X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co Wam pisalam, ze skonczylam ksiazke Pozwol mi wrocic oraz ze czytam ksiazki nie nawiazujace.do tematu ciaz a tymczasem w mojej biblioteczce znajduje sie taka Wszystkie nasze obietnice tylko ostrzegam bo wyczytalam.ze to wyciskacz łez nie wiem jak skonczy. Czytal ktos?

• nada Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze dobrze się skończy :) Hoover pisze spoko książki. Czytałam Maybe Someday :D takie romansidlo ale fajnie się czytało.

Jak tam weekend?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:53

PplPp1.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałabym ponowić moje pytanie odnośnie wyników badań. czy jesteście w stanie powiedzieć mi coś o moich wynikach? Wyniki robione w 3dc. Wizyta u ginekologa dopiero w kwietniu...
    FSH 6,30 mlu/ml norma (3,5 - 12,5)
    LH 11,8 mlu/ml norma 2,4 - 12,6)
    Estriadol 30 PG/ml norma 12,4-233

Jak na razie to przyjmuje tylko euthyrox na zbicie TSH. Czy stosunek LH do FSH na poziomie 1,8 może świadczyć o pcos? Na USG wszystko wyglądało w porządku...

I niżej zdjęcie testów owu, myślicie że ostatni to już pozytyw, czy jeszcze trochę mu brakuje?

https://naforum.zapodaj.net/5613ee7fb8c8.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 18:21

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niedziela minęła rodzinnie i przyjemnie aż do teraz.. Właśnie zaczęłam plamić także mogę powiedzieć że oficjalnie rozpoczynam 10cs.

A Ty Nada jak się czujesz? Trzymam za Ciebie kciuki żeby chociaż Tobie się udało ❤️

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png

Wysłany: 24 marca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka nie jestem znawcą jeśli chodzi o interpretację wyników ale z tym jest różnie.. Ja mam PCOS a stosunek lh/fsh mam nieco powyżej 1 i z tego co wiem to lekarze sugerują się dodatkowymi informacjami. Być może przyczyną nieregularnych miesiączek jest właśnie tsh? Ale może się mylę? Niech się wypowiedzą bardziej doświadczone dziewczyny, bo nie chce nikogo wprowadzać w błąd..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Bożenka nie jestem znawcą jeśli chodzi o interpretację wyników ale z tym jest różnie.. Ja mam PCOS a stosunek lh/fsh mam nieco powyżej 1 i z tego co wiem to lekarze sugerują się dodatkowymi informacjami. Być może przyczyną nieregularnych miesiączek jest właśnie tsh? Ale może się mylę? Niech się wypowiedzą bardziej doświadczone dziewczyny, bo nie chce nikogo wprowadzać w błąd..

Dziękuję 😊

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a42b8c826c39.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że post pod postem mam nadzieje że to jakos rozwiaze watpliowsci ja przestałam zwracac uwage na wyniki skupilam sie na sporcie relaksie i zdrowym w miare zdrowym odzywianiu wiec nie pomoge w wynikach ale za Was trzymam kciuki. Mocno ;)

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss cudny maluch :) u mnie weekend upłynął pof znakiem 30 szwagra. Wczoraj dowiedziałam się, ze moje 2 koleżanki sa w ciąży i trochę mnie to dobilo... no ale wracam do starań 😊

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nada Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena jutro się okaże. Mam moje standardowe objawy wiec chyba dupa. Ale ciekawe skad w takim razie te bóle jajników, nigdy tak nie miałamz

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Trochę mnie tu nie było, ale ostatnio jestem tak zakręcona, że nie wiedziałam jak ja się nazywam ostatnio.
    Pracy miałam sporo, a jeszcze przez weekend dawałam korki z włoskiego, no i zajęcia na siłowni.
    Urodziny męża mam w środę, a jeszcze mu nie zdążyłam prezentu kupić.

Ja powinnam za dwa dni dostać @, ale ja nawet nie czuję, żebym miała mieć, ani mnie biust nie boli, ani nic.

• nada Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przyszła małpa. I to z rana, równo w 28dc. Czas na hsg.

Ruda w takim razie kciuki!!

PplPp1.png

Wysłany: 25 marca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada to zaczynamy razem :-) u mnie też dzisiaj (wczorajszego plamienia nie liczę)

Ruda ściskam kciuki żeby się udało ❤️

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada to kciuki za hsg! obyś przeszła to badanie gładko, a wynik był jedyny słuszny, czyli wszystko drożne :D

• nada Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 dzięki dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:53

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Nada, jak ja Cię doskonale rozumiem.. też mam takie momenty, że wszystko opada.. ale co zrobić, trzeba walczyć, żeby zostać Mamą! :) dlatego ja się teraz staram zajmować innymi tematami, kupujemy dla mnie rower i chcę tą wiosnę, lato i jesień wykorzystać właśnie żeby pośmigać z Mężem dużo na rowerach :) bo już ostatnio na siłowni było mi za gorąco.. więc myślę na sezon letni zrezygnować a na świeżym powietrzu coś ogarniać :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 14:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki tez sie melduje po weekendzie;)

Byl super bylismy nad Wisla na spacerze pozniej lody ;)

Maz sie dzis wymsknal jak jeszcze spalam ;)
    Wrocil i oznajmil ze byl na badaniach na krwi na hormony hehe

Moj waleczny facet <3

Dzis sie zapowiada nawet spoko dzien ;)

Kaga, Agafiga lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi90 ale dlaczego masz wyrzuty sumienia? przecież nie jesteś w ciąży... mój diabetolog wręcz powiedział, że lampka wina jest wskazana, bo widzi, że u mnie to jest taki poziom spięcia całą sytuacją, że nie leki, a właśnie coś na rozluźnienie może mi pomóc. Także spokojnie :)

U nas wczoraj też były lody właśnie! takie naturalne i spacer. Teraz najlepszy czas w roku, wiosna, potem lato i ciepełko, aż chce się żyć :)

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaczelam 52cs.

Weekend spedzony u teściów.
    Na spacerze z maluchami xD

Zapisałam sie dziś na monitoring. Jestem ciekawa czy owu powrocila po takim spadku IO.
    Maz idzie na jeszcze jedno badanie nasienia dla porownania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 10:12

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