Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, super wieści!!! Teraz to juz na pewno wszystko będzie ok! Spokoju Ci życzę:)

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja to chciałam Wam wczoraj odpisać ale wymiękłam 🤣🤣
    Od 4 do 22 na nogach i już było brak mocy 🤣🤣
    Dziś też od rana ale właśnie piję wyczekiwaną kawkę ...

Dziewczęta życzę Wam
    Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia bo reszta jakoś się ułoży 😘😘😘

emdar, zOsIa88, Iskierka87 lubią tę wiadomość

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂🙂
    Wesołych Świąt 😘

U mnie to tak w skrócie jestem po laparo i usunęli mi torbiel endometrialna 3cm. W poniedziałek idę do gina na podanie leku długofalowego i dowiem się co dalej.

emdar, Iskierka87 lubią tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś ciesze się że się odezwałaś zdrówka :*

• Sisska Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was😘
    U nas też szał przed świąteczny w pracy, ale wreszcie te 3 dni wolnego dla odsapnięcia. Ale się rozpisałyście, kilka stron miałam do nadrobienia, chyba muszę częściej aplikacje otwierać, bo ostatnio bardzo rzadko z niej korzystam.

U mnie wreszcie @ przyszła, oczywiście z bólem i mega krwawieniem, które trwa już 6 dzień u mnie.. A zawsze było max 4 dni. Ale widzę, że już coraz mniej krwi więc się będzie kończyć. Chyba te stymulowane cykle mi coś pozmieniały i się musi organizm znów nastawić po swojemu. Umowilam się na wizytę startową do in vitro na 8 stycznia 😊 muszę wtedy też od razu badania zrobić, oby wyszły wszystkie dobrze. I być może uda się szybko ruszyć z procedurą 😊

A z okazji świąt:

"Życzymy sobie i wam, by nas było stać
    Na święty spokój
    Szczęścia ile się da, miłości w bród
    Mądrych ludzi wokół" ❤️
    Wesołych Świąt 😊

zOsIa88, emdar, Iskierka87 lubią tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś, Sisska, mega kciukasy za Was trzymam i juz dzis życzę Wam, by 2021 był Waszym szczęśliwym rokiem! Przesyłam dużo siły do dalszej walki 😘

zOsIa88, Sisska lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś teraz już musi się udać! Kciuki za poniedziałek i daj znać po wizycie 🙂🍀

Sisska super! Wierzę że nowy rok będzie da Ciebie szczęśliwy 🍀😘

A my w domku wczoraj, wróciliśmy. Anielka po raz pierwszy próbowała dziś brokuła i widać że jej posmakował bo aż się rwała do łyżeczki 😄 No i ząbki mamy dwa na dole hihi

Sisska, emdar, megson91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po odzwiedzinach siostry grałam pierwszy raz w szachu z chrześnicą 2 h skończyło się remisem :D.
    Iskierko to musi mała fajnie z tymi ząbkami wyglądać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu co prawda dopiero wyszły nam te ząbki ale jak już na dobre wyjdą to na pewno będzie smirchowo to wyglądać hihi 😄

Święta, święta i po świętach. Jak u Was bo ja odetchnęłam z ulgą że już po choć nic nie musiałam robić bo pojechałam na gotowe 😅 ale nie lubię pakować, jeździć itp. Także już spokojniej u nas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jadę tez do siostry bo jedzenia trochę zostało a jeszcze dostaliśmy od drugiej siostry ;) nie chce też niczego wyrzucać. Wczoraj się dowiedzialam że moja kuzynka z którą bardzo się lubiłyśmy w czasach młodości :D jest w 3 ciąży podziwiam ja nawet nie wiem jak można dać radę z jednym a co dopiero z 3 dzieci z drugiej strony troszkę zazdroszcze sytuacji ja mam dwie cudowne siostry i jestem wdzięczna że je mam choć wiadomo za czasów jak razem mieszkałyśmy to były kłótnie itp :D
    Jak u Was po świętach ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to szacun bo ja też bym nie ogarnęła 3ki, jedno póki co w zupełności mi wystarczy 🙂 może za kilka lat się zdecydujemy jak nie bd już za stara 🙈 ale jak już to wolałabym odstęp kilku lat między rodzeństwem bo wtedy mała by pomogła hihi 😅

