Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
ABI90 wrote:Milusińska Milena też miałam przygodę z ciążą biochemiczną, i tak jak mówisz to szczęście na twarzy męża... I teraz mam postanowienie że jeśli kiedyś się uda to mu nie powiem tak prędko... Z tym że zobaczymy czy wtrwam w przekonaniu...
My stosujemy FertilMan, Cynek sr, Rutinoscorbin Active i do tego orzechy brazylijskie serwuję... Ale czy wynik się poprawił po tej kuracji to nie wiem bo nie chce powtórzyć badania na dzień dzisiejszy. Znajomej poleciłam nasze suplementy to morfologia plemników im się poprawiła...
Mam to samo.. Postanowiłam że mu nie powiem, dopiero, gdy bede pewna ze wszystko ok. Tylko że mój to nie wiem, czy prowadzi kalendarzyk, czy co.. W tej chwili czekam na @ bo coś spóźnia sie po duphastonie i obawiam się ze to sprawka torbielki.. A moj mąż ostatnio mowi do mnie że cos @ dawno nie było i zaczął się dziwnie cieszyć, co wieczór pyta jak sie czuje.. To nie w jego styluStarania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Lajni85 wrote:Dzisiaj do wieczora... Dziękuję
Daj znać jak już będziesz mieć ! mocne kciukiLajni85 lubi tę wiadomość
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
RudaMaruda25 wrote:To u nas w drugą stronę, nikt nie dogaduje kiedy dziecko itp., bo wszyscy traktują mnie jako osobę, która się rozwija, spełnia zawodowo itp.
Więc pewnie wrażenie jest takie, że dziecka nie mamy celowo.
Nawet (a to z kolei mega chamskie), bo żona mojego kuzyna urodziła w zeszlym roku dziecko i jak byliśmy u babci na świętach ją odwiedzić to ona do mnie z tekstem "No Karola, wam to dziecko by nawet nie pasowało". A ja wtedy po zabiegu... który robiłam po to, żeby kiedyś mamą zostać.
Pomyślałam sobie o niej wtedy cieplutko: Ty głupia larwo.
Hahah chociaż w myślach trzeba sobie ulżyćStarania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
U mnie pół rodziny pyta kiedy bobas bo jak to przecież juz po slubie jesteście to w końcu trzeba pomyśleć (taa całe pół roku po ślubie, fakt ze 7 lat razem, no ale..), kolezanki w pracy tak samo, wszystkie.. "Kiedy dziecko, a planujecie, no weź wiecznie mloda nie będziesz.." wczesniej mnie to nawet smieszylo, teraz, czasem mam ochote wykrzyczec im w twarz.. A najgorszy jest kolega mojego męża.. Wie od samego poczatku że sie staramy i do tej pory zawsze gdy sie widzimy dopytuje kiedy to dziecko bedziemy mieli, bo im sie juz w grudniu urodziło dzieciątko.. Nie wiem, czy ci ludzie az tak muszą tą szpilę wbijać?Starania od 06.2018
-
ABI90 wrote:Mój niby nie wie kiedy mam ale mniej więcej będzie się orientował, zawsze na zaburzenia miesiączki mogę zrzucić bo kiedyś miałam. Ale nie ma co gdybać Będziemy się martwiły jak utrzymac w tajemnicy jak już się w końcu uda
Życzę nam tu wszystkim żebyśmy mogły zyski z radością o tym powiedzieć, a dziewczynom, które zafasolkowały, zeby sie nie musiały obawiać przez te miesiące o maleństwo i żeby wszysko bylo dobrze.. Bo tak sobie kilka dni temu zdalam sprawę, ze tyle tych ciąż pizamacicznych, biochemicznych, tyle poronień, że jak już zdarzyłby sie ten mały cud i zaszlabym w ciaze to chyba do samego porodu martwilabym się zeby wszystko było dobrze.. Powiedzcie, czy ja mam juz coś z głową nie tak?Starania od 06.2018
-
Lila01 wrote:Cześć dziewczyny a ja zastanawiam się czy zatestować. Dziś wypada dzień @ i narazie cisza. Spodziewałam się spadku temperatury a tu skok chociaż nie mam porównania bo to mój pierwszy cykl z mierzeniem. Tyle razy widziałam tą biel na teście i nie chce kolejny raz się rozczarować wiec chyba jednak poczekam do poniedzialku
Wykresik ładny, ale to jeszcze nic nie znaczy Który to dpo?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ale dziś nadrukowalyscie
Wylapalam że Lajni czeka na bete- czekam razem z Tobą i mocno trzymam kciuki :*
Pisalyscie o mieszkaniu z rodzicami to i ja się wypowiem mieszkałam u moich teściów przez 1.5 roku jeszcze jako dziewczyna mojego męża i ogólnie źle nie wspominam ale nie czułam się tam swobodnie co swoje to swoje... nikt ci nie robi wyrzutów do której oglądasz tv itp dlatego my wynieslismy się na swoje jeszcze przed ślubem Z oszczędności, pomocy rodziców i kredytu kupiliśmy mieszkanie 39m, salon z kuchnią i sypialnia małe ciasne ale własne W planach mamy budowę domu ale zobaczymy jak to będzie może wymienimy mieszkanie na większe tylkoLajni85, blair. lubią tę wiadomość
-
Lila01 wrote:Dziś 14
To już spokojnie możesz testować! I dawaj znać2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
A u mnie rozpoczyna się nowy cykl2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Lajni trzymam kciuki!!!
W ogóle w oczekiwaniu na betę podpowiem Ci pewien myk. Jeżeli robiłaś badanie bety w ŚLA, bo z tego co mówiłaś to wcześniej tam robiłaś.
Ostatnio czekałam i czekalam na wynik trzeciej bety. Już mnie nosiło że stresu i milion razy wchodzilam na strone a wyniku wciąż nie było. A miałam na stronie wyniki z pierwszej i drugiej bety i jakoś tak z głupoty na nie weszlam i kliknelam wykres (SLA udostępnia wykres do każdego badania). I okazało się że na wykresie trzeci wynik już dawno był widoczny! A na stronie pojawił się wiele godzin później. ProbujLajni85, blair. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny