trzymam kciuki za wszystkie testujące dziś✊️✊️ Piątek do dobry dzień na pozytywne wiadomości 🍀Majlen, Ilka96, DreamBee lubią tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Lexia wrote:Co do pracy jeszcze, to mam taką refleksję- zakładając wejście na rynek pracy mając 20-25 lat i pracując do 65rż to mamy 40 albo ponad 40(!) lat aktywności zawodowej. Czym w tym wszystkim jest te kilka lat, które "podarujemy" sobie zawodowo na rzecz spokojnego przygotowania się do porodu, wyciszenia przed narodzinami, spokojnego przyszykowania wyprawki? Tak samo czas z dzieckiem na macierzyńskim i rodzicielskim. Wiem, sytuacje życiowe i charaktery nasze są różne, ale z perspektywy rozwoju dziecka, swojego ciała uważam, że poświęcenie się na te kilka lat z 40 dziecku, gdy mamy w Pl taką możliwość nie jest niczym złym. Praca nie zając, nie ucieknie, awanse też nie. A ten wyjątkowy czas ciąży czy z dzieckiem zdarzy nam się max kilka razy w życiu...
Masz rację, ale pewnie wyjdę na złą potencjalną matkę, ale ja 3 lat na rodzicielskim i wychowawczym siedzieć nie chcę. Po prostu nie chcę. Zaczęłabym tracić siebie, a jestem tez osobną jednostka. Będę mamą, ale siebie tracić nie chcę. Plus mi na głowę dobrze robi jak wyjdę. Jak w pandemii pracowałam (przed w sumie też) zdalnie to psychicznie bardzo źle się to na mnie odbiło.Majlen, kicia_kocia, Nava, ellevv, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Potrzebuje chyba kopa w tyłek 😥Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
kicia_kocia wrote:Hej dziewczyny, gratuluję ⏸️ 🩷, ściskam te, które zobaczyły ⬜️ i 🐒. Na nas też w końcu przyjdzie czas🙏
Ja dziś zaczynam dzień od badania poziomu witamin D, B12, kwasu foliowego, żelaza i ferrytyny. Krew już pobrana, czekam na wyniki, ktore będa kolo 14. W paczkomacie czeka Tenfertil Ona AMH, wiec zanim zacznę to łykać wolę wiedzieć na czym stoję, bo biorę też inne suple.
Trzymam kciuki za wszystkie testujące dziś✊️✊️ Piątek do dobry dzień na pozytywne wiadomości 🍀kicia_kocia lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Jest kreska. Jesteśmy z Tobą👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Ja się zmotywowałam tymi Waszymi badaniami, zabieram zaraz córę i idę zbadać estradiol i prolaktynę, jestem w 3dc to akurat.
A córka niech od dziecka obserwuje jak się mamusia bada, żeby później sama chętnie chodziła 😊DreamBee, Revolutionary lubią tę wiadomość