Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • Tari Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, dzięki za rady. Bo szczerze gubię się w tym bezpieczeństwie w aucie. Wiadomo, koszta tego też są wielkie więc fajnie byłoby mieć jedną bazę już do dwóch siedzisk. W styczniu planujemy pojechać do sklepu 8 gwiazdek i do bobowózki zobaczyć wózek na żywo który mi się podoba. Bo wolę najpierw ocenić realnie czy jest ok 😊

Ja dziewczyny w niedzielę z rodziną mieliśmy spacer w śniegu, mrozie. I chyba za duże tempo na mnie (ja jestem osobą, która dość szybko normalnie chodzi ale w ciąży to inna bajka..) i mnie tak okropnie pachwina ciągnęła. Wczoraj cały dzień mi doskwierała. Dopiero dzisiaj w końcu odpuściła. Więc z jednej strony fajnie się czuję od drugiego trymestru a z drugiej pojawiają się kompletnie nieznane mi objawy ciąży i czuje się jak połamana momentami.

Ja nadal przyzwyczajam się do ruchów. Z każdym tygodniem coraz mocniejsze kopy bo w końcu synek przybiera. Przeraża mnie wizja kopa od 3kg dziecka 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, widze, ze u Was duzo sie dzieje:) Mam nadzieje, ze swieta i goszczenie Was nie wymeczyly. Dajecie rade z coraz wiekszym obciazeniem?
    Moj mlody czlowiek od 2 dnia swiat szaleje w brzuchu. Na usg polowkowym nie chcial wspolpracowac ;) I lekarz nie mogl mu ladnego zdjevia zrobic dla taty, meczyl sie z 50 min zeby zbadac wszystko. Temperamentny ;)

• miska997 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Izi, dzięki za rady. Bo szczerze gubię się w tym bezpieczeństwie w aucie. Wiadomo, koszta tego też są wielkie więc fajnie byłoby mieć jedną bazę już do dwóch siedzisk. W styczniu planujemy pojechać do sklepu 8 gwiazdek i do bobowózki zobaczyć wózek na żywo który mi się podoba. Bo wolę najpierw ocenić realnie czy jest ok 😊

Ja dziewczyny w niedzielę z rodziną mieliśmy spacer w śniegu, mrozie. I chyba za duże tempo na mnie (ja jestem osobą, która dość szybko normalnie chodzi ale w ciąży to inna bajka..) i mnie tak okropnie pachwina ciągnęła. Wczoraj cały dzień mi doskwierała. Dopiero dzisiaj w końcu odpuściła. Więc z jednej strony fajnie się czuję od drugiego trymestru a z drugiej pojawiają się kompletnie nieznane mi objawy ciąży i czuje się jak połamana momentami.

Ja nadal przyzwyczajam się do ruchów. Z każdym tygodniem coraz mocniejsze kopy bo w końcu synek przybiera. Przeraża mnie wizja kopa od 3kg dziecka 😅
    Oj te kopniaki juz nie są wtedy przyjemne a baardzo bolesne czasem pamietam juz mialam dosc. A dwa mies po porodzie skopane i bolące zebra😂 ale mimo wszystko brakowalo tego. Chociaz mialam juz swoj skarb przy sobie :) to brakowało tych kopniaczkow. 😍

Malina u mnie święta na luziku...bo tylko w 2dzien u rodziców. A wczesniej w domu, sami, między sobą. Rodziny jakoś teraz sie nie spotykają, boją sie albo chorzy....straszne czasy mamy. A co do obciążenia....ja wam powiem, dopiero 14tc ale sprzatam na raty....bo jak za duzo to zadyszka- to raz, a dwa- brzuch strasznie jakiś napięty wtedy, ból w pachwinach i dziwne kolki wiec naraz nie robie juz wszystkiego. 😠 co mnie męczy strasznie.😂 a jak pomyśle co będzie pozniej to mi słabo...
    Ta ciąża teraz, a ta z córką, 7 lat temu- niebo a ziemia. 😂😂😂

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Tari Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, pamiętam jak siostra była w ciąży i pod koniec jej syn miał już 4kg. Jak próbował się ruszać to widać było, że nie jest to przyjemne 😅 więc cieszę się z każdego ruchu teraz, raz jest lekko raz mocniej.. Ostatnio mąż pierwszy raz poczuł synka więc był mega ucieszony ☺
    Co do energii, ja teraz mam jej mnóstwo jak nie męczą mnie te bóle pachwin (odpukać od kilku dni spokój) ale brzuch powoli zaczyna mi przeszkadzać. Ciężko się przyzwyczaić 😂

