W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
PoprostuM powinnam trochę tej ostrożności pożyczyć od Ciebie. 😅 ale na szczęście z blizną ok. Za 3 tyg zacznę delikatnie ją masować tak jak było z poprzednia blizną.
Cieszę się że psychicznie u Ciebie lepiej. Radzę nie czytać za dużo internetów i nie szukać Czarnych scenariuszy. Będzie już tylko dobrze.
My wczoraj byliśmy na podcięciu wędzidełka.. Omg. Olek płakał krótko ale ja za to cała we łzach. Tyle krwi.. Nie mogłam do siebie dojść. I wieczór masakra, 3h usypiania. Ostatecznie o 23 poszedł spać. W czwartek mamy kontrolę czy ładnie się zaroiło.
Mówi się, że na tym etapie 8 karmień na dobę. Olek wczoraj 12 miał i do tego robi sobie z piersi smoczka. Ciężko nam go uśpić inaczej niż na piersi. Nawet dawaliśmy smoczka ale nie lubi, wypluwa 😅 czasem mnie nachodzą wątpliwości czy na mm nie byłoby łatwiej. Ale wiem, że moje mleko to najlepsze co mogę mu dać.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
PoprostuM za ta ostroznosc to mozna chwalic kochana 👍 niech ta blizna Ci sie goi jak najszybciej
Tari wcziraj bylam u fizjo z tym krzyzem moim i mowila wlasnie ze miala pacjentke po cc i blizne ze tejpuje jej i byla ciemna i robi sie juz ladna bladziutka ze bedzie b.malo widoczna tak mi sie przypomniało jak mowisz o bliznie wlasnie
A z tym cyckiem to chyba kazde dziecko woli od smoka cyca mamy 😂👍 ale to i tez dobrze. Przejdzie mu moze z czasem. Musi troszke sie oswoic.
Wlasnie z tym karmieniem to ile lekarzy tyle opini ja powiem ci ze orzy mlodej nigdy nie liczylam. Karmilam na żądanie i przystawialam nawet jak nie piła i jakos tak jej to przeszlo potem juz chociaz fakt lubila przy cycu usypiac sobie ale w dzien jak juz zaczela widziec mniej spac itp to ten cyc schodzil na bok troche. 😂 to jeszcze taaaaka kruszynka malenka ze sie unormuje kochana , a no i ta więźmatki z dzieckiem kirde wiecie co...ostatnio szlam sie kapac pomyslalam sobie tak o karmieniu itp i normalnie wylam jak bóbr !🙈🙈 a juz nie mowie jak widze w tv dziecko takie male to rycze od razu....rozklejam sie w mig. 🙈
U was jak pogoda ? My cale dnie na podworku tak super jest....😍 ale za gorąco czasem jak dla mnie, chwilami jak slon ide 😂👍23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Miska Ty biedna pewnie na koniec będziesz się męczyć z 30 stopniowym upałem z wielkim brzuchem. Aż mi Cię żal.. Ale dasz radę! U mnie też dziś piękna pogoda. Po wizycie u pediatry pojechaliśmy do lasu na spacer. Nawet udało mi się nakarmić Olka w aucie 😊 na wizycie wszystko ok, waży już prawie 4,5kg 😅 pogoda cudowna, dosłownie lato się zrobiło. Aż miałam problem jak tu ubrać dziecko na dwór ale w sumie na dworze było cieplej niż u nas w mieszkaniu więc nic nie trzeba było mu ubierać 😅
Co do płaczu na widok dzieci.. Ja tak miałam przez ostatni miesiąc. Wzruszałam się w sumie z byle powodu dosłownie. Taki urok pewnie nowej dawki hormonów. Korzystaj z córką z pogody póki jeszcze można wytrzymać na dworze ☺
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Hej Dziewczyny, nie mialam czasu wejsc na grupe bo sie siebie uczymy z malym Placzus maly. Tez mam provlemy z karmieniem mimo, ze butla i mieszanka.
