W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Awokado- ale zaskoczyłaś na koniec weekendu 😍 super te kreseczki i jakie wyraźne, pięknie 😇
@Smerfetkaa- nie siedzę dziś na forum, ale widziałam również Twoją betkę i tak samo się cieszę, że pięknie się rozwija ,super 🍀❤️xSmerfetkax, awokado 🥑, Ilka96 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Gdzieś tam pisałyście o objawach, które wskazują na ciążę, no mnie te objawy to ostatnio zrobiły w konia, więc już raczej nie będę tego brała do siebie w przyszłości 😃
Ból podbrzusza, wysoka temperatura 36,91, uczucie mokrości, dużo kremowego śluzu, kłucie jajnika - a test bielutki 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 23:27
Darrika, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Letynia wrote:Dziękuję BuBu90, masz rację. Nie wiem jak to jest, że wykształcony, dorosły mężczyzna ma takie myślenie, że kiedyś to coś tam coś tam i wystarczy, że on nie pije i w miarę zdrowo się odżywia i rusza😞 na razie mi obiecał, że zacznie suplementację. Z badaniami nasienia czuję, że będę miała trudniejsza przeprawę ale Wasze głosy tutaj Dziewczyny w tym temacie palenia są jednogłośne i mi dopiero uświadamiają jaki to problem może być 😒
Gdzie zrobić takie badania nasienia? Robi się to na NFZ w laboratoriach ze skierowania? Czy już stricte w klinikach leczenia niepłodności?
Badanie nasienia można zrobić na NFZ. Partner powinien dostać od POZ skierowanie do androloga i androlog zleca badanie nasienia, które można wykonać zwykle przy poradni leczenia niepłodności NFZ (w większych miastach zwykle jakiś szpital ma, w Warszawie znam 3). Jednak istnieje ryzyko z NFZ, że mogą Wam nie dać skierowania na badania bo jeszcze nie minęły 12 miesięcy...
Mój mąż robił badania na NFZ, ale mają w ręce już wcześniejszy, bardzo zły wynik robiony prywatnie w klinice niepłodności. W klinice niepłodności po prostu zadzwonił umówił się na godzinę i zapłacił. Wysyłał mi potem zdjęcia pokoju pierwsze badanie było przeżyciem dla nas obojga.Letynia lubi tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
O matko jakie miłe zaskoczenie na koniec dnia. Gratulacje !!🥳
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Wspaniale😍 warto było przebudzona w środku nocy jeszcze tu sprawdzić😁(wieczorem już nie dałam rady)
Gratulacje!awokado 🥑, Darrika, Siasi lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Dzień dobry z rana o nieludzkiej porze 😁 awokado gratulacje !
Ja przez weekend się wyłączyłam. Pospacerowalam po lesie. Dziś też biorę połówkę urlopu i jadę na grzybki 🙈 coś się od życia w końcu należy 😅
Nadrobię Was popoludniuawokado 🥑, Darrika, 3erin, DreamBee lubią tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
13.12.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
Hej, kreska ciemnieje, trudno mi w to uwierzyć, chyba czas wybrać się na betę 😊 https://ibb.co/KXmRMq6
Pani Lis, awokado 🥑, Darrika, xSmerfetkax, NinaB, Ilka96, 3erin, Płotka, Nadziejka26, Sanana, Siasi, Rudka, eta176, Vergeet, cysterka95, Galaxis, KarolinaJ0702, Pokahontaz26, Kinia92, Lauraa, Aurora13, DreamBee, Olisska, Revolutionary , Pacynka lubią tę wiadomość
🙍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
🙍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
🧬 02.12.2024
🩺 20.12.2024
-
Szarotka12 wrote:Hej, kreska ciemnieje, trudno mi w to uwierzyć, chyba czas wybrać się na betę 😊 https://ibb.co/KXmRMq6
-
@Szarotka12 piękna kreseczka! Koniecznie jedź na betę jeśli masz możliwość, będziemy razem czekać na swoje wyniki 🤞
Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje, wzruszam się gdy czytam każdy z wpisów 🥹💕Darrika, Ilka96, 3erin, Siasi, Szarotka12, Rudka, Vergeet, Kinia92, Lauraa, Modra lubią tę wiadomość
-
Pięknie dziewczyny, czekałam dzisiaj Szarotka na Twoja ciemniejaca kreskę i się nie zawiodłam, mamy kolejnego kiełka na stornie 🥹🥰
@Jvvuliett czekamy na Twoje testowanie dzisiejsze i Alysa tez! Mocne kciuki🤞
@Ilka I @CaliVenice czekamy też na jakiś znak od Was dziewczyny co tam się u Was dzieje !🤞Siasi, Szarotka12 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Ja właśnie wstałam. Zaraz mycie włosów, śniadanka i te sprawy i kolejny tydzień czas zacząć, oby owocny w zielone kiełki I dwie kreseczki, bo trochę nas w tym tygodniu testuje 🤞
Ja staram też sobie nie wkręcać za dużo, bo takich objawów sugerujących ciążę to mam zwykle co miesiąc co sobie je pod to podpiąć mogę, a biel wali po oczach 🤣 Jedyne co mi zrobi nadzieję to brak plamienia, bo jednak co cykl chociaż ten dzień dwa wczesniej przed @ je mam, ale i tak wiem, że i to może mnie w jajo zrobić. Uf byle do czwartku.
