Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaś28 wrote:Iskierko wszystkiego najlepszego i dużo zdrowia dla Anielki 😍
Emdar Julek mały przystojniak 🤩
Ja właśnie ruszam z drugą stymulacja do in vitro. Niestety pierwsze nie wyszło, drugi transfer się nie odbył bo zarodek się nie rozwijał.
Teraz jest plan hodować do 5 doby, zamrozić i transfer odłożony na miesiąc. Badanie kariotypu jest dobre, a co u męża myślę, że dowiem się jutro na podgladzie.
Ogólnie nie udane in vitro boli bardziej niż cykl bo in vitro to już ostateczność. No ale jakoś trzeba żyć i pracować na nowy dom, który się buduje 🙂
Kasia i zycze Ci jak kiedyś moja siostra mi "żeby ten dom niedługo zapelnił tupot małych stópek"..
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Magda to nie my się od Ciebie odsunelysmy tylko Ty od Nas. Nie było Nas kiedy potrzebowałaś? A dlaczego? Bo odeszłaś z grupy , bo nie umiałaś przyjąć pewnych rzeczy na klatę, a nie byłaś jedyna osoba, na którą "wylało się wiadro pomyj ".
Twoje relacje z siostra to nie jest coś do opowiadania na forum ale już kiedyś Ci pisałyśmy, że dasz sobie radę bez Niej.
Masz pretensje o bachora? A kto Nas nazwał swiniami tu na forum? No cóż każdy ponosi konsekwencje swoich czynów i słów. Niestety ale życie nie jedna z Nas nauczyło, że trzeba mieć twardą dupeMilusińskaMilena, MissKathy92, joana, Lajni85, Kaga lubią tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Magda więcej nie wypowiem sie.
To Ty odeszłaś mimo, że wyciągnęłyśmy rekę. To Ty jak Nada do Ciebie napisała, zebys wrocila, nazwałaś nas jak nazwalaś. Pozniej znów głupie zagrywki i wyzwiska w naszą stronę.
Dziś znów jesteśmy świniami.
Serio to my Cie zostawilysmy?
Nie, to Ty pokazalas, ze dla Ciebie jestesmy tylko babami z internetu, którym nie należy sie szacunek.
Każda z nas myślała po tym jak usunelas sie za 1 czy 2 raz, ze ochloniesz i wrocisz. Ale Ty bylas niezadowolona, bo nie bieglysmy z przeprosinami. Wiec trzeba bylo nas obrazac, zeby zwrocic uwage.
Zamiast jak dorosła kobieta, matka! napisać, ze ochlonelas i chcesz pogadać.
Nie lepiej było robić szopkę.
Sorry ale po takich akcjach każdy czulby niesmak.
I nawet teraz nie umiesz przyznac sie, ze zachowalas sie niefair w stosunku do nas.Lajni85 lubi tę wiadomość
Adaś
-
nick nieaktualny
-
Magda, ja się zgadzam w 100% z Kasią...
Przecież byłaś jedną z nas, nigdy byśmy Ciebie nie olały, gdybyś potrzebowała wsparcia, ale jak miałyśmy Cię wesprzeć skoro stwierdziłas, że obrabiamy Ci dupę, opuściłas grupę i poblokowalas wszystkie na FB i dodatkowo napisałaś, że Twoje problemy to nasza wina 🤷
Przykro mi z powodu siostry, na pewno jest Ci z tym ciężko, bo to jednak rodzina, ale mam nadzieję, że sobie z tym poradzicie. Pamiętaj, że musisz być silna, bo jesteś mamą i dla Flo jesteś najważniejsza i nic tego nie zmieni...joana lubi tę wiadomość
-
Iskierka87 wrote:Kaś dziękujemy 😘 i 3mamy mocno kciuki z Anielką za powodzenie bo tym razem musi być dobrze i tak będzie! 🤗❤️
Joana może będzie niespodzianka 😉 wiesz jak to jest. W najmniej spodziewanym momencie 😁
Na to liczymy ☺
Napewno nie mam zamiaru narazie marnowac czasu na bieganie po lekarzach. Co innego kiedy człowiek stara się o pierwsze dziecko..
A teraz wole poświęcić ten czas Adasiowi ☺
Może jeśli nic nie będzie przez rok czy dwa to pomyślimy. A teraz idziemy na żywioł 😅🤣Iskierka87 lubi tę wiadomość
Adaś
-
Kiedy usunęłam się z konwersacji liczyłam, że chociaż któraś napisze głupie „czy wszystko w porządku” do mnie. Napisała Ania, która zawsze chce złagodzenia sytuacji, nikt inny.
Zablokowałam wszystkich dopiero wczoraj jak zobaczyłam, że wywaliłyście mnie z grupy i pousuwałyście ze znajomych, to też miało być w porządku?
