Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Spokojnie, nie nastraszyłaś mnie dodatkowo. Już wcześniej czytałam trochę o tym badaniu i wiem, że może ono dość długo trwać ale grunt by lekarz miał możliwość wszystko sprawdzić 😊

To duża z niej już dziewczynka 😍 super. Odetchniesz teraz bo jak czytałam, to jest najważniejsze badanie w całej ciąży. 😊

Ja chyba też miałam długo spokój , a potem jakieś 3-4 dni przed zaczął się wkradać jakiś niepokój - to chyba tak właśnie działa 😅 właśnie czytałam, że to najważniejsze badanie i tym bardziej oczekiwania powodowały stresik, ale masz rację - łapię oddech ❤️

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wszystko dobrze ❤
    Moja też mówiła krok po kroku co mierzy i co widzimy ale wiem, że nie każdy tak robi. :)
    Wiadomo jak dziecko dobrze się ułoży i mało wierci to łatwiej zmierzyć, a dłużej trwa jak się kręci i jeszcze próbuje zrobić zdjęcie fajne :D

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja je mam we wtorek na 9.30. Jeszcze nie zaczęłam się stresować bo w sumie mam zajęte jakieś te dni. Dziś z mężem byliśmy ostatnie świąteczne prezenty kupić i na końcu już ledwo byłam w stanie iść. Brzuszek mi się spiął i jakoś tak strasznie ciężko było. Ledwo usiadlam na kanapie a Aleksander się odezwał ☺ uwielbiam te momenty gdy go czuje. Niesamowite to jest 🤩

Po wtorku mam nadzieję, że będę świętować jak Ty i w spokoju przeżywać Gwiazdkę 😊

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari, czekamy razem z Tobą ❤️ Dobrze, że masz raniutko to nie będzie czekania cały dzień! ✨

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie to cieszy właśnie. Ledwo wstane a tu już wizyta. Dziś zrobiłam badania przed wizyta jak zawsze i są idealne. Pozytywne nastawienie jest 😊

Miska coś długo się nie odzywa. Czekamy na Ciebie ☺

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Ja podczytuje Was co jakis czas ale ostatnio ciagle coś sie dzieje hehe
    PoprostuM czytalam o tych forach i sie zasmialam. Kochana. Poroniania sa byly i beda :) nie nastawiaj sie zle :)
    Nie zagladaj na inne watki a ja ogolnie nigdzie nie zagladam...tylko tu :) i tu najlepiej mi :)

Ja w czwartek bylam u gina wszystko dobrze dzidziulek ma juz 7cm ponad więc rośnie ❤
    I na usg straaasznie sie rzucal😂 serduszko pieknie slychac tetno w normie. A we wtorek prenatalne. Jesli wg na nie pojade...od wczoraj mnie rozlozylo...chyba mnie przewialo bo w czwartek pojechalam na wizyte czapki nie ubralam a rano glowe mylam....no i na wlasne życzenie ledwo zyhe😠 gorączka ale na szczescie juz odstepuje dzis juz sie lepiej czuje tyle ze glowa pęka mimo to o wiele lepiej nic wczoraj....mam nadzieje tylko ze do wtorku zdaze sie wykurowac. Bo jesli nie chyba bede musiala odwolac prenatalne....ale co zrobię. 😕😕😢😢
    A pozatym prezenty swiateczne zrobione z porzadkami jestem w lesie 😂😂😂😂😂 musze dojsc do siebie żeby jakoś zaczac powoli cos robić.....

Tari lubi tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, trzymam kciuki za wykurowanie! Masz dobrą motywację w postaci prenatalnych ❤️ Myślałam o Tobie od czwartku i przyznam, że się trochę martwiłam jak nie pisałaś więc tym bardziej się cieszę, że wszystko dobrze 🥰 Ja właśnie zawsze tym wychodzeniem po umyciu głowy dorabiałam się zapalenia zatok więc teraz wolę wyjść w nieświeżych niż umyć 😅