Dzisiaj się w ogóle obudziłam nagle w nocy, punkt 3:50 i nie wiem czemu, nic mi się jakoś nie śniło specjalnie, po prostu otworzyłam oczy, zerknięcie na zegarek i dalsze spanie 🤷♀️Siasi, Kinia92, DreamBee lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Ja mam właśnie problem ze spaniem straszny, nie mogę się ułożyć, przebudzam się w nocy 🫣
Pokażę wam jeszcze mój dzisiejszy test, to pierwsza taka soczysta krecha 🥹🥹❤️🤞🏼🤞🏼
https://zapodaj.net/plik-l4katTTK1ANinaB, Darrika, Pani Lis, Nadziejka26, Siasi, Rudka, awokado 🥑, cysterka95, Galaxis, KarolinaJ0702, Kinia92, Lauraa, DreamBee, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
to ja się dołączę do tych z wynikiem białego testu.. to jeszcze nie moj czas.. na wiele nie liczyłam bo brzuch zaczął bolec typowo dla okresu, także pewnie niebawem się rozpocznie.. staram nie naturalnie, pierwszy cykl z samym accofilem. gratuluję każdej, której test w końcu pokazał dwie kreski
Siasi lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Ja mam właśnie problem ze spaniem straszny, nie mogę się ułożyć, przebudzam się w nocy 🫣
Pokażę wam jeszcze mój dzisiejszy test, to pierwsza taka soczysta krecha 🥹🥹❤️🤞🏼🤞🏼
https://zapodaj.net/plik-l4katTTK1A
Piękna 😍 teraz kup sobie tego Facelle zabudowanego i sikaj na pamiątkę ❤️😁xSmerfetkax lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Laskiiii a ja tak z ciekawości sobie policzyłam i wiecie ile nas tu jest na testowanie w tym miesiącu? 68 kobitek😁 co za liczba ! I jeszcze do tego 8 wolnych strzelczyń ❤️ alez cudo ekipa! Niech nam się tylko pięknie zieleni ten październik 🤞🍀
Jestem w grze w tym miesiącu jednak, a zawsze lepiej testuje sie w grupie 🥰Siasi, Rudka, Darrika, Kinia92 lubią tę wiadomość
-
Szarotka12 wrote:Hej, kreska ciemnieje, trudno mi w to uwierzyć, chyba czas wybrać się na betę 😊 https://ibb.co/KXmRMq6Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Darrika wrote:Ja właśnie wstałam. Zaraz mycie włosów, śniadanka i te sprawy i kolejny tydzień czas zacząć, oby owocny w zielone kiełki I dwie kreseczki, bo trochę nas w tym tygodniu testuje 🤞
Ja staram też sobie nie wkręcać za dużo, bo takich objawów sugerujących ciążę to mam zwykle co miesiąc co sobie je pod to podpiąć mogę, a biel wali po oczach 🤣 Jedyne co mi zrobi nadzieję to brak plamienia, bo jednak co cykl chociaż ten dzień dwa wczesniej przed @ je mam, ale i tak wiem, że i to może mnie w jajo zrobić. Uf byle do czwartku.
Dzisiaj się w ogóle obudziłam nagle w nocy, punkt 3:50 i nie wiem czemu, nic mi się jakoś nie śniło specjalnie, po prostu otworzyłam oczy, zerknięcie na zegarek i dalsze spanie 🤷♀️
Taa…w zeszłym miesiącu miałam taki pms,który objawiał się wszystkimi możliwymi objawami ciąży z mdłościami włącznie💪🥴tylko jakim cudem mogłabym takowe mieć na tym etapie😄😄
Pomyślałam,że jak od teraz taki będzie wjeżdżał co miesiąc to zwariuje,na szczęście w tym jest już normalnie ale co człowiek sobie już zaczął wyobrażać to moje…Ilka96, Darrika lubią tę wiadomość