Wiec może i zachowałam się wczoraj jak dziecko pisząc tu j blokując Was wszędzie za co jest mi teraz głupio.06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Halo halo z tej strony „Why not Now”, ale podobnie jak Ruda Maruda usunęłam konto
Emdar masz ślicznego synka 🥰 cudowny blondynek. Trzymam kciuki za żłobek i Ciebie bo podejrzewam ze mamy bardziej to przezywają
Iskierka niech Anielka rośnie na pociechę rodzicom ❤️🎂 czas leci zdecydowanie za szybko.Iskierka87, emdar lubią tę wiadomość
-
Magda ale my nie będziemy bawić się w kotka i myszkę i pisać po tym jak usunęłaś się z grupy,dając jasno do zrozumienia , że nie chcesz kontaktu. Szczerze to, żadna z Nas nie mogła Cie znaleźć na fb , więc kto tu kogo poblokowal.
Niestety ale pewnych rzeczy nie da się naprawić.
Życzę Ci jak najlepiej i przede wszystkim więcej wiary w siebie i żebyś miała siłę pokazać siostrze, że nie jest Ci potrzebna-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
Iskierka87 wrote:Miss gratulacje🤗 życzę Ci by wszelkie dolegliwości ustąpiły do dnia rozwiązania 😘
Kaga dziękujemy 😘 Podziwiam Cię bo ja czasem nie wyrabiam z tą moją diablicą 😁 Jak tak będzie to sobie trochę poczeka na rodzeństwo 😄
Dziękuję! Ale powiem Ci jak człowiek musi to na wszystko znajdzie siły też byś znalazla. Liczę że będą się że sobą bawic ale gdybym miała radzić to raczej radzę faktycznie większą różnice wieku.Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
Nie mogłyście mnie znaleźć, bo usunęłam Facebooka i Instagram ot cała tajemnica.06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Usunęłaś, wróciłaś ale randomowych przyjaciółek już nie będzie. Chrum chrum 🐷🐖
joana, Lajni85 lubią tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
megson91 wrote:Nie mogłyście mnie znaleźć, bo usunęłam Facebooka i Instagram ot cała tajemnica.
Ot cala tajemnica,.ze nawet te ktore Ci widzialy to nie miały Cie znajomych.. bo je usunelas.
Ot tajemnica, ze np wczoraj fb i ig już działał a ja byłam usunięta ze znajomych i na ig zablokowana. Wiec to Ty to zrobilas pierwsza.
Ty to pierwsza zrobiłaś i przestań już pisać tu bajki..
A napewno my nigdy nie nazwalysmy Cie babami i swiniami itp. A Ty na nas tak jechalas! I nietylko tu na co mamy screeny..
Tak chcialas z nami kontaktu, ze kiedy Nada do Ciebie napisała 5 min po tym jak sie usunelas to nas wyzywalas. I my mialysmy biec do Ciebie?
Bo zadna z nas w żadnym momencie Cie nie wyzwala.Adaś
-
nick nieaktualnyJoana dokładnie, całkiem inna sprawa gdy chodzi o pierwsze dziecko. My z mężem też mówimy że jak już zdecydujemy się na drugie dziecko to na luzie a jeśli nawet i się nie uda to trudno mamy Anielkę i jesteśmy rodziną czego od zawsze pragnęłam więc czuje się spełniona 🙂
Why 🤗 Dziękuję co u Ciebie słychać? 🙂
joana, NigdyNieMowNigdy, zOsIa88, emdar, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość
-
Iskierka87 wrote:Joana dokładnie, całkiem inna sprawa gdy chodzi o pierwsze dziecko. My z mężem też mówimy że jak już zdecydujemy się na drugie dziecko to na luzie a jeśli nawet i się nie uda to trudno mamy Anielkę i jesteśmy rodziną czego od zawsze pragnęłam więc czuje się spełniona 🙂
Why 🤗 Dziękuję co u Ciebie słychać? 🙂
Tak, niestety starania, tym bardziej długie to ciężka sprawa i pod wzg psychicznym ale i dla zwiazku.
A jeszcze jak ma sie juz 1 dziecko, to nie wiem jak to łączyć organizacyjnie.
Ja na wizyte popologowa dojechalam po 6 miesiacach. Tak Adas dawal w kosc.. a gdzie tu jeszcze pilnowac wizyt, lekow itp..
O samych staraniach z mezem nie wspomne 🤣Iskierka87 lubi tę wiadomość
Adaś
-
Pokaz mi, w którym miejscu Was do Ani wyzwalam? Ciekawe, bo ja tam żadnych wyzwisk nie widzę.06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Iskierko czas leci jak szalony.
Maks rośnie zdecydowanie za szybko. Teraz walczymy z przeziębieniem, On ma katar a my z mężem ból gardła w dodatku..
a tak to praca, Maks zostaje z dziadkami lub mężem. Póki co żłobek zbędny. 😊
Tydzień temu skończyliśmy urlop i trzeba się powoli szykować na jesien 😒 -
nick nieaktualnyWhy to zdrówka dla Was wszystkich oby jak najszybciej minęły dolegliwości. Fajnie że masz opiekę dla synka 🙂 Ja zastanawiałam się nad żłobkiem ale w ostateczności zdecydowałam się zostać jeszcze przynajmniej rok z Anielką w domu i wziąć pod opiekę dodatkowo drugie dziecko (moja dawna szefowa ma 7 miesięcznego synka) mają zamieszkać w okolicy więc byłoby mi łatwiej i co najważniejsze byłabym z córką 🙂
Tak jesień i przygotowania. Ech... najbardziej nie lubię tych strasznie krótkich i ciemnych dni 😒