X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu sprawa na której byłam protkolantem jest chyba na ustach całej Polski. Hmmm u jak ka mam zajść w ciążę w tym stresie

• Meggs Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    U mnie niestety koniec szczęścia po 48 h beta spada. Tak wiec chyba biochemiczna :(

Któraś z Was to przechodziła? Moze pomozecie co robic?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animajka oczywiście że przesyłam wirtualnie wiruski :*

Lajni wszystkiego najlepszego kochana :* spełnienia tego najważniejszego marzenia :*

Kaga super wiadomości :) we wtorek idziesz do gina? Będzie już widać pecherzyk ciążowy :D

Meggs nieeeee :( jejku tak mi przykro...

Kaga lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Esti Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss tak racja, wjeżdżam w Walentynki z dniami płodnymi :-) Zobaczymy co będzie. Ostatnio, że męża nie ma to nic nie myślę o dzieciach i jest fajowo. A że teraz zbliża się czas, że będzie można się starać to już mi to jednak w głowie podświadomie siedzi. Staram się nie myśleć i nie stresować, pozwolić na zwykły bieg wydarzen ale już mi się ostatniej nocy coś o dzieciach śniło... Tak to już z nami jest.

Lajni, wszyatkiego najlepszego w dniu urodzin :-) O ile pamiętam jesteśmy z jednego rocznika?
    Niech spełnią się wszyatkie Twoje marzenia i niech Ci motywacji nie brakuje.. Wiesz, szczęściu trzeba pomóc :-)

Kaga jeszcze raz gratuluję i życzę spokoju ducha. Spełnia się właśnie twoje marzenie. Milk it :-)

Meggs bardzo mi przykro, trzymaj się kochana, czekamu na dalsze wieści!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:11

Kaga lubi tę wiadomość

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Hej dziewczyny,
    U mnie niestety koniec szczęścia po 48 h beta spada. Tak wiec chyba biochemiczna :(

Przykro mi, wiem co czujesz. 16 stycznia dostałam "okres"... Nic strasznego, tylko bardzo boli i nie przejmuj się tym, co wypływa z Ciebie bo musisz się wyczyścić. Po 2 tygodniach wszystko wróci do normy, tylko kolejny cykl może się wydłużyć...

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • blair. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Beta 5.02 o 15.30 257.5.
    Beta 7.02 o 8.00 493.5 :)

Pięknie rośnie, gratulacje!!! :)

Kaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Hej dziewczyny,

Meggs przykro mi :(, temu nie idę na betę wcześniej niż w dniu @ bo Ty w którym dc robiłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dp mi chodziło

• blair. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni, wszystkiego najlepszego! Życzę abyś następne urodziny spędzała już z bobasem na rękach :)

Lajni85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIMAJKA2 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Podczytuję forum od niemalże roku, odzywam się po raz pierwszy.

Właśnie mija nam 13 cs.
    Cykle przypadały na 28-32 dni, czyli w normie. Tylko teraźniejszy się wydłużył ;/ tak mnie to zaciekawiło, że w 26dc poszłam do ginekologa. W sumie to nic się nie dowiedziałam, bo uznał że nie ma do czego porównać obrazu i wydał opinie ze znakiem zapytania- prawy jajnik, ciałko żółte, endo trójlinijne. Dla mnie obraz usg jest kompletnie nieczytelny haha xD

https://naforum.zapodaj.net/61c752d773e1.jpg.html

I kazał mi zrobić tego dnia progesteron, więc poleciałam:
    Progesteron 1,21ng/ml
    FF 0,2-1,5
    FL 1,7-27,0
    Owulacja 0,8-3,0

...nadal byłam w kropce.
    Powtórzyłam badanie w poniedziałek, niestety musiałam wybrać inne labo, więc 29dc sytuacja miała się tak:
    Progesteron 7,01 [ng/ml]
    FL 1,2-15,9
    I trymestr 2,8-147,3

Zawsze od dnia owulacji, a czasami kilka dni przed miałam wrażliwe piersi... w tym cyklu kompletnie nic.
    Jeżeli przyjdzie miesiączka mam się umówić na monitoring cyklu 12 dnia, dodatkowo zabrać wyniki męża (jak najszybciej będzie musiał się umówić na badanie).

Ręce opadają, ciągle o tym myślę, a wieści o kolejnych ciążach w rodzinie oraz wśród znajomych dodatkowo dołują :(

Aleee się rozpisałam xD

Mam tak samo jak widzę dzieci. Wszyscy na około mają albo są w ciąży A mi serce się kraja i zastanawiam się czy mi się kiedyś uda.. to dołujące

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Wie, wie. Zawsze myslalam, że kupie buciki. Wytrzymam. Zrobię niespodzianke. A ja z tym obsikanym testem polecialam.

Też bym poleciała pewnie z tym testem A znając mnie bym się przewróciła na zakręcie w pośpiechu he he

Trzymam kciuki:*

Kaga lubi tę wiadomość

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna1990, ja dzisiaj się dowiedziałam, że moja przyjaciółka WPADŁA! Bardzo się cieszę ale po raz kolejny pytam JAK ?!

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak? ja się pytam? Moja dziś urodziła Bobasa, ale akurat to CUD bo było im bardzo ciężko, ale się udało!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie planujesz to wpadasz.. A jak chcesz normalnie życie ułożyć jak człowiek i zapewnić wszystko to nic z tego.. moja koleżanka wstawiłam dzia post że jest w 4 ciąży A my chociaż 1 nie możemy? Taka Ci sprawiedliwość niestety

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni to owocnych starań ;)
    Ahhh dokładnie jak to możliwe ze nie planujesz i bach! Wpadka !

Lajni85 lubi tę wiadomość

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • Kwiatek12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kumpele... ktora zalamala sie i plakala jak bobr jk odstawila anty bo noe zaszla w pierwszym cyklu?!??!? Odwiedzila kilkunastu lekarzy w ramach desperacji!!!!W drugim juz ujrzala jakby nigdy nic dwie kreski... jak tu zyc?!?

5d6b062c07e04decb863715aed00f6fa.png

Clo+ ovitrelle
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jak ?

Uprawiala seks;D

A ze nie bylo przeciwskazan do zajscia to jest w ciazy ;D

Jak tysiace kobiet w tym momencie;D

Nie uzalamy sie laski tylko walczymy ;D

anna1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja byłam wczoraj na siłowni, jutro też śmigam :D Dziś pije wino, a tak poza tym to może kiedyś będzie ciąża :D

Lajni85, Esti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja udałam się do specjalisty chyba jakoś po ponad pół roku sprawdzić czy jest ok. Niektórzy przecinają. Też znam dziewczynę która ma już jedni maleństwo A teraz przeżywa i panikuje bo 3 miesiąc i nic nie wyszlo. Powiedziałam jej tylko że niech spojrzy na mnie, że co ja mam powiedzieć? Ja już 30 miesięcy nic

• Kwiatek12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale znam tez inna dziewczyne!!! Dla paradoksu!!! Starali sie 7 lat!!!! Poronila 5 dzieci... po tych siedmiu latach urodzila zdrowa corke!!! Nigdy sie nie poddala!

anna1990, Żanetka93, MissKathy92 lubią tę wiadomość

5d6b062c07e04decb863715aed00f6fa.png

Clo+ ovitrelle
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