Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Olisska Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam po weekendzie 🫣 chciałabym tu się bardziej z wami udzielać ale przy moim dwulatku to graniczy z cudem teraz 🙈

Dziewczyny gratuluję pięknych bet i dwóch kreseczek 😍😍 jak to cieszy strasznie, pomimo że was nie znam to tak jakoś się serce raduje że komuś się udaje ♥️

Tak czytam o tych waszych snach i mi też się dziś śniło że zrobiłam dwa testy i oba dodatnie, więc mam nadzieję że jakiś proroczy 😂 jestem dobrej myśli po tym HSG bo wiem że dużo dziewczyn zaszło szybko po tym badaniu, no i że udało się udrożnić ten jajowód więc teraz szansa jest w każdym cyklu 😍 mam niby testować 13.10 ale w środę mamy rocznicę i mnie korci sprawdzić już, jednak walczę ze sobą żeby wytrzymać bo nie chce zobaczyć bieli a może być za wcześnie chyba jwszcze. 11 dpo co sądzicie? Nie doszukuje się objawów już nawet bo w pierwszej ciąży byłam pewna na 100% że będzie @ bo wszystko na to wskazywało 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 11:39

Siasi, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 11cs o rodzeństwo 🙌
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 7 października, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Nie, nie zawsze po zapłodnieniu musi dojść do implantacji. Tak jak wczoraj pisałam komórka po połączeniu z plemnikiem przez 5-6 dni dzieli się do blastocysty i już na tym etapie może pójść coś nie tak, w zależności od jakości gamet. Przez pierwsze 3 dni zarodek korzysta z zasobów komórki jajowej i jeśli jest dobrej jakości to przejdzie do fazy moruli w 4 dobie od zapłodnienia. Przez kolejne dni rozwoju zarodek korzysta z zasobów plemnika, jeśli jest dobrej jakości to w 5-6 dobie od zapłodnienia dojdzie do stadium blastocysty. Jeśli któraś z gamet lub obie są słabej jakości to zarodek przestanie się rozwijać na którymś etapie po zapłodnieniu i nie podzieli się więc obumrze a Ty dostaniesz normalnie okres. Jeśli się rozwinie to ona wpada do jamy macicy (zakładamy ciążę fizjologiczną) i tam wydostaje się z otoczki. I jeżeli uda się jej się wydostać to podejmuje próbę implantacji. Jeżeli nie to obumrze i nie podejmie implantacji. A już przy samej implantacji też może pójść coś nie tak ze względu na endometrium (stan zapalny, polipy, mięśniaki, endometrioza, adenomioza, komórki NK), które mogą uniemożliwić tą implantację. Wtedy nie wiesz, że doszło do zapłodnienia dostajesz okres i tyle. No i dalej jeśli zacznie się implantować to zacznie wytwarzać się bhcg i wykryjesz ciążę. A jeśli implantacja nie zakończy się powodzeniem to bhcg zacznie spadać i wykryjesz ciążę biochemiczną. Mam nadzieję, że jakoś w miarę przystępnie wytłumaczyłam 😊

Wow, mega to wytłumaczyłaś! 🙌Takiej rozpiski mi właśnie zawsze brakowało 🤐
    A z drugiej strony... Jak tak człowiek czyta ile to procesów musi zajść po drodze, żeby wszystko było ok, to tylko jeszcze większy strach i zdumienie, że tylu ludziom od tak się udaje... 😶

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 7 października, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Czyli stopniowe odstawianie może pomóc i to będzie długi proces... Tylko że teraz ona w dzień nawet chce cyca gdzie wcześniej już od dłuższego czasu mogła cały dzień przeżyć bez. Jakiś kryzys 14 miesiąca chyba. Zastanawiam się przy drugim dziecku jak to zrobić żeby nie doszło do podobnej sytuacji. Może laktator i butelka to będzie rozwiązanie... Tylko że ta chwila piersi i dzieciątka jest taka niesamowita... No ale już z takim większym dzieckiem robi się to niestety denerwujące jeżeli jest nadużywane...

A z takich bardziej pozytywnych rzeczy to właśnie mam dni płodne i od dzisiaj działamy przez 3 dni 🥰
    Ja znowu polecam inaczej niż dziewczyny wyżej. Znam swoją córkę i wiedziałam, że stopniom odstawienie u niej wywołała jeszcze większe furie. Rano przez żłobkiem powiedziałam, że teraz już ostatni raz mama da cycy. Jak wrócisz to nie będzie. Mamę już cycy bolą i kończy się mleczko, ale za to będzie inne mleczko w butelce. Wróciła i oczywiście się upominała, ale ja jej dzielnie proponowałam a to jogurcik, a to mleczko w kubeczku i czymś ją zawsze uspokoilam. Pierwsza noc była okropna, nie będę kłamać ;) Co godzinę się budziła z aferą, nosiłam ją na rękach śpiewałam i jak usypiała to kładłam się z nią w łóżku i spała. Drugą noc już pobudki co 3 godziny. Trzecia noc pobudka z jedyną pobudką bez płaczu, tylko po butelkę :) moja córka nie potrafiła zasnąć inaczej jak przy piersi to był największy problem. Ogólnie gorzej odstawienie zniosłam ja i moje bolce piersi niż ona 🤣
    Także sposób najlepiej dostosować do swojego dziecka i do poziomu swojego zacięcia. Ja wiedziałam, że nie wytrzymam miesiąca ucinania po karmieniu. Już miałam dość. Wolałam się przemęczyć te pierwsze noce niż cały miesiąc po trochu.

• Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 7 października, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka, czekam z wieściami co u Ciebie! Daj znać po lekarzu 🍀

Nadziejka26 lubi tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Nadrabiam po weekendzie 🫣 chciałabym tu się bardziej z wami udzielać ale przy moim dwulatku to graniczy z cudem teraz 🙈

Dziewczyny gratuluję pięknych bet i dwóch kreseczek 😍😍 jak to cieszy strasznie, pomimo że was nie znam to tak jakoś się serce raduje że komuś się udaje ♥️

Tak czytam o tych waszych snach i mi też się dziś śniło że zrobiłam dwa testy i oba dodatnie, więc mam nadzieję że jakiś proroczy 😂 jestem dobrej myśli po tym HSG bo wiem że dużo dziewczyn zaszło szybko po tym badaniu, no i że udało się udrożnić ten jajowód więc teraz szansa jest w każdym cyklu 😍 mam niby testować 13.10 ale w środę mamy rocznicę i mnie korci sprawdzić już, jednak walczę ze sobą żeby wytrzymać bo nie chce zobaczyć bieli a może być za wcześnie chyba jwszcze. 11 dpo co sądzicie? Nie doszukuje się objawów już nawet bo w pierwszej ciąży byłam pewna na 100% że będzie @ bo wszystko na to wskazywało 😅

Na moje 11 może być nadal za wcześnie, ja sama dzisiaj jestem 12 dpo I kusi mnie tak srogo żeby siknąć na ten test, ale się wstrzymuje, bo się w tym cyklu wyjątkowo bieli obawiam 😅 a z drugiej strony może też już coś test pokazać, loteria 🤷‍♀️

Kinia92, Vergeet lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
    Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 7 października, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    A który masz dc ?
    Może trzeba go wywołać

Tak naprawdę dopiero 31, więc jeszcze spokojnie, ale już widzę jakieś rozjechanie w porównaniu do cykli z przed poronienia.

Tak naprawdę cholercia wie jak to liczyć. Krwawienie po poronieniu zaczęło się u mnie 5 sierpnia i to było krwawienie, które można było porównać wręcz do wątróbki. 😒 Później 7 września pojawiło się brązowe plamienie no i ono trwało... Nie było w tym żywej krwi, po prostu brązowe plamienie, które trwało około tygodnia. Tak się złożyło, że 12 września byłam u ginekologa i on stwierdził, że z obrazu USG wynika, że rozpoczęłam nowy cykl i powiedział, że to plamienie to była prawdopodobnie baardzo skąpa miesiączka i jako 1 dc mam liczyć właśnie ten 7 września.

No, ale wiadomo... Czasami przed krwawieniem się plami. 😅 Więc ciężko stwierdzić, czy ten 7 września był faktycznie pierwszym dniem cyklu. 🙈

Zobaczymy, na razie bez stresu.

👩🏻 28 | 👨🏻 29
    📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 7 października, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenia z wysypem krost na twarzy na początku cyklu? Dotychczas w ogóle nie mialam takiego problemu, w tym cyklu jakiś koszmar. Badałam hormony, są ok, badałam witaminy, bez szału, ale też bez dramatu a moja skóra jest podrażniona i wysypana masą małych krost 😱 I tak teraz jest już lepiej niż było jeszcze tydzień temu, ale to się tak powoli poprawia że już zaczynam szukać niestandardowych rozwiązań. Może macie jakieś doświadczenia?

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Olisska Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Na moje 11 może być nadal za wcześnie, ja sama dzisiaj jestem 12 dpo I kusi mnie tak srogo żeby siknąć na ten test, ale się wstrzymuje, bo się w tym cyklu wyjątkowo bieli obawiam 😅 a z drugiej strony może też już coś test pokazać, loteria 🤷‍♀️

No właśnie, szkoda się rozczarować, wyjdzie biel to dalej będzie myśl że może za wcześnie 🫣 w pierwszej ciąży dopiero w 33dc wyszedł mi + i to taki bladzioch, przy cyklach 28dni wiec lepiej poczekam faktycznie

Darrika lubi tę wiadomość

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

Wysłany: 7 października, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Najlepsze miejsca do mierzenia to pochwa i odbyt (najbardziej miarodajne). Troszkę gorszym ale nadal dobrym miejscem są usta. Najgorszym miejscem jest czoło/ucho

czemu usta są gorszym miejscem? 🤔 ja tak właśnie mierzę i mnie zaciekawiłaś

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Olisska Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenia z wysypem krost na twarzy na początku cyklu? Dotychczas w ogóle nie mialam takiego problemu, w tym cyklu jakiś koszmar. Badałam hormony, są ok, badałam witaminy, bez szału, ale też bez dramatu a moja skóra jest podrażniona i wysypana masą małych krost 😱 I tak teraz jest już lepiej niż było jeszcze tydzień temu, ale to się tak powoli poprawia że już zaczynam szukać niestandardowych rozwiązań. Może macie jakieś doświadczenia?

Może jakiś kosmetyk uczulił? Coś nowego w pielęgnacji? Na taką kaszkę polecam niacynamid z nacomi, mi się super sprawdza przy takich tragicznych wysypach

kicia_kocia lubi tę wiadomość

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 7 października, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Bo musisz zawsze wkładać termometr w to samo miejsce, na tą samą głębokość a w jakie ustnej nie zwraca się za bardzo na to uwagi. Dodatkowo mogą być różne czynniki wpływające na temperaturę np napijesz się wody, śpisz z otwartymi ustami its

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png

Wysłany: 7 października, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax - gratuluję bety i spokojnej ciąży! 🍀

Pani Lis - gratuluję przyrostu i również spokojnej ciąży! 🍀

Podzielcie się - macie jakieś objawy ciążowe? :D (ja będąca w 5dpo jestem bardzo ciekawa... 🫢🤣)

awokado 🥑 - jezu jakie emocje! Jakie piękne krechy! 😍 widzę że miałaś owulkę w 24dc, to daje nadzieję dla tych co mają długie cykle jak ja😀😆 trzymam kciuki za betę!

siesiepy - przykro mi, tulę za biel 🫂 Podczytywałam wcześniej trochę Twoją historię i niezmiennie trzymam mocno za Was kciuki! ✊

Jvvliett - Twoje objawy brzmią obiecująco, czekam z zaciśniętymi kciukami! ✊

Pięknie dziewczyny się dzieje na wątku, oby tak dalej! 🍀🍀🍀

xSmerfetkax, Darrika, Jvvliett, Siasi, siesiepy, Vergeet, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 7 października, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Tak naprawdę dopiero 31, więc jeszcze spokojnie, ale już widzę jakieś rozjechanie w porównaniu do cykli z przed poronienia.

