Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEmdar Anielka odkąd skończyła 10 miesięcy przesypia nam całą noc wiec z tym już nie mamy problemów bo ładnie śpi i wstaje tak średnio 7,7:30 także wyspani są wszyscy 🙂
Zosiu co prawda trójkę miałam już starszych dzieci więc też trochę łatwiej przy takich choć bliźniaki i ich starszy brat byli mega energiczni i pełno ich było wszędzie a ja byłam młodsza i to też było plusem a teraz hmmm 😉 ale tak jak Kaga napisała damy radę 🙂 dla chcącego nic trudnego.
U nas nowo otwarty żłobek już nie ma miejsc a próbowałam dostać się tam do pracy co nie ukrywam było by dla nas najlepszym rozwiązaniem bo jedno to praca dla mnie a drugie że mała byłaby ze mną ale również z rówieśnikami no niestety nie można mieć wszystkiego. Jednak plan jakiś jest 🙂
-
Ja po wizycie. Mam 4 pecherzyki na lewym jajniku, na prawym nie ma nic . W środę kontrola. Kariotyp meza jest prawidłowy 🙂
emdar, Iskierka87, MissKathy92, joana, Lajni85 lubią tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Ja musiałam wrócić do pracy, raz ze jestem człowiekiem pracy i nie wyobrażam sobie siebie niepracującej, a dwa nie chciałam pozabawiac nas jednej pensji, bo nie ukrywam, ze byłoby ciężej finansowo zwłaszcza ze rok temu kupiliśmy mieszkanie na kredyt, a jednak mimo wszystko chciałabym żyć na tym samym poziomie co teraz.
-
nick nieaktualnyKaś super! Czyli wszystko zmierza ku dobremu 3mam kciuki za ciag dalszy i koniecznie dawaj znać co i jak po wizycie 🙂✊
Szczerze to ja bym wolała pracować w przedszkolu ale niestety większość pracuje tam po znajomości i ciężko się dostać a jak już to daleko od naszego miejsca zamieszkania. Póki co muszę brać co daje los 😉 -
nick nieaktualnyMissKathy a to wxzesniej q ogóle nie szczepiłas dziecka?
Zawsze można iść na wychowawczy i potem znowu wrócić do pracy
A co do 2 dziecka to jeśli będziemy mieli tylko 1 to nie będę płakać z tego powodu Hania mi czasem daje w kość a jeszcze te rozszerzanie diety mam wrazenienie ze marchewka mnie nawet we śnie prześladujeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 12:03
-
Bardzo smutne jest to, że mierzycie wszystkich swoją miarką i wszędzie widzicie spisek i konspiracje, a nie rozumiecie tego, że ktoś może mówić szczerze o swoich uczuciach w danej chwili bez złych intencji.
Życzę Wam więcej empatii i chęci spoglądania dalej niż poza czubek własnego nosa, bo są to cechy przydatne przy wychowywaniu małego, wartościowego człowieka.
Mam nadzieję, że żadna dziewczyna z grupy nie zostanie skrzywdzona tak jak ja i nie będzie musiała przez to przechodzić, a sytuacja, która się wydarzyła skłoni Was do refleksji.
Mam też nadzieje, że żadna z Was nie doświadczy w życiu depresji, bo nie życzę tego nawet największemu wrogowi.
Trzymajcie się.06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
zOsIa88 wrote:MissKathy a to wxzesniej q ogóle nie szczepiłas dziecka?
Zawsze można iść na wychowawczy i potem znowu wrócić do pracy
A co do 2 dziecka to jeśli będziemy mieli tylko 1 to nie będę płakać z tego powodu Hania mi czasem daje w kość a jeszcze te rozszerzanie diety mam wrazenienie ze marchewka mnie nawet we śnie prześladuje
Nie szczepilam niestety, bo nie mieliśmy zgody neurologa na szczepienia od 3 tygodnia życia aż do teraz 🤷 no ale mam nadzieję, że jeszcze wszystko się da nadrobić 😊 -
To ja dopowiem jeszcze jedna rzecz.
Magda rozumiem, że nie obwiniałabyś nas o nawrot depresji w komencie gdybyśmy Ci przyklasnęły i widziały kreskę na teście, której nie było?
Sorry, ale chyba masz do obwiniania kogoś innego niż nas, no chyba ze tym powodem jest z naszej strony szczerość, a nie słodkie kłamstwa. Poza tym nie padło nic o czym nam nie mówiłaś, wiec to nie były wymysły, a coś czym się z nami dzieliłaś.
