W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
PoprostuM wrote:Aaaaaaa ❤️ Same dobre wieści na naszym gwiazdkowym forum ✨✨✨✨ duże te nasze dzieciaczki
Gratulację Tari! Czekają nas piękne spokojne święta, prawda? 🥰
Tak. Te święta myślę, że będą na swój sposób niezapomniane. Ostatnie, które spędzamy bez naszego synka i radosne wiedząc, że zdrowo się rozwija 😊15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Aaaaa. Tari. Super!
Same dobre wieści dziewczyny. ❤ cos cudownego. ❤
Masz kawał silnego porzadnego chlopaka w brzusiu, niech zdrowo rosnie. Kochane malenstwa.
Tyle gram do kochania. Niesamowite. ja jeszcze z młodą robimy lekcje i zaraz lece na prenatalne po wizcie tez dam wam znac co i jakPoprostuM, Tari lubią tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Melduję się. juz po badaniu no dzidzius zdrowy, z krwi wyniki idealne ryzyko jest mniej niz minimalne czyli Żadne. z usg wszystko jest dobrze najwazniejsze parametry są w normie również. No i dzidzia od poczatku machala to prawą to lewą ręką do nas. palce ma baaardzo dlugie u rączek pieknie było widac heheh pokazal dzidzius siema i wiercil sie niesamowicie. Każdą część ciala zobaczylismy idealnie, nawet pośladki. Ale nie to, co jest między nóżkami🤔 jak na złość. Ale to juz mneijsze zło. Najwazniejsze że dziecko zdrowe wszystko na swoim miejscu❤❤❤❤❤ chyba mogę wkoncu powiedziec rodzinie😂 moze wkoncu uwierze ze jestem w ciazy🤔😀
KaJa, Tari, PoprostuM, Izi lubią tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Sama pamiętam jaka to była ulga po prenatalnych, cieszę się że teraz masz to za sobą 😊 podziwiam, że jeszcze rodzinie nie powiedzieliście więc teraz właśnie na święta wydaje mi się to idealna okazja. Jak ja musisz poczekać z płcią ale warto. Super, cieszę się razem z Tobą 🥰
Izi lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Dokladnie. Na święta to idealna okazja. mama i tesciowa i bratowa wiedzą ale reszcie nikomu nie mowilismy nic bo jakos ja sama nie byłam gotowa wg nie moglam sama uwierzyć w to więc tez nikomu nie mowilam hehe. Teraz kuzynkom czy cioci mozna spokojnie sie chwalic wiadomo, nie bede oglaszac calemu swiatu ale chociaz najblizszym ❤❤❤❤❤ a plec już mniejśza o to warto czekac. zleci jak u Was. ❤ juz na 15.02 mam termin na polowkowe ustalone tez od razu
Tari, Izi lubią tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
To daleko do przodu znasz już termin, ale tak pewnie najwygodniej 😄 ja mam kolejna wizytę dopiero za 5 tygodni bo mój lekarz na ferie wyjeżdża ale w sumie ostatnio jestem bardzo spokojna to powinnam dać radę ☺
Jeszcze dziś i jutro praca, a w piątek z rana podróż do teściowej na wigilię. Prezenty spakowane, jutro dla siebie ciasto upieke i w sumie nadal nie czuje że są święta za rogiem 😅 najchętniej to bym tylko oglądała rzeczy dla dziecka. Klikam w każda reklamę ubranek, przeglądam sobie strony i tylko głos rozsądku męża mnie powstrzymuje przed nadmiernym kupowaniem 😅 jak żyć dziewczyny 😂15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Miska, super wiadomości ❤️ Zrobisz przepiękny prezent-niespodziankę rodzinie ✨
Ja weszłam w święta już na całego choć nie mam za dużo siły 😅 wczoraj pierniczki, likier i sałatka jarzynowa na wigilię przyjaciół. Dziś pakowanie prezentów, zakupy i będę jutro robić barszcz z uszkami pierwszy raz
U mnie wizyta 13 stycznia, ale tez myślę, że jakoś wytrzymam czeka mnie do wizyty pierwsze obciążenie glukozą i jestem mega ciekawa tego badaniaTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM - pamiętaj zadzwonić do punktu gdzie chcesz robić by się umówić na to badanie. Przez pandemie starają się mieć jedną kobietę w ciąży na raz w poczekalni i zapytaj czy masz sama kupić glukozę (niektóre punkty pozwalają na glukozę smakową, która podobno lepiej wchodzi) + miej ze sobą mała butelkę wody. Mi pozwolono wypić z 3-4 łyki wody 😅 i ma się ok 5 min na wypicie, warto się nie spieszyć bo jak za szybko wypije to większa szansa na wymioty a wtedy wiadomo, badanie od nowa..