Wedlug wytycznych poloznych mam mu dawac okreslona w normach dawke co 3h i On w ogole sie nie najada na tyle zeby wytrzymac kolejne 3h. Placze wnieboglosy po 2 godzinach az dostanie mleko he he
I kolezanka dala mi namiary na pediatre, z ktorym pogadalam i sprobuje to robic inaczej. On mowi, ze dziecko to nie maszyna i dawanie restrykcyjnych norm dla wszystkich takich samych to bezsens. Jedno dziecko ma 2,5 kg inne 4,5. Jedno jest niejadkiem, bo inne lasuchem. I kazal to robic z wyczuciem na żądanie, dawac tez sama wode. Krzywdy Mu przejedzeniem nie zrobie, a z czasem sam nawyk wyrobi zeby nie jest nadmiaru. -
Malina, ja tutaj zaglądam dość często bo nadal mam męża w domu i w sumie dużą pomoc. I Olek całkiem dużo nam przesypia z doby więc mamy trochę czasu dla siebie. Dziś w nocy w końcu co 3-4h wstawał na jedzenie ale za dnia nadal ma że co 2h. Ale jest malutki, może ☺
A co do zalecenia pediatry.. Nie chce się wtrącać czy narzucać ale podawanie wody jest sprzeczne z tym co jest w zaleceniach. Do ukończenia 6 miesiąca nawet na mm nie podaje się wody bo to już jest traktowane jako rozszerzanie diety. Ja bym na Twoim miejscu jeszcze z jakimś innym specjalistą się skontaktowała. A jak przyrosty wagowe? Może rzeczywiście trafił Ci się zżarty łakomczuch i tym bardziej nie ma co wyliczać 3h 🙂15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Malina, niby się mówi, że na butli i mm dziecko ma inaczej to rozłożone i rzeczywiście rytm dnia jest bardziej zachowany z tymi 3h. Widocznie u Was jest inaczej, a może jakieś inne mleko innej firmy byłoby dla niego bardziej wartościowe? Może butelka i szybkość przeplywu mleka ma jakiś wpływ na to? Nie znam się zupełnie, więc tylko tak "głośno myślę".
Ja z moją mam tak, że czasem zanim zaśnie to wisi na cycu z godzinę albo i więcej. Już zaczęłam wątpić czy mam mleko, ale teraz odciągnęłam laktatorem i w 14 min uzbierałam 120 ml. Taki się trafił cycoch po prostu i widzę, że w mojej ulubionej pozycji na leżąco gorzej płynie mleko i dluzej karmię. Wtedy ona często się budzi i jest nienajedzona. Najlepiej i najwygodniej spod pachy.
Tari, całe szczęście, że już po z tym wedzidełkiem. Nie dziwię się, że tak to przeżyłaś. Ja nie mogę usiądzieć jak moją męczy czkawka, a to przecież nic strasznego. Nie wyobrazam sobie co musialaś znieść patrząc na to wszystko. Ja tak zerkam na te ustka mojej, bo cyca też tak łapie, że górna warga jest rzadko ładnie wywinięta. Butle jednak ładnie łapie więc to chyba kwestia moich sutków.Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Tari mam nadzieje ze przed najgorszymi upalami sie zdaze rozpakowac ale pozniej znowu keczyc sie z dzieckiem....skad to znam..😂🙏 ale damy rade. ❤ u mnie coraz bardziej wyczuwalne i czesciej skurcze przepiwiadajace. Za tydzien wizyta i zobaczymy co u malego no i czy tam z szyjka wszystko dobrze bo coagle jakies schizy jak w pochwie cos zakluje ze rozwarcie sie robi😂😂😂🙈
Wlasnie zz ta wodą jak to jest sama nie wiem bo kazdy ma inne zdanie. Mowia jedni ze przy mm nalezy podawac wode. Przy cycku nie ma potrzeby absolutnie. Inni ze wg najlepiej nie dawac. Sama nie wiem, Malina moze po prostu maly zarloczek jest ! Karm na żądanie najwazniejszy jest orzyrost wagi przeciez ai nie to jak czesto je. a norme sobie wyrobi jeszcze. Jeszcze ma na to czas poki co uczycie sie siebie nawzajem wiec spokojna bądź bedzie dobrze. ❤❤❤
Tsri a Twoj Olek to rosnie ze az !!!! super silny duzy chlopczyk bedzie. 😘😘😘
Kochane a tak wczoraj sobie myslalam jak karminie piersią.....podczas jednego karmienia zmieniacie piersi ? Ze troche z jednej troche z drugiej ? Czy piersi zmieniacie tylko przy kolejnym karmieniu, ze karmicie co kilka godzin z jednej piersi na zmiane ? Kurdr taka zagwozdka. 😂 nie pamietam juz nawet jak ja karmilam sswoją......🙈🙈🙈 i pomyslalam spytam jak to u Was jest23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
PoprostuM - z tym wiszeniem na piersi osobiście nie miałam do czynienia za długo. Olek teraz wręcz przeciwnie, zjada często w 10 min i koniec. Martwiłam sie o to czy to mu wystarcza ale ma tak piękne przyrosty wagi, że już nie wątpię 😅 grunt, żeby było widać efekty tego bycia przy piersi 🙂
Miska ja karmie jedna pierś - jedno karmienie. Ale wcześniej gdy były problemy z laktacja i przyrostami to rzadko ale zdarzyło się podać obie w jedno karmienie. Teraz jak w nocy zostaje wybudzona przez płacz Olka to jestem wstanie stwierdzić po dotknięciu piersi która strona teraz 😂
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Malina, ja tutaj zaglądam dość często bo nadal mam męża w domu i w sumie dużą pomoc. I Olek całkiem dużo nam przesypia z doby więc mamy trochę czasu dla siebie.