Dziś mąż ma wolne. Jedziemy do ikei i do bobowózki zobaczyć wózek na żywo, który mam upatrzony. Mam do odebrania koszule ciążowe/do karmienia. Była fajna promocja i 100% bawełny to stwierdziłam, że skorzystam. Pokazuje, że 11 stopni na plusie jest.. Jaka zmiana po tym jak było -15 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane juz w Nowym Roku! Życzę aby był dla nas piękny. ❤❤😘 juz w powiększonym gronie już niedługo. A nie obejrzymy się i będą bobasiki❤
    Ja wczoraj uslyszalam ze jestem plaska jak decha gdzie ten brzuch a z racji ze brzuszka zawsze i boczka mialam to nie widac....wszyscy sie pytają gdzie ten brzuch😂 juz 15tc a brzucha brak ale ja sie cieszę...będzie dlugo lzej. :) hehe
    Samopoczucie u mnie calkiem dobrze ❤ Sylwester w domu z mężem i córcia :) na spokojnie :)
    Ale wiecie co? Obawiam sie ze bedzie powtorka zto rozrywki z corka w ciąży.....już czuje blokady takie z prawej strony w odcinku ledzwiowym😕😕 z córką noge prawa ciągnęłam za sobą bo po prostu nie moglam na nią stawac, jakiś nerw naruszony i nie szlo sie przekrecic na lozku ani chodzic i od kilku dni niech bym troche pochodzila i jak sie poloze-tak nie wstane juz bo blokada totalna. I chyba bede wybierac sie do jakiegos fizjoterapeuty może cos poradzi. :)

A jak Wasze samopoczucie, jak Sylwester spedzalyscie? Brzuszki rosną :)? Jak sie czujecie ? ❤❤😍

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, czyżbyś cierpiała na rwę kulszowa? Trochę tak to brzmi.. Koniecznie przejdź się do kogoś dobrego z tym kto Ci pokaże jak sobie z tym radzić. Bo do końca ciąży jeszcze masz daleko biedna. A z brzuszkiem to na spokojnie, jeszcze wybije 😄

U mnie Sylwester też na spokojnie z mężem w domu. O 0:30 już spałam. Nie umiem siedzieć już do środka nocy, za bardzo cenie sobie chodzenie spać maks o 23 😅

My zamówiliśmy wózek w ostatni dzień poprzedniego roku. Byliśmy w bobowózki go zobaczyć na żywo i zamówiliśmy w wybranym przeze mnie zielonym kolorze. Z akcesoriami wyszło taniej niż przez internet więc mega pozytywnie. Do domu myślę, że dopiero w marcu go zamówimy bo od dnia przywozu liczy się gwarancja to nie ma co by stał teraz 3 miesiące bezczynnie. Wczoraj wstępnie wybraliśmy tapetę do pokoju Aleksandra, wszystkie rzeczy jakie miałam już posegregowane. Idziemy z mężem jak burza teraz z wyprawką a młody teraz od kilku dni tak kopie mocno, jakby dawał znać że podobają mu się nasze przygotowania ☺

Minus tego roku.. Wczoraj obudziłam się chora. Gardło boli, mięśnie. Dziś w nocy nie mogłam spać tak silny ból głowy mnie męczył i rano od razu cukier na czczo mocno podwyższony. Niby wiem, że to normalne podczas choroby ale się martwię.. Chyba zadzwonię do ginekologa by psychicznie się trochę uspokoić.