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    Miska, trzymam kciuki za wykurowanie! Masz dobrą motywację w postaci prenatalnych ❤️ Myślałam o Tobie od czwartku i przyznam, że się trochę martwiłam jak nie pisałaś więc tym bardziej się cieszę, że wszystko dobrze 🥰 Ja właśnie zawsze tym wychodzeniem po umyciu głowy dorabiałam się zapalenia zatok więc teraz wolę wyjść w nieświeżych niż umyć 😅
    No jasne, u mnie wszystko dobrze ostatnio caly tydzien jakies zakupy prezenty cos...mloda miala kwarantanne więc z rana ogarnialam dom po poludniu jak byla juz tesciowa wi domu po pracy to lecialam szybko do miasta i tak codzien.....no a teraz mnie dopadlo ja juz nieraz to przerabialam i jak zwykle sie nie nauczylam nic😠 chociaz ostatnio to juz tak sie boje i nosze ciaglesię czapke, szalik...tak w czwartek zapomnialam z pospiechu bo juz i tak spozniona bylam. Boje sie tylko o dzidziulka mam nadzieje ze na nim sie ta gorączka nie odbije....bo wczoraj doszlo do 38,8nawet.....po paracetamolu na szczescie spadała....😢 dzis już goraczki nie ma, dojdzie do 37,5 i spada więc juz lepiej. Aby dzidziutek mial sie dobrze. ❤❤❤❤ te prenatalne dla mnie są taką motywacją ze dzis już wmawiam sobie ze juz dochodze do siebie, ogarnelam kuchnie, zrobilam dwa prania...ale musialam przyjsc po chwili chodzenia lezec bo gnaty bola jeszcze😂😂😂😂

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, pamiętaj że ja też miałam właśnie przed prenatalnymi gorączkę i kiepskie 2-3 dni. Brałam leki mimo wielkiej niechęci ale potrzebowałam. Na szczęście z małym wszystko jest dobrze 😊 rozumiem Twój strach i stres. Obyś mogła iść we wtorek na wizytę. Więc zdrowiej mocno, uważaj na siebie 😊

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się. Wróciłam do żywych. 🙏💪💪💪 nie mogło byc inaczej.
    Mam nadzieje ze dzidziulek ma sie dobrze....fakt paracetamolu nie bralam duzo do 1000mg na dobe nie więcej.....no ale bez tego bym sie zagotowala....glowa do dziś jak okopana jakaś oczami nir mogę ruszać za mocno ale juz bez goraczki, ide sie wziąść dzis za jakies porządki do świąt bo w tygodniu znów kilka wyjazdów, zacznie sie jakieś gotowanie......muszę juz zacząć bo wyjdzie tak ze bede musiala isc na gotowe do tesciowej. 😂😂😂🤔 hehehe
    Zdrowka dla was kochane. ❤ nie chorujcie. 😍❤

Tari, PoprostuM lubią tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska cieszę się, że z Tobą lepiej. Najgorsze za Tobą, grunt byś się dokulała do wizyty. O której masz? Ja też mam we wtorek połówkowe i to bardzo wcześnie wyjątkowo bo na 9.30 😀

Przez weekend ruszyliśmy trochę pokój dla Aleksandra w którym był do tej pory taki składzik na wszystko w domu. Zaczęłam segregować ubrania, które mam po siostry synach. I powiem Wam, że mega mnie to napawa entuzjazmem składanie całej wyprawki, urządzanie pokoju. W styczniu plan na malowanie i chcemy fototapetę zamówić na jedną ścianę 🤩 ubranek mam sporo ale pewnie jeszcze trochę dokupię. Dobrze, że ciąża tyle trwa bo jest co robić 😅☺

Izi, PoprostuM lubią tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Miska cieszę się, że z Tobą lepiej. Najgorsze za Tobą, grunt byś się dokulała do wizyty. O której masz? Ja też mam we wtorek połówkowe i to bardzo wcześnie wyjątkowo bo na 9.30 😀

