Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 7 października, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U nas pojawił się problem 😓 Chyba wywarłam za dużą presję na mojego partnera do tego jego chęć posiadania kolejnego dziecka i nasze ostatnie ❤️ nie wychodzą jak już ma do czegoś dojść to opada. Teraz nie wiem jak przywrócić to na dobre tory

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊duphaston w drugiej fazie cyklu po monitoringu

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 października, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Hej hej, u mnie niestety biało, także czekam na @
    Awokado i Szarotka, ale cudownie 😍

Dzięki za dobre słowa ❤️

Bardzo mi przykro, że u Ciebie jest biel… mocno Ci kibicowałam 🫂 mam nadzieję, że po prostu jest jeszcze za wcześnie na testowanie? Przypomnisz który masz dzisiaj dpo?

Ilka96 lubi tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 7 października, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Hej, kreska ciemnieje, trudno mi w to uwierzyć, chyba czas wybrać się na betę 😊 https://ibb.co/KXmRMq6
    Wow ale super czyli dobrze widziałyśmy 😍 gratulacje!

Szarotka12 lubi tę wiadomość

• Sanana Autorytet

Wysłany: 7 października, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym tygodniu !
    Bardzo Wam gratuluje pozytywnych testow ! Teraz trzymam kciuki za bety i wysokie przyrosty 😎

Ja zaczęłam 2tygodniowy urlop od badań. Zobaczymy czy 2 miesiące walki o wyższa ferrytyne przy pomocy diety przynoszą skutki :) Jutro o 8:30 jestem umówiona do mojego ginekologa na szybki podgląd pęcherzyków/a , a o 13 wsiadam w samolot i lecę na wakacje. Owu w teorii w czwartek, ale nie polecę spokojnie jak nie sprawdzę co się w środku dzieje 😅 Bardzo chciałabym przywieźć z wakacji „pamiątkę”, ale rok temu podczas pierwszych starań podkładałam we wrześniowy wyjazd ogromne nadziej i negatywny test po powrocie bolał jeszcze bardziej niż zwykle. Także staram się nie nastawiać i nie trzymać się tekstów pt.:”pojedziecie na wakacje, oczyścicie głowę to się uda”.

Miłego tygodnia 🥰

Siasi, Darrika, awokado 🥑, DreamBee lubią tę wiadomość

32l.👱🏻‍♀️👱🏻‍♂️

Starania od 07.2023r.
    Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
    Wznowienie starań 06.2024r.
    Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
    Październik 24⏸️
    9dpo Beta 15,5, progesteron 20
    12dpo Beta 281, progesteron 30
    14dpo Beta 718, progesteron 30
    06.11 mamy ❤️ 6+3
    25.11 2,5 cm 👶🏻

Kariotypy✅
    Mutacja PAI hetero

preg.png
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 7 października, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki 🌹😘

Witam Was czule w poniedziałek. Gratulacje dla wszystkich ⏸️. @Awokado , @Szarotka12 czekam na piękne Bety. Będę dziś odświeżać w pracy co chwilę żeby zobaczyć co u Was pięknego.

Ja wkraczam w najgorszy etap, bo dziś 18dc.
    Co do testowania. Testujecie same?
    Ja zawsze robiłam to sama, ale mąż w weekend powiedział, że czuje, że w tym cyklu mamy duże szanse i chce żebyśmy zrobili to razem. Jak to powiedział chce uczestniczyć w tym ze mną od początku.
    Także nie wiem jak ja to wytrzymam, ale najwcześniej zarestujemy 1 dzień po spodziewanej 🐒 bo tak nam wypadnie weekend, o ile nie przyjdzie wcześniej…

DreamBee lubi tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 7 października, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zbieram niedługo na badanie witaminy b12 🤞
    A w przyszłym tygodniu też już zapisałam się na monitoring 😎, ale jak tak patrzę w kalendarz, to nie załapie się raczej z testowaniem na październik, zależy od tego kiedy będzie owulka, ewentualnie znów będę w ostatnim dniu miesiąca 😃

Sanana, Darrika, Kinia92, DreamBee lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Belia Autorytet

Wysłany: 7 października, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Powiem wam że ja was nie nadrobię w życiu w tym miesiącu. Staram się wszystko przeczytać ale nie odniosę się do wielu wątków tak pędzicie. 😀 zaczynamy nowy tydzień. Przez weekend znalazłam kilka grzybków „bliźniaków”. Mówię sobie że to znak od wszechświata i właśnie zachodzę w ciążę.
    Jestem już po owulacji ale wykres mi się totalnie rozjechał przez nieregularne mierzenie temperatury. Dodatkowo mam wrażenie że termometr mi pada po przestał pikać. Zobaczymy.

