X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Katleya Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny jest z Rossmanna - Baby Dream dla dzieci. Jest bardzo delikatny, tylko niestety plącze włosy, więc trzeba potem spryskać jakimś czymś co ułatwia rozczesywanie :/ Ja aktualnie używam Vianek niebieski i też mogę polecić z czystym sumieniem.

ckai43r8lndvazgs.png
    9baa89eaee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za rady :) co do olejku rycynowego to właśnie słyszałam o jego dobroczynnych właściwościach i mam zamiar kupić. Jeśli chodzi o olejki do włosów to niestety u mnie efekt jest odwrotny bo po zastosowaniu włosy mam tłuste jak masło czy to na końcówki dam czy delikatnie na pasma są tłuste. Badania porobię te o których mówicie, botebal brałam ale nie pomógł. Szampon używam z elseve bo te specjalne typu np. Radikal się nie pienią i za chiny nie mogę się przełamać do nich. Również wypadają na wiosnę i jesień ale się też strasznie plączą.

• nada Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Ja chodzę jakaś poirytowana ostatnio. Wszystko mnie wkurza. Nie mogę zapanować nad tym ;| może to od tych starań?

Co do włosów ja olejuje i ładnie się obciążają od tego. Aloes + olej lniany na mnie najlepiej działają. Do tego tez używam olejku po myciu. Szampon z rossmana ten niebieski tez polecam. Mi pomógł na przetłuszczanie.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katleya :)

Też słyszałam że szampony dla dzieci są świetne ale właśnie tego niebieskiego używałam i tak ja piszesz strasznie się plątały a tego mam już i tak nadto ;) może Johnson's baby byłby lepszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:06

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:38

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek ja dokładnie tak samo. Co do odżywek to od czasu do czasu stosuje ale stan włosów nie poprawia się więc myślę że to jednak przyczyna w środku siedzi. Paznokcie też mam mega słabe niczym bibułki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:13

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:38

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o przetluszczanie to najlepsze sa te szampony co maja ja najmniej dodatkow itp
    Takie najzwyklesjsze typu dziecinne albo wlasnie typu czarne rzepa / pokrzywa / brzozowy

Placza sie pozniej wiec trzeba odzywke ale od skory sa fajne

Raz mialam fajnu szampon z lorela ale nie pamietam nazwy tez byl ok tyle ze drogi a malo wydajny heh

Z glinki tez podobno sa dobre bo maja dzialanie typowo oczyszczajace

Gorzej jak np od nasady sie tluszcza a konce suche jak wior
    Ciezko wtedy dobrac te specyfiki ;)

Ja ogolnie wlosy mam w dobrej kondycji ale dlatego ze.nawet suszarki nie uzywam same schna
    Prostownicy tez nie bo sa.proste jak.od linijki hehe
    A lokowke to tylko okazyjnie ;)

I stosuje olejki itp i nie sa zle ;)

Ale powiem wam z doswiadczenie ze polki sa pelne tych rzeczy do pielegnacji a u mnie najbardziej sprawdzaja sie najzwyjlejsze
    Im drozsze i z wyzszej polki to dla mnie gorsze hehe

Apteczne szampony tez sa fajne z vichy kiedys mialam dobry szampon wlasnie zakupiony w aptece ;) albo z waxa sobie chwalilam bardzo

• nada Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szamponu tez nie wydaje dużo. Czarne mydło jest w ogóle spoko. Takie w słoiczku od babci zagadki. Teraz mi się skończyło, użyłam zwykłym żelem (jakiś świąteczny prezent) i czuje taka różnice :o po mydle mam gładziutka skore a żel wysuszył. A i używam na włosy. Wiec minimalizm 👌🏻

Dzisiaj piękny dzień, wypłata doszła. Mogę robić zamówienie kosmetyczne

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam szampon dla dzieci, taki żółty Johnson&Johmson.
    Właśnie mam ten problem co piszesz, suche końce - bo rozjaśnione (mam ombre), a u nasady się przetłuszczają + dwa razy w tygodniu fioletowy szampon, żeby mi rozjaśnienia nie żółkły.
    Niestety, ale sporo prostuję :/ bo mam włosy ni to proste, ni pofalowane. Takie żyjące własnym życiem.

Z kolei jak umyje takim szamponem bez dodatku, typu ziołowe to włosy mam twarde, nie do rozczesania i tekstury takiej sierści, więc u mnie się nie sprawdzą takie.