Na pewno będzie dobrze. Mały % kobiet ma cukrzycę w ciąży, tylko ja mam takiego pecha 😂
No ja przez dietę w ogóle nie podchodzę do jedzenia świątecznego. Ale raz można to przeżyć dla dziecka 😊
Dziewczyny, czy Wasi partnerzy czują już ruchy dziecka jak przyłożą rękę? Synek coraz mocniej kopie ale mąż nadal nie czuje i czeka na ten moment jak dziecko na prezenty 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
U mnie dopiero kilka dni temu poczuł coś, nie zawsze czuje jak kopie ale czasami, coraz częściej powoli.
To zależy od tego gdzie jest łożysko i od budowy ciała pewnie też, poczuje na pewno niebawem♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Tari - jak dobrze, że napisałaś! Nie pomyślałabym, żeby zadzwonić i dopytać o takie rzeczy ❤️
U mnie z kopnięciami to chyba ze względu na moją budowę dość szybko te kopniaki się uwidoczniły, więc nawet patrząc na brzuch widać jak mi podskakuje. Na początku jak już czułam wszystkie kopnięcia pod skórą to mąż czuł tylko te mocniejsze. No i córa już dwa razy jakby wierciła mi jakąś kończyną w brzuchu - bardzo nieprzyjemnie uczucie 😅 jakby jakaś larwa chciała zrobić dziurę od środka i się wydostać 👍Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM- nie ma sprawy 😊 jako, że mam to za sobą to dziele sie swoim doświadczeniem. Wierzę, że wszystkim Wam wyjdzie dobry wynik.
Czyli u mnie mąż pewnie jeszcze trochę poczeka zanim poczuje. Bywa zazdrosny, że ja już mam "kontakt" z bobasem a on taki bierny 😅 trochę mnie to rozczula.PoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Ja na początku wołałam go na każde kopnięcie i akurat jak przykładał rękę to była cisza 😅 ten smutek na jego twarzy, że on nie może tego poczuć rzeczywiście rozczulający. Teraz mała szaleje cały dzień i tylko czasem mu powiem, obecnie mamy bardziej fazę na obserwowanie gdzie się mała ułożyła - widać takie wybrzuszenie po jednej stronie brzucha i czuć w tym miejscu lokatorkę 🥰
Tari lubi tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Przygotowania do świąt pewnie pełną parą u każdej z Was 😊 ja dziś przymierzając sukienki aby wybrać coś na świętowanie zauważyłam, jaki ja mam już duży brzuch. Niesamowite ile synek miejsca już potrzebuje 😅
Dziewczyny, dla niektórych z nas to ostatnie Boże Narodzenie bez dziecka. Dla innych zaś to koniec "sielanki" - "tylko z jednym" (Tak z przymrużeniem oka 😆) Życzę sobie i Wam przede wszystkim spokoju, zdrowia i aby nam było dane dotrwać do porodu z ciągle takim samym entuzjazmem i dobrym samopoczuciem ❤🎅❄☃15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Dziewczynki kochane. Ja dziś tak na szybko bo pochlonelo mnie, jeszcze mąż z delegacji wrocil chory, jak sledz, wiec mam w domu szykowanie na swieta wszystko na mojej glowie plus chory facet🤔😂 można sobie wyobrazic haha
Leniwie ale szykuje sie na swieta prezenty popakowane pogotowane, jutro resztę jakichs potraw i bedziemy swietowac
U nas pełną parą
I z okazji tych świąt życzę Nam wszystkim tutaj duzo zdrowia. Milosci. Spokoju. odpoczynku. Dla tych ktore mają ostatnie święta we dwojke duzo cierpliwości do pociech w przyszle swieta. ❤ a dla tych ktore spedzaja ostatnie święta z jednym brzdącem....życzę Jeszcze więcej cierpliwosci do brzdącow dwóch. !!! I oby nie skonczylo sie na jednym bobasie czy dwóch. 😍 aby bylo nak pisane mieć conajmniej trójkę w domu biegających urwiskow! Życzę też abysmy wytrwaly spokojnie do końca. Aby ten nowy rok był piękny! Jak najpiekniejszy! ❤❤ życzę wszystkiego co dobre. Tylko dobre. ❤❤❤❤🎄 spedzajcie czas w gronie najblizszych w spokoju radości miłości. 😘😘Tari, Izi lubią tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Wszystkiego co najlepsze moje sierpniowe gwiazdeczki ❤️ Żeby święta były spokojne, radosne i rodzinne! Niech nam zdrowia nie zabraknie, a dzidziom nie zabraknie ochoty na szaleństwa w brzuszku! Życzę nam z całego serca spokojnych ciąż pełnych ekscytujących i samych radosnych momentów ❤️ Cieszę się bardzo, że tu trafiłam ✨
Pięknych świąt! 🎄🎄🌲Tari, Izi lubią tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Hej dziewczyny 😃
Jak tam święta? Mam nadzieję, że bardzo udane. My dość dużo w aucie bo męża rodzina kawałek drogi mieszka od nas ale to nie popsuło dobrych nastrojów. Dostałam nawet laktator, który sobie upatrzyłam więc jedna rzecz do przodu z wyprawki 😊 dziś spacer z rodzinką w -10, dzieciaki na sankach szalały. Pomyśleć, że za rok to swoje dziecko będę mogła ciągnąć na saneczkach 😀
Od stycznia z mężem ruszamy z wyprawką na poważnie. Chcemy pojeździć do sklepów w poszukiwaniu wózka ale pewnie przez neta kupimy bo taniej będzie. Ogólnie to fotelik ten pierwszy do auta mamy, zapinany pasami bo dostaliśmy od siostry. Zastanawiam się czy dokupić do niego bazę czy to zbędny wydatek. Macie jakaś opinie o tym?
Któraś z Was ma niedługo wizytę czy teraz raczej długie czekanie jak u mnie? 😊15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Piękne, wymarzone i białe święta ❤️
My mamy wizytę 13 stycznia i chyba zaczniemy działać po wizycie z wyprawką czy szykowaniem pokoju. Niestety na fotelikach zupełnie się nie znam, więc nie pomogę
Jutro dzwonię do gina, bo dziś czułam częściej niż zwykle takie twardnienie brzucha … mąż pyta czy to na pewno nie dziecko się wypina, bo rzeczywiście czasem to jest bardziej z jednej strony, ale czuję niepokój. Macie może tak? Sama nawet nie wiem co to jestTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Ja mam takie twardnienie jeśli miałam intensywny dzień. Wtedy czuje, że muszę usiąść i odpocząć. Może z raz czy dwa mi to tak bardzo przeszkadzało, głównie jak coś dźwignęłam (staram się nic cięższego nie podnosić ale czasem coś wydaje się mi lekkie i czuje jak brzuch twardnieje). Koniecznie zadzwoń do ginekologa. Trzeba dmuchać na zimne bo teraz sama widzę po sobie, że to intensywny czas kiedy brzuch rośnie z dnia na dzień.
Ja mam od kilku dni ból w pachwinach. Dziś pod wieczór ciężko było mi wstać z kanapy bo tak mnie rwało z jednej strony ale podejrzewam, że to ten spacer miał swój udział w tym.
Jeszcze co do tego twardnienia to chyba jeszcze za szybko by to była wina dzidziusia. Tak mi się wydaje oczywiście jedynie, że jeszcze za małe maleństwo by tak to czuć bo przecież ma jeszcze dużo miejsca dla siebie.
Może brakuje Ci jakiś witamin i stąd te napięcia? Najlepiej poznać opinie lekarza15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari to zależy niektórzy do 1go fotelika nie kupują bazy tylko dopiero przy zakupie 2go kupują bazę+fotelik. Kupno bazy teraz odpowiedniej do fotelika jaki masz też zwiąże Cię i ograniczy z wyborem fotelika później bo zostanie w zależności od bazy kilka opcji (nie każdy fotelik wepniesz do danej bazy). Więc zobacz sobie najpierw jaką bazę musiałabyś kupić do tego co masz, jakie foteliki później Ci będą pasowały do niej, a następnie najlepiej podjedź gdzieś żeby Ci przymierzyli tą bazę do auta czy wgl pasuje - u nas np. jeden fotelik z bazą odpadł bo baza nie pasowała do auta i był zły kąt nachylenia fotelika w niej. To zależy też od nachylenia tylnych siedzeń w aucie bo np. właśnie w Skodzie są nachylone do środka a też w zależności od roku produkcji to nachylenie mają większe lub mniejsze i wtedy nie każda baza dobrze się klinuje i leży.
PoProstuM jak się uspokoisz to zadzwoń do lekarza na pewno doradzi jak temu ulżyć. A bierzesz magnez? Pomaga przy twardnieniach. U mnie mała czasami jak się położy po którejś stronie brzucha to tam mam twarde a druga strona o wiele mniej np. wczoraj dokładnie wiedziałam gdzie jest. Czasami przy większym wysiłku też mi twardnieje brzuch bardziej.
Miejsca robi się nam niestety coraz mniej, mnie już żebra bolą, czasami na prawdę mocno i właśnie od połowy drugiego trymestru macica już naciska tu i ówdzie, maluch mały ale macica się rozrasta
U mnie mała harcuje coraz śmielej, cieszę się z łożyska z przodu i tego, że ją wytłumia chociaż trochę jednak bo jest rozrabiaka. Wczoraj mąż zaczął dla niej grać to się roztańczyła i jak przyłożył rękę porządnie kopnęła - do tej pory łapał się na lekkie ruchy więc był przeszczęśliwy
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20