@Szarotka12 gratuluje !!
    @Ilka96 przytulam 🫂 ale póki okresu nie ma, piłka dalej w grze.
    @awokado🥑 czy ty dziś idziesz na betę?

Tanashi, Darrika, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @awokado🥑 gratulacje!! mega się cieszę 😊

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    3cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)

LH:FSH = 2,08
    Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
    TSH 3,27->1,39 µIU/ml
    Wit. D3: 148 ng/ml
    Kwas foliowy: 21,4 ng/ml

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12

🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii
  • Ilka96 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Dzięki za dobre słowa ❤️

Bardzo mi przykro, że u Ciebie jest biel… mocno Ci kibicowałam 🫂 mam nadzieję, że po prostu jest jeszcze za wcześnie na testowanie? Przypomnisz który masz dzisiaj dpo?
    Dzięki kochana, aż się wzruszyłam jadąc w tramwaju 🥹😄
    Dzisiaj 14 dpo także nie spodziewam się, że sytuacja się zmieni na tym etapie😞

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Hej, kreska ciemnieje, trudno mi w to uwierzyć, chyba czas wybrać się na betę 😊 https://ibb.co/KXmRMq6

Cudnie! 😍 Gratulacje i leć, czekamy na wyniki 🤞🏻

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs - LUF
    🔹2 cs - lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs⏳

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • Galaxis Ekspertka

Wysłany: 7 października, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Hej

U nas pojawił się problem 😓 Chyba wywarłam za dużą presję na mojego partnera do tego jego chęć posiadania kolejnego dziecka i nasze ostatnie ❤️ nie wychodzą jak już ma do czegoś dojść to opada. Teraz nie wiem jak przywrócić to na dobre tory
    Może na jakiś czas, chociażby jeden czy dwa cykle, przestańcie śledzić dni płodne, owulacje? Niech zniknie presja czasu, kochajcie sie wtedy kiedy macie ochotę, możecie nawet użyć ten czas, żeby popróbować nowych rzeczy, znaleźć co kogo kręci, może to zresetuje trochę ten stres i w kolejnych cyklach będzie lepiej :)

Darrika, KarolinaJ0702, Belia, Pokahontaz26, eta176, Siasi, Płotka, Lauraa lubią tę wiadomość

♀️ '95
    16.10.2024 ⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
    18.10.2024 beta 78,7 prog 19,43
    22.10.2024 beta 330,4 prog 17,74
    31.10.2024 beta 12869,7 prog 18,68
    12.11.2024 jest serduszko ❤️

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Darrika mogło to umknąć w gąszczu wiadomości ale prośba o przepisanie z wolnego strzelca na 19/10
    Jestem w grze w tym miesiącu jednak, a zawsze lepiej testuje sie w grupie 🥰

Wpisana, mogło faktycznie umknąć, staram się śledzić na bieżąco ale jeżeli jakiś post wskoczył jak ja już poszłam na kolejną stronę to się może zdarzyć. :D dobrze, że się upomniałaś!😁

Siasi lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
    Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Dzień dobry laseczki 🌹😘

Witam Was czule w poniedziałek. Gratulacje dla wszystkich ⏸️. @Awokado , @Szarotka12 czekam na piękne Bety. Będę dziś odświeżać w pracy co chwilę żeby zobaczyć co u Was pięknego.

Ja wkraczam w najgorszy etap, bo dziś 18dc.
    Co do testowania. Testujecie same?
    Ja zawsze robiłam to sama, ale mąż w weekend powiedział, że czuje, że w tym cyklu mamy duże szanse i chce żebyśmy zrobili to razem. Jak to powiedział chce uczestniczyć w tym ze mną od początku.
    Także nie wiem jak ja to wytrzymam, ale najwcześniej zarestujemy 1 dzień po spodziewanej 🐒 bo tak nam wypadnie weekend, o ile nie przyjdzie wcześniej…

Ja testuje zawsze sama cichaczem, mąż nawet nie wie kiedy 🤣 nie wiem czemu, ale ja chce mieć tę chwilę tylko dla siebie, przeżyć to sama ze sobą i swoimi emocjami, a mąż też w sumie nawet sam się nie pyta i nie interesuje jakoś specjalnie. Dla niego najważniejsze jest pierwsze usg z serduszkiem i potem prenatalne, wcześniej nie wykazuje radości i entuzjazmu i to przez tą jedną ciążę biochemiczna bo oboje się mega cieszyliśmy było cudo bo to już był chyba 8 czy 9 cykl starań I wyszła klapa i myślę, że to mu trochę traumę zrobiło.

