Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Nada bylas dzielna i teraz przynajmniej wiesz, co było grane! Powodzenia!
My już po usg dzidzia ma 3cm, serducho bije 174 uderzeń na min za 2 tyg prenatalne! I machał do nas rączkami i nóżkami, aż się popłakałam
Wysyłam wiruski :*Jane208, nada, Tasia888, Żanetka93, Ag1988, Anna30, Why_not_now87, MissKathy92 lubią tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Samosiowa musisz poobserwowac swój organizm. A może to przez nerwy bo mocno wyprowadził Cię z równowagi gość z pracy..
Ja termometr schowalam do szafki i tempki nie mierze żeby się nie stresować niepotrzebnie, poza tym mam pracę na 3 zmiany więc mierzenie o stałej porze nie wchodzi w grę. Termin @ prawdę powiedziawszy nie wiem kiedy, chyba jakoś po świętach, testować nie zamierzam bo ten cykl odpuszczam i czekam na czwartkową wizytę w poradni. Strasznie się boję że faktycznie wyjdzie mi jakaś wada macicy z którą nic nie da się zrobić, ale staram się te myśli odganiac od siebie gdzieś daleko..
Lajni jak super ❤️ ja z chęcią złapię takiego wiruska 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 20:08
Lajni85 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Ja to chyba bede mogla sie starać dopiero pod koniec czerwca-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Lajni super wieści 😊 takie wirusy to ja z chęcią przyjmę ❤
Lajni85 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualny
-
Ja po kolejnym monitoringu...
1.7cm już ale gin powiedziała że jeszcze kawalek do owulacji. I pewnie bedzie później...
I zupełnie nie wiem czego sie spodziewać. W niedziele jade do niej do szpitala. Zobaczymy co wtedy bedzie.
Powiedziala mi tyle ze jak znowu bedzie lipa wdrozymy wtedy leki.
Jestem ciekawa co w niedzielę bedzie licze na to ze po owu.
W srode 1cm teraz 1.7cm wiec niech rosnie i peka hehe
* 52 csSamosiowa staraczka, Lajni85 lubią tę wiadomość
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
A ja odebrałam wyniki AMH wyszło 1 ,
2lata temu było 2,64 drastyczny spadek. Normalnie za rok menopauza mnie czeka
"Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
21.03.2022 transfer 2AA
5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
7.06.22 prenetralne, synek
18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
15.02.2020 transfer 3AA
6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
26 dpt ❤️ 12.03.2020
18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
19.06.2020 pierwsze ruchy💗
21.07.2020 25+1 waga 776 g
21.08.2020 29+5 gene 1502g
09.09.2020 waga 1944g
34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍 -
nick nieaktualnyNada - inseminację masz mieć na nfz? To duża szansa, więc być może niedługo Ci się uda, trzymam kciuki!
Lajni85- super wiadomości, oby tak dalej!
Esperanza Mia- spokojnie, może niedługo zaskoczy i nie będziesz się musiała przejmować wynikiem amhLajni85 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, u mnie dużo stresu. Bardzo dużo. Rano z malżonem przeokrutna sprzeczka, w pracy kosmiczna ilość stresu i wyłaniających się znikąd nowych obowiązków. Masakra. Dobrze, że serduszkowaliśmy dziś, bo przeczuwam owu w poniedzialek... Zerkniecie w mój wykres i doradzicie?
Phi, trzymam kciuki!
Milusińska, kolejny raz podkreślasz, że rozmiaru na Ciebie nie ma. Jaki nosisz?
Dobrej nocy dziewczynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 23:58
Phiczek lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami w przerwie w pracy 🙂
Kaś czerwiec już niedługo, zanim się obejrzysz a już będziesz w ciąży 🙂
Phia dobrze że rośnie, niech rośnie i szybko pęka, więc bierzcie się do roboty
Pjur mam problem w tym konkretnie sklepie z dostępnością mojego rozmiaru biustonoszy, noszę 70C i chyba to powszechny rozmiar. Wydawało mi się że raz wspomniałam o problemie z rozmiarem, jeśli nie to przepraszam, pewnie z niewyspania 😁
W ogóle dziewczyny coś czuję że mi się torbiel robi, tak mnie strasznie rwie jajnik. Nawet jak się schyle a nawet siedzę to czuję jak mnie ciągnie.. Ciekawe tylko bo to mój dopiero 12dc to trochę wcześnie..Phiczek lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Wszysyko sie okaze w praniu heh..
Ostatnio tez rosly do pewnego momentu i nici z tego byly.
Oby teraz wrocila.
Zobaczymy w niedziele to bd 15dc i oby bylo po* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
Cześć dziewczyny 😊
Ja należę do tych dziewczyn bardziej biuściastych i póki co tylko w triumph-ie mogę znaleźć coś dla siebie 🙄 Mam problem z odstającymi sutkami, co kupie biustonosz i tak jest on usztywniany one dalej są widoczne... jestem strasznie przewrażliwiona w tym temacie, jest to mega krępujące dla mnie. Ostatnio nawet troszkę odpuściłam, zrobiło się fajnie ciepło i poszłam do sklepu w koszulce, pod spodem miałam usztywniany biustonosz i sutki były widoczne. Usłyszałam obok dwóch facetów: "patrz, jak jak jej suty sterczą, pewnie jej się ru***ć chce..." Odstawiłam koszyk i poprostu wyszłam. Upokorzenie, wstyd.. tylko to czułam.
Co wy myślicie w tej kwestii?
walczymy od 2015
PCOS
IUI x 2 - nieudane
12.2018 - histeroskopia operacyjna: macica T-kształtna,
przygotowania do IVM -
nick nieaktualnyMagdalena90 ja mam ten problem w biustonoszach sportowych, w zwykłych zdarza się że też mam widoczne sutki.
Dlatego lubię zimę, bo przez swetry mi nie widać.
Ale znalazlam na to patent, biustonosze push up, takie mega gąbczaste.
W sumie nawet mi to pasuje, bo ja nie mam za dużych piersi (rozmiar 75B). -
nick nieaktualnyJa miaam wczoraj rozmowę z moim mężem na temat mojej pracy, która ostatnio jest dla mnie okropnie dużym obciążeniem psychicznym.Wczoraj rozmawiałam z mężem i on stwierdził, że w moim życiu zawodowym to najlepszy czas na "zapylenie".
Bo nie dam rady się dogadać z przełożonym, mamy dwie różne koncepcje, ja uważam swoją za słuszną i wykonując jego polecenia robię coś wbrew sobie, a podpisuje się swoim nazwiskiem. Ta praca miała być moim spełnieniem marzeń, ale nie ma tak kolorowo. I albo będę czegoś szukać, albo poczekam kilka miesięcy, żeby zajść w ciąże w stabilnych warunkach fiansowych. -
nick nieaktualnyNo to widze, ze u Was tez nieciekawie w pracy. Moj kolega oczywiscie traktuje jakby nic sie nie stalo.
Ja dzisiaj wyjatkowo zle sie czuje w nocy krew z nosa mi leciala chyba to skutek treningow plus stres ponadto zlapalo mnie jakies przeziebienie gardlo zaatakowane bol glowy ze wzielam paracetamol. Po pracy jedziemy z mezem do sklepu mam nadzieje ze wydobrzeje do tego czasu.
Ja jestem bardzo zadowolona z triumpha te staniki sa naprawde trwale i wygodne druty nie wychodza nic aie nie dzieje warto sprobowacWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 11:11
-
Ja też nidze 70c i mam problem żeby kupić odpowiedni... dziś sobota a ja dalej leżę w łóżku bo mi sie wstać nie chce. Oj dziewczyny jeśli ja będę mogła się starać od czerwca to będzie większy stres bo umowę mam do końca września a chciałbym odejść na l4 i miec juz w poważaniu co dalej no i wesele brata w czerwcu 2020 i też chciałabym być choćby siedząc-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualnyJa wracam z fitnessu, zakupów i jeszcze w kwiaciarni, bo dzisiaj te imieniny od teściowej. No i będzie rodzina od męża, a jego mama bardzo się starała, nagotowała, napiekła. Niby powinnam się odchudzać, ale nie odmówię raczej chociażby kawałka ciasta, niech mi idzie w cycki
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 13:22
-
nick nieaktualnyRudaMaruda25 wrote:Ja wracam z fitnessu, zakupów i jeszcze w kwiaciarni, bo dzisiaj te imieniny od teściowej. No i będzie rodzina od męża, a jego mama bardzo się starała, nagotowała, napiekła. Niby powinnam się odchudzać, ale nie odmówię raczej chociażby kawałka ciasta, niech mi idzie w cycki
A w pracy ja miałam super, ale zmienił mi się przełożony i obecny na zupełnie inną wizję. A nie potrafimy się dogadać też, bo ja z kolei z jego przełożonymi już pracowałam i jestem w świetnych relacjach. Ja dodatkowo nie jestem osobą, która lubi jak się jej mówi co ma robić, bo mam swoją organizację pracy.
Zwolnić mnie na pewno nie zwolni, chyba że ja zrobię to sama, ale najpierw z tej pracy chciałabym skorzystać z L4 i macierzyńskiego, bo jak pójdę do innej pracy to starania będziemy musieli odłożyć, więc daję sobie czas na po wakacjach.