I to nie jest rada, a refleksja (bo rady teściowych to wiadomo gdzie można sobie wsadzić), drugie dziecko i depresja to chyba nie jest coś co powinno iść w parze. Wiec skończ z użalaniem się, prowokacjami, manipulowania faktami, weź się za siebie i Florkę. -
Magda, szkoda że w tym wszystkim widzisz tylko naszą winę, a niby to my widzimy tylko czubki swojego nosa 🤷
Według mnie nie ma się już o co kłócić, Magda i tak zawsze musi mieć swoje na wierzchu, a chyba jesteśmy wszystkie dorosłe, mamy swoje rodziny, swoje problemy i nie za wiele czasu na jakieś afery w necie.
Także ja w tej szopce już udziału nie biorę.
Magda, Tobie powodzenia u ułożeniu sobie wszystkiego w głowie, bo chyba gdzieś tam się pogubilas z tym co jest naprawdę ważne, a co nie. -
nick nieaktualny
-
Magda ale to Ty widzisz w nas spisek i konspiracje i to Ty opuściłaś grupę , to była wyłącznie Twoja decyzja. Każda z nas mówi zawsze szczerze o swoich uczuciach, szczerze sobie doradzamy, wspieramy a jak trzeba to krytykujemy - Z DOBREGO SERCA. Gdybyśmy widziały tylko czubek własnego nosa to uwierz , że ta grupa nie przetrwałaby nawet tygodnia… Nie wiem też w którym momencie zostałaś przez nas skrzywdzona, prawdą? Dobrą radą?
Mimo tego co się wydarzyło to życzę Ci jak najlepiej, przede wszystkim dużo miłości do samej siebie ❤️ i od tego powinnaś zacząć.8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Pomożecie?
Dzień dobry, Bardzo proszę o wypełnienie ankiety zawierającej 10 krótkich pytań, które dotyczą pobytów rehabilitacyjno – odchudzających w sanatorium. Badanie ma na celu przygotowanie optymalnej oferty pobytowej. Dziękuję, https://forms.gle/Dgj2qQUTMxTEfQGV8
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
My widzimy czubek własnego nosa? Wiesz co Magda to wrzucaj więcej testów, na których nie ma drugiej kreski a my będziemy kłamać, że kreska jest bo akurat tego w danym momencie chcesz .
Pomimo , że jestem baba i swinia, to życzę Ci jak najlepiej a przede wszystkim tego, żeby Twoje wymarzone dziecko pojawiło się w momencie kiedy Ty sama ogarniesz sobie parę rzeczy w głowie bo widać, że gdzieś w tym wszystkim się mocno pogubilas-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
Dziś miałam kolejna wizyte. Są pecherzyki 19 16 15 15 10 i 10. W piątek kolejne usg i punkcja w poniedziałek 🙂
Kaga, Iskierka87, emdar, joana lubią tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualny
-
Kaś, mega mega kciuki mocne!!!❤❤❤❤
MissKathy, pewnie że nadrobicie! A to juz macie zielone światło od neurologa?
Iskierko, u nas noce są lepsze dopiero gdzieś od 2-3 mscy...wcześniej to była masakra....Ale niestety nadal je w nocy mm, i nie daje rady go oduczyć.
Kaga, no nie dziwię Ci się że chcesz wrócić do pracy. Ja siedzę niecałe 2 lata( w grudniu będzie dwa),I już mi tęskno. Chociaż ja i tak wracam do zdalnej pracy ( juz przed pandemią tak pracowałam).42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyKurcze szkoda że ten wątek nam tak umarł i chwilowo był ruch bo szczerze mi Was wszystkich było brak.
Emdar moja pije mleko zagęszczone w sumie od zawsze ale te jest bardziej syte może spróbuj małemu dać takie przed spaniem i może prześpi całą jesli będzie najedzony. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurcze a ja mam tylko instagrama 😒
Zosiu urodzinki małej robiliśmy w restauracji w mieście rodzinnym mojego męża. Tort zamawialiśmy też tam tzn w tym mieście nie w restauracji 😉 w sumie było 13 osób. Skromnie ale w przyjemnej atmosferze minęło 🙂 Co do drugiego dziecka to wiemy że chcemy mieć ale jeszcze nie teraz i nie tak szybko. Anielka póki co w zupełności nam wystarcza 😅