Siasi, Lauraa lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

Badanie nasienia✅️

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaxis wrote:
    Może na jakiś czas, chociażby jeden czy dwa cykle, przestańcie śledzić dni płodne, owulacje? Niech zniknie presja czasu, kochajcie sie wtedy kiedy macie ochotę, możecie nawet użyć ten czas, żeby popróbować nowych rzeczy, znaleźć co kogo kręci, może to zresetuje trochę ten stres i w kolejnych cyklach będzie lepiej :)

Ja się pod to podpinam, to chyba najlepsze rozwiązanie, żeby przywrócić sytuację łóżkową na dobre tory. Faceci jak to faceci, dużo nie okazują na wierzchu, tak jak my, no tak są zbudowani, ale ich też wiele problemów dotyka i męczy od środka.

Pokahontaz26, Siasi lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

Badanie nasienia✅️

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Moja 2.5 letnia córka dba o to, żebym nie wyszła z formy przy potencjalnym niemowlaku. Dziś tylko 5 nocnych pobudek 😅

Vergeet, Vilka, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość

_____

Córka 01.2022 🌸

starania o drugiego dzidziusia od 08.2024

9.10.2024 ⏸️ 10 dpo

10.10.2024 Beta hcg 87,5 mIU/ml - 11 dpo
    18.10.2024 beta hcg 2187,3 miU/ml

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja testuje zawsze sama cichaczem, mąż nawet nie wie kiedy 🤣 nie wiem czemu, ale ja chce mieć tę chwilę tylko dla siebie, przeżyć to sama ze sobą i swoimi emocjami, a mąż też w sumie nawet sam się nie pyta i nie interesuje jakoś specjalnie. Dla niego najważniejsze jest pierwsze usg z serduszkiem i potem prenatalne, wcześniej nie wykazuje radości i entuzjazmu i to przez tą jedną ciążę biochemiczna bo oboje się mega cieszyliśmy było cudo bo to już był chyba 8 czy 9 cykl starań I wyszła klapa i myślę, że to mu trochę traumę zrobiło.
    Ja też zawsze sama testuje, bo chce mojemu zrobić niespodziankę, jak już okaże się w końcu, ze jestem e ciąży ❤️

Darrika, Siasi, Vilka, Lauraa lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, weekend spędziłam na wsi i trochę odpoczywałam od forum. No ale widziałam i widzę, że posypały się kolejne kreski! Ale się cieszę <3

Darrika, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dzień dobry! Moja 2.5 letnia córka dba o to, żebym nie wyszła z formy przy potencjalnym niemowlaku. Dziś tylko 5 nocnych pobudek 😅

Moja roczna przebija wszystko! 12 pobudek na cyca
    Wykańcza mnie. A nie mam serca jej odstawić i nie dać jak ona tak płacze i chce... :( próbowałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 08:43

👰🤵 2017
    👶 08.2023
    08.2024 początek starań o drugie
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Prenatalne 20.12
    preg.png
  • Sanana Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Hej

Ja mojemu nie mówię kiedy testy owulacyjne wychodzą dodatnie i ze to już ten czas, bo kiedyś tez się to tak skończyło. Wiadomo, że on tez mniej więcej wie kiedy są dni płodne, ale mówię mu jak najmniej żeby nie narzucić niepotrzebnej presji

32l.👱🏻‍♀️👱🏻‍♂️

Starania od 07.2023r.
    Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
    Wznowienie starań 06.2024r.
    Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
    Październik 24⏸️
    9dpo Beta 15,5, progesteron 20
    12dpo Beta 281, progesteron 30
    14dpo Beta 718, progesteron 30
    06.11 mamy ❤️ 6+3
    25.11 2,5 cm 👶🏻

Kariotypy✅
    Mutacja PAI hetero

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    IMG-2342.jpg

Dziewczyny, czy to się dzieje naprawdę???? Ryczę jak dziecko
    Awokado, wiedziałam, że tak będzie!! ❤️ Cudowne wieści, gratuluję ❤️❤️

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