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja miałam od świat do sylwestra dni wyrwane totalnie dlatego się tu nie odzywałam. Druga dawka szczepionki mnie przetyrała jednym słowem - szczepionka o 15:00, a od 4:00 rano następnego dnia wymiotowałam przez 8 h. Jedliśmy z mężem kropka w kropkę to samo po szczepieniu, więc nie podejrzewam zatrucia a jak mąż zadzwonił do gina bo ja nie miałam nawet siły się odezwać to od razu powiedział - odczyn poszczepienny, będzie dobrze proszę się nawadniać. Po pierwszej dawcę mój mąż miał za to rewolucje żołądkowe. No i rzeczywiście przeszło, a Nela wciąż kopie jak szalona :D nie powiem, że mi to nie siedzi w głowie, ale uczę się ufać i nie kontrolować wszystkiego. u nas plan szykowania na dzidzie jest taki, że po 13.01 po wizycie ruszamy z pokoikiem, żeby odświeżyć, wybrać i położyć tapetę i móc zamówić jakieś mebelki na które będziemy pewnie czekać. Plus robienie po mału listy czego potrzebujemy i jakie to będą wydatki - chce ze wszystkim wyrobić się tak, żeby w kwietniu już nic nie musieć robić w tym temacie :D

Miska - fizjo polecam całym sercem. Mi po jednej wizycie przeszły bóle w pośladku, które blokowały mi wstawanie z kanapy albo łóżka! Pomogła mi tez na bóle więzadeł i pokazała co robić, żeby je rozciągać. Dziś mam ambitny plan poćwiczyć jogę - zobaczymy co z tego wyjdzie :D

Tari - trzymaj się i niech choróbsko puszcza jak najszybciej. Nastresujemy się w tej ciąży, a przecież na tyle rzeczy nie mamy wpływu :( teraz ta pogoda nie rozpieszcza i łatwo o chorobę

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM - jak mi przykro, że miałaś takiego nopa poszczepiennego.. Dobrze, że to przetrwałaś ale domyślam się że stres o dziecko był. Ja najgorzej czułam się po drugiej dawce (która przyjęłam miesiąc przed zajściem w ciążę). Ja też mam taki plan z wyprawka aby do kwietnia mieć już wszystko gotowe. Nigdy nie wiadomo, którą z nas może poród wcześniej zaskoczyć 😅

Już pisałam do lekarza w sprawie moich cukrów i pisał, że na razie nic nie robimy, czekamy aż infekcja minie. Apetytu brak bo gardło boli ale muszę trzymać się godzin posiłków i ratuje się ciepłą herbatą. Kompletowanie wyprawki daje mi mega kopa.

Apropo, macie jakieś ręczniki dla noworodka do polecenia? Myślałam o 100% bambusa ale są drogie kurcze, i nie wiem czy przeboleć cenę czy poszukać takie co mają w większości % bambus by były przyjemne dla skóry dziecka.

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari a na jaki wózek się zdecydowaliście? My ciągle myślimy... Ja bym chciała bardzo w beżach/brązach ale myślimy o espiro i jak patrzę to te beżowe mają pompowane koła a zdecydowaliśmy już, że pompowanych nie chcemy jednak.

O ręcznikach nie myślałam i nie patrzyła jeszcze ale pewnie nie będę brała tych 100%.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem tak: w ciągu 7 ostatnich lat pracowałam jako opieka do dzieci. Przez moje ręce przewinęło się jak dobrze pamiętam 4-5 wózków. I tylko pompowane koła.. Serio. Jeden wózek sprzedawany był po 2 tyg bo nie radził sobie w lesie na zwykłych ścieżkach. Ale wiem, że są też wózki które mają w zestawie dwa rodzaje kół i można sobie po prostu łatwo zmienić 😃

My kupiliśmy Bebetto Holland:

https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/bebetto-holland-wozek-2w1-2505

W tym ciemno zielonym kolorze. I kupiliśmy go właśnie w sklepie bobowózki osobno z parasolką i cena wyszła 1699zł więc taniej niż przez internet. Ja akurat powiem Wam od razu byłam zapatrzona w firmę Bebetto bo mi się wyglądowo podobały 😅 pan w sklepie mówił, że to jedna z nielicznych marek która jeszcze nie zapowiada podwyżek cen ale mówił, że niektóre marki po 500 zł na modelu podniosą ceny w ciągu miesiąca bo "Nowy rok".

A i ja patrzyłam na wielkość gondoli. Wiem, że urodze duże dziecko ( duże prawdopodobieństwo) więc fajnie jak gondola starczy na sporo miesięcy zwłaszcza że rodziny na okres mocno spacerowy ☺

Wiadomo są też dużo lepsze wózki z dużo większą ceną ale my docelowo wózek na jedno dziecko kupujemy.