Przez weekend ruszyliśmy trochę pokój dla Aleksandra w którym był do tej pory taki składzik na wszystko w domu. Zaczęłam segregować ubrania, które mam po siostry synach. I powiem Wam, że mega mnie to napawa entuzjazmem składanie całej wyprawki, urządzanie pokoju. W styczniu plan na malowanie i chcemy fototapetę zamówić na jedną ścianę 🤩 ubranek mam sporo ale pewnie jeszcze trochę dokupię. Dobrze, że ciąża tyle trwa bo jest co robić 😅☺
    Jejku ale suoer. ❤ boziu, jak ja zazdroszcze tak zdrowo oczywiscie. Cudownie....te szykowanie pokoiku jest czyms naprawde cudownym....niezapomnianym. ❤ pewnie juz powolutku sobie robcie powoli juz kompletuj bo ciaza niby tyle trwa ale juz po polowkowych Ci zleci niewiadomo kiedy a dobrze na raty po troche kupowac bo teraz jak przegladalam to mozna naprawde zbankrutowac. 😂 wózek upatrzylam ok 2800, lozeczko Chicco te 4w1 1000 .....a gdzie jeszcze jakies nosidelko ubranka kocyki kosmetyki.....na spokojnie sobie wwzystko przyszykujecie ;) zaraz wezystkie będziecie juz po polowkowych. ❤❤❤ ale sie ciesze. :)
    Ja chyba dopiero po tych polowkowych zacznę cos kupowac...chyba ze juz po prenatalnych uwierzę. Bo jakos wam powiem nie tyle co sie boje czy cos ale nawet nikomu nie mowie w rodzinie nikt nie wie procz mamy i tesciowej....i bratowej bo zwyczajnie jakos sama nie moge w to jeszcze uwierzyc 🤔🙊 dziwnie mi sie z tym oswoic ze to jednak nie sen. Dziwne ale pewnie mialyscie podobnie. :)
    Ja prenatalne jutro dopiero na 17.40🤔😕 ale jestem w lesie ze swietami wiec od rana bedzie sprzatanie ogarnianie sie to zakupy wiec mi zleci do popoludnia zapewne😂 choc wolala bym wczesniej....ale powiedzialam sobie ze jesli okaze sie wszystko dobrze i moze uda sie zobaczyć podejrzec kto w brzuszku mieszka jade kupuje bodziaki jak nie poznam plci to uniwersalne wtedy. Tak zebym sama wkoncu sie przekonała ze to prawda zebym wkoncu nie zapominala ze jestem w ciazy bo brzucha nie ma a ja sama chwilami zapominam ze wg jestem w ciąży. 😂😂😂😂😂
    Daj znac jak po polowkowych kochana. :)

Tari lubi tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Gabs. 🤔🤔🤔
    Dawno sie nie odzywala, jak nasz czytasz daj znac co U Ciebie i Dzidziusia. ❤❤❤❤

Tari a mi sie przypomnialo corka ciagle mowi ze jak bedzie braciszek ma byc Aleksander🤔😂 inaczej nie...uparla sie strasznie. 😂😂
    Ja sama myslalam ze jesli chlopiec to Henryczek. :) ale to narazie tylko takie tam myślenie bo to sie zawsze moze zmienic chociaz u corki niekoniecznie bo ona od x czasu mowi ze jak bedzie miala brata Olusia to bedzie sie znie nim bawic i takie tsm😂😂😂🤔

Tari lubi tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej! Mam nadzieję, że ja też poczuje ten uciekający czas w ciąży! narazie jestem przerażona, że jeszcze tyle przede mną i jak ja to psychicznie udźwignę 😅
    choć z drugiej strony rzeczywiście jakoś ten czas ucieka, bo mieliśmy zrobić pamiątkowe zdjęcie na 20 tydzień i koniec końców 2 tygodnie później tego zdjęcia jeszcze nie mamy 😀 zrobimy już wigilijne po prostu w skończonym 22 tygodniu :p

Tari, miska997 lubią tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wiecie od 7 tygodnia ciąży mam cukrzycę ciążowa. Pierwsze tygodnie to była dla mnie katorga.. A teraz gdy mam cukry super, schudłam tak, że nadal wszystkie ubrania są mi za duże 😅 to powiem Wam, że jakoś radośniej podchodzę do wszystkiego. Wiadomo boję się świąt i tego gromu pysznych ciast ale to tylko 3 dni.. Po ciąży sobie odbije 😅 odkąd pogodzilam się z ta cukrzyca to czas zaczął mi szybciej lecieć. I czuje, że te tygodnie się kurczą a jeszcze tyyyle do zrobienia.