A co do zalecenia pediatry.. Nie chce się wtrącać czy narzucać ale podawanie wody jest sprzeczne z tym co jest w zaleceniach. Do ukończenia 6 miesiąca nawet na mm nie podaje się wody bo to już jest traktowane jako rozszerzanie diety. Ja bym na Twoim miejscu jeszcze z jakimś innym specjalistą się skontaktowała. A jak przyrosty wagowe? Może rzeczywiście trafił Ci się zżarty łakomczuch i tym bardziej nie ma co wyliczać 3h 🙂
No to super, ze troszke odsapnac mozesz
Co do wody, ten pediatra mowil, ze w przypadku karmienia tylko mlekiem modyfikowanym inaczej to troche wyglada. Bo przy karmieniu piersia dziecko moze sie opic ile chce. A tutaj ma to dawkowane. -
PoprostuM wrote:Malina, niby się mówi, że na butli i mm dziecko ma inaczej to rozłożone i rzeczywiście rytm dnia jest bardziej zachowany z tymi 3h. Widocznie u Was jest inaczej, a może jakieś inne mleko innej firmy byłoby dla niego bardziej wartościowe? Może butelka i szybkość przeplywu mleka ma jakiś wpływ na to? Nie znam się zupełnie, więc tylko tak "głośno myślę".
Ja z moją mam tak, że czasem zanim zaśnie to wisi na cycu z godzinę albo i więcej. Już zaczęłam wątpić czy mam mleko, ale teraz odciągnęłam laktatorem i w 14 min uzbierałam 120 ml. Taki się trafił cycoch po prostu i widzę, że w mojej ulubionej pozycji na leżąco gorzej płynie mleko i dluzej karmię. Wtedy ona często się budzi i jest nienajedzona. Najlepiej i najwygodniej spod pachy.
Tari, całe szczęście, że już po z tym wedzidełkiem. Nie dziwię się, że tak to przeżyłaś. Ja nie mogę usiądzieć jak moją męczy czkawka, a to przecież nic strasznego. Nie wyobrazam sobie co musialaś znieść patrząc na to wszystko. Ja tak zerkam na te ustka mojej, bo cyca też tak łapie, że górna warga jest rzadko ładnie wywinięta. Butle jednak ładnie łapie więc to chyba kwestia moich sutków.
Chyba glodomor po prostu maly jest u mnie. Jeszcze w szpitalu pediatra jednego dnia powiedzial, ze ma zapadniete troche ciemiaczko jakby byl odwodniony i za malo plynow dostawal. I kazal jednorazowo dokarmic 😅 A karmilam wedlug wytycznych od poloznych. -
Malina1985 wrote:Chyba glodomor po prostu maly jest u mnie. Jeszcze w szpitalu pediatra jednego dnia powiedzial, ze ma zapadniete troche ciemiaczko jakby byl odwodniony i za malo plynow dostawal. I kazal jednorazowo dokarmic 😅 A karmilam wedlug wytycznych od poloznych.
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
miska997 wrote:Wiesz jak jest kochana...tak naprawde co kto by nie powiedzial i tak zrobisz po swojemu nigdy nie bedzie tak jak ma być, jak książka pisze jak to babcia moja mowi. Chowaj po swojemu 😂 kazdy inne ma zalecenia powiem wam im wiecej gdzies podczytuje tym mniej wiem 🙈🙈🙈 bo wszedzie cos innego. Ale najwazniejsze zeby zdrowo sie chowalo. O u Ciebie jest maly glodomor na bank. niech je i rosnie zdrowo. ❤❤❤
A Ty jak sie trzymasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 10:40
-
Malina1985 wrote:A Ty jak sie trzymasz?
Wyorawka juz kompletowana pozostaly takie same drobiazgi koncem maja bede pakowac torbe. 😊😊😊Malina1985 lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska już najwyższy czas na torbę jak nic ☺ bo co jak Bartuś będzie chciał coś wcześniej wyjść? Lepiej bądź przygotowana.
My dziś byliśmy na kontroli po podcięciu. Musimy przez tydzień raz dziennie sami podnosić języczek by zrost się nie zrobił. Obyśmy dali radę. Olek dziś ma też wyjątkowo ciężki dzień 😅 pierwszy raz odkąd wyszliśmy ze szpitala zamówiliśmy obiad bo brak sił na robienie 🤣 uroki rodzicielstwa. W sobotę planujemy wyjechać na działkę do siostry, grill będzie. Oby się udało spędzić dobry rodzinny dzień. Olek na szczęście lubi swój wózek 🙂15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Miska już najwyższy czas na torbę jak nic ☺ bo co jak Bartuś będzie chciał coś wcześniej wyjść? Lepiej bądź przygotowana.