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:35

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek to mamy dokładnie tak samo!
    Bez prostownicy się nie obejdzie :D

Kasztanek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak u Was góra tłuste a reszta suche i dokładnie jak RudaMaruda napisała że po tych ziołowych szamponach to są jak sierść :D hehe no i te szampony się nie pienią dlatego nie dla mnie :/ ja nie używam ani prostownicy ani lokówki, suszarka tylko i wyłącznie gdy mi gdzieś się spieszy i muszę wyjść to tylko wtedy. Farbuje włosy co 3 miesiące bo ogólnie bardzo szybko mi rosną ale co z tego jak słabe i cienkie :/

Kochane to może teraz jakieś porady na mocne paznokcie? ;) bo już sporo stosowałam i jak nie zrobię u kosmetyczki żelowych to moje są krótkie i takie zostaną.

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wypadanie i wzmocnienie włosów dobra jest też wcierka bursztynowa z Jantar. A co do szamponu.. Mam to samo co każda z Was. Wcześniej umylam włosy wieczorem, następnego dnia koło południa wyglądały jak blin. Zawsze miałam kilka szamponów i mylam nimi na zmianę. Próbowałam tych dziecięcych szamponów. Nic nie dawało rady. Dopiero kiedyś zaryzykowalam i kupiłam sobie litrowy szampon arganowy z Joanny za śmieszne pieniądze i tylko on pomaga, i mogę myć włosy co 2-3 dni. Tylko trzeba z nim uważać bo po dłuższym czasie może powodować łupież, ale stosuje go już ze 3 lata.

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Aguska Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zanim zdiagnozowano tarczycę i pcos to zaczęło mnie denerwować, że włosy mi leciały jak głupie - co prawda nigdy nie miałam gęstych ale zawsze dbałam o nie - zaczęłam się bawić z firmą Seboradin (szampon, ampułki i naprzemiennie lotion) i musze przyznać, że fajnie się u mnie sprawdziła, co prawda przesuszyła mi końce ale stosuje olejek arganowy i dzięki temu fajnie rozczesuje końcówki a od skóry głowy nie przetłuszczają się.
    No i zrezygnowałam z farbowania - coś mnie wzieło na naturalność :D

Stosowałam szampony dla dzieci ale jakoś sama nie wiem... Niby najmniej szkodliwych składników ale podobnie jak Wy - denerwowało mnie, że się nie pieni.

Preparaty firmy Jantar są obłędne pamiętam jak latem stosowałam wcierkę bursztynową - świetna była.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to nie chce wrócić do naturalnego koloru włosów bo jest beznadziejny i źle się czuję z nim ale te produkty z Jantar wypróbuje skoro tak polecacie :)

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:35

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie cierpię swojego naturalnego koloru. Obecnie farbuje się na wiśnie i w tym kolorze póki co czuje się najlepiej

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czarna jak kruk ;)
    Raz sie skusilam na sombre ale wrocila znow do czarnych ;)

Co do paznokci ja hybrydka czasem jak chce odzywic to maluje odzywka z eveline do kruchych paznokci i jest oki ;)

Wgl cos wam opowiem ;)
    Jak u meza wykryto bakterie to ja tez zrobilam sobie wymaz bakterilogiczny zeby sprawdzic czy ja mam
    Wyszedl ujemny wiec super
    Ale cos mnie podkusilo i zrobilam sobie jeszcze wymaz na ogolna czystosc pochwy
    Odebralam dzis wynik a tam co?
    Grzyb candida
    A zadnych objawow
    Zadnego sluzu swiadu nic no wszystko idelnie
    Jakas niedoleczona infekcja;)
    Dostalam antybiotyk dopochwowy na 6 dni;)
    Tak pisze z polecenia bo moze warto sobie zrobic jak jestescie uto gina ;)
    Bo tak jak mowie nie mialam zadnych objawow totalnie zero a na wyniku liczne candida heh
    Doktor stwierdzil ze nie doleczylam jakiejs infekcji ;/
    Ale globulki juz mam takze bede czysta jak lza ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie też hybryde kładę sama ale jeśli chodzi o jakość moich paznokci to są z natury bardzo delikatne i łamliwe, niestety zapuscić ich się nie da. Jak chce ładne i dłuższe pazurki to tylko żelowe przedłużanie.

Żanetka Ty masz naturalne czarne włosy?

Póki co to ja ostatnio miałam za dużo badań robionych i żadnej infekcji nie mam. Kiedyś za to bardzo często miewalam zapalenie pęcherza co było uciążliwe i ciężko wyleczyć ale jakoś i to zwalczylam i teraz uważam podwójnie.

‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