Zosiu a jak Ty się czujesz? Pojadlas coś na święta chociaż co by nie zwrócić zaraz? 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko czuję się lepiej ;) w końcu moge jakoś funkcjonować wprawdzie wieczorem czuje jakby mi ktoś chciał żebra połamać ale naprawdę to w porównaniu z tym 4 miesiącem to drobnostka. Ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak ja sobie dam rade obciąć paznokcie u stóp pomimo że wielkiego brzucha to ja nie mam to jednak już trudność obserwuje u siebie w zakładaniu butów na przykład. Jakby tak cała moja ciąża przebiegała jak teraz to byłoby ok. Mój mąż chyba chciałby mieć drugie jeszcze jednego nie urodziłam a juz mi wspominał o drugim :D a ja myślę że facet zwariował .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej no to się cieszę że już lepiej 🙂 widać że najgorszy czas za Tobą. Hehe ja też pamiętam że było ciężko z tym z butami o tyle dobrze że było lato i tylko klapki się wsunęło więc po problemie z paznokciami trochę trzeba się powyginać 🙈 No facetom to łatwo powiedzieć bo oni się męczyć nie muszą przez 9 miesięcy ze wszystkim a robić to każdy lubi 😅

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska
    Daj znać pozniej co i jak
    ✊✊

Święta i już po
    Wczoraj trochę odpoczęłam, dziś może tez się uda ale jutro już powrót do normalności.
    Dzieciaki tylko Ciocia Ania i Ciocia Ania. Ja nie wiem co te wszystkie dzieci we mnie widzą 🤣🤣

Jakbyście miały 3 to byście ogarnęły temat i byście nie miały czasu na marudzenie że nie dacie rady.

Sisska lubi tę wiadomość

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie miałam już pod opieką 3ke chłopców bliźniaki i ich starszy brat i jakoś podołałam ale to było 8 godzin góra 9 dziennie. Wiadome że jak ktoś się decyduje na większą rodzinę to i musi dać radę ja osobiście na drugie mogę się zgodzić ale na tym koniec. No chyba że od razu bliźniaki by były 😅 haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam ze teraz właśnie pary decydują się na maks 2.

Ja nie wiem czy dałabym rade moja kuzynka ma akurat pomoc mamy -babci ale jak się tej pomocy nie ma maż w pracy to byłoby ciężko.
    U sióstr jest duża różnica wieku miedzy pierwszym a drugim dzieckiem i te pierwsze dziecko już nie wymaga opieki i jeszcze pomaga ale siostry rodzily w wieku 25 lat.

• emdar Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo kochane, u nas po Świętach ok. Jesteśmy jeszcze u mojej mamy, wracamy dopiero jutro. Nie powiem ze odpoczęliśmy, bo nie,ale pojedliśmy, pośmialiśmy się, było bardzo sympatycznie. Szkoda tylko że zero śniegu😒 Kurde pamiętam jeszcze za dzieciaka, Święta ze śniegiem po pas😒Czy te nasze dzieci pojadą kiedyś na prawdziwy kulig?
    Julkowi świątecznie wyrżnęły się dwie górne jedynki! W końcu, bo wychodziły mu ze dwa miesiące.
    Zosia, super ze nieco lepiej się czujesz. Może już tak Ci zostanie do końca ciąży? Życzę Ci tego z całego serca.
    Co do decyzji o ilości dzieci, to uważam że to jest tak indywidualna sprawa,że tu nie żadnych reguł. Każdy decyduje się na taką ilość dzieci ile chce/może. Ale osobiście,to szczerze podziwiam rodziny wielodzietne.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy kompletując wyprawkę kupowałyście ubranka też 68 ? Bo skupiłam się najbardziej na 62

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu my dopiero teraz nosimy 68 a mamy 4 miesiące 😄 No ponad 4 miesiące i zaraz bd kupować 74

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli na początku nie kupowałas ubranek w rozm 68 ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 19:00

‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