Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • Tari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie ma co przesadzać z wielkością. Ja widziałam, że są takie w kształcie bardziej dzbanka więc łatwiej będzie z niego nalewać i pewnie taki kupimy. Dość dużo właśnie czytałam o higienie przy przewijaniu pieluchy i zaleca się czysta wodę i najlepiej bez żadnych kremów. Teraz tylko Miska mi dała do myślenia by nie kupować dużych zapasów pieluch bo właśnie nie wiadomo czy dziecko będzie je tolerować.

Rzeczywiście jesteś najdalej. Ja będę mieć cesarkę planowaną prawdopodobnie w okolicach 39+0 ale to i tak będziesz pierwsza 😊

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Tari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM - nie umiem się postawić na Twojej sytuacji kiedy jesteś po stracie aczkolwiek domyślam się jakie to nagle dziwne uzmysłowić sobie, że już niedługo będziesz tulić swoją córkę. I na dodatek czas powoli się kurczy w przeciwieństwie do brzucha 😅

Mnie właśnie od dwóch dni synek kopie w okolicy pępka i nie mogę się przyzwyczaić takie to dziwne uczucie. 😀

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czasami też kupując 1ki to niektóre dzieci chodzą w nich dłużej, a większe to tydzień może więc też różnie bywa.. :)

Mi często ostatnio twardnieje brzuch ale wizyta już w poniedziałek to sprawdzę co i jak.

PoprostuM - oswoisz się stopniowo z emocjami i uwierzysz. Myślę, że w Twojej sytuacji takie sceptyczne podejście do wszystkiego jest zrozumiałe.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne tu można wyłuskać rady! Czytałam o tym, że najlepsza jest woda do podmywania, ale nie pomyślałabym o termosie z wodą! Ja też tak spróbuje robić ❤️ Tak samo z zapasem pieluszek - dzięki dziewczyny, że tyle tu dobrej wiedzy!

Izi, mi w grudniu tak czułam, że za często twardnieje brzuch, ale wróciłam do dawki Magnezu jaką miałam wcześniej (4x magne b6 forte) i teraz już nie zaobserwowałam tego. Twardnieje mi, ale tak w normie - czasami. Dobrze, że zaraz wizyta, bo to może kwestia właśnie większej dawki magnezu :*

To teraz najbliżej Twoja Izi wizyta? W najbliższy poniedziałek? :)

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie po to tutaj zostałam na forum, po zajściu w ciążę by móc się wymieniać dobrymi radami. Na początku każda przechodziła z nas różne ciążowe objawy, był stres związany z prenatalnymi, poznanie płci.. Teraz już chyba ten najbardziej wesoły czas - wyprawka 😊

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja o tych firmach dada itp pisalam wlasnie o.pieluchach ze pampersy kupowalam tych firm ale zamiast pomyśleć.....zdazylam zrobic zapasy i nie pasowały mlodej zadne z tych pampersow a zapasy byly i oddawalam, albo sorzedawalam za grosze aby sie pozbyc a wlasnie z podmywaniem dupki, sama do tej pory córce namaczam wodą papier lekko i podcieram ją czysta wodą jak zrobi kupke, teraz juz w sumie sama sie podciera to w domu jak robi to nauczona i tez namacza wodą papier i sie podciera...tak, od malego właśnie używałam wacikow nasaczonych wodą letnią albo kupowalam te chusteczki czyste nasaczone sama wodą, uzywalam jak gdzies poza domem bylismy. I ile sie zaoszczędzi tez na tym, cena chusteczek mokrych jest duża a sklad lipny....woec szkoda kasy lepiej uzywac tych wacikow i dzidzi tez bedzie czysciutkie. 😍

PoprostuM kochana ciesz się bo wszystko jest dobrze obawy kazda z, nas bedzie miec do konca ale musimy juz sie tym cieszyc 😘 ja to co to dopiero 15tc ale u Was i brzuszki juz i wg no nic tylko cieszyc sie ciąża. ❤❤❤❤ bedzie dobrze kochane, nie myslcie o złych rzeczach. 😃

Izi aty tez juz na L4 i odpoczywaj 🤔 póki możesz ❤ należy Ci sie juz ten odpoczynek. Jest zasłużony. 😍😍😍

Zastanawiam sie jak u Gabs...... :) co u niej, nie odzywala sie dawno🤔

Dziewczynki, w pepco mnostwo wyprzedazy.....pieluszki, kocyki etc....dzis kupilam za 17ziko kocyk z 30zl przeceniony, taki jakis zczas organicznej wełny, ni to zielony, ni szary. Taki uniwersalny :) ale wzięłam....piekny byl i nie powstrzymalam sie 😕 ale na kocyku sie skonczy do lutego conajmniej. Wiecej nic narazie nie biore. :) hehe

