Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Moja roczna przebija wszystko! 12 pobudek na cyca
    Wykańcza mnie. A nie mam serca jej odstawić i nie dać jak ona tak płacze i chce... :( próbowałam...

Przytulam, pamiętam ten okres 😵‍💫😘

Vilka lubi tę wiadomość

_____

Córka 01.2022 🌸

starania o drugiego dzidziusia od 08.2024

9.10.2024 ⏸️ 10 dpo

10.10.2024 Beta hcg 87,5 mIU/ml - 11 dpo
    18.10.2024 beta hcg 2187,3 miU/ml

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka jak karmiłam córki też to tak wyglądało… trzymajcie się!

Vilka lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kresek, ciemniejących kresek i trzymam kciuki za bety. U mnie dzisiaj przyszła 🐵 trzy dni przed czasem, wiec bardzo proszę o wpisanie na pierwszą stronę.
    Robiłam w tym miesiącu testy owulacyjne. W 15dc był test pozytywny, a cały cykl trwał 26 dni, czy to znaczy, że faza lutealna jest za krótka?

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka, moja 1,5 roku też się przebudza na pierś nawet do 20 razy w ciągu nocy. Dzisiaj sobie urządziła 3 godzinną przerwę w nocy, ale chodziła sobie sama po pokoju przy zapalonej lampce i się bawiła, no ja nie miałam siły z łóżka wstać, z pustym żołądkiem mnie trochę mdłości męczyły, więc starałam się nie ruszać.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Pięknie dziewczyny, czekałam dzisiaj Szarotka na Twoja ciemniejaca kreskę i się nie zawiodłam, mamy kolejnego kiełka na stornie 🥹🥰

@Jvvuliett czekamy na Twoje testowanie dzisiejsze i Alysa tez! Mocne kciuki🤞

@Ilka I @CaliVenice czekamy też na jakiś znak od Was dziewczyny co tam się u Was dzieje !🤞
    U Alysy @

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Gratuluję kresek, ciemniejących kresek i trzymam kciuki za bety. U mnie dzisiaj przyszła 🐵 trzy dni przed czasem, wiec bardzo proszę o wpisanie na pierwszą stronę.
    Robiłam w tym miesiącu testy owulacyjne. W 15dc był test pozytywny, a cały cykl trwał 26 dni, czy to znaczy, że faza lutealna jest za krótka?

Czyli faza lutealna 10 lub 11 dni. Mogłaby być ciut dłuższa, ale u mnie 11 dni (taką mam długość fl) wystarcza na zagnieżdżenie się zarodka.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:

O rety, a tak trzymałam kciuki za Ciebie 🫂🫂🫂 ale to faktycznie ta faza lutealnej sie przykrótka wydaje jak brać poprawkę na to, że dzień pozytywu testu nie równa się samej owulce tylko jest chwilę później. A tak każdy cykl masz? Może to akurat jeden taki się trafił z krotka ta fazą ?

hakorośl, Siasi lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
    Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 7 października, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, @Jvvliett sikalas? 😁

Darrika lubi tę wiadomość

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Moja roczna przebija wszystko! 12 pobudek na cyca
    Wykańcza mnie. A nie mam serca jej odstawić i nie dać jak ona tak płacze i chce... :( próbowałam...
    Ojej pamiętam to. Moja córka wisiała na piersi i tak spała a ja miałam kręgosłup wykręcony w paragraf 🤣 Odstawiłam ją z dnia na dzień, bo byłam wykończona i już mi się cierpliwość skończyła 🙁 Odstawiłam jak miała rok i 4 miesiące. Później się budziła tylko raz czy dwa razy na butelkę i spała lepiej także i niebo lepiej dla mnie. Trzymam kciuki! To ciężkie 🙄

• Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    U Alysy @

Ech :( rozumiem, dzięki, że przekazałaś info, innych wątków nie śledzę, bo tu mam za dużo roboty

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

Badanie nasienia✅️

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 7 października, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pędzicie z tymi kreseczkami, serce rośnie 🥹❤️
    Dziewczyny, które dołączają do bieli wizira - na nas też przyjdzie pora ❤️🫂

Ilka96, Vergeet, Darrika, Rudka, DreamBee lubią tę wiadomość

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 7 października, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Hejka, @Jvvliett sikalas? 😁
    Hejka 😃 jeszcze nie miałam jak, bo wczoraj mieliśmy najpierw lot opóźniony a potem odwołany i przełóżmy na dzisiaj na 17.. a lecieliśmy z pracy do Dubaju, bo tam mamy jeden projekt do zrobieniu. Nie mam tutaj jak kupić testu, okresu nie ma a miał być w piątek, temperatura się utrzymuje powyżej 37, a dziś jest 18 dzień wyższych temperatur i już mnie ciekawość zżera 😅 chyba że od pozdrozy mi się coś rozregulowało 🤷🏼‍♀️

hakorośl, Siasi, Darrika, cysterka95, Belia, Kinia92, Płotka, Pokahontaz26, Cavarathiel, Rudka, DreamBee, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

• Ilka96 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie dopadła @ w pracy 😔

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 października, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Mnie właśnie dopadła @ w pracy 😔

Przytulam 😥😘

Ilka96 lubi tę wiadomość

_____

Córka 01.2022 🌸

starania o drugiego dzidziusia od 08.2024

9.10.2024 ⏸️ 10 dpo

10.10.2024 Beta hcg 87,5 mIU/ml - 11 dpo
    18.10.2024 beta hcg 2187,3 miU/ml

preg.png
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 7 października, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanana wrote:
    Ja mojemu nie mówię kiedy testy owulacyjne wychodzą dodatnie i ze to już ten czas, bo kiedyś tez się to tak skończyło. Wiadomo, że on tez mniej więcej wie kiedy są dni płodne, ale mówię mu jak najmniej żeby nie narzucić niepotrzebnej presji

Tak zrobię, musimy ustalić że ja ani on nie chcemy siedzieć jak na szpilkach i czekać na dodatni test.

