W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też miałam po porodzie żel i tabletki z kwasem hialuronowym i po nich było mnóstwo śluzu. Co prawda brałam na suchość pochwy i pieczenie skóry ale myślę, że to też może być opcja (jak padło wyżej)
-
Basiakla wrote:Wzięłam całe pudełko tego fertistim i mam wrażenie, że on nic nie zmienił. Ktoś może potwierdzić jego działanie?
To już tak poza wątkiem ciąży
Fertistim nie działa od razu. Często czeka się na efekty 3-6 miesiące. Oczywiście trzeba wtedy regularnie brać.siesiepy, Płotka lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Rudka wrote:Dziewczyny a czy zastanawiałyście się czy seks/ dochodzenie do orgazmów w okresie gdy mogłoby dojść do potencjalnego zagnieżdżania zarodka może mieć jakiś wpływ?
Rudka lubi tę wiadomość
-
W ciąży prolaktyna rośnie. Wydaje mi się, że jej wysoki poziom wpływa na jakośc owulacji i czy w ogóle jest, a już nie na początek ciąży, ale poprawcie mnie jeśli się mylę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 21:05
-
Pani Lis wrote:Dziewczyny, mam wynik bety😭 https://zapodaj.net/plik-Dh7Tpdqzf4
-
Ciężko was nadrobić dziewczyny tyle piszecie 😂
Widzę że był temat pracy. Ja mam niepopularną opinie i doświadczenie.
Osobiście pracowałam dosłownie do ostatniego dnia ciąży - w 38+1 miałam stawić się w szpitalu o 21 na indukcję porodu bo miałam niewydolne łożysko i Maya przestała rosnąć i tego dnia od rana byłam jeszcze w pracy (z własnej, nie przymuszonej woli). O 16 mąż odebrał mnie z pracy (pracowaliśmy wtedy w tej samej firmie) , wszyscy się ze mną pięknie pożegnali i pojechaliśmy na kolację i potem do szpitala. 💛
2 tyg przed porodem, moja ciężka praca przez całą ciąże została doceniona i dostałam bardzo duży awans zawodowy, którego się W OGÓLE nie spodziewałam ani którego nie oczekiwałam. Ten awans wiązał się z 4x podwyżką pensji tuż przez pójściem na macierzyński 🫶
Tak że praca jednak czasem popłaca
siesiepy, Ilka96, Płotka, Darrika, kicia_kocia, Rudka, DreamBee, Cavarathiel, Suzie, Elena20, Siasi, 3erin lubią tę wiadomość
-
Kc1234 wrote:A jak pozostałe parametry?
Kurczę szkoda że jakoś wcześniej nie wpadłam na pomysł tego posiewu zrobienia, bo za jednym zamachem byłby komplet. Zapytam przy oddawaniu nasienia do inseminacji czy możemy wtedy też je posiać.
Stop
Jakiego oddawania nasienia do inseminacji
Przecież w tym cyklu musi się udać naturalnie
Pozostałe parametry oceniła na bardzo dobre.
trzymam kciuki, żeby nie było inseminacji, a naturalna niespodzianka. 🤞😊Kc1234 lubi tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
starania od 05.2023
08.2023 👼
feel, heal, and know you're not alone. -
Wojcinka wrote:Ciężko was nadrobić dziewczyny tyle piszecie 😂
Widzę że był temat pracy. Ja mam niepopularną opinie i doświadczenie.
Osobiście pracowałam dosłownie do ostatniego dnia ciąży - w 38+1 miałam stawić się w szpitalu o 21 na indukcję porodu bo miałam niewydolne łożysko i Maya przestała rosnąć i tego dnia od rana byłam jeszcze w pracy (z własnej, nie przymuszonej woli). O 16 mąż odebrał mnie z pracy (pracowaliśmy wtedy w tej samej firmie) , wszyscy się ze mną pięknie pożegnali i pojechaliśmy na kolację i potem do szpitala. 💛
2 tyg przed porodem, moja ciężka praca przez całą ciąże została doceniona i dostałam bardzo duży awans zawodowy, którego się W OGÓLE nie spodziewałam ani którego nie oczekiwałam. Ten awans wiązał się z 4x podwyżką pensji tuż przez pójściem na macierzyński 🫶
Tak że praca jednak czasem popłacaLexia, Sarka94, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Na własnym przykładzie- jak się pracuje w budżetówce to też nikt nie doceni i nie da awansu za poświęcenie 😅😉
Darrika, DreamBee, Elena20, grazka0022 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Co do Fertismimu to próbowałam pic regularnie ale mnie po tym do toalety goni i tylko pod wieczór mogę, bo wiem, że będę w domu a nie gdzieś w rozjazdach. Tylko u mnie to może być kwestia tego słodzika co tam jest użyty. Jak macie podobne problemy po erytrolu czy innej stewii to warto się zawsze przyglądać składom. Ja się nie przyjrzałam i mam za swoje.Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Basiakla wrote:Mi zalecił lekarz na suchość pochwy i faktycznie pomogło, już nie używamy żelu
Hmm ciekawe a akurat mam w domu, używałaś codziennie czy tylko przed ❤️?🧑28 🧔30
🐻❄️ 9/12
Endometrioza
03.2024- laparoskopia z usunięciem torbieli oraz potworniaka + resekcja prawego jajnika (została 1/4)
07.2024- histeroskopia usunięcie polipa -
Czy test owulacyjny nie przekłamuje wyniku po paru godzinach? W sensie czy wynik odczytany po np. 3h od zrobienia jest tak samo miarodajny jak ten odczytany po tych 10/15min?
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
Cavarathiel wrote:Czy test owulacyjny nie przekłamuje wyniku po paru godzinach? W sensie czy wynik odczytany po np. 3h od zrobienia jest tak samo miarodajny jak ten odczytany po tych 10/15min?
Cavarathiel lubi tę wiadomość
-
Cavarathiel wrote:Czy test owulacyjny nie przekłamuje wyniku po paru godzinach? W sensie czy wynik odczytany po np. 3h od zrobienia jest tak samo miarodajny jak ten odczytany po tych 10/15min?
Ja swój test z pikiem wyrzuciłam dopiero wczoraj, a minęły 2 tyg od zrobienia i pik był nadal zaznaczony.Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Basiakla wrote:Wzięłam całe pudełko tego fertistim i mam wrażenie, że on nic nie zmienił. Ktoś może potwierdzić jego działanie?
To już tak poza wątkiem ciążyStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
xSmerfetkax wrote:Jak ustawić suwak? 🤔
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Majlen wrote:Wiadomo, że on też się już wybarwia, bo wysycha, ale napisz dokładnie o co pytasz 🙂. Jeśli masz na myśli pik, to będzie on widoczny mimo upływu wielu godzin, bo ta kreska jest mocniejsza od testowej.
Ja swój test z pikiem wyrzuciłam dopiero wczoraj, a minęły 2 tyg od zrobienia i pik był nadal zaznaczony.Rudka lubi tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin