W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilka96 wrote:Mnie właśnie dopadła @ w pracy 😔
🫂🫂🫂Ilka96 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Ja testuje zawsze sama cichaczem, mąż nawet nie wie kiedy 🤣 nie wiem czemu, ale ja chce mieć tę chwilę tylko dla siebie, przeżyć to sama ze sobą i swoimi emocjami, a mąż też w sumie nawet sam się nie pyta i nie interesuje jakoś specjalnie. Dla niego najważniejsze jest pierwsze usg z serduszkiem i potem prenatalne, wcześniej nie wykazuje radości i entuzjazmu i to przez tą jedną ciążę biochemiczna bo oboje się mega cieszyliśmy było cudo bo to już był chyba 8 czy 9 cykl starań I wyszła klapa i myślę, że to mu trochę traumę zrobiło.
Ja też właśnie zawsze robiłam to sama, cichaczem. U mnie tylko pokazywał biele i jakoś sama byłam z tymi pierwszymi emocjami. Teraz mąż mnie zaskoczył, że chce żebyśmy razem testowali. Sama nie wiem co o tym myśleć, z jednej strony super wsparcie. Z drugiej większa presja i wiem że jak się nie uda to będzie mówić że to nic wielkiego i próbujemy dalej.
Dla mnie to jednak coś więcej niż tylko „trudno, nic się nie stało, nie panikuj”.
Kolejna sprawa to ❤️ i presja związana z dniami płodnymi o której piszecie. Też mi się wydawało, że nie ma to na nas wpływu a chyba jednak ma. Jakoś luźniej było przed okresem staran. W ten weekend widziałam po mężu, że jak zobaczył dodatni test owu to dostał presji. Nawet nie spodziewałam się, że tak to na niego działa 😱 Z jednej strony się bardzo cieszę, bo widzę jak mu zależy. Ale on jednak nie umie się tak do tego przyznać i uzewnetrznic jak ja, więc to w nim siedzi. Ja go znam już kupę lat więc chociaż mówi, że dla niego nie presja to jednak ja wiem, że jest i to duża.Darrika lubi tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Dziewczyny dziękuję wam za słowa otuchy. Ja bym ją chciała odstawić ale kompletnie nie wiem jak. Jakieś skuteczne rady ? Co zrobić jak ona płacze? Noszenie na rękach owszem ją usypia ale po odłożeniu budzi się. A nawet jak Sie nie obudzi od razu to po godzinie czy dwóch i wkoło to samo. Mąż mnie wspiera, chce ja nosić, ale ona wyje u niego często, jak tylko ja wezmę się uspokaja. Mamy zarwane noce. No chyba że śpi koło mnie i ma cyca pod nosem to jest ok. Mi jest już tak niewygodnie i tak jej ssanie mnie w nocy irytuje jak trwa za długo że już jestem na wyczerpaniu.
-
nick nieaktualnyVilka wrote:Dziewczyny dziękuję wam za słowa otuchy. Ja bym ją chciała odstawić ale kompletnie nie wiem jak. Jakieś skuteczne rady ? Co zrobić jak ona płacze? Noszenie na rękach owszem ją usypia ale po odłożeniu budzi się. A nawet jak Sie nie obudzi od razu to po godzinie czy dwóch i wkoło to samo. Mąż mnie wspiera, chce ja nosić, ale ona wyje u niego często, jak tylko ja wezmę się uspokaja. Mamy zarwane noce. No chyba że śpi koło mnie i ma cyca pod nosem to jest ok. Mi jest już tak niewygodnie i tak jej ssanie mnie w nocy irytuje jak trwa za długo że już jestem na wyczerpaniu.
-
Vilka wrote:Dziewczyny dziękuję wam za słowa otuchy. Ja bym ją chciała odstawić ale kompletnie nie wiem jak. Jakieś skuteczne rady ? Co zrobić jak ona płacze? Noszenie na rękach owszem ją usypia ale po odłożeniu budzi się. A nawet jak Sie nie obudzi od razu to po godzinie czy dwóch i wkoło to samo. Mąż mnie wspiera, chce ja nosić, ale ona wyje u niego często, jak tylko ja wezmę się uspokaja. Mamy zarwane noce. No chyba że śpi koło mnie i ma cyca pod nosem to jest ok. Mi jest już tak niewygodnie i tak jej ssanie mnie w nocy irytuje jak trwa za długo że już jestem na wyczerpaniu.PCOS, starania o drugiego 👶🏼
-
Jvvliett wrote:Hejka 😃 jeszcze nie miałam jak, bo wczoraj mieliśmy najpierw lot opóźniony a potem odwołany i przełóżmy na dzisiaj na 17.. a lecieliśmy z pracy do Dubaju, bo tam mamy jeden projekt do zrobieniu. Nie mam tutaj jak kupić testu, okresu nie ma a miał być w piątek, temperatura się utrzymuje powyżej 37, a dziś jest 18 dzień wyższych temperatur i już mnie ciekawość zżera 😅 chyba że od pozdrozy mi się coś rozregulowało 🤷🏼♀️
To w takim razie czekamy na info! 🍀🍀🍀Jvvliett lubi tę wiadomość
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Hejo! Mi jeszcze zostało kilka dni urlopu, ale podglądam co tam u Was 🙈 gratulacje dziewczyny za kreski i bety, serce rośnie 🥹🥹
Siasi, DreamBee, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Vergeet wrote:Ja właśnie wróciłam z kolejnych badań krwi, miałam jeszcze do zrobienia AMH i Wit D dla lekarki i jest to ponoć świetna Krakowska lekarka także nie mogę się doczekać wizyty 14.10 🤩
[…]3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Hej dziewczyny, witam się w poniedziałek! 🫡
Przyznam szczerze, że przez weekend się wyłączyłam i nie podczytywałam forum 🫢
Postaram się dzisiaj w wolnych chwilach ponadrabiać 🫶
Miłego dnia! ☀️Darrika, Jvvliett, Cavarathiel, DreamBee lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ojejuniu, nadrobiłam! Poszalałyście bardzo!
@awokado + @Szarotka - gratuluję! Piękne kreseczki! Życzę Wam nuuudnych ciąż! 🥰
Przyrosty bet też widziałam przepiękne! Niech wszystko rozwija się prawidłowo. 💕
U mnie okresu nadal nie ma. Nie lubię takich cykli i to nie chodzi nawet o brak ciąży, a o ciągłe bieganie do łazienki, czy to już, czy nie będę chodziła zaraz nieświadomie z plamą na spodniach, aghh.. 😒
A tak nawiązując do spraw medycznych, bo widziałam, że kilka tematów się przewinęło.
Pisałam już wcześniej, że pod koniec października mam umówioną konsultację u dr Paśnika, ale... zanim udało mi się zdobyć termin do docenta zaklepałam też termin do dr Sydora na 22 listopada 2024 r. w Krakowie. W momencie, w którym będę po wizycie u dr Paśnika chciałabym oddać termin do dr Sydora. Czy jest tu jakaś kobitka, która szuka do niego terminu?awokado 🥑 lubi tę wiadomość
👩🏻 28 | 👨🏻 29
📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Cześć 😊 jadę dzisiaj popołudniu na betę, do całodobowego labu bo faktycznie córka mi się pochorowała i została w domu, a nie mam jej z kim zostawić więc rano nie było takiej opcji żeby pojechać.
Chciałabym Wam wrzucić zdjęcie takie porównawcze testów od piątku do dziś (wiem że już świruję ale która staraczka tak nie ma?) i zastanawiam się czy te pinki na prawdę tak źle się wybarwiają? 🤔
Macie jakieś doświadczenie z tymi testami? Na teście pisze do 4 min a mi chyba ta kreska wybarwiała się z dobre 8 min. Oczywiście bladziocha już było widać po chwili ale taka żeby była wyraźna to trochę dłużej.
https://ibb.co/Cb01GX5
Darrika lubi tę wiadomość
-
awokado🥑, XSmerfetkax, Pan Lis - super gratulacje!🤩
Byłam na becie, czekam na wynik wieczorem. Mój Mąż mówi, że na razie się nie nastawia, kreska jest dla Niego za blada, a ja staram się też zachować spokój, w głowie mamy, że może być różnie - jak z cp za pierwszym razem. Co do testowania to ja testuję sama i nie mówię Mężowi o bielach, tylko z tymi pozytywnymi przyszłamSiasi, Rudka, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
🙍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
🙍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
🧬 02.12.2024
🩺 20.12.2024
-
magdalena321 wrote:Cześć 😊 jadę dzisiaj popołudniu na betę, do całodobowego labu bo faktycznie córka mi się pochorowała i została w domu, a nie mam jej z kim zostawić więc rano nie było takiej opcji żeby pojechać.
Chciałabym Wam wrzucić zdjęcie takie porównawcze testów od piątku do dziś (wiem że już świruję ale która staraczka tak nie ma?) i zastanawiam się czy te pinki na prawdę tak źle się wybarwiają? 🤔
Macie jakieś doświadczenie z tymi testami? Na teście pisze do 4 min a mi chyba ta kreska wybarwiała się z dobre 8 min. Oczywiście bladziocha już było widać po chwili ale taka żeby była wyraźna to trochę dłużej.
https://ibb.co/Cb01GX5
Jedziesz dzisiaj na betę, jutro będą wyniki i wszystko będzie jasne 😁 pamietaj, jak już nie razu tu dziewczyny pisały, że te testy pokazują, że jesteś w ciąży w ogóle, a nie jak bardzo 😉Siasi lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜04 12 wizyta u gina -
Vilka wrote:Dziewczyny dziękuję wam za słowa otuchy. Ja bym ją chciała odstawić ale kompletnie nie wiem jak. Jakieś skuteczne rady ? Co zrobić jak ona płacze? Noszenie na rękach owszem ją usypia ale po odłożeniu budzi się. A nawet jak Sie nie obudzi od razu to po godzinie czy dwóch i wkoło to samo. Mąż mnie wspiera, chce ja nosić, ale ona wyje u niego często, jak tylko ja wezmę się uspokaja. Mamy zarwane noce. No chyba że śpi koło mnie i ma cyca pod nosem to jest ok. Mi jest już tak niewygodnie i tak jej ssanie mnie w nocy irytuje jak trwa za długo że już jestem na wyczerpaniu.
Ja co prawda zaczęłam odstawiać córkę dopiero gdy miała 2 lata i 3 miesiące i odstawialam cały miesiąc, ale wyglądało to tak, że stopniowo zabierałam po jednym karmieniu dziennie przez kilka dni, nocnych w ogóle nie ruszałam. I mała nagle w ogóle przestała się upominać o te karmienia, gdzie wcześniej to wisiała na mnie naprawdę całą dobę. A potem zaczęła o wiele lepiej przesypiać noce, nie wybudzala się na karmienie. Finalnie zostało nam jedno karmienie rano po przebudzeniu i jedno przed snem. O oba stopniowo sama przestała się upominać. Całość zajęła okrągły miesiąc. Ale szczerze to wydaje mi się, że trafiłam na moment gotowości, bo 3 miesiące wcześniej nie byłam jakoś stanie jej karmić dwa dni w dzień z uwagi na to, że brałam antybiotyk i bardzo źle się czułam, no to była duża drama i nie byłam w stanie jej niczym zająć 🫣 -
Darrika wrote:Jedziesz dzisiaj na betę, jutro będą wyniki i wszystko będzie jasne 😁 pamietaj, jak już nie razu tu dziewczyny pisały, że te testy pokazują, że jesteś w ciąży w ogóle, a nie jak bardzo 😉
Staram się właśnie w ten sposób myśleć, grunt że nie blednie bo poprzednim razem w sierpniu miałam wyraźną mocną kreskę a następnego dnia już była bledsza i taka na prawdę ledwo widoczna i wtedy beta spadała. No ale poczekamy zobaczymy 🙏🏻 -
Czyli stopniowe odstawianie może pomóc i to będzie długi proces... Tylko że teraz ona w dzień nawet chce cyca gdzie wcześniej już od dłuższego czasu mogła cały dzień przeżyć bez. Jakiś kryzys 14 miesiąca chyba. Zastanawiam się przy drugim dziecku jak to zrobić żeby nie doszło do podobnej sytuacji. Może laktator i butelka to będzie rozwiązanie... Tylko że ta chwila piersi i dzieciątka jest taka niesamowita... No ale już z takim większym dzieckiem robi się to niestety denerwujące jeżeli jest nadużywane...
A z takich bardziej pozytywnych rzeczy to właśnie mam dni płodne i od dzisiaj działamy przez 3 dni 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 11:19
-
Ja po konsultacji plamień - mam jakąś torbiel, ale poza tym nic nie widać; dostałam dodatkowy progesteron dopochwowo i mam jeszcze raz zbadać betę, proga i estradiol. Torbiel powinna wchłonąć się sama. Mam wócić za tydzień
Olisska, Darrika, Pokahontaz26, kicia_kocia, cysterka95, Cavarathiel, ConteBis, Revolutionary , Rudka, Płotka, DreamBee, Vergeet, Lauraa, Slava, awokado 🥑, Sarka94, Pacynka lubią tę wiadomość
-
Weronka wrote:Ojejuniu, nadrobiłam! Poszalałyście bardzo!
@awokado + @Szarotka - gratuluję! Piękne kreseczki! Życzę Wam nuuudnych ciąż! 🥰
Przyrosty bet też widziałam przepiękne! Niech wszystko rozwija się prawidłowo. 💕
U mnie okresu nadal nie ma. Nie lubię takich cykli i to nie chodzi nawet o brak ciąży, a o ciągłe bieganie do łazienki, czy to już, czy nie będę chodziła zaraz nieświadomie z plamą na spodniach, aghh.. 😒
A tak nawiązując do spraw medycznych, bo widziałam, że kilka tematów się przewinęło.
Pisałam już wcześniej, że pod koniec października mam umówioną konsultację u dr Paśnika, ale... zanim udało mi się zdobyć termin do docenta zaklepałam też termin do dr Sydora na 22 listopada 2024 r. w Krakowie. W momencie, w którym będę po wizycie u dr Paśnika chciałabym oddać termin do dr Sydora. Czy jest tu jakaś kobitka, która szuka do niego terminu?
Może trzeba go wywołaćStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?