My dziś byliśmy na kontroli po podcięciu. Musimy przez tydzień raz dziennie sami podnosić języczek by zrost się nie zrobił. Obyśmy dali radę. Olek dziś ma też wyjątkowo ciężki dzień 😅 pierwszy raz odkąd wyszliśmy ze szpitala zamówiliśmy obiad bo brak sił na robienie 🤣 uroki rodzicielstwa. W sobotę planujemy wyjechać na działkę do siostry, grill będzie. Oby się udało spędzić dobry rodzinny dzień. Olek na szczęście lubi swój wózek 🙂
-
miska997 wrote:Aaa no ja jeszcze sie turlam 😁👍 jeszcze nie jest najgorszej dzisiaj sie troche ochlodzilo ale fajnie bo ilez mozna sie prazyc. 😂 a zbyt cieplo to ja tez nie lubię jakoś....
Wyorawka juz kompletowana pozostaly takie same drobiazgi koncem maja bede pakowac torbe. 😊😊😊 -
No tak....ja ciagle wmawiam sobie ze wczesniej niz przed 37tc nie wyjdzie. Boje sie tego. Pobytu ew w szpitalu bo wczesniak itp itd.....w domu mam młodą...a tez z ta cukrzyca to jest fatalna sprawa, ucze tesciowa powoli co i jak jakby zlapalo mnie a mojego nie bedzie...panicznie boje sie mojej nieobecnosci gdy moj bedzie akurat w trasie. Dlatego do czerwca nie ma mocnych. Bartus niech siedzi. ❤❤✊ od czerwca moj bedzie na miejscu juz i zaczyna przestawac miec wątpliwości bo mial chwilowo. Teraz wydzwania i juz sie doczekac nie moze tak sie coeszymyoboje ze wkoncu od 7lat będzie pracowac na miejscu. Od 7lat ja z mloda praktycznie sama w tygodniu czasem i na weekendy. Wiec ciezko jakos mi sie przestawic haha. Ale ciesze sie ogromnie. 😍😍
Zazdroszcze Wam tych pudelek. Dziewczyny !!!! Nawet nie wiecie jak. U mnie moj bedzie juz na miejdcu codzien w domu wiec gotowanie mnie nie ominie 🙈 a mieszkam na wsi,do miast kawalek jest więc pudelka odpadają bo nie ma mozliwosci zeby dowozili.....eh. ale cóż. Znajac mnie to zajade sie , padne na twarz ale przy garach stac bede. 😂😂 chociaz nie beda to jakies wymyslne. Ale zaopatrzylam sie juz w parowar bedzie sie robic prawie samo😂 moj chcial zakupic mi termosia ale nie jestem do tego przekonana bo i tak trzeba przy tym stac😂
Tari dacie rade napeeewno z tym jezyczkiem.😁 dobrze ze wszystko jest jak powinno ze juz macie ten stres za soba i malenki wkoncu moze normalnie ssac. Kochany 😘 dziewczyny zaraz sie nie obejrzycie i maluszki skończą pierwszy miesiąc! Niesamowite. 😍😍😍23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
8 karmien to jakiś idelany mit 😂
Wieczorem je częściej, nie najada się do końca, możliwe, że też dlatego, że przez zmęczenie wieczorem tego mleka mamy mniej, u mnie wieczorami są największe problemy z brzuszkiem więc też wtedy chce więcej cycka żeby się uspokoić i przytulić. Zwykle je z jednego, jak rozkręcałam laktację szło na zmianę.
Położna powiedziała mi wczoraj, że dopiero teraz może powiedzieć mi prawdę bo wcześniej bała się powiedzieć żeby mnie nie załamać - bała się bardzo jak zobaczyła moje krocze bo wyglądało fatalnie i na prawdę bardzo, bardzo źle i dlatego była do tej pory u nas co tydzień. Teraz jest już lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 19:46
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:8 karmien to jakiś idelany mit 😂
Wieczorem je częściej, nie najada się do końca, możliwe, że też dlatego, że przez zmęczenie wieczorem tego mleka mamy mniej, u mnie wieczorami są największe problemy z brzuszkiem więc też wtedy chce więcej cycka żeby się uspokoić i przytulić. Zwykle je z jednego, jak rozkręcałam laktację szło na zmianę.
Położna powiedziała mi wczoraj, że dopiero teraz może powiedzieć mi prawdę bo wcześniej bała się powiedzieć żeby mnie nie załamać - bała się bardzo jak zobaczyła moje krocze bo wyglądało fatalnie i na prawdę bardzo, bardzo źle i dlatego była do tej pory u nas co tydzień. Teraz jest już lepiej.23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