Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za rady co do olejku rycynowego to właśnie słyszałam o jego dobroczynnych właściwościach i mam zamiar kupić. Jeśli chodzi o olejki do włosów to niestety u mnie efekt jest odwrotny bo po zastosowaniu włosy mam tłuste jak masło czy to na końcówki dam czy delikatnie na pasma są tłuste. Badania porobię te o których mówicie, botebal brałam ale nie pomógł. Szampon używam z elseve bo te specjalne typu np. Radikal się nie pienią i za chiny nie mogę się przełamać do nich. Również wypadają na wiosnę i jesień ale się też strasznie plączą.
-
Hejka
Ja chodzę jakaś poirytowana ostatnio. Wszystko mnie wkurza. Nie mogę zapanować nad tym ;| może to od tych starań?
Co do włosów ja olejuje i ładnie się obciążają od tego. Aloes + olej lniany na mnie najlepiej działają. Do tego tez używam olejku po myciu. Szampon z rossmana ten niebieski tez polecam. Mi pomógł na przetłuszczanie.
-
nick nieaktualnyWitaj Katleya
Też słyszałam że szampony dla dzieci są świetne ale właśnie tego niebieskiego używałam i tak ja piszesz strasznie się plątały a tego mam już i tak nadto może Johnson's baby byłby lepszyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:06
-
nick nieaktualnyKasztanek ja dokładnie tak samo. Co do odżywek to od czasu do czasu stosuje ale stan włosów nie poprawia się więc myślę że to jednak przyczyna w środku siedzi. Paznokcie też mam mega słabe niczym bibułki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:13
-
nick nieaktualnyJesli chodzi o przetluszczanie to najlepsze sa te szampony co maja ja najmniej dodatkow itp
Takie najzwyklesjsze typu dziecinne albo wlasnie typu czarne rzepa / pokrzywa / brzozowy
Placza sie pozniej wiec trzeba odzywke ale od skory sa fajne
Raz mialam fajnu szampon z lorela ale nie pamietam nazwy tez byl ok tyle ze drogi a malo wydajny heh
Z glinki tez podobno sa dobre bo maja dzialanie typowo oczyszczajace
Gorzej jak np od nasady sie tluszcza a konce suche jak wior
Ciezko wtedy dobrac te specyfiki
Ja ogolnie wlosy mam w dobrej kondycji ale dlatego ze.nawet suszarki nie uzywam same schna
Prostownicy tez nie bo sa.proste jak.od linijki hehe
A lokowke to tylko okazyjnie
I stosuje olejki itp i nie sa zle
Ale powiem wam z doswiadczenie ze polki sa pelne tych rzeczy do pielegnacji a u mnie najbardziej sprawdzaja sie najzwyjlejsze
Im drozsze i z wyzszej polki to dla mnie gorsze hehe
Apteczne szampony tez sa fajne z vichy kiedys mialam dobry szampon wlasnie zakupiony w aptece albo z waxa sobie chwalilam bardzo -
Ja na szamponu tez nie wydaje dużo. Czarne mydło jest w ogóle spoko. Takie w słoiczku od babci zagadki. Teraz mi się skończyło, użyłam zwykłym żelem (jakiś świąteczny prezent) i czuje taka różnice :o po mydle mam gładziutka skore a żel wysuszył. A i używam na włosy. Wiec minimalizm 👌🏻
Dzisiaj piękny dzień, wypłata doszła. Mogę robić zamówienie kosmetyczne -
nick nieaktualnyJa używam szampon dla dzieci, taki żółty Johnson&Johmson.
Właśnie mam ten problem co piszesz, suche końce - bo rozjaśnione (mam ombre), a u nasady się przetłuszczają + dwa razy w tygodniu fioletowy szampon, żeby mi rozjaśnienia nie żółkły.
Niestety, ale sporo prostuję bo mam włosy ni to proste, ni pofalowane. Takie żyjące własnym życiem.