Izi lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Miska, czyżbyś cierpiała na rwę kulszowa? Trochę tak to brzmi.. Koniecznie przejdź się do kogoś dobrego z tym kto Ci pokaże jak sobie z tym radzić. Bo do końca ciąży jeszcze masz daleko biedna. A z brzuszkiem to na spokojnie, jeszcze wybije 😄

U mnie Sylwester też na spokojnie z mężem w domu. O 0:30 już spałam. Nie umiem siedzieć już do środka nocy, za bardzo cenie sobie chodzenie spać maks o 23 😅

My zamówiliśmy wózek w ostatni dzień poprzedniego roku. Byliśmy w bobowózki go zobaczyć na żywo i zamówiliśmy w wybranym przeze mnie zielonym kolorze. Z akcesoriami wyszło taniej niż przez internet więc mega pozytywnie. Do domu myślę, że dopiero w marcu go zamówimy bo od dnia przywozu liczy się gwarancja to nie ma co by stał teraz 3 miesiące bezczynnie. Wczoraj wstępnie wybraliśmy tapetę do pokoju Aleksandra, wszystkie rzeczy jakie miałam już posegregowane. Idziemy z mężem jak burza teraz z wyprawką a młody teraz od kilku dni tak kopie mocno, jakby dawał znać że podobają mu się nasze przygotowania ☺

Minus tego roku.. Wczoraj obudziłam się chora. Gardło boli, mięśnie. Dziś w nocy nie mogłam spać tak silny ból głowy mnie męczył i rano od razu cukier na czczo mocno podwyższony. Niby wiem, że to normalne podczas choroby ale się martwię.. Chyba zadzwonię do ginekologa by psychicznie się trochę uspokoić.
    Wiesz co kochana....ogolnie w ciazy z corka sie zaczelo, pewnie jakis nerw uciskala....i po ciazy co ktorys miesiac orzy okresie bol krzyza taki ze dretwienie nog czulam od gory do kolan.....mowie no irzyz, po ciąży.....
    Ostatnio dlugo spokój był bo i miesiaczka w lipcu ostatnia 😎no... i od kilku dni. Pojde do fizjo, moze potrzebuję jakichs masazy, chociaz znajoma była z takim problemem imowila ze tego sie juz nir naprawi jedynie zniweluje bóle jako tako...slono placila za masaze, pozzniej te igly jakies odblokowywanie uciskanie nerwow cuda na kiju..pomoglo na chwile ale fizjo stwierdził ze po ciąży któryś nerw musial byc uszkodzony a ona za pozno zareagowala bo po kilku latach. I u mnie tez....kilka juz lat. Ale zobacze znajde moze kogos w, okolicy polecanego, wybiorę sie jesli bedzie sie nasilac. 😕

A co do wizka ten co wybraliscie, sliczny..❤ ja znow zakochalam sie w Baliosie S Lux albo Easywalker lub Roan Bloom. W baliosie zakochalam sie od razu i nie wiem czy na niego sie nie zdecyduje bo wiecie jak jest z piereszym wrazeniem i niby opinii zlych tez nie ma... Roan rowniez ma dobre opinie...ale szukam czegos lekkiego i zgrabnego i takiego zeby spacerowka była mala skladana szybko i wygodna :) a balios to ma w sobie. A nie chce po pol roku zmieniac spacerowki bo stwirrdze ze ta z wozka 2w1 jest ciezkim kolosem 😂 w gondoli dlugo nie polezy dzidzi....do zimy i pozniej pewnie juz bedzie spacerowka po świętach, woem jak z córką bylo. Ale mielismy roana Marite, i spacerowke uzylam kilka razy z niego, kupilam nową, mniejdza bo tamta byla wielka.... i wlasnie do bobowozki chcialam jechac ale fakt,to dopiero tak wiosną pewnie :) juz po tych polowkowych które będą w lutym. :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapom ialam dodac, Tari zdrowiej! Bierz cos szybko i nie choruj....❤

Ja nie bede wydziwiac z recznikami czy pieluchami czy kocykami za 200zł...widze kuzynki kupuja takie wymysly bo jakies wow jest na to, szkoda kasy, lepiej kupic w to miejsce spiworek do wozka, lepszy plyn do kapieli czy cos przydatniejszego :) a te nawet najzwyklejsze reczniczki dla dzieciaczkow są mieciutkie fajne :) z córką kupywalam nawet w pepco, bylam zadowolona bo fajnie wodę wsiakaly i były bardzo delikatne. :) kocyk pewnie nazwyklejszy chociaz mam po corci te minky i jakies tam inne takie kolorostycznie uniwersalne. :) wiec pewnie je zostawie dla dzidzi :)