Siasi lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊duphaston w drugiej fazie cyklu po monitoringu

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 7 października, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O rety, a tak trzymałam kciuki za Ciebie 🫂🫂🫂 ale to faktycznie ta faza lutealnej sie przykrótka wydaje jak brać poprawkę na to, że dzień pozytywu testu nie równa się samej owulce tylko jest chwilę później. A tak każdy cykl masz? Może to akurat jeden taki się trafił z krotka ta fazą ?
    Moje normalne cykle to 28-29 dni. Ale po łyżeczkowaniu po poronieniu, które było 26 maja długo nie miałam 🐵. Kolejny cykl miał 32 dni, następny 29, a teraz 26. W tym 32 cyklu miałam dosyć duże plamienie w środku cyklu, w następnym 3 dni przed 🐵 niewielkie, a teraz ledwo widoczne różowe plamienie 11dc. Nie wiem czy coś mi się posypało z hormonami, czy to łyżeczkowanie wymaga takiej długiej regeneracji.
    Tak samo jak dziewczyny wyżej pisały, nadal karmię syna. Już tylko w nocy, ale często jest to wiele wiele razy. Nigdy wcześniej to nie przeszkadzało w zajściu w kolejną ciąże. Ale kazde zawsze i nigdy może się kiedyś skończyć…
    W tym nieudanym cyklu widzę, ze mój mąż pierwszy raz poczuł rozczarowanie, a wcześniej miał luz, ze jak nie teraz to w kolejnym miesiącu.

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 7 października, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo.
    @awokado gratulacje! Widzę że 3 CS super że tak szybko Wam poszło 🥰 mogłabyś pokrótce opisać swoją historię? Tzn. czy odstawiala anty,czy monitorowałas jakoś owu? Przepraszam pewnie gdzieś pisałaś ale nie było mnie we wcześniejszych wątkach...
    Dziewczyny z bielą, przytulam. Wierzę że i Wasz czas przyjdzie!

@Vilka u nas też w okolicy roku była tragedia... Od wtedy córka zaczęła spać z nami bo nie wyrabialam. Podnosiłam tylko bluzkę i zasypiałam a ona sama się obsługiwała, inaczej nie dałabym rady funkcjonować.
    @Kociara20996 może jakiś romantic wieczór ? Winko, świeczka i nowe gatki 😃 na mojego to zawsze działa.

U mnie 21 dc. Wczoraj miałam plemienia, dziś rano krew z nosa i cisza w eterze. Zero bólu piersi który miałam ostatnio, zero bólu jajników , jedynie spore ilości śluzu. Ehh czekanie zw testowaniem to najgorszy czas...
    W tym tygodniu na szczęście popołudniami siedzę zdalnie w dodatkowej pracy to tydzień bardzo szybko minie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 09:23

Siasi, Vergeet, Darrika, DreamBee, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 7 października, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja właśnie wróciłam z kolejnych badań krwi, miałam jeszcze do zrobienia AMH i Wit D dla lekarki i jest to ponoć świetna Krakowska lekarka także nie mogę się doczekać wizyty 14.10 🤩
    No a póki co czekam na owulke, coś tam powoli sobie działamy ale te testy owulacyjne jak na razie to dla mnie czarna magia i próbuje się w tym połapać 😂

@Lkao19- sama nie wiem czy najgorszy w cyklu jest moment wyłapywania owulki czy oczekiwania na testowanie… chyba tylko okres @ jest w miarę spokojny choć zaś smutny, także ciężkie mamy te miesiące 🙈

Darrika, Kinia92, DreamBee, Ilka96 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Moje normalne cykle to 28-29 dni. Ale po łyżeczkowaniu po poronieniu, które było 26 maja długo nie miałam 🐵. Kolejny cykl miał 32 dni, następny 29, a teraz 26. W tym 32 cyklu miałam dosyć duże plamienie w środku cyklu, w następnym 3 dni przed 🐵 niewielkie, a teraz ledwo widoczne różowe plamienie 11dc. Nie wiem czy coś mi się posypało z hormonami, czy to łyżeczkowanie wymaga takiej długiej regeneracji.
    Tak samo jak dziewczyny wyżej pisały, nadal karmię syna. Już tylko w nocy, ale często jest to wiele wiele razy. Nigdy wcześniej to nie przeszkadzało w zajściu w kolejną ciąże. Ale kazde zawsze i nigdy może się kiedyś skończyć…
    W tym nieudanym cyklu widzę, ze mój mąż pierwszy raz poczuł rozczarowanie, a wcześniej miał luz, ze jak nie teraz to w kolejnym miesiącu.

A widzisz no to może jest połączenie kilku czynników, to poronienie, karmienie i tak wariują cykle, ale wierzę, że w końcu Ci się unormują te cykle i zobaczysz piękne dwie kreski 🥰

hakorośl lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

Badanie nasienia✅️

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Hejka 😃 jeszcze nie miałam jak, bo wczoraj mieliśmy najpierw lot opóźniony a potem odwołany i przełóżmy na dzisiaj na 17.. a lecieliśmy z pracy do Dubaju, bo tam mamy jeden projekt do zrobieniu. Nie mam tutaj jak kupić testu, okresu nie ma a miał być w piątek, temperatura się utrzymuje powyżej 37, a dziś jest 18 dzień wyższych temperatur i już mnie ciekawość zżera 😅 chyba że od pozdrozy mi się coś rozregulowało 🤷🏼‍♀️

Nooooo to brzmi bardzo obiecująco 😍

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

Badanie nasienia✅️

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