Z kolei jak umyje takim szamponem bez dodatku, typu ziołowe to włosy mam twarde, nie do rozczesania i tekstury takiej sierści, więc u mnie się nie sprawdzą takie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie jak u Was góra tłuste a reszta suche i dokładnie jak RudaMaruda napisała że po tych ziołowych szamponach to są jak sierść hehe no i te szampony się nie pienią dlatego nie dla mnie ja nie używam ani prostownicy ani lokówki, suszarka tylko i wyłącznie gdy mi gdzieś się spieszy i muszę wyjść to tylko wtedy. Farbuje włosy co 3 miesiące bo ogólnie bardzo szybko mi rosną ale co z tego jak słabe i cienkie
Kochane to może teraz jakieś porady na mocne paznokcie? bo już sporo stosowałam i jak nie zrobię u kosmetyczki żelowych to moje są krótkie i takie zostaną. -
Na wypadanie i wzmocnienie włosów dobra jest też wcierka bursztynowa z Jantar. A co do szamponu.. Mam to samo co każda z Was. Wcześniej umylam włosy wieczorem, następnego dnia koło południa wyglądały jak blin. Zawsze miałam kilka szamponów i mylam nimi na zmianę. Próbowałam tych dziecięcych szamponów. Nic nie dawało rady. Dopiero kiedyś zaryzykowalam i kupiłam sobie litrowy szampon arganowy z Joanny za śmieszne pieniądze i tylko on pomaga, i mogę myć włosy co 2-3 dni. Tylko trzeba z nim uważać bo po dłuższym czasie może powodować łupież, ale stosuje go już ze 3 lata.Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
U mnie zanim zdiagnozowano tarczycę i pcos to zaczęło mnie denerwować, że włosy mi leciały jak głupie - co prawda nigdy nie miałam gęstych ale zawsze dbałam o nie - zaczęłam się bawić z firmą Seboradin (szampon, ampułki i naprzemiennie lotion) i musze przyznać, że fajnie się u mnie sprawdziła, co prawda przesuszyła mi końce ale stosuje olejek arganowy i dzięki temu fajnie rozczesuje końcówki a od skóry głowy nie przetłuszczają się.
No i zrezygnowałam z farbowania - coś mnie wzieło na naturalność
Stosowałam szampony dla dzieci ale jakoś sama nie wiem... Niby najmniej szkodliwych składników ale podobnie jak Wy - denerwowało mnie, że się nie pieni.
Preparaty firmy Jantar są obłędne pamiętam jak latem stosowałam wcierkę bursztynową - świetna była. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa czarna jak kruk
Raz sie skusilam na sombre ale wrocila znow do czarnych
Co do paznokci ja hybrydka czasem jak chce odzywic to maluje odzywka z eveline do kruchych paznokci i jest oki
Wgl cos wam opowiem
Jak u meza wykryto bakterie to ja tez zrobilam sobie wymaz bakterilogiczny zeby sprawdzic czy ja mam
Wyszedl ujemny wiec super
Ale cos mnie podkusilo i zrobilam sobie jeszcze wymaz na ogolna czystosc pochwy
Odebralam dzis wynik a tam co?
Grzyb candida
A zadnych objawow
Zadnego sluzu swiadu nic no wszystko idelnie
Jakas niedoleczona infekcja;)
Dostalam antybiotyk dopochwowy na 6 dni;)
Tak pisze z polecenia bo moze warto sobie zrobic jak jestescie uto gina
Bo tak jak mowie nie mialam zadnych objawow totalnie zero a na wyniku liczne candida heh
Doktor stwierdzil ze nie doleczylam jakiejs infekcji ;/
Ale globulki juz mam takze bede czysta jak lza ;P -
nick nieaktualnyJa ogólnie też hybryde kładę sama ale jeśli chodzi o jakość moich paznokci to są z natury bardzo delikatne i łamliwe, niestety zapuscić ich się nie da. Jak chce ładne i dłuższe pazurki to tylko żelowe przedłużanie.
Żanetka Ty masz naturalne czarne włosy?
Póki co to ja ostatnio miałam za dużo badań robionych i żadnej infekcji nie mam. Kiedyś za to bardzo często miewalam zapalenie pęcherza co było uciążliwe i ciężko wyleczyć ale jakoś i to zwalczylam i teraz uważam podwójnie.