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mialam wam mówić. Dzis dostalam paczuszkę, rejestrowaliscie sie na Bebiprogram? Po zarejestrowaniu dostajecie darmowe probki mleka, po porodzie. I darmowe karty do zdjęć :) do robienia po urodzeniu, 1,2,3 itd miesiąc. I są tez te do zdjęć w ciąży :) "to dziewczynka" "to chlopczyk" "czekamy na Ciebie" itp :) jakby któraś z Was nie wiedziała to Wam mówię bo sama sie dowiedzialam z grupy czerwcowych mamusiek na Fb :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, dzięki wielkie 😁 jeszcze wczoraj wieczorem się zarejestrowałam. A co, jak dają to wezmę 😅

Ogólnie wszędzie są mega wyprzedaże. Na 51015 są ubranka za 9 zł za sztukę ale wszystkie body nie takie jakie ja chce. Bo 56-62 to ja chcę koniecznie rozpinane po całości/kopertowe bo wiem, że tak mi wygodniej będzie ubierać dziecko.

Wczoraj jeszcze wieczorem przeżyłam koszmar z ubraniami z hm. Zamówiłam sobie dwie bluzki ciążowe i jedna 2x za duża a druga przyszła z dziurami.. Porażka po całej linii. Trzeba będzie trochę wydać pieniążków j kupić jakieś porządne bluzki ciążowe na wyjścia. W domu i tak wolę strój dresowy 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Miska, dzięki wielkie 😁 jeszcze wczoraj wieczorem się zarejestrowałam. A co, jak dają to wezmę 😅

Ogólnie wszędzie są mega wyprzedaże. Na 51015 są ubranka za 9 zł za sztukę ale wszystkie body nie takie jakie ja chce. Bo 56-62 to ja chcę koniecznie rozpinane po całości/kopertowe bo wiem, że tak mi wygodniej będzie ubierać dziecko.

Wczoraj jeszcze wieczorem przeżyłam koszmar z ubraniami z hm. Zamówiłam sobie dwie bluzki ciążowe i jedna 2x za duża a druga przyszła z dziurami.. Porażka po całej linii. Trzeba będzie trochę wydać pieniążków j kupić jakieś porządne bluzki ciążowe na wyjścia. W domu i tak wolę strój dresowy 😅
    No ja corce zamawialam i w sinsay troche, troche w 51015 w Smyku bylam tez, do 50% u nas było na miejscu ...ale takich malenkich to juz nie patrzyłam nawet:)

Serio????? Nawet zdziurami? Nie no przegięcie po całej linii. Ale wicie co robią....znajoma oracuje w, Zalando mowi ze nawet jej kolezanki zamawiają....ubiora sobie to raz pojda na miasto czy coś....spakują, metke przypbą, i odeslą ze niby orzyszlo zabrudzone itp...ani to nie wyprane, znoszone juz.....i w Zalando ponoc nawet tego nie ogladaja tylko odkładają, potem wysyłają innym😂😂 sie śmiała troche wiec nie wiem czy serio az tak ale moze cos w tym jest😂
    Wirsz co, ja ciazowych nie bede kupowaća bank....w pepco jedynie moze cos luzniejszego, wiekszego o rozmiar i tyle :) mam dwie pary dzinsow ciazowych wiec tak na wyjscie będą, bo na codzien tez...dresy, leginsy.. :) a ostatnio widzialam na Asos czy gdzieś takie wyprzedaze ciazowych, koszulki bluzki po 5 6 9 zł nawet za taką tanioche były ze bylam sama w szoku, ale ja w pepco za 10zl kupilam wczoraj juz w rozm L albo XL :) też przejdą😂 hehe
    Muszę zaopatrzyc sie w większy biustonosz...bo cycki jak bomby ostatnio😂😂😂😂

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te dziury to było przegięcie na całej linii.. Aż mi się wierzyć nie chciało jak to otworzyłam. Pójdę w sobotę oddać stacjonarnie. Ja właśnie chciałam sobie kupić 2-3 bluzki takie wyjściowe ale widzę że nie będzie łatwo.

Dziś w ogóle rano odpalam fejsa i jakaś pani mieszkająca 5 min ode mnie wydaje stelaż z wanienką za kilogram mandarynek.Ja ogólnie mam trochę problem z kupowaniem używanych rzeczy ale stwierdziłam, że raz kozie śmierć i jutro z mężem pojedziemy odebrać. To i tak tylko na kilka miesięcy więc może pokonam swój lęk 😄

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje dużo używanych, teraz dla dziecka to większość bo często to coś ubrane raz czy dwa, czytałam te, że ma to plus bo już są kilka razy wyprane po fabryce.