Tari lubi tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska na bank kupisz ten, w którym się na pierwszy rzut oka "zakochałaś" :) My pojechaliśmy do sklepu by obejrzeć oczywiście na żywo ten Holland ale też i inne... ale jak go zobaczyłam, pan nam zrobił jego prezentację to przepadłam. Nie obejrzałam ani jednego innego 😅 mąż na szczęście nie kwestionował mojego wyboru. Fajnie się go składa i mało miejsca zajmuje (aczkolwiek akurat nasze oba auta mają duże bagażniki więc nam to obojętne było).

No właśnie pieluchy będziemy używać z lidla. Siostra mówiła, że teraz jest mega promocja to się zastanawiam czy nie kupić już teraz zapasu na start :D i też przetestowane mam na dziecku siostry więc wiem, że są spoko. Kocyków też mam już dużo i wiem, że ktoś z rodziny kupił nam kołderkę więc o tym nawet myśleć nie muszę. Tylko te ręczniki mi spokoju nie dają i chyba na spróbowanie zamówię stąd:

https://allegro.pl/oferta/bambusowy-recznik-okrycie-kapielowe-z-kapturkiem-9729080273?fbclid=IwAR3nr5X86NEP3Oll3CjRdjKr9UcQT_PwKmuatS-TiNu6YNpkvRbE8vT5p0Y

Powiem Wam, że jestem w szoku ile tego potrzeba dla maluszka. Same zakupy takich niby drobnych rzeczy kosmetycznych (jak np. płyn do mycia, szczotka do ciemieniuchy, termometr do wody, gaziki, waciki itp) wyjdzie na kilka stów. Dobrze zacząć ciut wcześniej kompletować wszystko by rozłożyć wydatki :)

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak sobie rozpisałam wyprawkę, wszystkie kosmetyczne i medyczne rzeczy, rzeczy do domu, ubranka ile w jakim rozmiarze, potem rzeczy dla siebie do szpitala i po szpitalu plus właśnie medyczne np. do podmywania się itp. to wyszło tych wierszy w excelu na prawdę sporo a wiem, że pewnie o czymś zapomniałam :D

Tari lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, ja właśnie się przymierzam do robienia takiej listy ale chyba za bardzo się boję 😅Jeszcze mąż mi zejdzie na zawał jak zobaczy... ale powiem Wam, że staram się co jakiś czas zerkać na różne strony. Ostatnio kupiłam już dwie koszule do karmienia 100% bawełna. Przecena z 110 zł na 55. Kupiłam z obawą, że najwyżej zwrócę ale ostatecznie są mega. Mam cichą nadzieję, że to nie jedyna rzecz która udała mi się w promocji 😁

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że już w lutym zacznę na bank powoli cos kupowac. Najpierw te drobiazgi moze...szczoteczki płyny laktator butelki smoczki pierdolki takie...co najwazniejsze, bo reszte pozniej pewnie na bieżąco sie bedzie kupować :) a jesli chodzi o pieluchy chusteczki nawilzane odradzam z doswiadczenia robic zapasy.....najpierw kupic po paczce dwie, na próbę, bo nie każde pieluchy czy chusteczki mogą podpasowac dzidzi :) wiem jak z córką bylo mialam zapasy pampersow Pampers....okazalo sie że młoda uczulaly, pozniej paczka super z Dady...zrobilam zapasy...mloda zaczela sie odparzac strasznie, potem z Baby dream ale nie pasowaly..i wlasnie te Lupilu super sie sprawdzily. Ale to na poczatku, jak mała byla wieksza juz to jakie bym nie kupila- pasowaly wszystkie juz :) czy proszek plyn do plukania..nie uzywalam osobnych :) ani nie prasowałam ubranek...no chyba ze byly pogniecione....ale tez nie chuchalam jakoś bardzo :)
    Zaczne powoli cos kompletowac bo wlasnie jakbym naraz to miala kupic....bankructwo murowane. 😂 tu stowka tam dwie, trzy.... :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Izi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam Tari żeby rozplanować co kiedy z większych zakupów chcę kupić żeby to rozłożyć w czasie nam. Ogólnie jestem zadaniowa i listowa, każdy wie, że na wszystko zrobię arkusz, bardzo odnajduję się w planowaniu i mój mąż to lubi bardzo.