Plus jest taki, że nic nie szykuje na święta za bardzo bo jedziemy do teściowej. Więc tylko ciasto dla siebie zrobię haha i dobrze bo jestem w pracy do czwartku włącznie więc brak czasu.

My już na 100% zdecydowaliśmy się na Aleksandra 😍 Ja właśnie mówię, że Oluś to Oluś tamto.. Nie mogę się doczekać podglądu na synka jutro 😊 a co do rzeczy ja nie ukrywam, że wszyscy dziadkowie się rzucili z pomocą. Teściu chce sfinansować wózek, teściowa chce na remont pokoju dać, moi rodzice już zaklepali łóżeczko z wszystkim. Mamy niesamowita pomoc a wiadomo, że tych kosztów jest ogrom 😀

Miska, a gdyby kuzyn męża nie miał syna Henryka to też byłabym za tym imieniem 😁

PoprostuM - mój mąż też tak nalega na zdjęcia. I co.. Jak jestem ładnie ubrana w sukienkę to nie widać tego brzucha jak uparty 😅 ale warto robić zdjęcia, to moja ulubiona forma pamiątki 🤩

PoprostuM, miska997 lubią tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari! Ogromny sukces z tą dietką ❤️ To zawsze ogromne wyzwanie szczególnie w czasach konsumpcjonizmu - wszystko dostępne na już! To najpiękniejszy prezent jaki można sobie dac - zdrowie i dobre samopoczucie ✨
    Ja się śmieję z siebie, że dopiero w ciąży jem wszystko (poza wiadomymi rzeczami których nie można). Najpierw 5 lat weganizmu, potem około 2 lat diet leczniczych bez glutenu, nabiału, cukru i wieloma innymi ograniczeniami (zdarzało się, że na spotkaniach w restauracjach siedziałam bez jedzenia popijając sobie tylko wodę) 😅 tak więc serio Tari ogromny podziw dla Ciebie, szczególnie w ciąży!

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę żałuję, że przed ciąża samą nie starałam się zrzucić więcej kg. Wiadomo podczas starań z mężem patrzyliśmy co jemy i staraliśmy się trzymać zdrowej diety ale to grzeszki były bo przecież kat nad nami nje stał 😅 Teraz wiem, że tu nie chodzi o moje zdrowie tylko mojego syna to ja mam się nie postarać? Najważniejsze dla mnie by za 4 miesiące tulić zdrowego chłopczyka w ramionach. Już sobie wyobrażam ten moment 😍

PoprostuM- ja przez swoje życie też wiele różnych diet stosowałam ale kurde weganizm.. To kompletnie mnie przeraża 😅 szacunek.

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Tari Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po połówkowych, uff 😍

Wszystko co dało się zmierzyć jest idealnie. Serce widzieliśmy, wiemy że ma wszystko co trzeba ale bobasek leżał plecami do nas i lekarz mówił, że jeszcze dwa pomiary zrobimy na kolejnej wizycie. Podkreślił jednak, że jest to w pełni zdrowy silny chłopak. Waga 480gram 😍 (+5 dni do przodu więc wyhamował, bo ostatnio był +6)

Pięknie się ruszał, pokazywał rączką "ok" 😅
    Wyniki dotychczasowe ok, cukrzyca też pochwalona. Waga stoi mi od miesiąca w miejscu i lekarz mówi, że to dobry znak bo też cały czas lekko chudnę w takim razie.

Kolejna wizyta dopiero za 5 tygodni bo lekarz na ferie wyjeżdża ale mówiłam, że ja na ta wizytę jakoś mega dziwnie spokojna byłam to dam radę do kolejnej się dokulać. Jesteśmy szczęśliwi z mężem (był przy mnie na połowie badania) 😍

Izi lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa ❤️ Same dobre wieści na naszym gwiazdkowym forum ✨✨✨✨ duże te nasze dzieciaczki :D

Gratulację Tari! Czekają nas piękne spokojne święta, prawda? 🥰

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari super wieści :)

Tari lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