Ja bym poszła do pepco bo już widzę drugi wpis o kocyach itp ale właśnie czekam na ostatnie pobranie dk krzywej cukrowej i wrócę do domu to się kładę. Mdli mnie coraz bardziej już..
    Tak wizytę mam w poniedziałek.
    Co do magnezu to już mam dni, że biorę maksa jakiego mi pozwoliła czyli 4x2.. Kazała zacząć mi od 2x2, w gorsze dni 3x2, a jakbym bardzo była napięta 4x2. Nie wiem czy już mała może czasami tak napierać, dopytam w poniedziałek o wszystko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 09:57

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na ASOS sama miałam zamawiać ale wkurza mnie tam ta wysyłka za 17 zł trochę i w końcu chyba miałam w koszyku 3 rzeczy tylko bo rozmiarów nie było i odpuściłam.

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, koniecznie zjedz sobie jakąś bułkę po badaniu. Najważniejsze żeby wynik był dobry :)

Ja kupuje body tylko rozpinane po całości i używane to ciężko takie dostać zwłaszcza jak ludzie w wielopakach sprzedają całe rozmiary. Ale z ubrankami to tak nie spieszę się jeszcze bo sporo mam od siostry, a jeszcze dostanę od rodziny.

Koniecznie z tymi napięciami zapytaj. Mi się zdarza tak co drugi dzień, że nagle mega twardnieje brzuch w jakimś miejscu i to powoduje silny dyskomfort. Wydaje mi się, że to właśnie maluch mi się wtedy wbija w jeden punkt i nie chce odpuścić.

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari noj mąż ten sam problem...jak wie ze kupilam na vinted cos dla siebie czy corki choc to jest jak nowe bo kupuje tylko takie w b.dobrym stanie zeby móc to zalozyc i wyglądać ale i za dyzo nie wydac....albo ze jak sprzedaje sama cos to szlu dostaje ....nie lubi uzywanych..jak nie mam z tym problemu ale kochana mysle że stelaż do wanienki to super za kg mandarynek, kup gdzies w promo :) opyla sie :) a stelaz to stelaz co innego wanienka alenie stelaz :) ja bym brala :)

Izi kurczę niemozliwe ze taka konska dawka nie pomaga na te napiecia...moze to malenka tak napuera? Kurde ...nie wiem. Ale moze dzidzia sie napina....ja od tygodnia czuję coraz bardziej takie twardnienia jak zjem ostre slodkie czy sie nachodze zaraz to czuje ale z mloda mialam to sama a wiem jak byla wieksza to zalezalo jak sie ulozyla to było czuć wtedy mocno, podejrzewam ze teraz dzidzius jednak juz cos wazy jest wiekszy moze sie napina, prostuje i tak czuć może to przez to bo jakby skurcze jakies takie jak czasem są, to taka dawga MG raczej by chyba kurczę pomogła......nie wiem :(

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Izi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj większość dnia przespałam, 10 minut po ostatnim pobraniu zwróciłam całą glukozę 😂
    Wyników krzywej nie mam, pewnie jutro będą, ale morfologia bez zmian, a nawet ciut gorsza niż ostatnio więc żelazo nic nie dało, dobrze, że ta wizyta już w poniedziałek.

Może mała napiera ale oprócz dyskomfortu czasami też mam ból, w niedzielę ledwie doszłam do auta ze spaceru.. Zauważyłam, że głównie jaj robię coś szybko albo mam minimalny wysiłek więc może to kwestia tego z tym, że no spacer to na prawdę bardzo minimalny wysiłek... No nic zobaczymy.

Ja dorwałam dostawkę do łóżka, po 1 dziecku, wygląda jak nowa, nawet to co białe jest bielutkie, jedyne co to wymienię materacyk pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 09:28

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi! Dzielna przetrzymałas całe badanie i w tym nieszczęściu szczęście, że zwróciłaś już po badaniu 🤭 ja idę w poniedziałek, ale jestem ciekawa, bo ja kocham wszystko co sztuczne i słodkie więc sama nie wiem czy będę w teamie „dobra ta glukoza, spoko badanie” czy „mdleje, zwymiotuje, zabierzcie mnie stąd” 😅

Co do twardnień, ja już obczaiłam, że mam trzy rodzaje:
    1. Ewidentnie wzgórek z jednej strony i czuje jak mi mała wierci się w tym miejscu, więc to ona na bank
    2. Przy szybkim wstaniu np. z toalety lub czasem jak się schylę i szybko podniosę - wtedy mi się spina cały brzuch na raz jakby mięśnie brzucha.
    3. Skurcze te Braxona, czyli taki lekko napinający prąd idący od góry w dół niezależnie czy leżę czy stoję i je to mam raz na dwa dni może.