Co do chusteczek Dada są bardzo odradzane, skład tragiczny niestety dla skóry bobasa więc w większości uczulają i odparzają. Ja będę kupowała w rossmanie pewnie babydream albo aquawipes na allegro jakieś promocyjne duże paczki, czy H2O wipes lub będę szukała tego typu gdzie główny składnik nasączający to woda i są bezzapachowe, generalnie im mniej tym lepiej. Chciałabym też na początku w domu używać jednak wacików i wody w większej mierze ale tu pewnie lenistwo wygra i chusteczki wejdą mocno w użytek.
    Proszek planuję Bobas lub Dzidziuś i wszystko w nich będę prała po prostu bo tak na prawdę swoje ubrania muszę, małej też, męża nie będę osobno prała, a też będzie miała z nimi dużo styczności.

Ja już krok od l4 więc zacznę w styczniu mocniej działać już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 12:27

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, ja ogólnie też jestem bardzo zadaniowa ale to rodzinę często dziwi, że lubię mieć wszystko wkalkulowane. Staram się np. Nie snuć konkretnych planów jaką mamą będę bo boje sie, że się przejadę. Chcę bardzo karmić piersią ale wiem, że będzie ciężko. Mam taką budowę sutków a nie inną.. Chciałabym spróbować bez smoczka. Wszystko wyjdzie w praniu.

A co do myciu pupy: używanie samych wacikow i wody jest proste. Poważnie, trzeba tylko to dobrze rozegrać. Miska, waciki i w termosie na cały dzień trzymać podgrzaną wodę. Moja siostra tak trójkę dzieci ogarniała i na bank ten pomysł skradam. Waciki takie większe w lidlu, okrągłe. Ale np w Auchan można dostać taniej. Mokre chusteczki będą tylko na wyjścia (zwłaszcza, że właśnie ciężko o dobry skład niestety).

Ja jeszcze w pracy do końca stycznia ale jeszcze w tym miesiącu pewnie ogarniemy pokój Aleksandra. Mąż też dostał kopa motywacyjnego (bo w końcu czuje ruchy synka😊)

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobrze wiedzieć, a lepiej taki mieć większy termos czy wszystko jedno?

Co do macierzyństwa wiem, że to tak nieprzewidywalne, że nie planuję a jedynie określam jak bym chciała zostawiając sobie przestrzeń do zmiany zdania i do słabości.

Tak jak patrzę to w sumie chyba mam 1 z aktywnych nas tutaj termin :)

Gabs co u Ciebie, zaglądasz tu czasami?

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Weszłam z ciekawości w te ręczniczki bambusowe, bo robienie list planuje dopiero na koniec stycznia i … hahaha, przeszłam od ręczniczków do jakiś obcinaczek do paznokci, wanienek 😅 rzeczywiście sporo będzie tego.

Co do ręczniczków - znając mnie kupię jeden 100% bambusowy najsłodszy na świecie z uszkami królika żebym miała, a resztę to mieszanki.

Wyprawkowo nie mam nic, ale wizję pokoju mam już w głowie od dłuższego czasu więc z tym mam mocne wyprzedzenie. Mąż tylko kiwa głową, bo mamy ten sam gust i każe już zamawiać niektóre rzeczy, a ja mam blokadę 🤭

W ogóle teraz usiadłam i zdałam sobie sprawę, że mam dziecko w brzuchu i ono już jest. Jak wiecie, ja bardzo długo nie dopuszczalam do siebie tych wyobrażeń, bo nie chciałam cierpieć jak po poronieniu pierwszej ciąży. Nawet po połówkowym powiedziałam mężowi, że chyba rzeczywiście się uda, ale z ogromną niepewnością w oczach. Do tej pory nie mówię o porodzie i ciężko mi to skleić w całość. Teraz jednak tak sobie siedzę i jak uderzenie w głowę - będziemy mieli dziecko 😱🥰 Nela mi dzisiaj w nocy tak skopała pępek (najbardziej nieprzyjemne miejsce), że się aż obudziłam - daje znać, że ona serio już jest :)

Tari lubi tę wiadomość

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