Tak naprawdę cholercia wie jak to liczyć. Krwawienie po poronieniu zaczęło się u mnie 5 sierpnia i to było krwawienie, które można było porównać wręcz do wątróbki. 😒 Później 7 września pojawiło się brązowe plamienie no i ono trwało... Nie było w tym żywej krwi, po prostu brązowe plamienie, które trwało około tygodnia. Tak się złożyło, że 12 września byłam u ginekologa i on stwierdził, że z obrazu USG wynika, że rozpoczęłam nowy cykl i powiedział, że to plamienie to była prawdopodobnie baardzo skąpa miesiączka i jako 1 dc mam liczyć właśnie ten 7 września.

No, ale wiadomo... Czasami przed krwawieniem się plami. 😅 Więc ciężko stwierdzić, czy ten 7 września był faktycznie pierwszym dniem cyklu. 🙈

Zobaczymy, na razie bez stresu.
    Wydaje mi się, że ginekolog to stwierdził po wyglądzie endometrium między innymi.
    Bardzo możliwe, że to była mocno skąpa miesiączka

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?

Wysłany: 7 października, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Bo musisz zawsze wkładać termometr w to samo miejsce, na tą samą głębokość a w jakie ustnej nie zwraca się za bardzo na to uwagi. Dodatkowo mogą być różne czynniki wpływające na temperaturę np napijesz się wody, śpisz z otwartymi ustami its

ok dzięki za odpowiedź❤️! wody nie piję przed mierzeniem, bo pamiętam o tym, że to nie wskazane, termometr wsadzam raczej zawsze w to samo miejsce, bo aż do końca pod język, jedyne co to te otwarte usta mogą być problemem ;)

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 października, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam, że dziś nie wytrzymałam i przetestowałam (8dpo), ale oczywiściel biel :c niby się spodziewałam, bo to dużo za szybko, ale czekanie nie jest moją mocną stroną xD teraz już będę dzielnie tydzień czekać 😅

Darrika, Jvvliett, Siasi, Rudka lubią tę wiadomość

_____

Córka 01.2022 🌸

starania o drugiego dzidziusia od 08.2024

9.10.2024 ⏸️ 10 dpo

10.10.2024 Beta hcg 87,5 mIU/ml - 11 dpo
    18.10.2024 beta hcg 2187,3 miU/ml

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 7 października, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Tak naprawdę, to ta temperatura nie jest 100% wyznacznikiem. Nie koniecznie trafi się w to samo miejsce, w którym się mierzyło poprzedniego poranka, czy to usta, pochwa..raz przyłożysz mocniej, raz słabiej, jednego dnia termometr sam w sobie będzie miał mniejszą temperaturę, a następnego dnia, większą. Dlatego to mierzenie temperatury, to z dużą poprawką 😝

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 7 października, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    W pochwie temperatura jest zawsze wyższa niż w ustach

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 7 października, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Jak dobrze Cię rozumiem ja wpisałam się na test jutro planowana @ mam 10 bo przesunęła mi się owulacja w tym cyklu i… nie wytrzymałam… siknęłam przed chwilą i zobaczyłam biel 😞

• Majlen Autorytet

Wysłany: 7 października, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja przyznam, że dziś nie wytrzymałam i przetestowałam (8dpo), ale oczywiściel biel :c niby się spodziewałam, bo to dużo za szybko, ale czekanie nie jest moją mocną stroną xD teraz już będę dzielnie tydzień czekać 😅
    To zdecydowanie za wcześnie 😜

Pokahontaz26 lubi tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 7 października, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontaz26 wrote:
    Nadziejka, czekam z wieściami co u Ciebie! Daj znać po lekarzu 🍀

Dziękuję, że o mnie pamietasz! 🌸🌸🌸

Siedzę właśnie w pracy,
    Jest mi niedobrze 🥴

Wczoraj wieczorem mnie tak bolał prawy jajnik, że czułam go w udzie.

Dziś 39 dzień cyklu, nic, nie ma 🐒...
    Pewnie dostanę duphaston 🤷🤷

Pokahontaz26, Siasi, Olisska lubią tę wiadomość

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