W ogóle moja mała ewidentnie robi się coraz większa, bo teraz częściej niż pojedyncze kopniaczki czuje takie fale na brzuchu i wiercenie się 😅 śmieszne uczucie szczególnie, że ona w ciągu dnia to jest prawie non stop aktywna, jakieś szalone dziecko mi rośnie w brzuchu.

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi Izi, siedzę sobie na krzywej i pamietam, że dziś masz wizytę 😊 czekamy na odzew już po ❤️

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zrobić próby wątrobowe na kolejną wizytę ze względu na bóle tylko prawego żebra. Krzywa piękna, na czczo poniżej normy nawet. Morfologia bez zmian więc dalej żelazo. Od lutego mam przychodzić co 3 tygodnie, teraz jestem co 4 mniej więcej - tak raz na miesiąc się zapisuje.

Mała rośnie, ma już 985 gram więc już prawie opakowanie cukru. Ostatnio coraz bardziej mi tam chula. Ustawiła się chwilowo (nowość) główka w dół i jest dosyć nisko, a szyjka miękka ale mam się nie niepokoić tylko unikać wysiłku i leżeć sobie żeby nie wywołać skracania się szyjki... Mąż zaczyna obchodzić się ze mną jak z jajkiem więc pewnie wybuchnę niebawem 😅 łatwo mówić nie martwić się 😂

Zgubili moja próbkę z wymazem... Więc się nic nie dowiedziałam pod tym kątem, teraz bardziej tego przypilnuję sobie.

Zamówiłam wczoraj wózek bo znalazłam spoko ceny i jeszcze promocję -10% a boję się, że pójdą już niebawem w górę. Więc czekam bo niby ma być w środę u nas 😆

PoprostuM lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow! Kilogram czystego szczęścia! ❤️ Dobrze, że mąż dba, choć z doświadczenia wiem, że takie leżenie czy „odpuszczanie” wysiłku potrafi wymęczyć psychicznie!

Jak wózek przyjedzie to będzie chyba masa frajdy - ja tak sobie to wyobrażam :D miałaś już upatrzony wcześniej czy wybierałaś przy zamawianiu?

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Mam zrobić próby wątrobowe na kolejną wizytę ze względu na bóle tylko prawego żebra. Krzywa piękna, na czczo poniżej normy nawet. Morfologia bez zmian więc dalej żelazo. Od lutego mam przychodzić co 3 tygodnie, teraz jestem co 4 mniej więcej - tak raz na miesiąc się zapisuje.

Mała rośnie, ma już 985 gram więc już prawie opakowanie cukru. Ostatnio coraz bardziej mi tam chula. Ustawiła się chwilowo (nowość) główka w dół i jest dosyć nisko, a szyjka miękka ale mam się nie niepokoić tylko unikać wysiłku i leżeć sobie żeby nie wywołać skracania się szyjki... Mąż zaczyna obchodzić się ze mną jak z jajkiem więc pewnie wybuchnę niebawem 😅 łatwo mówić nie martwić się 😂

Zgubili moja próbkę z wymazem... Więc się nic nie dowiedziałam pod tym kątem, teraz bardziej tego przypilnuję sobie.

Zamówiłam wczoraj wózek bo znalazłam spoko ceny i jeszcze promocję -10% a boję się, że pójdą już niebawem w górę. Więc czekam bo niby ma być w środę u nas 😆
    No to jak przyjdzie koniecznie sie pochwalic!!!
    Obawiam sie wlasnie ze poki co moj wymarzony cybex waha sie ok 2300.....a jak bd miala kupowac zaplace 3000😂😂😂😤 mam nadzieje ze jeszcze ze 2mies chociaz sie ceny utrzymaja.
    Juz prawie kilogram zywego szczescia....cudownie. 😍😍😍 niech rośnie zdrowo maleństwo.

My troche zrobilismy wiatrolap......mielismy poprawic naroznik......a skonczylo sie na jakims niewielkim miejscami szpachlowaniu. Malowaniu caleho wiatrolapu, i balaganem w calym mieszkaniu😂 caly week wyjety z życia.....ale na szczescie sskończyliśmy. Zamowilam dzis panele tapicerowane, szafke na buty uchwyty klej ....bede robić na jednej scianie taki tapicerowany wieszak z siedziskiem i szafka :) co wynioslo mnie 550 zl a chcialam gotowca takiego samego za tysiaka kupowac. Wiec 500zl mam w kieszeni :), jak macie w planach remont i malowanie spieszcie po farby bo mają na dniach 30,40% isc w gore. 🤔🤔🤔 tragedia.
    W Polsce mamy juz walke o przetrwanie, nie życie......straszne, co sie dzieje :(

Zastanawiam sie jak tam Gabs, czy zagląda tu jeszcze ...

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