X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nada Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ogromne kciuki :D u mnie w końcu normalny okres. Te dwa ostatnie były tak skąpe, że traktuje to jako mały sukces. W końcu powrót do normalności. Jeszcze żeby owulacja była z lewego 🙏🏻

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się strasznie nakręcił, bo wczoraj stwierdził, że to na pewno ciąża.
    Aż żal mi go będzie rozczarować...

Bo ja podchodzę do tego bardzo sceptycznie. Nada, trzymam kciuki, żeby owulka była właśnie z tego jajnika.

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyś go nie musiała rozczarować 🙂

Ja natomiast mam dziś jeden z tych dni, kiedy to czuję się taka beznadziejna, że pół dnia w sumie przeplakalam uzalajac się nad sobą (wiem wiem jestem głupia) a najgorsze jest to że nie potrafię porozmawiać o tym z mężem, przez co jeszcze bardziej pogarszam sytuację.. To jest jeden z dni, kiedy to mam wrażenie że nigdy się nie uda, kiedy brakuje mi sił by walczyć dalej. Mam dziś takiego paskudnego doła..

Mam nadzieję że Wasze nastroje są dużo lepsze

Natala1906 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! :) Która pod koniec miesiąca testuje? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba, że jutro na urodziny taka niespodzianka.
    Chociaż wolę przetestować w środę z samego rana z porannego moczu.

• Esperanza Mia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Obyś go nie musiała rozczarować 🙂

Ja natomiast mam dziś jeden z tych dni, kiedy to czuję się taka beznadziejna, że pół dnia w sumie przeplakalam uzalajac się nad sobą (wiem wiem jestem głupia) a najgorsze jest to że nie potrafię porozmawiać o tym z mężem, przez co jeszcze bardziej pogarszam sytuację.. To jest jeden z dni, kiedy to mam wrażenie że nigdy się nie uda, kiedy brakuje mi sił by walczyć dalej. Mam dziś takiego paskudnego doła..

Mam nadzieję że Wasze nastroje są dużo lepsze
    Ja też od 2dni mam taki nastrój. Najgorzej że nikt mnie nie rozumie. Mi nawet walczyć się nie chce, bo po co. Jak człowiek w podświadomości co będzie

age.png
    age.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    21.03.2022 transfer 2AA
    5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
    7.06.22 prenetralne, synek
    18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
    22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
    30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
    12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA
    6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
    19.06.2020 pierwsze ruchy💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 gene 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍
  • PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    No chyba, że jutro na urodziny taka niespodzianka.
    Chociaż wolę przetestować w środę z samego rana z porannego moczu.

Ruda, Jak Twój test?

Dziewczyny z tym nastrojem to nie świrujcie. Każdy ma gorsze chwile, a pozytywne myślenie ma dużą moc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 21:10

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Jak po swietach ?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej swieta swieta i po swietach
    Swieta spedzilam prawie caly czas na cmenatrzu tyle grobow nam przybylo a ludzi na cmenatrzach pelno...
    My chyba z mezem przegapilismy przespalismy owulacje :D zawsze mialam troszke pozniej a tym razem jak na zlosc chyba dostalam na swieta :D no trudno przynajmniej glowa bedzie spokojniejsza i nie bede myslec czy samolot zaszkodzi :D

Dziewczyny ja Was z tym natrojem rozumiem mam tez takie chwile ze mysle ze jest ok a potem przychodzi taki smutek i zazwyczaj jest to w drugiej fazie co zwiazane jest tez z hormonami w 1 fazie cyklu skakalabym do nieba a w drugiej mam ochote schowac sie pod kocem w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też was rozumiem, sama czasem mam gorszw chwile, niestety też ciężko mi przychodzi dzielenie się nimi z mężem i tu nie chodzi tylko o starania, a o różne życiowe sytuacje.
    Chyba jak pojedziemy w góry to podejmę z nim poważny temat na takim neutralnym gruncie w jakiś dzień, choć boję się, że zepsuję wyjazd.

Ja dzisiaj nadal bez @. Test będzie po pracy, chwila prawdy w 26 urodziny :)

I z rana dostałam od męża prezent na urodziny, kartę podarunkową do Sizeera, bo chciałam sobie tam kupić buty sportowe, już mam nawet upatrzone. A później jedziemy obejrzeć samochód, bo w końcu obiecał mi go kupić.

A po świętach to ja mam 5,5 promila majonezu we krwi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 07:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Dziewczyny też was rozumiem, sama czasem mam gorszw chwile, niestety też ciężko mi przychodzi dzielenie się nimi z mężem i tu nie chodzi tylko o starania, a o różne życiowe sytuacje.
    Chyba jak pojedziemy w góry to podejmę z nim poważny temat na takim neutralnym gruncie w jakiś dzień, choć boję się, że zepsuję wyjazd.

Ja dzisiaj nadal bez @. Test będzie po pracy, chwila prawdy w 26 urodziny :)

I z rana dostałam od męża prezent na urodziny, kartę podarunkową do Sizeera, bo chciałam sobie tam kupić buty sportowe, już mam nawet upatrzone. A później jedziemy obejrzeć samochód, bo w końcu obiecał mi go kupić.

A po świętach to ja mam 5,5 promila majonezu we krwi :D
    Moze zrob test z rana bedzie dokladniejszy :) powodzenia. Fajny prezent :) my w tym roku prezentow sobie nie robilismy bo za duzo wydatkow sie skumulowalo poza tym wyjazd sam w sobie tez kosztuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie niby fajny prezent, bo buty i tak bym sobie musiała kupić, ale to tak jakby mi dał pieniądze.
    Właśnie nie miałam w domu żadnego, a śpieszyłam się do pracy.... Kupię na dzisiaj i ewentualnie jutro rano powtórze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 07:29

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda trzymam kciuki i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 😘

U mnie kryzys już zażegnany, wydaje mi się że mi się skumulowało, zmęczenie, hormony a na dodatek pytania rodziny o ciążę. Tak się kumulowało aż w końcu pękłam. Ale przelamałam się, porozmawialiśmy z mężem i już jest wszystko w porządku. A rano zrobił mi śniadanie do łóżka ❤️

Samosiowa my też się nie wstrzeliliśmy w owulke bo chyba była w środę a mąż był nietykalny z powodu badania nasienia 😑 cóż, następnym razem może

RudaMaruda25 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wszystkiego naj ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny milego dnia zmiatam do pracy i obowiazkow. Ruda wszystkiego najlpszego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczynki!!! 😗😗😗

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

Ruda kup dwa, sikaj dzisiaj i wysyikasz też jutro :D ja trzymam kciuki!!

no i wszystkiego najlepszego :D

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda spełnienia tego najważniejszego marzenia ❤️
    No i wiadomo wszystkiego naj najwspanialszego 😃

• jabkatarzyna Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj skończyłam Luteinę dopochwowo , od dziś czekam na pojawienie się okresu i zaczynamy stymulację puregonem :) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmierzylam sobie cukier dzisiaj wprawdzie nie na czczo ale czulam ze dzisiaj zwmdleje i sie przewroce jutro rano bede powtarzac na czczo ale szok bo chyba po popludniu poqinien byc wyzszy a mi wyszedl za 1 razem 35 a drugi raz powtorzylam 51 jesli sie to znowu pojawi no to ide do lekarza zbadac krzywa cukrowa oczywoscie na nfz i chyba urlop na zadanie sobie wezme bo ostanio szczegolnie po poludniu slabo sie czuje myslalam ze to z ciesnienia ale moze inne sa przyczyny trzymajcie kciuki aby jutro bylo ok

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